[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 461
10 578
113
Azért , olvasgatva a hozzászólásokat, az bizalomra ad okot hogy ennyi különböző képesítésű, származású, társadalmi osztályba tartozó , mindenfelé élõ ember szinte ugyanazt mondja. Ezt látom úgy általában pl. a Twitteren is. Igazából a mi véleményünket akarják elhallgattatni a derék globalista piócák.
Meglátjuk mi lesz.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 236
113
Mi van gyerekek? Kitört a hurráoptimizmus?
Azért , olvasgatva a hozzászólásokat, az bizalomra ad okot hogy ennyi különböző képesítésű, származású, társadalmi osztályba tartozó , mindenfelé élõ ember szinte ugyanazt mondja.
Egy csöpp kis véleménybuborékban vagy, ismerd fel!
A többség meg újraválasztja a mostani csodálatos vezetést.

Nem véletlen a mondás: minden országnak olyan kormány van amilyet megérdemel.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 891
27 535
113
Mi van gyerekek? Kitört a hurráoptimizmus?

Egy csöpp kis véleménybuborékban vagy, ismerd fel!
A többség meg újraválasztja a mostani csodálatos vezetést.

Nem véletlen a mondás: minden országnak olyan kormány van amilyet megérdemel.
Azért nem teljesen, már a leglehetetlenebb szivárványkoalíciókra van szükség, hogy a nácikok kormányzását megakadályozzák. Az úgy nevezett nagy pártoknak már "nagykoalícióban" sincs meg az 50%+1 hely.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 461
10 578
113
Mi van gyerekek? Kitört a hurráoptimizmus?

Egy csöpp kis véleménybuborékban vagy, ismerd fel!
A többség meg újraválasztja a mostani csodálatos vezetést.

Nem véletlen a mondás: minden országnak olyan kormány van amilyet megérdemel.
Vagy olyan amilyet osztanak neki.
Meglátjuk mi lesz. Csodát már nem várok ahhoz túl idős vagyok , kiderül
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 236
113
Nincs itt zsidó összeesküvés, szimplán korrupt vezetés van
GXgVWqO.jpeg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
Nincs itt zsidó összeesküvés,
Szerintem ebben tévedsz. Ha megnézed a történelemben az általad egyébként jól felvázolt viselkedés eredőjét, bár erre alighanem kell annyi időt szánnod, mint amit a szakmádra szántál, hogy képezd magad, akkor a végpontokban minden korban megtalálod őket. Náluk ez eszköz, a mindenféle néven futó közegek, ner, bármi, takaró. Látjátok, mindenki ilyen, ti is legyetek ilyenek. Bomlasszátok fel a saját nemzeti szöveteteket fiktív pénzért és ne álljatok ellen. Megtettétek, akkor a kirakatban hoznak törvényt ami alapjan bíralhatatlanok vagyunk nektek és hoznak törvényt ami alapjan üldöznek ha visszatérnél mégis inkább a sajáthoz.

Csak egy példa. Egyiptomi József példáját sokat citálom, hiszen pontosan ennek a ma is működő közgazdaságtannak az alapjait fektette le ezelőtt kb. 3600 évvel Egyiptomban. Amikor pozícióba került és kitalálta a nép javára és érdekében intézkedéssorozatát a bibliai 7 bő 7 szűk esztendős történettel, akkor a haverjaival akikkel igazi lenin fiűsat játszottak, 7 éven át tartó padláslesöprést vittek végbe, aminek a végére, mert ha hét évig elszedik minden tartalékodat, tényleges éhező állapotba került az addig ragyogó alsó birodalom lakossága. Amikor aztán az érdekükben és az álamuk nevében a bolsevik padlásesöprő, megfigyeltető, feketevágás gondolatát bevezető figurához kellett fordulniuk, hogy ugyan adjál már a tőlünk elszedett terményeinkből, az az államuk kincstárából kiutaltatott pénzt a hivatala számára a lakosság egésze szintjén, hogy ad nekik pénzt amin megvehetik azt, de a pénzt oda sem adta. Feltalálta az első papírpénzt, azaz váltókat adott nekik, amikre azok kaphattak elég gabonát egy időre. De ha azt hiszed, csak ennyivel húzta le őket, tévedsz. Mert mielőtt kiállította a váltókat, az állataikat elszedte tőlük a váltókért cserébe. Következő alkalommal az ezzel is szegényebb emberek földjeiért játszotta el ugyanezt. Majd a házaikért. És létezett egy passzus, hogy még következőnek, a gyerekeikért. Majd odatelepítette az egész népét a legjobb részekre és éltek amíg a rabszolgává alázott nép fel nem lázadt...

Nem akarok most továbbmenni a propaganda alkalmazása akkor és ma vonatkozásába, a más vádolása a tettel amit ők követtek el dologgal sem foglalkozunk. Most a hazugságburok lenne a lényeg. Volt ez az arc akinek a sztoriját mindig sugárzóan pozitívan adják elő az iskolákban is a gyerekeknek az erre hivatott emberek, mindig csak addig, hogy milyen jól megmentette az embereket az álomfejtő zsidó irigylésre méltó sikerű arc, azt nem mondják el, pedig egybefüggően meg van írva bár legnagyobbrészt a gyerekes passzus nélkül az egész. A hazugságburok körülöttük így gyerekkorban kezdődik, felnőttkorra pedig csak ez a kevés emlék marad esetleg.

Franciaországban a mai napig létezik több évszázada a Jozefita Közgazdaságtani iskola, a Világ Elit Közgazdászait képző iskola. Azokat az államiranyítási közgazdászokat képzik, akik szépen elkúrják a világunkat. A hazugság? Bibliai alapúan nevezték el magukat. Állításuk szerint Jézus nevelőapja, József a névadójuk. Az ács. Akinek kb. 10 mondat jut a történetben és Jézus 14 éves korában eltűnik. Jepp, bizonyos, hogy a Jozefita iskola szellemisége az ácshoz kötődik.

A hazugságburok így működik. Nem mi vótunk kérem, hát mindenki ilyen...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 030
32 469
113
Egy USA-ban bekövetkező kataklizma okán talán a globalizmus központja visszaköltözne az öreg kontinensre és akkor visszaállna a régi rend, máskülönben összecsapnak felettünk a hullámok.

Ha az USA-ban kataklizma következik be, Európa felett is összecsapnak a hullámok.

Nem is tudom... talán ezt a bénító ukrán-orosz mesterséges perpatvart kéne befejezni és Tajvan űrügyén egymásnak ugrasztani az USA-t és Kínát a világ túlfelén.

A mainstream nyugati narratíva szerint azért kell Ukrajnát addig támogatni, ameddig nem győz, mert ellenkező esetben Kína "felbátorodik". Hát szerintem ez erősen a kínaiak lenézése, de hát kiválasztottakra jellemző ez. Mindenkit "gojische Kopf"-nak, vagyis ostobának tartanak magukon kívül, de a sárgákkal szemben különösen felsőbbrendűnek gondolják nem csak magukat, hanem az egész Nyugatot. Mivel nem igazán ismerik ezeket a civilizációkat, csak felületesen, és a "csak másolni tudnak", "hiányzik belőlük a kreativitás" közhelyeket tudják rájuk alkalmazni. Kínát nem fogja Ukrajna kimenetele befolyásolni, ha úgy dönt, hogy lép Tajvan ügyében. Csak azok az országok fognak akkor is hisztizni, akik most 100%-ig és örökre kiállnak Ukrajna mellett és az orosz szankciók mellett. Csak Kína szankciózása nehezebb lesz és fájdalmasabb. A kereskedelmi függőség kölcsönös, és India jelenleg nem tud a helyébe lépni a Nyugat ellátásában alkatrészekből, iparcikkekből, stb-ből, hiába szeretné a "decoupling"-ot a Nyugat. Ezzel saját magát is tökön fogja szúrni.

Másrészt Tajvan nem Ukrajna, teljesen más a helyzet. Ha Kína blokád alá vonja, az USA és vazallusai csak közvetlen konfrontáció vagy belenyugvás között válaszhatnak. Kína szétkapná a tajvani haderőt és infrát drónok és CM-ek, BM-ek ezreivel, mielőtt bemenne.

Aki ezt nem látja az vagy vak, vagy nem ismeri, milyen volt Európa nem is olyan régen. Vagy, hogy micsoda paradicsom volt pl a bonni Németország.

Nem tudják, egy mai 25 évesnek erről fogalma sincs.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 891
27 535
113
Én Kína és Tajvan kapcsán azt nem értem, hogy ha Ukrajna vissza akarja állítani a területi egységét, az jó, annak szurkolunk. Ha Kína akarja, akkor meg nem. Ha Tajvan el akar szakadni, és szuverén akar lenni, annak szurkolunk, az jó. Ha pedig a Donbasz akar elszakadni és szuverén lenni, az nem jó. Hol van itt a szabályokon alapuló világrend?
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 196
61 189
113
Szokták mondani, hogy harminc évvel ezelőtt Magyaroszág a rendszerváltást követő privatizációval - részben annak köszönhetően, részben az oda vezető elbaltázott korábbi gazdaságpolitika nyomán - lényegében világháborús léptékű károkat szenvedett, világháborús léptékű infrastrukturális és személyi veszteség nélkül.
Összevetve az 1945 utáni helyzettel, amikor is az ország eszközállományának mintegy 60 százaléka megsemmisült, vagy károsodott, a kommunisták erőltetett ütemben, de visszaépítették az országot.
Jól-rosszul, sokszor a kontraszelekció ártalma mellett, sőt, eleve számos eszköz elkerült tőlünk jóvátétel címén, de az oktatás még mindig meglévő színvonala, bázisa lehetővé tette a háború utáni újjáépítést és gazdadágfejlesztést.

Ezzel szemben viszont 1989-1996 után az ország gazdasága összeomlott, ami sajnos magával hozta az oktatás, azon belül is a szakoktatás lezüllését. Emiatt viszont nem maradt bázis a gazdaság újjáépítésére.
Ördögi kör.
Így járt az oktatás maga, de a műszaki, az orvosi, de a mezőgazdász, sőt, még a honvédelmi terület is.

Na most azt látom, hogy mintegy 25-30 év (lényegében egy emberöltőnyi) fáziskéséssel, de valami hasonló zajlik le Európa nyugati felén is.
Részben az ideológiavezérelt kontraszelekció, részben a termelés (gazdaság) kiszervezése miatt ott is hatalmas csapás fogja érni a társadalmakat.
Amúgy mindenből fel lehet állni, lásd a Mao-féle kultúrális forradalom pusztítását kiheverő, de szigorúan hierarchia-párti kaptártársadalom zsigeri önfegyelemmel képes volt erre.
Az más kérdés, hogy a fejlettség egy bizonyos foka megköveteli az individum térnyerését, ami a gyors siker zálogát jelentő nacionalista, soviniszta, összezáró kollektív önfegyelem ellenében hat.
A fejlettség egy bizonyos szintjén óhatatlanul is megjelenik az egyén premizálása, ami az illetőt kibillentheti a sakktáblán neki jutó fix helyéből, ezzel viszont borulhat a mindennél fontosabb hierarchikus rend.
Amikor a fejlettséggel együtt megjelenik a magasabb bérezés, ami növeli a belső fogyasztást, akkor az így megszerzett egyéni többlettjavak birtoklásának, használatának, kiélésének joga előrébb kerül a kollektív kötelességtudathoz és munkafegyelemhez képesti rangsorban. És ezzel borul a rend.

Nyugat-Európa jóléti társadalmának összeomlásához is a megnövekedett kényelemi igények, többletfogyasztás és a szakszervezeteken keresztül elért joghalmozás vezet nemsokára.
Kb öt éven belül Európa omlik majd össze, negyven éven belül pedig Kína jár majd így.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 958
21 764
113
Azért , olvasgatva a hozzászólásokat, az bizalomra ad okot hogy ennyi különböző képesítésű, származású, társadalmi osztályba tartozó , mindenfelé élõ ember szinte ugyanazt mondja. Ezt látom úgy általában pl. a Twitteren is. Igazából a mi véleményünket akarják elhallgattatni a derék globalista piócák.
Meglátjuk mi lesz.
Bármi számunkra pozitívnak komoly zavargások lesznek a következményei.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 764
17 858
113

Szerintem ebben tévedsz. Ha megnézed a történelemben az általad egyébként jól felvázolt viselkedés eredőjét, bár erre alighanem kell annyi időt szánnod, mint amit a szakmádra szántál, hogy képezd magad, akkor a végpontokban minden korban megtalálod őket. Náluk ez eszköz, a mindenféle néven futó közegek, ner, bármi, takaró. Látjátok, mindenki ilyen, ti is legyetek ilyenek. Bomlasszátok fel a saját nemzeti szöveteteket fiktív pénzért és ne álljatok ellen. Megtettétek, akkor a kirakatban hoznak törvényt ami alapjan bíralhatatlanok vagyunk nektek és hoznak törvényt ami alapjan üldöznek ha visszatérnél mégis inkább a sajáthoz.

Csak egy példa. Egyiptomi József példáját sokat citálom, hiszen pontosan ennek a ma is működő közgazdaságtannak az alapjait fektette le ezelőtt kb. 3600 évvel Egyiptomban. Amikor pozícióba került és kitalálta a nép javára és érdekében intézkedéssorozatát a bibliai 7 bő 7 szűk esztendős történettel, akkor a haverjaival akikkel igazi lenin fiűsat játszottak, 7 éven át tartó padláslesöprést vittek végbe, aminek a végére, mert ha hét évig elszedik minden tartalékodat, tényleges éhező állapotba került az addig ragyogó alsó birodalom lakossága. Amikor aztán az érdekükben és az álamuk nevében a bolsevik padlásesöprő, megfigyeltető, feketevágás gondolatát bevezető figurához kellett fordulniuk, hogy ugyan adjál már a tőlünk elszedett terményeinkből, az az államuk kincstárából kiutaltatott pénzt a hivatala számára a lakosság egésze szintjén, hogy ad nekik pénzt amin megvehetik azt, de a pénzt oda sem adta. Feltalálta az első papírpénzt, azaz váltókat adott nekik, amikre azok kaphattak elég gabonát egy időre. De ha azt hiszed, csak ennyivel húzta le őket, tévedsz. Mert mielőtt kiállította a váltókat, az állataikat elszedte tőlük a váltókért cserébe. Következő alkalommal az ezzel is szegényebb emberek földjeiért játszotta el ugyanezt. Majd a házaikért. És létezett egy passzus, hogy még következőnek, a gyerekeikért. Majd odatelepítette az egész népét a legjobb részekre és éltek amíg a rabszolgává alázott nép fel nem lázadt...

Nem akarok most továbbmenni a propaganda alkalmazása akkor és ma vonatkozásába, a más vádolása a tettel amit ők követtek el dologgal sem foglalkozunk. Most a hazugságburok lenne a lényeg. Volt ez az arc akinek a sztoriját mindig sugárzóan pozitívan adják elő az iskolákban is a gyerekeknek az erre hivatott emberek, mindig csak addig, hogy milyen jól megmentette az embereket az álomfejtő zsidó irigylésre méltó sikerű arc, azt nem mondják el, pedig egybefüggően meg van írva bár legnagyobbrészt a gyerekes passzus nélkül az egész. A hazugságburok körülöttük így gyerekkorban kezdődik, felnőttkorra pedig csak ez a kevés emlék marad esetleg.

Franciaországban a mai napig létezik több évszázada a Jozefita Közgazdaságtani iskola, a Világ Elit Közgazdászait képző iskola. Azokat az államiranyítási közgazdászokat képzik, akik szépen elkúrják a világunkat. A hazugság? Bibliai alapúan nevezték el magukat. Állításuk szerint Jézus nevelőapja, József a névadójuk. Az ács. Akinek kb. 10 mondat jut a történetben és Jézus 14 éves korában eltűnik. Jepp, bizonyos, hogy a Jozefita iskola szellemisége az ácshoz kötődik.

A hazugságburok így működik. Nem mi vótunk kérem, hát mindenki ilyen...
Továbbra sem hiszek ezekben, amiben hiszek és sajnos látom, azok az érdekközösségek.

A különböző maffiáknak x millió tagja van összesen, működik, mert összetartja a pénz, a korrupció, zsarolás és vágy, hogy egyszer a csúcsra kerülhet.

Egy multicég semmiben sem különbözik a szervezett bűnözéstől, csupán kevesebb a vér, de minden csak a pénzről és a hatalomról szól. Ki, kit, hogyan és mivel tart sakkban.

Ha lenne zsidó összeesküvés, nem lenne most háború - mert már régen leírtottak volna ott mindenkit.

Másrészt 3 ember 4 dolgot biztosan nem tud, ha sok pénzről és hatalomról van szó
  • titkot tartani
  • csendben félre állni
  • nemet mondani a csábításra
  • beérni kevesebbel
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 030
32 469
113
Továbbra sem hiszek ezekben, amiben hiszek és sajnos látom, azok az érdekközösségek.

A különböző maffiáknak x millió tagja van összesen, működik, mert összetartja a pénz, a korrupció, zsarolás és vágy, hogy egyszer a csúcsra kerülhet.

Egy multicég semmiben sem különbözik a szervezett bűnözéstől, csupán kevesebb a vér, de minden csak a pénzről és a hatalomról szól. Ki, kit, hogyan és mivel tart sakkban.

Ha lenne zsidó összeesküvés, nem lenne most háború - mert már régen leírtottak volna ott mindenkit.

Másrészt 3 ember 4 dolgot biztosan nem tud, ha sok pénzről és hatalomról van szó
  • titkot tartani
  • csendben félre állni
  • nemet mondani a csábításra
  • beérni kevesebbel

Ez nem olyan fajta "összeesküvés". Többé-kevésbé nyíltan működik, csak rámutatni tiltott dolog, azt vonja maga után, hogy az illető "kiíratkozik" a "normális/rendes/jóérzésű/stb. emberek" közül.

A maffiához hasonlóan származási alapú közösségen alapul (bár nem azonos azzal). A vér köteléke a legerősebb kötelék. Egy diaszpórában élő nép esetében, amely közvetítő szerepekre specializálódott, és ezek révén nagy gazdagságra és befolyásra tett szert, ez különösen fontos volt.

Lehet tudni, hogyan alakult ki, nem titok. Több ezer éves történet, tudjuk, hogy több ókori birodalomban nagy befolyásra tettek szert, majd kiűzték őket. Egyiptomban Avaris volt a fővárosuk, 150 évig uralkodtak Egyiptomon, mint "hükszószok".
Az már tipikus, hogy ezt aztán ők az Exodus-sztoriként őrizték meg. Szerintük ott ők rabságban voltak (bár József története megőrizte azt a tényt, hogy a fáraó bizalmába férkőzve hogyan lettek ők az urak az országban - ahogy később is az uralkodók voltak a védnökeik, például a perzsa király, lásd Eszter története, Hámán és a korabeli "antiszemiták" lemészárolásával - ez a Purim-ünnep eredete, ami épp most esedékes egyébként). Szóval a Tóra szerint ők rabok voltak, de az egyiptomiak (gojische Kopf, ugye) kérésre adták az aranyukat és ezüstüket a zsidóknak, akik magukkal vitték. Dehogy is rabolták, ugyan már. Ja, és 600 ezer héber dolgozott rabszolgaként az egyiptomi iga alatt. Ezek a mágikus számok valahogy mindig ismétlődnek... na de ez mos offtopic.
Azért jellemző a zsidó szofizmus az "események" megmagyarázására (nyilván valószínűtlen, hogy a valóságban így történtek, vagy hogy volt egyáltalán "fogság"). A Talmudban azt állítják, hogy az egyiptomiak Nagy Sándor előtt is bepanaszolták a zsidókat, hogy adják vissza az ellopott kincset (Nagy Sándor valószínűleg sosem tudta, hogy léteztek olyan lények, hogy zsidók, egyetlen nem zsidó forrás sem számol be arról, hogy találkozott volna ő vagy a seregei zsidókkal a "Szentföldön" átvonulva, ahol megostromolták Türoszt és Szidónt, ha jól emlékszem, ahogy Hérodotosz sem tud a zsidókról, bár járt arrafelé - Jeruzsálem, ha létezett, valami jelentéktelen porfészek lehetett akkoriban). Mindenesetre a Talmud szerint viszont nem csak tudott róluk, hanem foglalkozott is ilyen "pereskedéssel" egy ezer évvel korábbira datált történet miatt, ami elég abszurd. A "Rásbám" néven ismert Talmud-kommentátor rabbi szerint nem történt semmi lopás, hiszen Isten ígérte oda a kincset nekik. Elmagyarázza, hogy a héber "ve-jisalu" szó nem azt jelenti, hogy az izraeliták "kölcsönvették" az egyiptomiak kincseit, hanem azt, hogy "elkérték" azokat. Az egyiptomiak örömmel teljesítették a kérésüket abban a reményben, hogy az izraeliták és a csapások gyorsan elhagyják az országukat. "Őket [az egyiptomiakat] nem kényszerítették vagy becsapták a távozó izraeliták" - vonja le a következtetést Rásbám. "Szívük teljében adtak nekik ajándékot". Ez mintegy engesztelő kárpótlás volt a "több évszázados egyiptomi fogságért". Szóval a zsidó szenvedések és az azokért fizetett kárpótlások története meglehetősen régi időkre nyúlik vissza.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 038
83 192
113
Azért nem teljesen, már a leglehetetlenebb szivárványkoalíciókra van szükség, hogy a nácikok kormányzását megakadályozzák. Az úgy nevezett nagy pártoknak már "nagykoalícióban" sincs meg az 50%+1 hely.
Németországban szerencsére tilos a pártok választási szövetsége, a koalát pedig nehéz lesz megvalósítania a mostani kormánypártoknak, hacsak be nem veszik az AfD ellenében az ősmumusokat, de mivel azok nem fognak beszállni, így jó időre elbúcsúzhatunk majd a libsevikektől.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 480
24 081
113
itt majd 4 részben lesz kitárgyalva, itt az első rész


2. rész:
3. rész:
A RAF rejtélyes harmadik generációja és tagjaik még rejtélyesebb halála, 3. rész
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 891
27 535
113
Németországban szerencsére tilos a pártok választási szövetsége, a koalát pedig nehéz lesz megvalósítania a mostani kormánypártoknak, hacsak be nem veszik az AfD ellenében az ősmumusokat, de mivel azok nem fognak beszállni, így jó időre elbúcsúzhatunk majd a libsevikektől.
Ó, dehogynem, a demokrácia védelme érdekében össze kell fogni! Mintha itthon nem láttuk volna a Jobbik útját. Más kérdés, h nem jött össze.
A németeknek van még egy trükkje. Maaßen. Kb arra jó a pártja, h az AfD kevesebb szavazatot kapjon.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 203
20 236
113
A különböző maffiáknak x millió tagja van összesen, működik, mert összetartja a pénz, a korrupció, zsarolás és vágy, hogy egyszer a csúcsra kerülhet.
Mindez nagyon jól passzol a zsidókra is. Sokszáz év kisebbségi lét - amit te nem éltél meg - kialakította ezt az összetartást és megvannak az ideológiai alapok is - kiválasztottak.