[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Csak egy kis gondolkodásra az elmúlt időszaki nyugati megnyilvánulásai kapcsán: a háború jelen álláspont szerint elkerülhetetlen, megkezdődött a nyugati közvélemény kondicionálásának következő szakasza.
Az első szakasz az oroszellenes suttogó propaganda volt, a minden szar, elmaradott, nevetségesek, még egy WC-t se tudnak csinálni az olimpiára stb stb. Ez még a hirdetett, és kinyilatkoztatott 'értékek' keretein belül maradva történt, és tartott 2014-ig, vagy ha nagyon megengedőek vagyunk, akkor 22 február 24-ig.

Ez alapozta meg a következő szakaszt, ahol az ember teljesen érzéketlen lett a nyílt nácizmus és totális dehumanizációval szemben, mert az a gyűlölt ellenséggel, a jogtalan, oktalan, kiprovokálatlan háborút indító orkokkal szemben jogos és megengedett. Ez az a szakasz, amikor akár a magukat liberális demokratának tartó, felvilágosult nyugati családanyák is olyan kijelentéseket tesznek, ami 10-20 éve, vagy más népekkel szemben hangoztatva minimum teljes kiátkozást érdemelt volna, vagy akár büntetőeljárást is. Mindezt minden retorzió, és elutasítás nélkül, pozitív megerősítést kapva, mert ez a norma a többségi társadalom számára. Ugyanaz a szociológiai dinamika megy végbe nagyban, ami egy harmadik világbéli lincselésnél.

És lassan, lappangva, folyamatosan adagolva elindult a harmadik szakasz, a nyugati társadalom felkészítése a nyílt háborúra.
A forgatókönyv jól ismert, de a buta massza normál időkben sem ismerné fel, hogy ez történik, és a fenti két szakasz pedig a magát értelmesnek tartó réteg agyát is átmosta annyira, hogy nem képes ekkora időtávon értelmezni a történéseket és azok összefügését. Nincs mi volt 5 éve, 10 éve, 20 éve, az iskola történelemtanítás ellenére, a mindennapi ember számára nem léteznek történelmi kontextusok, hiába ismert az a többévtizedes folyamat, ami például egyenesen vezetett az első világháború kirobbanásához, aminek pedig a előző 100-200 év történései ágyaztak meg, hiába látható 100 év távlatából, hogy az azt lezáró 'béke' egyenes út volt a másodikhoz, a nép egyszerű gyermeke sokkal egyszerűbb magyarázatokkal is beéri: gonosz napoleon, gonosz hitler, gonosz sztálin, gonosz putyin. Minden a jó (mi) és a rossz (ők) örökös harca, ahol mi mindig csak a szabadságot és az igazságot védelmezzük. A mi terjeszkedésünk, a mi fegyverkezésünk csak a gonosz elrettentésére szolgál, a mi bombázásunk mindig megelőző jelleggel végrehajtott önvédelem, a másik oldal pedig csak hatalommániás őrült, aki le akar gyilkolni, igázni másokat.

Lássuk mi is történik a harmadik szakaszban, ami tulajdonképpen a nyílt háborúra való felkészítés és annak a narratívának a legyártása már jó előre, hogy mi leszünk a jók, és az orosz a gonosz:
  • oroszok állandóan atommal fenyegetőznek - ilyen ugye nem történt. Az orosz vezetés számtalanszor elmondta, hogy a nukleáris doktrínája mit tartalmaz, és mikor, milyen körülmények között kerülhet sor alkalmazására. Az, hogy valaki beszél a következményekről, hogy nukleáris fegyvereket telepít Fehéroroszországba, az nem az. Az, hogy esetleg semmilyen funkcióval és hatalommal nem rendelkező személyek beszélnek valamit, az sem jelent semmit, mert ugyanezt megteszik ezen az oldalon többen és nyíltabban, de ez ugye nem érdekes, mert mi mindig az igazság és szabadság pártján állunk, mi csak védekezünk, mi csak reagálunk a gonoszra.
  • oroszok civileket gyilkolnak, népirtást követnek el - ezt nem is kommentelném, csak ennyit tennék ide
  • Oroszország túl nagy, túl erős, túl agresszív és túl gonosz, fel kell darabolni. Eleve gonosz gyarmattartó, fel kell szabadítani a szegény elnyomott szibériai népeket.
  • Oroszokat meg kell fosztani a nukleáris arzenáltól - aki ilyen gondol, kimond, annak diliházban a helye.
  • Oroszok meg fognak támadni NATO országot
  • Orosz támadás 2025-ben
  • Orosz támadás 2024-ben valamikor
  • Orosz támadás februárban
  • Ha most nem állítjuk meg, akkor megtámadja Lengyelországot, Baltikumot, Németországot.
  • A svédeknek, németeknek fel kell készülniük egy nyílt háborúra, mert a gonosz oroszok meg fogják támadni őket.
  • És most a legújabb az őrült Bauertől - minden nyugati embernek el kell felejtenie, hogy a béke, és a kényelmes élet adottság, mert az orosz ezt most fenyegeti, és fel kell készülni a háborúra, és az ezzel járó életkörülményekre.
Szóval addig provokáljuk az oroszt, amíg muszáj támadnia, de már jól előre mondogatjuk, hogy a gonosz orosz támadni fog, így amikor megtörténik, majd tetszeleghetünk egyszerre az áldozat és Kasszandra szerepében is. Honnan is ismerős ez?

Nem, az orosz nem akart volna háborút Ukrajnában sem, és Európában sem akar, de ha olyan körülményeket teremtenek, akkor nem lesz más választása. Háborút egyedül az úgy nevezett nyugati hatalmat valójában irányító körök akarnak, mert az csak így tartható fenn, és a cél a kizárólagos és totalitárius globális hatalom megteremtése. Nem elsők akarnak lenni, hanem egyetlenek, nem lehet senki aki megkérdőjelezheti, vagy aki bármilyen veszélyt jelenthet erre.

Én már a második szakasz alapján is azon a véleményen voltam, hogy innen nincs visszaút, mert azt a szellemet, amikor a nyugati közvélemény 90%a a saját normái szerint is echte militáns náci ideológiára lett nevelve, ami csak azért nem bukik ki, mert aki ellen irányul, abból már egy dehumanizált ördögi ellenség lett kreálva, már nem lehet visszagyömöszölni a palackba. Akik átestek ezen az agymosáson, azok soha nem fognak megbékélni, és ezt pontosan tudják azok is, akik ezt irányítják, tehát soha nem is kalkuláltak deeszkalációval, megbékéléssel, ilyen forgatókönyv nem is létezik. Csak az, hogy az orosz kérdést el kell dönteni előbb vagy utóbb, ami ezen harmadik szakasszal belátható időtávra került.

És ezért kell Magyarországot is és Orbánt is becsicskítani, elintézni, elpusztítani, mert nem állhat senki ennek az útjába. Ha bárki megkérdőjelezi, ha bárki alternatívát mer jelenteni, ha bárki fel meri vetni, hogy mi vagyunk a hibásak, mi is hibásak vagyunk, az áruló, az veszélyes. Hiába bukott ki a szög a zsákból, hogy a jogállamiság csak duma, az igazi indok az, hogy nem állunk be a sorba, ma már nem érdekel senkit. Nem történelmi összefüggések kellenek az embereknek, hanem prompt, leegyszerűsített képesk és narratívák. Szabad nyugat, gonosz putyin, gyilkos orkok, áruló Orbán, hülye magyarok, és a szent háború.

Figyeljétek meg, innentől kezdve egyre több, és egyre magasabb rangú európai politikus fog ilyen kijelentéseket tenni, hogy amikor az oroszoknak muszáj lesz válaszolni a kihívásokra, és pl a balti latorállamok jelentette hídfő ellen, vagy Kalinyingrád biztonsága végett egy katonai műveletet hajtanak végre, akkor majd jönnek ezek - mi megmondtuk, hogy az orosz mindig is a megtámadásunkra készült, és azok az emberek akik eddig látni merték, hogy nem az orosz a hibás ebben a konfliktusban, azok árulók lesznek, akikkel szemben minden megengedett lesz.
Na, mire befejeztem, és gondoltam, hogy ránézek a hírekre, be is futott a legújabb őrült:

Jürgen-Joachim von Sandrart NATO-tábornok: A NATO készül Putyin baltikumi villámháborújára​


Menj be egy kocsmába, nézd ki a legnagyobb darab állatot, és kezd el hangoztatni: ez a nagy kopasz g...ci egy agresszív állat, ki kéne tiltani innen, mert pofán fog b@szni engem. Ugye te kopasz g...ci, hogy ezt fogod tenni, mert egy nagy agresszív kopasz g...ci vagy?
A második harmadik után kapod a pofont, de neked lesz igazad. Oszt jöhet a 22 bátyád meg a kiccsaládod, hogy elégtételt vegyen.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
Ez alapozta meg a következő szakaszt, ahol az ember teljesen érzéketlen lett a nyílt nácizmus és totális dehumanizációval szemben, mert az a gyűlölt ellenséggel, a jogtalan, oktalan, kiprovokálatlan háborút indító orkokkal szemben jogos és megengedett. Ez az a szakasz, amikor akár a magukat liberális demokratának tartó, felvilágosult nyugati családanyák is olyan kijelentéseket tesznek, ami 10-20 éve, vagy más népekkel szemben hangoztatva minimum teljes kiátkozást érdemelt volna, vagy akár büntetőeljárást is. Mindezt minden retorzió, és elutasítás nélkül, pozitív megerősítést kapva, mert ez a norma a többségi társadalom számára. Ugyanaz a szociológiai dinamika megy végbe nagyban, ami egy harmadik világbéli lincselésnél.

Vagy mint ami Izraelben, ahol családanyák tesznek olyan kijelentéseket a palesztinokkal kapcsolatban, ami minden más viszonylatban el lenne ítélve, mint szörnyű nácizmus.
A jelenlegi világban két nép teheti meg, hogy büszkén és szégyen nélkül vallja meg a "náciságát", a zsidók és az ukránok.
Pontosabban azért nem egészen, az amerikai feketék is büszkén mondhatják, mit gondolnak a fehérekről, ebben az establishment teljes elnézését élvezik, persze kivéve, ha a zsidókra támad valamelyik. Akkor jönnek az olyan dolgok, mint Kanye 45 perces bocsánatkérése a zsidóktól. Vagy amikor a cancel culture eddigi harcosait cancelelik azoknak a lelkes egyetértésével, akik eddig azon sírtak állandóan, hogy nincs szólásszabadság az amerikai akadémiai világban, mert az illetők túlléptek egy határt a palesztinok ügye melletti kiállással, mert az most már "náci dolog".
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
773
1 911
93
„Magyarország Európa-pártibb, mint gondolnánk” – nyilatkozta Frieden a Politicónak adott nagyinterjúban. A közös cél csak a különböző nézetek elfogadásával érhető el – véli a miniszterelnök.
„Ha valaki nem ért egyet más politikájával, meg kell próbálnia megérteni, honnan érkezett” – érvel Frieden.
Orbán Viktor elszigeteltségéért Frieden szerint részben az EU is okolható.
"Néha megdöbbent, hogy milyen kevés erőfeszítést tesznek egyesek annak megértésére, mit gondol a másik fél" - magyarázta a luxemburgi kormányfő.
Hát ez elképesztő! :eek:
Lehet még értelmes, gondolkodó politikai kijelentéseket hallani mainstream ny-európai politikustól?
Nem a politikai oldal a lényeg, nem az, hogy rólunk beszél, hanem hogy az értelmet és a normális logikát alkalmazza, még ha egyelőre csak szóban is. Kíváncsian várom az esetleges tetteket is ezek után.
Nem az a baj, hogy vita van a felek között - az kell is - hanem az eszement viselkedés. Pont az a legnagyobb baj Ny-Európában jelenleg, hogy nincs semmilyen vita a mainstream vonalon belül. Vezényszóra mennek, szavaznak mint a kisdobosok.
Ugye mi itt keleten sokkal jobban látjuk a jeleket, még a keletnémetek is. Tisztán látszik a kommunista rendszer majd minden jele, a fekete autó kivételével (még!). A sok jóléti pógár nyugaton nem élt át még ilyet, nem ismerik fel, de mi már megjöttünk onnan, ahova ezek még tartanak. Lassan aktuális lesz Hofi nyugaton is. :(
Mindent elsöprő ideológiák, amikkel nem lehet vitatkozni, és az ehhez partner teljes média. Az ideológiát megkérdőjelezők erkölcsi ellehetetlenítése. Agyatlan hülyék által, tervgazdálkodás jellegűen irányított gazdaság.
Nézzetek meg egy-két 50-es évekbeli magyar filmet, ahol az okos kommunista! parasztgyerek szakmailag és erkölcsileg is leiskolázza a "burzsuj" mérnököket a gyárban, akik ugye csak okoskodnak, de a végén a kapa mellől beesett csávó lealázza őket (hihető történet mi műszaki szemszögből :D).
Ezt látjuk most, minden hülye jobban ért mindenhez, nem kell szaktudás, elég ha magabiztos ideológiailag. (szuper sötétzöld politika)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
De most már minden EU körülöttünk, ráadásul durva peldastatuálás lenne, lásd a brittekkel is hogy kibasztak. Jelentősen korlatoznák a hozzáférésünket a közös piachoz. Nem véletlen hogy Szerbia is oda igyekszik, nem el.
A mezőgazdaságnal lenne a legnagyobb kampo, az éves támogatás 900 mrd 75%-a EU pénz. Ezt soha semmilyen zárolás nem érintett.

Egyébként van különbség. A legnagyobb felzárkózás, reálbér és életszínvonal növekedés 2015 és 2020 között volt. Éltünk az EU előnyeivel.
Az már reális veszély, ha maradunk, akkor is egy lassú lejtő vár ránk. De ha nem éri meg, ki lehet ugrani. Viszont öngyilkos módon most kilépni, a nagy semmibe más tészta.
A mezőgazdaság EU előtt mégis hogyan működött ennél kevesebb támogatással ennél jóval nagyobb termeléssel? Nem jön ki a matek. Meg lehet mindig mondogatni, hogy EU nélkűl nem lehet, de ez így lassú halál, valamit változtatni kell és ha az idei választások azt a változást nem hozzák el sokkal jobb irányba, akkor egyre szarabb lesz az EU-ban lenni Magyarországnak.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 872
27 446
113
Múlt szombaton Bécs szélén egy horgász kifogott egy lábat. Keddre szépen összepuzzlézták és az is kiderült, hogy nem baleset vagy öngyilkosság, mert valószínűleg nem darabolta fel magát is vitte ki a darabjait a Marchfeldkanal-ba. Ééés amiért ez bizt.pol. Az áldozat egy iráni ellenzéki menekült, november 15én tűnt el a Hietzing nevű "csóró" városrészből (mondjuk a megtalálási helyhez képest pont az ellenkező sarka Bécsnek). Most megy a találgatás, hogy az iráni forradalmi gárda volt-e. Sima gyilkosság vagy titokzatos kémjátszma?

https://www.krone.at/3223254
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 981
82 878
113
Na, mire befejeztem, és gondoltam, hogy ránézek a hírekre, be is futott a legújabb őrült:

Jürgen-Joachim von Sandrart NATO-tábornok: A NATO készül Putyin baltikumi villámháborújára​


Menj be egy kocsmába, nézd ki a legnagyobb darab állatot, és kezd el hangoztatni: ez a nagy kopasz g...ci egy agresszív állat, ki kéne tiltani innen, mert pofán fog b@szni engem. Ugye te kopasz g...ci, hogy ezt fogod tenni, mert egy nagy agresszív kopasz g...ci vagy?
A második harmadik után kapod a pofont, de neked lesz igazad. Oszt jöhet a 22 bátyád meg a kiccsaládod, hogy elégtételt vegyen.
Csináltak egy problémát, ami 1991 óta nem létezett, és most összeállt a kocsma, hogy a kreált problémára megoldást találjon, de csak "Béláim, gondolkodjunk" szintű megoldások születnek. Ez az EU és a NATO jelenleg.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
708
3 020
93
A mezőgazdaság EU előtt mégis hogyan működött ennél kevesebb támogatással ennél jóval nagyobb termeléssel? Nem jön ki a matek. Meg lehet mindig mondogatni, hogy EU nélkűl nem lehet, de ez így lassú halál, valamit változtatni kell és ha az idei választások azt a változást nem hozzák el sokkal jobb irányba, akkor egyre szarabb lesz az EU-ban lenni Magyarországnak.

Nem voltak magasabbak a termésátlagok, hozamok, sőt. Viszont - csak röviden: magasabb feldolgozottsággal adtuk el az árut (pl. gabona helyett állati termékek, élelmiszerek, nagy volumenű volt a konzerv ipar, mélyhűtött zöldség stb.) , illetve más volt a csere arány a mezőgazdasági termény/áru és az inputok között (azaz magasabb volt a megtermelt áru ára, és olcsóbb volt az energia, műtrágya, gép stb.).
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Csináltak egy problémát, ami 1991 óta nem létezett, és most összeállt a kocsma, hogy a kreált problémára megoldást találjon, de csak "Béláim, gondolkodjunk" szintű megoldások születnek. Ez az EU és a NATO jelenleg.
Ott vagytok tévedésben, hogy azt hiszitek, hogy EU vagy NATO létezik. Nem, nem léteznek, nem valóságos entitások, csak látszat, csalás, Stoltenberg, Bauer, Van még lejjebb, Michel, Verhofstadt csal beszélő fejek. Sem az eu, sem a NATO, sem ezek a bürökratát nem döntenek semmiben, ők csak tolmácsolják és interpretálják az igazi hatalommal rendelkezők döntését.

A döntés megszületett. Ha azt hiszed, hogy ez a probléma nem létezett és csak most hozták létre, szintén tévedsz. A probléma 91-ben is létezett, csak akkor úgy nézett ki, hogy Jelcinnel és a Gajdar félékkel sikerült elindulni egy másik úton a megoldás felé. A megoldás az mindig is a kizárólagos globális hatalom megteremtésének útjában álló oroszország megsemmisítése volt. Most annyiban változott a helyzet, hogy rájöttek, ez háború nélkül nem megy, és ezt már nyíltan kimondják, élő egyenes adásban megy a nyugati társadalom kondicionálása ennek elfpgadására. Először fel lett festve az ördög a falra, most meg meggyőznek minket arról, hogy ez az ördög egzisztenciális veszélyt jelent ránk, így csak a szent háború megvívásával lehet legyőzni azt.

Persze ez hazugság, hiszen egzisztenciális veszély csak és kizárólag a nyugati hatalom tényleges birtokosait fenyegeti, ez a fenyegetés pedig nem más, mint a valóság és az igazság. Ezért kell kontrollálni a narratívát, ezért nem lehet megengedni a kikacsintást, kibeszélést, a kilógást. Aki nincs velünk, az ellenünk van. Aki bármilyen megértést tanúsít a leggyőzendő gonosszal, az maga is gonosz és legyőzendő.

Nagyon nagyon pesszimista vagyok, mert nem látom, hogy bármilyen módon elkerülhető lenne az, amitől félek. Így érezhették magukat egyesen 1914 előtt, amikor robogtunk a háború felé.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 094
113
Az a baj a szövetségekkel, hogy természetüknél fogva mindig csak az azt létrehozó nagyobb és erősebb államok járnak jobban velük.
Akik maguk köré gravitáltatják a kisebbeket.
Olyan ez, mint a piramisjáték: akik a kezdéskor bentvannak, a további balekok beszervezésével jutnak előre.
És miért akar csatlakozni mindenki?
Mert látják, hogy akik bentvannak, azok már jól jártak.

Amikor egy szövetséghez csatlakozunk, akkor elfogadva a már bent levők diktátumait, lemondunk bizonyos képességekről, hogy más - még nem ki nem alakult, de beígért - jövőbeli előnyöket elérhessünk.
Elhisszük, hogy félig amputáltan, egy lábon állva, de a többiekre támaszkodva, szökdécselni jobb, mint két lábon magányosan álldogálni. Csak mert azok épp gyengék.
Amik akár meg is erősödhetnének.
De mi magunk vágatjuk le a fél lábunk, mert úgy jobban tudunk ugrálni a tánckarban.
Lássuk be: szövetség tagjaként a közösség iránti lojalitás elnyomja az egyéni ambíciókat.
És ha egy idő után mégis szerentél többet, mint ami szerepet neked szántak a többiek, akkor jön az ukáz: vagy belénk kapaszkodsz, vagy itthagyunk féllábúként az útszélen.

Ezért van az, hogy egy szövetségi tagság elutasításával mindig kevesebb előnyt utasítunk el, mint amekkora hátrány ér minket, ha netán ki akarnánk szállni.
És ilyenkor jön az önámítás, hogy ugye milyen jó bent maradni?

Arról nem is beszélve, hogy Magyarország is csak addig volt a KKE térség "éltanulója", amíg az atlantisták udvaroltak neki.
Mint az egyszerű vidéki szépleány, akinek a nagymenő strici teszi a szépet. Amint a lány a szerelmes szavakra beadja a derekát, kap két pofont, elveszik a személyiét és már mehet is a többi kurva közé, fogadni a kuncsaftokat.
És ha megkérdik, miért nem lép le, mondhatja, hogy "jajj, hát nincs hova, meg különben is, a Lakatos Dzsúlió rendes ember..."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 001
32 375
113
Arról nem is beszélve, hogy Magyarország is csak addig volt a KKE térség "éltanulója", amíg az atlantisták udvaroltak neki.
Mint az egyszerű vidéki szépleány, akinek a nagymenő strici teszi a szépet. Amint a lány a szerelmes szavakra beadja a derekát, kap két pofont, elveszik a személyiét és már mehet is a többi kurva közé, fogadni a kuncsaftokat.
És ha megkérdik, miért nem lép le, mondhatja, hogy "jajj, hát nincs hova, meg különben is, a Lakatos Dzsúlió rendes ember..."

Ja, csak Dzsúlió elődje egy alkoholista volt, aki rendszeresen megerőszakolta a csajt, amíg impotenssé nem vált.
Az meg azt látta, hogy más csajok szebb bundát, ékszert kapnak a stricijüktől, aki BMW-vel jár és nem piros Zsigulival. Meg nyaralni sem a járda-szigetekre viszi.
Az ukrán csaj is ezt látta és irigykedett, bár a régi stricije, aki a nagybátyja is egyben, már nem nagyon bántotta, de nem is engedte volna Dzsúlióhoz. És amikor mégis ment volna, azért lekevert neki egy-két pofont.
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 657
55 318
113
Nem voltak magasabbak a termésátlagok, hozamok, sőt. Viszont - csak röviden: magasabb feldolgozottsággal adtuk el az árut (pl. gabona helyett állati termékek, élelmiszerek, nagy volumenű volt a konzerv ipar, mélyhűtött zöldség stb.) , illetve más volt a csere arány a mezőgazdasági termény/áru és az inputok között (azaz magasabb volt a megtermelt áru ára, és olcsóbb volt az energia, műtrágya, gép stb.).
Az importot magas vámok terhelték. A KGST -beli magyar mezőgazdaság is már egy nagyobb, a világpiactól aránylag elzárt, gazdasàgi közösségben működött. Ilyen már nem lesz. Ha kilépûnk az EU-ból, védeni kell a piacunkat és átstrukturàlni a mezőgazdaságot a belföld minél teljeskörűbb ellátàsára. Az agrárexportot az EU-ba elfelejthetjük, maradnak a globális dél piacai, ahol csak vilàgpiaci árakon tudunk eladni. Ami magas agrárszubvenciókat igényel. Az iparról inkább nem is beszélek. Az csődbe menne rövid időn belűl, mert nagyon EU fûggő.
Ha már benne vagyunk az EU-ba, bent kell maradni. Belülről kell átalakitani.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 094
113
Ja, csak Dzsúlió elődje egy alkoholista volt, aki rendszeresen megerőszakolta a csajt, amíg impotenssé nem vált.
Az meg azt látta, hogy más csajok szebb bundát, ékszert kapnak a stricijüktől, aki BMW-vel jár és nem piros Zsigulival. Meg nyaralni sem a járda-szigetekre viszi.
Az ukrán csaj is ezt látta és irigykedett, bár a régi stricije, aki a nagybátyja is egyben, már nem nagyon bántotta, de nem is engedte volna Dzsúlióhoz. És amikor mégis ment volna, azért lekevert neki egy-két pofont.
Nalátod, ezaz. Mikor a kurva többet szeretne, mint jár neki, vagy lelépne, akkor jön a felismerés, hogy tetszett volna anno nem a talmi csillogásnak engedve kurvasorba zülleni, mert gürizni nehezebb, de az legalább nemesít.
A kurvát meg eldobják, ha lejár a szavatossága és utána kiderül, hogy semmihez se ért.
Ez röviden a kurvák világa és a tanulság: ezért kell függetlennek és önállónak lenni.
Mert nehezebb, de többet is ad.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 376
55 061
113
Lássunk egyetlen példát a független, önálló országra....:)
Oroszország? És még ki?

Szingapúr? :rolleyes:
Svájc, aki nem EU tag, hanem csak befizet egy minimális pénzt, aztán hozzá fér mindenhez?
Norvégia, aki szintén ezt teszi és még ő mondja meg kinek és mire adja a pénzt?
De szerintem a Szerbek sem EU tagok, ráadásul szomszéd is. Önállóak is. Ott is van ám autógyár, hiába van EU-n kívül.
Szerintem tudnánk még ötletelni. Nekünk lét kérdés, hogy ukrajna szűnjön meg, és legyünk határosak az oroszokkal. Akkor két nagy tömb között éppen azzal leszünk aki többet fizet.

E mellet mindenki azzal jön, hogy "mennyi EU-s pénz kapunk".
De ennek eleve a 60%-át mi fizetjük be!
Másrészt nem veszitek figyelembe, hogy mekkora tömény szopatás az idióta EU-s szabályok betartása!
Gondolom nem sínylené meg a gazdaságunk ha végre fölépülne Paks II, mert nem tudna belepofázni az EU. Vagy ha vehetnél Euró 5-ös autót fele annyiért újonnan, mint az EU6B-set stb....
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Az a baj a szövetségekkel, hogy természetüknél fogva mindig csak az azt létrehozó nagyobb és erősebb államok járnak jobban velük.
Akik maguk köré gravitáltatják a kisebbeket.
Olyan ez, mint a piramisjáték: akik a kezdéskor bentvannak, a további balekok beszervezésével jutnak előre.
És miért akar csatlakozni mindenki?
Mert látják, hogy akik bentvannak, azok már jól jártak.

Amikor egy szövetséghez csatlakozunk, akkor elfogadva a már bent levők diktátumait, lemondunk bizonyos képességekről, hogy más - még nem ki nem alakult, de beígért - jövőbeli előnyöket elérhessünk.
Elhisszük, hogy félig amputáltan, egy lábon állva, de a többiekre támaszkodva, szökdécselni jobb, mint két lábon magányosan álldogálni. Csak mert azok épp gyengék.
Amik akár meg is erősödhetnének.
De mi magunk vágatjuk le a fél lábunk, mert úgy jobban tudunk ugrálni a tánckarban.
Lássuk be: szövetség tagjaként a közösség iránti lojalitás elnyomja az egyéni ambíciókat.
És ha egy idő után mégis szerentél többet, mint ami szerepet neked szántak a többiek, akkor jön az ukáz: vagy belénk kapaszkodsz, vagy itthagyunk féllábúként az útszélen.

Ezért van az, hogy egy szövetségi tagság elutasításával mindig kevesebb előnyt utasítunk el, mint amekkora hátrány ér minket, ha netán ki akarnánk szállni.
És ilyenkor jön az önámítás, hogy ugye milyen jó bent maradni?

Arról nem is beszélve, hogy Magyarország is csak addig volt a KKE térség "éltanulója", amíg az atlantisták udvaroltak neki.
Mint az egyszerű vidéki szépleány, akinek a nagymenő strici teszi a szépet. Amint a lány a szerelmes szavakra beadja a derekát, kap két pofont, elveszik a személyiét és már mehet is a többi kurva közé, fogadni a kuncsaftokat.
És ha megkérdik, miért nem lép le, mondhatja, hogy "jajj, hát nincs hova, meg különben is, a Lakatos Dzsúlió rendes ember..."
Te elhiszed, hogy ez egy szövetség? Olyan szövetség, mint amikor Nauru meg Palau együtt szavaz az USA-val az ENSZ-ben, és ettől várnak legitimitást.
Szövetség szerintem csak nagyságrendileg egyenlő felek között legitim, minden más csak szemfényvesztés. Milyen szempontból lenne szüksége ilyen fing országokra az USA-nak? Mit tud nyújtani az USA-nak egy koszóvó, de akár egy hollandia vagy egy dánia?
Kizárólag egy valamit - látszólagos legitimitást. Megvásárolt, kikényszerített támogatást és kiállást, amitől a saját agendájuk legitimációjának megtámogatását várják el.

Amikor ezek az úgy nevezett szövetségesek egyszer elhitték, hogy ez egy egyenlő felek közötti szövetség és nem álltak bele az iraki kalandba, hanem megkérdőjelezték annak legitimitását, okát, és úgy az egészet, annak lett a következménye Európa megosztása és belezsarolása a jelenleg fennálló rendbe, ahol a balti latorállamok agresszív pincsikként ugatják az ellent, ahol a lengyel hülyékkel elhitetik, hogy beteljesül az évszázados álmuk és regionális nagyhatalom lesznek, miközben csupán eszközök a vonakodó Németország és Franciaország sakkban tartására, ahol a csehek és a bolgárok elhihetik, hogy lehetnek valakik, miközben ugyanúgy senkik, ahogy mindig is senkik voltak, és ahol a románnak csak dobni kell valamit, akármit és azt mondani ez ingyen van, és a román örül, boldog, mert kapott. Ingyen. Mert román. Micsoda szövetség :D

De persze igazából nincs semmilyen szövetség, csak amerikai megszállás és befolyással üzérkedés. Macron is egyszer mert olyan mondani, hogy Európa stratégiai szuverenitása, azt valszeg megmutatták neki mi az, de gumi nélkül. Azóta ugyanazt fújja, mint a többi.