Nem teljesen ez a helyzet, de van 1 hasonló trend.
Délen Mari a városokban is erős, Nizza stb. Illetve Északon is, főleg Calais környékén.
A nagyvárosokban pedig Macront Melenchon is megszorongatja. A balszél főleg az
értelmiségi bevándorló körzetekben szociális demagógiával arat. Ezek valóban ingergazdag körzetek
.
Nyugaton a középosztály kivonult a nagyvárosokból. Tehát ha arra célzol, merre vannak a műveletlen suttyók, akkor ne vidéken keresd. Én amikor Brüsszelben dolgoztam, 1 mérnök kollégám sem lakott ott, hanek vidéken. Ugyanígy anno a németeknél.
Ezt a Hidalgot sztem nagyon benézted, nem 17%, 1,7%
Ő a mainstream szoci jelölt, de 1-2%-ának nincs jelentősége.
Zemmour párton kívüli, szélsőjobbos zsidó.
Megróbálták, volt néhány biztató pillanata, de az ilyen messiások gyorsan fel, gyorsan le, lásd MZP.
Mivel 2 forduló van, nem volt nagy riziko. Sokan nem biztak Le Penben, de aztán összekapta magát.
Zemmouron kívül mki Macront támogatja a második körben. De legalabbis Le Pen ellen szól.
Ez egy az egyben készült közvéleménykutatásokban nem látszik. Van ahol már hibahatáron belül állnak. 2-8%-os Macron előnyről indulnak.
Ugye a szavazók nem mindig követik az elnökjelöltjük ajánlását. Pl. Melenchon szavazóinak ötöde átszavaz balszélről Le Penre. Városi, fehér fizikai melósok.
Alapvetően ha Macron nem hibázik behúzza. De a folyamatos áremelkedések rontják a közhangulatot. Lesz még egy elnökjelölti tévévita. 70-30-ra adnám Macronnak az esélyeket. Le Pennek, ha felszínén bír maradni, a kövi elnökválasztás lesz az esélye, ahol Macron már nem indulhat. A nagy kérdés az, mi lesz a Macron nélküli, most teljesen rá épülő kormánypárttal, akkor. De persze először várjuk meg a mostani eredményt.
Sztem nekünk mindkét jelölt győzelme jó. Persze Le Pen nagy poén lenne, de alapvetően Macron is szuverenista, pragmarista Európa politikát visz.