[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 406
63 450
113
A jelenlegi "A konszenzusra építő EU" valójában soha nem köt konszenzust és nem is tudja azt elfogadni. Pár példa:
1. Migráció. Mindenki megkapja az integrálódásra képtelen migránsokat, ha akarja, ha nem. Az nem konszenzus, hogy fizessen aki nem akarja őket, majd az EU-s nyitott határokon keresztül a német vagy francia állampolgárságot kapott Jamal és Abdul majd megy Kelet-Európába is, ha már a Nyugatot lerabolta. Itt a konszenzus az lenne, hogy aki nem akarja importálni őket, az felhúzhassa a szögesdrótot a határán, a határőr kezében egy színskálával.
2. LMBTQP propaganda. Itt sincs konszenzus. Márpedig mindenhol lesz buziházasság és transzjogok, akár akarják a magyarok, szlovákok, horvátok, lengyelek, akár nem. A degenerált Nyugat eldöntötte, tehát így lesz.
3. Orosz-ukrán háború. Itt sem lehet kimaradni a közös állasfoglalásból, szankciókból, Ukrajnának felvett hitelből stb. Aki ki akar maradni, azt megbüntetik. A béke egyetlen feltétele, ha Oroszország kivonul egész Ukrajnából, kártérítést fizet, Putyint a háborús bűnösök padjára ültetik és elítélik. Ukrajna NATO-tag lesz és punktum. Aki esetleg puhább álláspontot képvisel, az oroszbarát Putyin-bérenc.

A jelenlegi Nyugati politikai elit jelenleg a kvintesszenciája a nyugati egyetemek kékre festett hajú woke bölcsészeinek. Totalitárius ideológiában hisznek, teljes mértékben megtagadták az alapító elődöket. A Nyugat mostanra Szovjetunió 2. lett. :(
Létezik az a megközelítés, illetve felfogás, hogy mivel az EU azelőtt jött létre, hogy mi becsatlakoztunk, azaz mi fogadtuk el az ő szabályaikat, így nekünk kell ahhoz igazodunk. A csatlakozás után is. A csatlakozás után húsz évvel is csak az a konszenzus, amit az EU alapító országai annak tekintenek. A becsatlakozó "jöttmentek" meg örüljenek, hogy lyuk van a seggükön és kuss. Valahogy még mindig az EU vezéreinek tekintik az alapító államokat, holott a csatlakozásunkkal nem csak mi fogadtuk el az ő játékszabályaikat, de ők is elfogadták a mi egyenrangúságunkat.

Ez amúgy sanszosan rímel a "megállt az idő" jelenséghez, miszerint valahogy a kollektív tudatalattiban sokaknál még mindig a késő-kilencvenes, illetve kora-kétezres évek zajlanak, azzal a világfelfogással ami akkor volt.
A Nyugat jó, a Kelet rossz, mi szegények vagyunk és húzzuk meg magunkat, illetve kormányozni csak a kozmopolita-internacionalista MSzP-SzDSz kormányozhat, mert ők a "demokraták".
Külföldön meg Clinton, Bush, Kohl, Mitterand, Chirac, Tony Blair... a győztes oldal a győztes csapat.

Nemes egyszerűséggel a Nyugat velünk "törököt fogott", mert amilyen büszke a konszenzusos, vétójogos jogállamiságra, annyira nem tud mit kezdeni vele, ha a hozzájuk képest totál táj- és műfajidegen KKE térség élni is kíván ezen vívmányokkal.
Alapítottak egy játszóházat, majd anyagi okokból bevettek nyeretlen kétáves kiscsicskákat, aztán csodálkoznak, hogy visszanyalt a fgyi, mert ezek rögvest élnek is a kritika lehetőségével, mikor a saját hozott értékrendjüket kívánják megvédeni.
Legközelebb, ha felvesznek minket KKE országokat, előbb talán legyenek szívesek átadni a 400 év gyarmatosító, világrabló közös történelmük minden sikrét és gyümölcsét is és akkor majd mi is leszünk olyan "jó" európaiak, mint amilyennek ők szeretnének minket!
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
4 147
23 241
113
Egy hete még szoptátok LePen cunciját meg odákat zengtetek mekkora győzelmet aratott.. Nos ilyen a demokrácia, - mármint ahol van, és nem elcsalják a választásokat - háború vagy lebombázza az ellenzéki településeket az orosz légierő... hahaha..
Sikerült eljutnod oda, hogy saját magad paródiája vagy…
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
251
1 374
93
Aki így gondolkodik az nem lát történelmi távlatokban. A népvándorlás nem a gonosz nyugat agyszüleménye, hanem történelmi tény, hogy időtlen idők óta létezik, gyakorlatilag így hódítottuk meg a bolygót. Az is tény, hogy évszázadok alatt nagy népvándolási hullámok indultak el, akár időjárási, akár politikai, akár vallásos okokból és ilyen pöcsömnyi országok nem állították meg, még a legnagyobbak sem. Az is tény, hogy az USA, EU, Japán, Ausztrália és lassan Ázsia némely területe magasan a világgazdaság tetején él, sokkal többet bitorolva el a bolygó erőforrásaiból mint a többi embertársunk. Az is tény, hogy éppen a mi általunk is gejesztett éghajlatváltozások miatt élhetetlenné válik Afrika nagy része, éppen az ahol eddig is a szegénység és társadalmi egyenlőtlenségek miatt nagy volt a halandóság, ezért és vallási okokból a születési szaporulat magas volt (hiszen sok gyermek és fiatalkorú halt meg idő előtt). Nos ezeken a területekről, pedig a szintén miáltalunk is gerjesztett médiának köszönhetően el akarnak menni az emberek jobb élet reményében külföldre. (akárcsak a mi kivándorolt népünk a múlt század első negyedében anno az USA-ba, majd a 1956 után második hullám szintén USA, Ny.Európa, majd most UNIO-s tagként az értelmesebb fiatalok szintén EU és más helyekre.
Afrikából geopolitikailag európába lehet a leggyorsabban eljutni, tehát akik külföldön akarnak élni oda igyekeznek. Nekünk európaiaknak - akik népessége minden duma ellenére erősen csökken, egyetlen reményünk - mert senki sem fog még a modern és sokkal jobban élő nyugaton sem szülni többet, nálunk meg hahaha kormányporp.. - ezekből az emberekből - színre vallásra tekintett nélkül európait nevelni - akárcsak nálunk a besenyők, kunok, és sok más nép tagjaiból.. Erre lehet gombot varni, lehet kard-ki kard marhaságot mondogatni, tény az tény, hogy ez a 8 milliós egykor migráns nemzet (türk taláncs nesztek bazmeg, oda tartozunk vezéretek szerint nem is eruópába - sem állhat ellen, - eddig sem állt soha - és nem is fog ennek ellenállni. Európa célja, hogy a bevándorlók lehetőség szerint egyetlen népet se lepjenek el, hanem migrálódjanak be az Unióba és vegyék fel a letelepési helyen élő európaiak, közel azonos társadalmi kultúrális örökségét és tegyék azt magukénak. Nos ebben kéne gondolkodni és tenni nem pedig a kirekesztésben és különállásban.
Az USA-ban pont a 2020-tól kezdődő BLM társadalmi feszültség mutatta meg, hogy 200 év integrációs törekvés és egy néger elnök után is ugyanott vannak, mintha el sem kezdték volna. Európában a cigányokat 800 év itt tartózkodás után sem sikerült integrálnia egyetlen európai nemzetnek sem. Ennek tanulsága, hogy a Globális Dél lakóinak integrációja lehetetlen az európai civilizációba. Ez olyan tény, amivel teljesen felesleges vitatkozni. Innentől kezdve a migrációs válság valójában Európa harca a túlélésért a Globális Dél invazív fajai ellen. Kb. mintha annak idején a 13. században a mongol hódítás ellen Kelet-Európa Batu Kán hordájának integrációjára szavazott volna a harc helyett, és megnyitotta volna a kapukat mindenhol a hódítók előtt. Továbbá mi semmivel nem tartózunk a Globális Dél lakóinak különösen nem Közép- és Kelet Európa lakói, mivel soha nem húztunk hasznot a gyarmatokból). Ők szaporodták túl felelőtlenül a rendelkezésükre álló életteret. Pl. Egyiptom 110 milliós lakossága minden évben 2 millió fővel nő, és Nigéria lakossága 7-szeresére nőtt az elmúlt 50 évben. Mivel ez a népszaporulat megállíthatatlan, ezért soha nem lesz vége, ha Európa befogadja a felesleget. Európa fog lezuhanni Szomália vagy Haiti szintjére. Ami a történelmi távlatokban látást illeti: 1453-ban elesett Bizánc, ami akkor magyar szempontból jelentéktelen eseménynek tűnt. De 1526-ban már mi is az oszmán hódítás alá kerültünk. Jelenkori tanulsága az, hogy mivel most már Nyugat-Európának a Lajtán túli része elveszett, ezért a délről és nyugatról invázió évtizedek múlva Magyarországot is össze fogja roppantani. Ezért Magyarország egyetlen esélye a túlélésre, ha összefog a tőlünk keletre még meglévő európai országokkal, és az utolsó keresztény fehér nagyhatalommal, Oroszországgal. Elkövetkező években/évtizedekben Magyarországnak ezen a szövetségen, valamint a nyugati és déli határok megerősítésén kell dolgoznia, ha nem akar egy olyan invázió áldozatává válni, amihez képest Batu kán hódítása angol gentlemen-ek turistasétája volt.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 137
2 490
113
Mondjuk a BLM/Summer of Lovehoz kellett egy igen durva média felhajtás. Csapból is az fojt hogy ártatlan feketéket gyilkolnak a fehér rendőrök csak úgy. Termékeny talajra hullott az is igaz. De biztos vagyok benne hogy ha így tolták volna a feketék által megölt/megerőszakolt fehér nőket akkor meg White Boy Summer lett volna.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
382
2 612
93
Elgondolkoztam azon, miért baj a csökkenő népesség, és arra jutottam, hogy ez egy elavult dogma.

Nem baj - nyilván egy bizonyos pontig, ha csökken az EU népessége, sőt.

Átfogalmazom: azon kívül, hogy meg kell fizetni a munkát, mi a baj a csökkenéssel?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 481
10 782
113
Elgondolkoztam azon, miért baj a csökkenő népesség, és arra jutottam, hogy ez egy elavult dogma.

Nem baj - nyilván egy bizonyos pontig, ha csökken az EU népessége, sőt.

Átfogalmazom: azon kívül, hogy meg kell fizetni a munkát, mi a baj a csökkenéssel?
Nekem sem probléma, viszont gondot okozhat a nagy multiknak, a profithajhász társadalmunknak. Több ember=magasabb profit. Helyesbítek: mégtöbb kiszolgáltatott, eladósodott, ilyen-olyan módon kordában tartott, befolyásolt ember=megtöbb profit, mégtöbb hatalom. Én így látom.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 406
63 450
113
Aki így gondolkodik az nem lát történelmi távlatokban. A népvándorlás nem a gonosz nyugat agyszüleménye, hanem történelmi tény, hogy időtlen idők óta létezik, gyakorlatilag így hódítottuk meg a bolygót. Az is tény, hogy évszázadok alatt nagy népvándolási hullámok indultak el, akár időjárási, akár politikai, akár vallásos okokból és ilyen pöcsömnyi országok nem állították meg, még a legnagyobbak sem. Az is tény, hogy az USA, EU, Japán, Ausztrália és lassan Ázsia némely területe magasan a világgazdaság tetején él, sokkal többet bitorolva el a bolygó erőforrásaiból mint a többi embertársunk. Az is tény, hogy éppen a mi általunk is gejesztett éghajlatváltozások miatt élhetetlenné válik Afrika nagy része, éppen az ahol eddig is a szegénység és társadalmi egyenlőtlenségek miatt nagy volt a halandóság, ezért és vallási okokból a születési szaporulat magas volt (hiszen sok gyermek és fiatalkorú halt meg idő előtt). Nos ezeken a területekről, pedig a szintén miáltalunk is gerjesztett médiának köszönhetően el akarnak menni az emberek jobb élet reményében külföldre. (akárcsak a mi kivándorolt népünk a múlt század első negyedében anno az USA-ba, majd a 1956 után második hullám szintén USA, Ny.Európa, majd most UNIO-s tagként az értelmesebb fiatalok szintén EU és más helyekre.
Afrikából geopolitikailag európába lehet a leggyorsabban eljutni, tehát akik külföldön akarnak élni oda igyekeznek. Nekünk európaiaknak - akik népessége minden duma ellenére erősen csökken, egyetlen reményünk - mert senki sem fog még a modern és sokkal jobban élő nyugaton sem szülni többet, nálunk meg hahaha kormányporp.. - ezekből az emberekből - színre vallásra tekintett nélkül európait nevelni - akárcsak nálunk a besenyők, kunok, és sok más nép tagjaiból.. Erre lehet gombot varni, lehet kard-ki kard marhaságot mondogatni, tény az tény, hogy ez a 8 milliós egykor migráns nemzet (türk taláncs nesztek bazmeg, oda tartozunk vezéretek szerint nem is eruópába - sem állhat ellen, - eddig sem állt soha - és nem is fog ennek ellenállni. Európa célja, hogy a bevándorlók lehetőség szerint egyetlen népet se lepjenek el, hanem migrálódjanak be az Unióba és vegyék fel a letelepési helyen élő európaiak, közel azonos társadalmi kultúrális örökségét és tegyék azt magukénak. Nos ebben kéne gondolkodni és tenni nem pedig a kirekesztésben és különállásban.
Ezzel több ponton is vitába szállnék:

  • Az, hogy a Nyugat milyen afrikai szenvedésekért és ellehtetlenülésért felelős, nem képezi vita tárgyát, de az már igen, hogy nekünk ehhez nem volt és még most sincs közünk. Ez a szar tekeredjen csak az ő nyakukra, ha másért nem, hát azért, mert ideje végre megtanulniuk, hogy mivel jár az, amit idáig azon a kontinensen a feketékkel műveltek
  • Az, hogy a feketék Afrikában az elmúlt tízezer évben, mióta lejöttek a fáról, az alacsonyan függő gyümölcsök leszedegetésén és egymás macsétézésén kívül más komolyabb hozzáadott értékű produkciót még nem tudtak felmutatni, megint csak nem a mi hibánk. De hadd ne egyen ez is a mi gondunk.
  • Akármekkora is a történelmi horizontunk, a józen eszünket nem kéne kidobni az ablakon. Tudni kell nemet mondani a migrációra, ha az az érdekeink ellen való
  • Gyakorlatias szemléletre van szükség és a fentiekből világosan látszik, hogy az integrálhatatlan fekete tömegek civilizálása nem tartozik ebbe a tárgykörbe. Európa népességcsökkenésére nem a máshol már nyilvánvalóan leszerepelt ösztönlény szintjén mozgó biomassza eszetlen behívása az adekvát megoldás. Ez csak egy EU-bürökrata, életidegen faszság, ahol darabra akarnak fogyóban levő emberanyagot pótolni, mert azzal jó néz ki az fogyasztói-választói excel-tábla.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 288
55 532
113
Jelenkori tanulsága az, hogy mivel most már Nyugat-Európának a Lajtán túli része elveszett, ezért a délről és nyugatról invázió évtizedek múlva Magyarországot is össze fogja roppantani. Ezért Magyarország egyetlen esélye a túlélésre, ha összefog a tőlünk keletre még meglévő európai országokkal, és az utolsó keresztény fehér nagyhatalommal, Oroszországgal. Elkövetkező években/évtizedekben Magyarországnak ezen a szövetségen, valamint a nyugati és déli határok megerősítésén kell dolgoznia, ha nem akar egy olyan invázió áldozatává válni, amihez képest Batu kán hódítása angol gentlemen-ek turistasétája volt.




Émmontam!
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 185
10 703
113
Nekem sem probléma, viszont gondot okozhat a nagy multiknak, a profithajhász társadalmunknak. Több ember=magasabb profit. Helyesbítek: mégtöbb kiszolgáltatott, eladósodott, ilyen-olyan módon kordában tartott, befolyásolt ember=megtöbb profit, mégtöbb hatalom. Én így látom.
Kereslet - kínálat.
Sok ember, alacson munkabér = magasabb profit.
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
4 597
8 150
113
Az USA-ban pont a 2020-tól kezdődő BLM társadalmi feszültség mutatta meg, hogy 200 év integrációs törekvés és egy néger elnök után is ugyanott vannak, mintha el sem kezdték volna. Európában a cigányokat 800 év itt tartózkodás után sem sikerült integrálnia egyetlen európai nemzetnek sem. Ennek tanulsága, hogy a Globális Dél lakóinak integrációja lehetetlen az európai civilizációba. Ez olyan tény, amivel teljesen felesleges vitatkozni.
Ez komplett hülyeség. Teljesen téves a kiindulási pont, a többi meg pláne.
A BLM egy generált hiszti volt, alapvetően a sajtó ill mögötte álló elitcsoportok hergelte fel az embereket egymás ellen, koze nem volt az integrációhoz. Az meg aztán a tudatlanság és hülyeség netovábbja, hogy ugyanott lennenek, mint kétszáz éve. :D Az hagyjan, de mindennek zéró koze nincs semmifele "Globalis Del" helyzetehez (miaf@sz? ennek meg ertelme sincs).
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 140
15 770
113
Ezzel több ponton is vitába szállnék:

  • Az, hogy a Nyugat milyen afrikai szenvedésekért és ellehtetlenülésért felelős, nem képezi vita tárgyát, de az már igen, hogy nekünk ehhez nem volt és még most sincs közünk. Ez a szar tekeredjen csak az ő nyakukra, ha másért nem, hát azért, mert ideje végre megtanulniuk, hogy mivel jár az, amit idáig azon a kontinensen a feketékkel műveltek
  • Az, hogy a feketék Afrikában az elmúlt tízezer évben, mióta lejöttek a fáról, az alacsonyan függő gyümölcsök leszedegetésén és egymás macsétézésén kívül más komolyabb hozzáadott értékű produkciót még nem tudtak felmutatni, megint csak nem a mi hibánk. De hadd ne egyen ez is a mi gondunk.
  • Akármekkora is a történelmi horizontunk, a józen eszünket nem kéne kidobni az ablakon. Tudni kell nemet mondani a migrációra, ha az az érdekeink ellen való
  • Gyakorlatias szemléletre van szükség és a fentiekből világosan látszik, hogy az integrálhatatlan fekete tömegek civilizálása nem tartozik ebbe a tárgykörbe. Európa népességcsökkenésére nem a máshol már nyilvánvalóan leszerepelt ösztönlény szintjén mozgó biomassza eszetlen behívása az adekvát megoldás. Ez csak egy EU-bürökrata, életidegen faszság, ahol darabra akarnak fogyóban levő emberanyagot pótolni, mert azzal jó néz ki az fogyasztói-választói excel-tábla.


- Szerintem a nyugat felelőssége igenis képezheti vita tárgyát. Pl. a rabszolgakereskedelem a nyugat nélkül és előtt is létezett, és pont a nyugat volt az, ami ezt megszűntette, miközben keleten elvileg még ma is létező jelenség. Ezzel együtt tény, hogy nekünk ehhez semmi közünk.


Aki így gondolkodik az nem lát történelmi távlatokban. A népvándorlás nem a gonosz nyugat agyszüleménye, hanem történelmi tény, hogy időtlen idők óta létezik, gyakorlatilag így hódítottuk meg a bolygót. Az is tény, hogy évszázadok alatt nagy népvándolási hullámok indultak el, akár időjárási, akár politikai, akár vallásos okokból és ilyen pöcsömnyi országok nem állították meg, még a legnagyobbak sem. Az is tény, hogy az USA, EU, Japán, Ausztrália és lassan Ázsia némely területe magasan a világgazdaság tetején él, sokkal többet bitorolva el a bolygó erőforrásaiból mint a többi embertársunk. Az is tény, hogy éppen a mi általunk is gejesztett éghajlatváltozások miatt élhetetlenné válik Afrika nagy része, éppen az ahol eddig is a szegénység és társadalmi egyenlőtlenségek miatt nagy volt a halandóság, ezért és vallási okokból a születési szaporulat magas volt (hiszen sok gyermek és fiatalkorú halt meg idő előtt). Nos ezeken a területekről, pedig a szintén miáltalunk is gerjesztett médiának köszönhetően el akarnak menni az emberek jobb élet reményében külföldre. (akárcsak a mi kivándorolt népünk a múlt század első negyedében anno az USA-ba, majd a 1956 után második hullám szintén USA, Ny.Európa, majd most UNIO-s tagként az értelmesebb fiatalok szintén EU és más helyekre.
Afrikából geopolitikailag európába lehet a leggyorsabban eljutni, tehát akik külföldön akarnak élni oda igyekeznek. Nekünk európaiaknak - akik népessége minden duma ellenére erősen csökken, egyetlen reményünk - mert senki sem fog még a modern és sokkal jobban élő nyugaton sem szülni többet, nálunk meg hahaha kormányporp.. - ezekből az emberekből - színre vallásra tekintett nélkül európait nevelni - akárcsak nálunk a besenyők, kunok, és sok más nép tagjaiból.. Erre lehet gombot varni, lehet kard-ki kard marhaságot mondogatni, tény az tény, hogy ez a 8 milliós egykor migráns nemzet (türk taláncs nesztek bazmeg, oda tartozunk vezéretek szerint nem is eruópába - sem állhat ellen, - eddig sem állt soha - és nem is fog ennek ellenállni. Európa célja, hogy a bevándorlók lehetőség szerint egyetlen népet se lepjenek el, hanem migrálódjanak be az Unióba és vegyék fel a letelepési helyen élő európaiak, közel azonos társadalmi kultúrális örökségét és tegyék azt magukénak. Nos ebben kéne gondolkodni és tenni nem pedig a kirekesztésben és különállásban.

Ígyvan, a népvándorlás évezredes jelenség. Viszont a történelemben eddig mindenféle eredménnyel előfordult már ezzel kapcsolatban. Volt olyan is, hogy a népvándorlók sikeresen kiszorították az eredeti lakosságot egy adott területről, meg olyan is, hogy a népvándorlókat nem fogadták szívesen, és a népvándorlók szívódtak fel a történelem lapjain. Nem kell és nem szabad defetista módon felemelt kezekkel fogadni a kontinensfoglalókat.

Afrika nagy része a saját túlnépesedésük miatt válik lakhatatlanná, és nem a nyugat által gerjesztett éghajlatváltozás miatt. Amúgy az éghajlatváltozást részben a túlnépesedés erdőirtások ill. ingatlanberuházások okozzák.

Madagaszkáron 1960-ban 5 millióan éltek, 2017-ben már 25 millióan. Ez csak annyiban a nyugati ember felelőssége, hogy biztosítottak számukra olyan gyógyszereket

Publikus felmérések szerint miközben az európai fehér ill. kelet ázsiai népeknél 10 körül van az átlagos IQ, addig fekete-afrikában ez 60-80. Ezekből a büdös életben nem lesz európai értelemben vett integrált és értékteremtő embertömeg. Ha minden áron embereket akarunk tömegesen betelepíteni, akkor az legyen kelet-ázsia vagy latin-amerika.
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
861
4 833
93
a saját régi, vagy valaki más ID-jával lépett be?
mert ugye, ha a sajátjával, akkor ez azért nem feltörés
a cég informatikai üzemeltetése hibázott. ez nem menti az adatlopást, csak árnyalja a képet
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 569
18 429
113
Elgondolkoztam azon, miért baj a csökkenő népesség, és arra jutottam, hogy ez egy elavult dogma.

Nem baj - nyilván egy bizonyos pontig, ha csökken az EU népessége, sőt.

Átfogalmazom: azon kívül, hogy meg kell fizetni a munkát, mi a baj a csökkenéssel?
Abból a szempontból probléma, hogy ha egyre kevesebb az aktív munkavállaló, akkor ezzel arányosan egyre nehezebben tudja az állam ellátni bizonyos feladatait. Legfőképpen ha nincs aki bevételt generáljon, akkor nem lesz pénz a szociális háló fenntartására és ez színvonal eséshez fog vezetni, ami életminőség romlást okoz. Aztán ott van az is, hogy ha egyre kevesebb ember van egy országban egyre kisebb lesz a vásárlóerő, egyre kisebb lesz a fogyasztás, így ismételten csak komoly pénzektől esik el az állam, aminek következtében egyre nehezebben tudja fenntartani az életszínvonalat. Na és akkor arról ne is beszéljünk, hogy csökkenő népesség számnál egész egyszerűen kihal az adott népcsoport, az ország szó szerint megszűnik létezni. Bizonyos problémákat mondjuk az MI és a robotika képes lesz megoldani (pl pótolni a kiesett munkaerőt) de nem mindenre lesz megoldás.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
581
5 297
93
a saját régi, vagy valaki más ID-jával lépett be?
mert ugye, ha a sajátjával, akkor ez azért nem feltörés
a cég informatikai üzemeltetése hibázott. ez nem menti az adatlopást, csak árnyalja a képet
Biztonságilag jól felépített rendszerbe csak úgy nem lehet belépni. Az esetek döntő többségében kiderül, hogy ismerte a rendszert (volt neki néhány belépési kódja) vagy súgtak neki (jó pénzért, adósság fejében) vagy, mint volt alkalmazottnak elfelejtették visszavonni a jogosultságait.
Ilyen nagyságrendű projekteknél azért már nem jelszóval lépnek be, hanem minden alkalmazottnak van egy mágneskártyája vagy egy NFC készüléke, amit felmondáskor simán visszavesznek.
Jogosulatlan behatolás még sima nézelődés alkalmával is bűncselekménynek minősül, csak nem mindegyik nézelődés egyforma fajsúlyú.