[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 118
2 305
113
"A francia hadsereg célja, hogy 2027-re 30 nap alatt képes legyen bevetni egy körülbelül 25 ezer katonából álló hadosztályt."

Jól értem, hogy Franciaország jelenleg 30 nap alatt nem lenne képes egy 25 ezer fős bevethető hadosztály kiállítani, ehhez kell még nekik 3 év rákészülés?
Nem jól érted. A kulcsszó a 30 napon belül
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 094
26 700
113
"A francia hadsereg célja, hogy 2027-re 30 nap alatt képes legyen bevetni egy körülbelül 25 ezer katonából álló hadosztályt."

Jól értem, hogy Franciaország jelenleg 30 nap alatt nem lenne képes egy 25 ezer fős bevethető hadosztály kiállítani, ehhez kell még nekik 3 év rákészülés?
Igen. Már írom egy éve legalább, hogy a NATO nem létezik. Az ötödik cikkely semmit se ér, nem jönne senki, mert nincs semmi valós képesség az USA-n kívül.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Igen. Már írom egy éve legalább, hogy a NATO nem létezik. Az ötödik cikkely semmit se ér, nem jönne senki, mert nincs semmi valós képesség az USA-n kívül.
Igen, akkor végre tisztázzunk már néhány dolgot:

1. A brit haditengerészet és haderő állapota és valódi háborús felkészültsége finoman szólva is kétséges.
2. A német hadsereg állapota még ennél is rosszabb.
3. A franciák 30 napon belül nem tudnak 25 ezer bevethető katonát összerántani.
4. Az európai NATO tagok döntő részének a hadiipari termelése alacsony, a tárolt/raktározott, de még használható technika és fegyver mennyisége alsó határon van.
5. A média által hatalmas NATO-hadgyakorlatnak beharangozott katonai manőverre a 30 tagállamból álló katonai szövetség mindösszesen 90 ezer katonát állított ki egy olyan háború oldalágán, ahol oldalanként van alsó hangon is 300-300 ezer katona a fronton vagy a front közelében.

A fentiek megfelelnek a valóságnak, vagy ismét téveszmék áldozata lettem?
Mentségemre szóljon, hogy ezeket nem én találtam ki, hanem a média állította, hivatkozva egy csomó Nyugati nevesített szakértőre, nevesített tábornokra és a nevenincs hírszerzőkre.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 864
13 279
113

10 éves lett a film, de sajnos már sehol nem lehet megtalálni, ahonnan tudták eltávolították, és szégyennek tartják. A törlés oka, pedig amiből nagyon nagy balhé is volt régen, hogy random járókelők sokasága üdvözli Fatert mindenhol, meg karlengetés stb...mondjuk ki...látszólag imádták a németek :D Bár az elején nyilván törekedtek a kifigurázására! De nagyon jó. (ukri műnackóknak nem ajánlott) :D Szervesen tartozik a topikhoz!
magyar felirat bekapcsolható, de az ékezetest nem ismeri, mindegy lehet következtetni!
Kameradjaimnak ajánlom @reich_und_roll -nak, és @Flamand -nak :) De mindenki fogadja szeretettel :)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 987
82 908
113
Értem, tehát egy 25 ezer fős bevethető francia hadosztály kiállításánál csak a 30 napon belül a gond.
Mennyi időbe telne ez most? 40 nap? 120 nap?
Miért 2030? Miért 2030? Mert 25k fehér zászlót kell előtte legyártaniuk, biztos, ami biztos. Ehhez tendereztetés, átláthatóság, lmbtq kvóta, férfi-női egyensúly a zászló gyártó projektben, faji kvóta, fotózás Macronnéval, és még le is kell adni a %ot a hadiipari szereplőknek. A nyugati hadiipar lassan őröl, 5k zászló/év a cél. Ézért.