[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Daneel

Well-Known Member
2021. február 10.
161
872
93

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 299
68 426
113
Baerbock ujabb szosszenete.

Uschi oreganyank is megerkezett Lampedusara.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
9 288
37 232
113
⚡️⚡️Németország: A jobboldali Alternatíva Németországnak (AfD-ID) a második helyre ugrott vissza a közvélemény-kutatási átlagunkban, rekordmagas, 21 százalékos eredményt érve el.

Olaf Scholz kormányzó balközép Szociáldemokrata Pártja (SPD-S&D) kétéves mélypontra, 17 százalékra zuhant. ⚡️⚡️⚡️
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 835
30 943
113
Gyengébbek kedvéért a "may" annyit tesz, hogy lehet, megtörténhet, stb. Aztán a pilóták valószínűleg semmi olyant nem írtak alá, ami ettől eltiltaná őket, hanem most sem mentek volna oda. Na meg sok szerencsét a bizonyításhoz, a PLA majd biztosan kiadja, hogy melyik miket tanított nekik. A tárgyaláson (ha lesz egyáltalán) majd elmondják, hogy felszállni meg leszállni taították a kínaiakat s kész, aztán aki tudja bizonyítsa be az ellenkezőjét.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 670
9 273
113
Az idegenek számát erősen csökkentené ha: nem lenne segílyke az idegeneknek, ha az állampolgárság minimum 5-10 év munkaviszonyhoz és teljes bűnmentességhez lenne kötve, el lenne törölve a családegyesítési program, az itt született gyermekek nem lesznek automatikusan állampolgárok, a tranzit országokra való politikai , gazdasági nyomás gyakorlás., az ONG K leszabályozása stb.Rengeteg módja lenne csak akarni kellene. USA bácsi is elmehet a faszba ők támogatják leginkább a mi lezüllésünket.
Aki meg Magyarként örül hogy ez történik nyugat európában, az pislogni fog mikor magyarországra is beömlik a fos. Viktor nem halhatatlan, előbb-utóbb az ellenkező Kelet Európai országokban ugyanez lesz a helyzet .
Az unió a jelenlegi formájában nem jó. Fel kellene bomlania

Magyarországon már megkezdődött a migránsok beáramlása. Viktor félmillió migránst igyekszik behozni:


"A Kormányfő egy korábbi beszédében, mint valós igény, jelölte meg 500 ezer vendégmunkás Magyarországra hozását. Ezt alapozta meg a parlament különböző törvényekkel, amelyekkel könnyebbé válik a vendégmunkások behozatala"



Már most jól halad:


"A KSH adatai szerint tavaly 14 százalékkal, 81 ezerrel nőtt a külföldi munkavállalók száma Magyarországon."



Van ahol imaszobákat alakítanak ki nekik:


"Abban az üzemrészben, ahol csak Indonéziából jött emberek dolgoznak, minden fontos tudnivalót ki kell írni az ő nyelvükön, a tájékoztatókat is fordítással kell nekik megtartani. Ők muzulmánok, de nem ortodox irányzathoz tartoznak. A szállásukon van külön imaszobájuk, és a gyárban is kialakítottak nekik egy saját imaszobát."



Az EU már évekkel ezelőtt elkezdett foglalkozni a migráns-áradat visszafogására, de épp Orbán volt az aki megvétózta:


"A legtöbb tagállam szerint a magyarok a szerdai húzásukkal az illegális migráció elleni harcot akadályozzák."



Orbán (és a lengyelek) állandó kötözködése nehezíti, hogy mindenki számára elfogadható migráns-kezelés legyen. Nagy szerencsénkre az EU kompromisszumos hozzáállása miatt nem történt baj és nekünk is elfogadható megoldás született:




Bár Orbán szétveri a magyar munkaerőpiacot, azért időnként komikus módon ússzuk meg az intézkedéseit - egy pillanatra:


"Toboroztunk harminc embert Vietnámból. Amikor megjöttek a repülővel, egy busszal felmentünk értük Budapestre. Kijöttek a reptérről, és a harmincból huszonnyolcan azonnal egy másik buszra szálltak fel, ami egyenesen Németországba vitte őket, ahol már nagy létszámú vietnámi közösség él. Nem is találkoztunk velük. Mivel a magyar munkába álláshoz már megkapták a schengeni vízumot, szabadon utazhattak, így nem tehettünk semmit."