[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 037
113
Minden hétre jut egy hasonló hír. Most egy 14 éves lányt találtak holtan egy amúgy elutasított menedékkérelemmel rendelkező afgán lakásán. Kábítószerrel csalta fel magához és szexuálisan kihasználta.
https://www.oe24.at/oesterreich/chr...maedchen-tot-in-wohnung-aufgefunden/587972483

https://www.krone.at/3281174

Ilyenkor tényleg csak annyi kérdésem van, hogy nincs ennek a lánynak apja?!

Miért nem hír egy ilyen után, hogy lóg az afgán egy fán?!
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 218
3 574
113
idézet a National Geographic oldaláról :

- A bolondok napját évszázadok óta április 1-jén ünneplik a különböző kultúrák, bár ennek a pontos eredete máig rejtély. Az áprilisi bolondok napi úgymond hagyományok közé tartozik többek között az álhírek terjesztése vagy mások megviccelése. A népszokás szerint ha valakit április elsején rászednek, akkor a „bolondját járatják vele”, így ő lesz „április bolondja”.

;):)
Tisztában vagyok az áprilisi tréfákkal, de ez a cikk most jelent meg március 6-án...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 896
27 558
113
Ilyenkor tényleg csak annyi kérdésem van, hogy nincs ennek a lánynak apja?!

Miért nem hír egy ilyen után, hogy lóg az afgán egy fán?!
A kiscsajt nem az afgán ölte meg, hanem a drog. Nem elrabolta az afgán, hanem szobára ment drogért. Gondolom, pénze nem volt, ezért természetben fizetett.
Én itt a kedves szülőket venném elő és lógatnám fel első körben egy 20-25 percre, h mi a rossebet keres a 14 éves gyerek a szomszéd nagyvárosban (a kislány királyhidai / Bruck an der Leitha volt), meg hogy miért nem vették észre, h drogozik.
Az is tipikus, h ilyenkor a gyevi nem csinál semmit, bezzeg az ügyvédnőtől elveszik a hármasikreket, mert á, úgysem lesz rájuk ideje...
És harmadik körben az idegenrendészettől is megkérdezném, h a kiutasított afgán mit keresett még mindig Ausztriában? Ja, igen. Pénzt drog árusításával.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 685
55 478
113
A német gdp 2024-ben 0,2%-al fog csak növekedni, irja a német ifo gazdaságkutató intézat tavaszi elörejelzésében. Összel még 0,7%-ot jeleztek. 2023 utolsó negyedévében a gdp 0,3%-al csökkent.
2025 1,5% növekedést várnak. ( Die Welt)
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
776
1 919
93
Személyes tapasztalatom, hogy a legtörődőbb, odaadóbb szülők tinédzser lányai a legnagyobb ribancok a világon.
Azért ezt tisztázzuk! Az hogy ajnározod, nyalogatod, óvod a széltől is a gyerekedet, az nem azt jelenti, hogy jó szülő vagy.
Erkölcsöt, tartást és morált kell adni, ja és példát! Ha a szülők ordibálnak egymással, az lesz a minta. És azt rohadt nehéz legyőzni!
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 896
27 558
113
Közvéredény-kutatás Németországban:
https://www.welt.de/politik/deutsch...tlich-fuer-Taurus-Lieferungen-an-Ukraine.html

A többség, 61% elutasítja, h Taurusokat szállítsanak Ukrajnának, 9 százalékponttal többen, mint 2023 augusztusában. Azok, akik támogatják a Taurus szállítást, a lakosság 29%át teszik ki, 7 százalékponttal kevesebben, mint augusztusban.
Pártokra lebontva, csak a Zöldek szavazói támogatják, 53%.
A legerősebben az AfD szavazói (84%) és Sahra Wagenknecht támogatói (85%) ellenzik. Mivel a Linke támogatása nem éri el az 5%ot, az ő véleményük nem szerepel külön bontásban. A CDU / CSU 52%a, az SPD 58%a ellenzi a Taurusok szállítását.
A megkérdezettek 67%a tart attól, h Németország nincs felkészülve az orosz kémtevékenység elhárítására, 64%uk tart attól, hogy Ukrajna után másik európai országot támadnak meg az oroszok, 62%uk fél, hogy Németország közvetlenül bevonódik a háborúba.

A megkérdezettek 74%a helyesli, h Németország a GDPjének 2%át védelmi kiadásokra fordítja, ez 5 százalékponttal több, mint a konfliktus kezdetekor. Az, hogy a keretet honnét teremtsék elő, megosztja a németeket. Egy részük az alkotmányos adósságküszöböt törölné el, más részük máshonnét vonna el pénzt.

A kormánnyal csupán a megkérdezettek 1%a "nagyon elégedett", további 18% elégedett, 39% "kevésbé", 41% pedig "egyáltalán nem" elégedett. Csupán az SPD szavazók többsége elégedett, a Zöldek megosztottak, az FDP szavazóknak csupán 15%a elégedett a kormánnyal, amelynek a pártjuk is részese.

A politikusok között a legnépszerűbb Pistorius 55%al, úgy tűnik, a lehallgatási botrány sem ártott neki. Mögötte Baerbock (35%), a CDU elnök Merz (28%), Habeck (Zöld, gazdasági miniszter, 25%), Christian Lindner (FDP, pénzügyminiszter, 22%) egy ponttal Olaf Scholz előtt.

Rákérdeztek az Európai Bizottság elnökére, U. vd Leyenre is. 6% nagyon elégedett, 30% elégedett vele. 25% inkább nem, 28% pedig egyáltalán nem.
Nem meglepő módon a CDU / CSU a leginkább elégedett vele, az AfD és Sahra Wagenknecht szvazói pedig a legkevésbé:
DWO-IP-Dtend-Maerz-Leyen.jpg


Pártlisták:
SPD 16%
Zöldek 14%
FDP 5% és épp bejutnának
CDU / CSU 29%
AfD 19%
Linke 3% és nem jutnának be
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 896
27 558
113
Napi vidám hírek:
1, a tavalyelőtti bújócska győztese
https://www.krone.at/3282792

Egy erdész talált egy csontvázat meg egy puskát. Megindult a találgatás, h esetleg Friedrich Felzmann nevű gyilkosság miatt kőrözött személy, de a rendőrség még nem erősítette meg.

2, Berlin egyik közparkjában találtak egy combot
https://www.welt.de/vermischtes/art...Oberschenkel-im-Park-Opfer-war-obdachlos.html

A DNS-ét megtalálták egy adatbázisban (nincs olyan sok), de a többi részét nem. Nagyon ügyesen kizárták az amputációt, mert az ugye úgy működik, h műtét után a maradékot bebasszák a bokorba az első parkban. Szóval most a lakosság segítségét kérik, egy 42 éves hajléktalan férfi ügyében, akit valószínűleg meggyilkoltak.
 

balsteffl

Well-Known Member
2014. szeptember 1.
1 756
21 564
113
Kína megfosztotta Európát a puskapor előállításának lehetőségétől

Európában lőporhiány van, és már nem tudja előállítani.
Nitrocellulózra van szükség, ami pamutból készül.
A gyapottermelésben Kína a vezető, de nem szállít Európának
Az ellátás leállítását éppen a gyapot katonai célú felhasználása motiválja, és ez ellentmond Peking álláspontjának. – magyarázza a helyzet kínai álláspontját a South China Morning Post.

A kínai lap azt is hangsúlyozza, hogy emiatt az európaiak komolyan idegesek, és szankciókkal fenyegetik az Égi Birodalmat Oroszország támogatása miatt.
A Kínai Népköztársaság, mint a világ egyik legnagyobb hatalmának helyzete az, amely szinte jobban irritálja Európát, mint Moszkva kitartása egy ukrajnai különleges katonai művelet céljainak megvalósításában.
Az Óvilágban azt hiszik, hogy szövetségesei támogatása nélkül Oroszország már régen visszavonult volna. Az Orosz Föderáció elszigetelésének nyugati politikája pontosan erre irányult.

A South China Morning Post publikációja azonban egyértelműen bizonyítja, hogy ez a számítás finoman szólva sem vált be. Ahogy az Orosz Föderáció elnöke előző nap mondta, Oroszország barátjának lenni ugyanolyan megtisztelő, mint ellenségének lenni. Kína pedig – Európa reakciójából ítélve – választott.

És nem csak ő. Korábban például arról számoltak be, hogy az Oroszország érdekeit szolgáló észak-koreai katonai vállalkozások szinte a hét minden napján, 24 órában dolgoznak.