Patrioták Europáért
13:45-től drminelnökúr
Ahogy írtam bár az ID felé integrálódásra gondoltam, de Babis kilépése a libsiktől zavart.
Kis Habsburg patrióta szövetség eddig, Valszeg nem cél ennek megtartása, hanem a nagyokkal való tárgyalási pozi erősítése.
Nézzük a lehetőséget.
Meloni és az ECR.
Meloninak sztem nagy pofon volt. Hogy harmadik legnagyobb pártszövetségként és az EU harmadik legerősebb országaként, a néppárt -szoci-libsi pártszövetség, vmint nemzeti szinten a francia-nemet tengely ignorálta és Orbannal egyedul maradt a miniszterelnökök közt aki nem fogadta el az új paktumot az EU vezető poziciojairól.
Még a EU parlamnetben elvérezhet a megállapodás, de ez sztem Melonit jobbra tolja.
Ha ez a cseh-magyar-osztrak hármas kellő erőt, képviselőt még máshonnan von maga köré, akkor már +/- képviselőkben a Meloni vezette ECR nyer és nem veszít ha Orbán miatt pár skandi és balti képviselő lelép.
De akár Le Pen mellé az ID romjain (mert az AFD és az oszrak FPÖ nélkül jelentősen gyengültek) is lehet egy új jobboldali szövetség.
Ennek a mai francia választás nagy löketet adhat ha a Le Pen - Bardella (ő a miniszterelnök jelöltjük, 28 éves és vonzza a régi nyugdíjas mérsékelt konzerv szavazókat) vezette Nemzeti szövetség nagyot nyer. És ez igencsak benne van a pakliban. Ha véletlennaz egyéni képviselői választási rendszer miatt abszolút többségét is szereznek, akkor az komoly lökést adhat, hogy Meloni és Le Pen jobboldali pártszövtségei egyesüljenek.
Csak részleteket láttam a mai Kickl, Babis-Orban sajttáj.-ból, de ha ilyen részletességgel nem is, de célokban a legnagyobb jobboldali frakciót celozták meg. Az meg csak így megy.