[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Dunja Mijatovic, a strassburgi székhelyű Európa Tanács emberi jogi biztosa a "homofóbia, transzfóbia és bifóbia" elleni, május 17-én esedékes világnap alkalmából (de persze nem bírta kivárni) a háborúk elől elmenekült szexuális kisebbségekhez tartozók fokozott védelmére szólított fel.
Forrás: https://kuruc.info/r/66/243517/
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 488
14 276
113
Abban mi a "hepciáskodás", hogy szuverén országként be akarnak lépni egy katonai szövetségbe?!
Ne vitassuk már el a jogot, hogy egy szuverén ország meghatározhassa a külpolitikáját!
Vélhetően számoltak ezzel és nem fog ettől összeomlani Finnország.

Egyébként ez mit keres a cseh topikban?

Ha jól tudom pár hete már nem fizettek az áramért.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 782
26 888
113
Megnéztem ezt a néhány másodperces részt hogy a padok közti folyósokon táncolnak fiatalok meg valami francia zene szól.
Ez miért elmebetegség??
Van olyan hogy tánckultúra. Levezetőnek pihentetőnek megteszi.
Miért úgy kell egy ülést elképzelni hogy kosztümös hölgyek és öltönyös urak mogorván ülnek és néznek.
No itt is ülnek, csak közben táncosok táncolnak a szünetben.
Ennyi.
Van olyan, h tánckultúra, csak az nem ez. Illetve, az a tánckultúra nézhet ki így, amiből kiszankcionálják az összes oroszt, Fokintól Balanchine-on át Mojszejevig. Aztán marad az, amit a videón látsz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 560
80 909
113

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 771
7 005
113
Lassan beköszönt a sötétség Nyugat-Európában, immár nem csak szellemi értelemben. A sok kivilágítatlan gyalogút biztos jót fog tenni a ficki-ficki aránynak.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 677
32 322
113
Lassan beköszönt a sötétség Nyugat-Európában, immár nem csak szellemi értelemben. A sok kivilágítatlan gyalogút biztos jót fog tenni a ficki-ficki aránynak.
de északorea mekkora mém vólt a neten hogy késő este/hajnalba nem vólt közvilágítás...

Ilyenkor az akkor nevetők hol vannak? és ki az aki azt állítja minden rendben?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
"A Kereszténydemokrata Unió (CDU) vártnál nagyobb arányú győzelmét jelzik a németországi Észak-Rajna-Vesztfáliában vasárnap tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választásról urnazárás után megjelent első adatok, a szavazókörökből kilépő választók megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll)."
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
"Svédország 200 éve semleges, amit nem tört meg a II. világháború. Finnországnak nem jutott eszébe a 40 éves hidegháború alatt, hogy a Szovjet lerohanhatja. Most eszébe jut, amikor Oroszországban is kapitalizmus van, és nincs szüksége további területekre, nagyon jól megvan a természeti kincseivel."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 824
113

Lehet aktualizálni a régi románvicceket, ha így folytatják.