Kínával nem jársz jól, mert a külföldit fejőstehénnek tartják és nagyon nem európai (magyar) mentalitásnak való. Ami az igazi gond, az nem látszódik a magasból készített drónfelvételeken - mondom ezt úgy, tényleg akartam, hogy a dolgok működjenek.
Ott van Európa, azt kell megmenteni.
Megkaptuk ezt az amcsi bagázst Brüsszelbe meg a cégek vezetését lecserélték "nemzetközire", így az immunrendszer van blokkolva. Szerintem a kapitalizmus most már kezd az inkább hátrány, mint előny serpenyőbe kerülni, de ez nem azt jelenti, hogy államszocializmusra van szükség.
Olyan vezetésre van szükség, ami nem lobbi és a tőke zsebében van. Nincs itt zsidó összeesküvés, szimplán korrupt vezetés van, akiket kilóra meg lehet venni, mert a hatalom mulandó, az átörökített svájci bankszámla meg marad. Mi dolgozunk, majd az adónkat átjátszák a haveroknak. Most az, hogy ezt NER-nek, NetZero 2050-nek, Nagy Ugrásnak vagy akárminek hívják, a lényeg ugyanaz:
- nincs jogunk beleszólni a rendszerbe
- kötelezettségeink vannak
- a nyereség magán, a veszteség közös
- neked úgy lesz, hogy valakitől elveszed - vagy szépen, vagy csúnyán. Ha elég erős vagy, akkor a ténykedéset "jogalappá" tudod transzformálni. Ezt teszek állami, cégvezetői szinten - pl. megszavazzák magunknak a béremelést, nekem meg ajánlanak bruttó 1 misit 2024-ben. 2016-ban kerestem bruttó 1,4-et Magyarországon.
Az elmúlt 2 évben láttam, hogy milyen takony lehet bármelyik náció öltönyös majma. A zöld-buzulással ez csak rosszabb lesz, mert kevesebb koncon fog még több a generációmból származó kis köcsög marakodni - szaktudás nélkül, de kellő egóval és kapzsisággal.
Amikor megy a kollektív Nyugat lemez, egy valamit mindig kifelejtenek: A kollektív Nyugat legalább 30 különböző ország, nép és ideológia 1 milliárd emberre lebontva, míg Kína egy központilag irányított, 1,2 milliárdos monolit, nyelvi akadályok, tengerek nélkül és elég erős nacionalizmussal. Keresi a piacot a szintén zéró összegű játékban, de az ostoba politikusaink erre a lehető legostobábban reagáltak - élén a cégek vezetőivel. A Nyugatban 4 dolgot gyűlölök:
- hazudozás
- rövidlátás
- kapzsiság
- skizofrén bűntudat
De még így is, küzdeni kell. Nekünk nincs hová hátrálni. Mi hová megyünk, ha elbukunk? Amerikába? Spoiler alert: 3 műszaki diplomával és a hátteremmel sem megy, mivel lesz indiai zöldkártyás. Arab országok? Van olcsóbb indiai, paki. Ázsia? Nem kérnek belőlünk - sőt, mi adunk nekik, hogy jöjjenek.
Egyetértek, az EU-t kéne valahogy megmenteni, és hasonló helyzetet megpróbálni előidézni mint a 80'-as évek.És ezt a menekülést igen finoman érintetted - pont az ukrán háború kapcsán kezd kikristályosodni, hogy az sem lehetőség a jövőben, hogy te elmenekülsz, ha az országot támadás éri. Mert te nem fogsz majd egy kényelmes nyugati városban partyzni addig, hanem idővel szépen vissza fognak toloncolni (kivéve ha elég gazdag vagy/bűnözői kapcsolataid vannak). Ahogy szépen csendben dobálják haza az ukrán férfiakat megdögleni...
Vagyis kimenekülhetsz, de csak annyit érsz el, hogy elveszik mindened, és földönfutóként dobnak vissza az ágyúk elé. Ez ma a nyugati értékrend, ha fehér férfi vagy - ha nigger/arab akkor persze nem...
Mindig megpenditem ezt azoknak, akik egyből jönnek a "Ha Magyarországot megtámadják két óra múlva külföldön vagyok és max akkor jövök vissza, ha elült a baj"... nem fogsz. Elveszik odakinn mindened, majd visszalöknek nincstelenül megdögleni. Ahogy az ukrán férfiakat. Ez most odakinn a "nyugati értékrend".
Nem magam féltem amúgy, hanem a családom. Ezzel együtt kb. évek alatt arra jutottam én is, hogy nincs hova hátrálni, sem menekülni.