[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 494
93 695
113
Hát azért óvatosan, mert a miniszterelnök aspiránsuk, Bardella sokkalta inkább a Meloni-féle pro-amerikai vonalat tolja, mint a kedves elnökasszony. Valszeg katonák nem mennek, de a támogatás folytatódni fog, főleg ha esetleg az államadósság kapcsán Blackrock&Vanguard bácsiék ugyanúgy megszorítják a töküket mint a taljánoknak




Az látni kell, hogy a francia belpolban őket folyton Putyin bérencséggel lövik, emiatt ezekben a témákban defenzívában vannak. Sőt van olyan képviselőjelöltjük, akinél nem tenném rá a nyakam, hogy fizetéskiegészítést nem kap közvetett módon Moszkvából.

Azért pár sarokkövet Bardella és Le Pen lefektetett.

Arra utalva, hogy Macron nem volt hajlandó kizárni francia katonák Ukrajnába küldését, Bardella kijelentette: "Ha holnap miniszterelnök leszek, nem küldenek francia katonákat Ukrajnába".

Kijelentette, hogy ellenzi azt is, hogy olyan nagyobb hatótávolságú rakétákat küldjenek Ukrajnába, amelyek eltalálhatják orosz területet, és " hadpárti helyzetbe hozhatják Franciaországot és a franciákat".

És itt a lényeg!!!

"Az én iránytűm Franciaország és a franciák érdeke" - mondta Bardella.


Tehát, alapvetően nem borítják orosz ügyben az asztalt, de szépen hátralépkednének, Igazából valószínűleg taktikusan jó alkupozíciókra ide-oda kihasználnák a különvéleményük. Hogy ezt inkább banki, brüsszeli támogatásokra és nem Putyin piros pontokra akarják beváltani, az egyértelmű francia érdek.

Az hogy az ukran NATO csatlakozásra se fognak törekedni sanszos, sőt kilépnének a háború lezárásával, De Gaulle mintájára, a NATO katonai szervezetéből, csak a politikai maradna. Ez elég komoly felfordulást is okozhat, ha végigvinnék, de valszeg fognak finomítani, főleg ha Trump.

De a vicces az, hogy a második helyezett komcsi nepfrontnál is necces kérdés az orosz. A régi jó anno Moszkvából pénzelt szélsőkomcsi pártok nem lelkesednek a háborúért. Ukrajna pénzügyi, fegyveres támogatása eléggé megosztó.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 442
4 226
113
https://www.portfolio.hu/global/202...marine-le-pen-fele-radikalis-jobboldal-695819
"Szövetségeseivel együtt a szavazatok 33,15 százalékát szerezte meg a Nemzeti Tömörülés a vasárnapi francia nemzetgyűlési választásokon. Július 7-én második fordulót tartanak, amelyen kiderül, meg tudja-e szerezni a párt a 289 nemzetgyűlési mandátumot, vagyis az abszolút többséget, ezzel az V. Köztársaság történetében először szélsőjobboldali miniszterelnöke lesz-e az országnak. Sok minden múlik azonban azon, hogy a második legnagyobb erő, az Új Népfront, illetve Emmanuel Macron elnök választási koalíciójának, az Együttnek a jelöltjei visszalépnek-e az erősebb jelölt javára, és szavazóik is követik-e őket."
A cikk szerint nem annyira biztos...
"Egy felmérés szerint a Macron-féle Együtt szavazóinak 70 százaléka, az Új Népfront szavazóinak pedig 53 százaléka nem fogja követni a pártközpontból érkező ajánlásokat az átszavazásokra vonatkozóan."
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Kim Philby

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 442
4 226
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...erjuk-ezt-mint-azt-most-barki-gondolna-695959
"Orbán Viktor magyar miniszterelnök az M1-en hétfő este sugárzott interjúban beszélt Magyarország soros EU-elnökségről, valamint a Fidesz európai parlamenti terveiről. Orbán Viktor többek között arról is beszélt, hogy revízió alá vennének olyan intézkedéseket, "amelyek állítólag arról szólnak, hogy egyes iparágakat, különösen az autóipart megvédjük a keletiekkel szemben". A kormányfő szavai szerint a frissen alakult Patrióták Európáért "hihetetlen tempóban nő", így nagyon gyorsan a harmadik, aztán a második legnagyobb képviselőcsoport lesz Brüsszelben."
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 325
20 748
113
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby and enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 404
33 600
113

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 569
18 429
113
Gondolom ez is a "közös európai értékek" egyik csodás példája. Legközelebb majd az áldozatot fogják börtönbe csukni?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 536
32 007
113

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 536
32 007
113
 
  • Dühítő
Reactions: plushun

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
10 536
32 007
113
Olaszok...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 985
11 967
113
...csak lassan mar kifutnak az idobol. Meddig kell meglennie a 7 orszagbol szarmazo partoknak, mi az idopont?
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby