[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
xfotel said
britanniában van egy törvény miszerint kettőnél több nem rokoni kapcsolatban lévő ember nem tartózkodhat egy lakóingatlanban. sok körülményt nem ismerünk. ha ezek az országok liberálisak, akkor magyarország hiperliberális. emlékszik valaki, hogy mi történt a cigányokkal nyugateurópában? vagy hogy miért is tartózkodnak még mindig ebben az elnyomó, rasszista országban?
Szóbeszéd tárgya, hogy már fizetnek is nekünk, csak maradjanak itt. Tény, hogy a média elég sok helyről tudósította a külföldi reakciókat és annak következményét és nem tartom rossz tárgyalási alapnak, ha valamit ezzel kapcsolatban feszegetnének Brüsszelben. Persze, senki nem ismerné be ha lenne is ilyen, az ország pedig a kispályás Európa nagyjaihoz képest, már ami az egyenlőséget illeti. Ha gazdaságilag olyan meghatározó ország lennénk, mi is "szabadon" rendelkezhetnénk e témában (is) és még egyet is értenének velünk. De ez inkább magánvélemény.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
hiryu:

A tények azt mutatják, hogy Nyugat-Európa őslakossága hadban áll egy őt gyarmatosítani készülő idegen entitással és ez az entitás hirdette meg "szent" háborúját e népek ellen. Svédország 5. napja lángokban és már este van, tehát elkezdődött a 6. felvonás. Valahogy nem érzek szimpátiát feléjük és szent háborújuk felé.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
hiryu:

Te vagy korunk egyik Hegedűs hadnagya az Egri csillagokból, sok kis Hegedűs hadnagy van még Európában az utcákon, főleg romkocsmákban pöffeszkednek, szívesen vonulnak olykor vörös zászlók alatt onnan lehet őket felismerni.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
doca said
hiryu:

A tények azt mutatják, hogy Nyugat-Európa őslakossága hadban áll egy őt gyarmatosítani készülő idegen entitással és ez az entitás hirdette meg "szent" háborúját e népek ellen. Svédország 5. napja lángokban és már este van, tehát elkezdődött a 6. felvonás. Valahogy nem érzek szimpátiát feléjük és szent háborújuk felé.
Akkor a svéd közvéleménykutatások is meg fogják erősíteni, hogy a lakosság többsége támogatja az otthonszülést: a cigányok Indiában, a zsidók Izraelben, az arabok meg a közel-keleten
sf-laugh.gif
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Nem személyeskedni akartam, de a kapunyitogatók ugyanolyan bűnrészesek, mint maguk a Korán-alapján eljárók. A Koránban le van írva, hogy kell viszonyulniuk a keresztényekhez és minden egyéb hitetlenekhez. Összeegyeztethetetlen a két vallás.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Igen, a Svéd Demokrata Párt(helyi Arany Hajnal,Jobbik) most sokat fog erősödni ezt már a hvg-s cikk is boncolgatta, meg a helyi sajtó is tényként kezeli már.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Gyakorlatilag most a helyi moszlimok és csatolt részeik azért a jogért küzdenek, hogy macsétával bármikor lecsaphassanak akárkit, akárhol pl. egy svéd rendőrt, de ezek a galádok voltak olyan szemtelenek, hogy nem hagyták, pedig előtte még villanó-hanggránátot is dobtak neki. A svéd rendőrség információi szerint 20-30 az ország különböző részeiből érkezett marxista-dzsihádista(!) aktivista(politikus) érkezett ezek után a gettóba, akik feltüzelték a helyieket kellően és nekivezették a rendőröknek,tűzoltóknak.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
"Gyakorlatilag most a helyi moszlimok és csatolt részeik azért a jogért küzdenek, hogy macsétával bármikor lecsaphassanak akárkit" - Londonban a napokban akartak bevezetni valami hasonló helyi szokást, sajnos az áldozat belehalt a főpróbába és a rendő sem tudta, hogy a figyelmeztető lövést ilyen esetben a jobb illetve a bal szem közé kell leadni.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
khm...másik hvg, annak akit a téma érdekel, nem csak a durunginfo:

http://hvg.hu/velemeny/20130524_Seres_Europa_ronda_arca
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Erről a cikkről s egyáltalán magáról az idealizált társadalomról mindig a sci-fi-k jutnak eszembe, ahol két módon ábrázolják az emberiséget. Az egyik, hogy felélte tartalékait, valami oknál fogva többsége kipusztult és ugyanúgy a maradékon próbál uralkodni az, aki tud. A másik, amolyan Star Trek-szerű, ahol az emberiség túllépett a kultúrális különbségeken, megtanulta elfogadni a "mást" és ez a más is be tudott és be is akart illeszkedni a társadalomba (nyilván nagyvonalakban, mert e történetben is mindig van elégedetlen de maga az emberi faj egységes lett).

 

A cikkhez kapcsolódóan magát a cikkírót nem értem, mert konkrétan nem foglal állást, csak leír egy másik szemléletet amit egyébként én osztok. Mindenki láthatja, hogy a határok elmosódnak, most már a távolság sem akadálya annak, hogy más ország belpolitikájába akárki beleüsse az orrát, ha ehhez rendelkezik a megfelelő forrásokkal. A "globális piac" révén egységesedünk, a jövőben egyre nehezebb lesz tartani azokat a több száz vagy több ezer éves hagyományokat, amik egy ország kultúrájának részét képezik. Két dolgot látok következni ebből. Vagy folytatjuk a "nemzeti" ellenállás nevű hülyeséget, amivel csak mi húzzuk a rövidebbet és csak további konfrontációt eredményez vagy megpróbálunk kijelölni egy utat, ahol a kultúra megtartása mellett az észérv diktál és nem az érzelmek (s a politika sem az utóbbit próbálja meg uralni). Egyelőre nem tartunk ott, hogy elfelejtsük kik vagyunk és beleolvadjunk az amúgy nem épp svéd-modellt követő Európába, de a kardcsörtetés eredményét egy forint árfolyamon vagy gazdasági leminősítésen láthatjuk.

 

A svéd megoldás erre az állapotra mindenképp tanulságos lesz Európa számára, mert az én szemszögemből ők elindultak a "Star Trek" irányába, kérdés, hogy megérettünk e már erre. Az ott lázadozó dzsihádistákat meg egy évre a Balkánra küldeném szocializálódni, biztos nem lenne kedvük sokáig szent háborúsdit játszani. Értem én, hogy más kultúra, de a szomszéd kertjében a szomszéd szabályait kell követni (a vicc az egészben, hogy gyanítom a seggük ki van nyalva) és pont.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Ennyire bánt hogy amcsiknál nem csak karácsony meg húsvét, hanem hálaadás van?

vagy azt gondolod,ha a laptopban is van periféria,akkor az nekünk is jó lesz?
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
luperator:

A Star Trek társadalom felé akar a jelenlegi politikai elit mozdulni egyértelműen Európa szerte. Ez nincs is titkolva, Új Világrend néven fut a projekt. EU és egy később megszülető Észak-Amerikai Unió egységesítésével és a FED és az EKB összeolvadásával. Ezek a tervek. Svédország tökéletes példája ennek, hiryu utóbbi hvg-s cikke is szépen ábrázolja ezt.

Másrészről most épp Svédország a megfelelő ellenpélda is. A bevándorlók segge teljes mértékben ki van nyalva a svédek és az állam részéről(ingyenes nyelvtanfolyam,segélyek,munkaprogramok,végtelen mértékű tolerancia a való életben stb.) mégis ők egy saját belső rendszert akarnak elfogadtatni a rendszerben, ami ellentétes a helyiekével.

A globális világ pedig akár jelenthetné azt is ebben az értelmezésben, hogy ültessünk repülőre minden 3.világbeli szerencsétlent, töltsük meg vele a nyugati, jóléti államokat és nem lesz éhezés, csak csupa rózsaszín-lila gondolatvilágú ember egymás kezét fogva, szeretetben. A valóság erre rácáfolt sokkal kisebb immigráns létszámnál is, másrészről egyszerűen van egy felső bevándorló számosság amit egyes jóléti országok képesek ellátni(most úgy tűnik Svédország betelni látszik, de a többi nyugati ország is).

Minden működő rendszerben kell egy közmegegyezésen alapuló közös nevező, ami mentén mozdulhatnak az emberek előre, ha ez nincs meg akkor annak általában soha nem volt/lesz jó vége lásd. Jugoszlávia(különböző népek, vallások összezárva).

Egy optimális értelmezésben a globális világ azt jelentené, hogy pl. Marokkóból nem kéne elköltözniük Hollandiába vagy Spanyolországba az embereknek, hanem a globális bankpiac jó üzletet látna abban, hogy az ottaniak jól éljenek helyben, elkezdenék hitelekkel megszórni a helyi gazdaságot. Kiépülne egy komoly mezőgazdaság,ipar és szolgáltatási szektor. Ehhez kellenek kvalitatív és magasan motivált embertömegek(!), ha ez nincs meg akkor a folyamatot el se lehet kezdeni és alapvetően elhibázott e tömegeket átköltöztetni a tőkeerősebb államokba, így garantált ez a konfliktus.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://atv.hu/cikk/20130525_az_mi5_be_akarta_szervezni_az_egyik_londoni_merenylot

 

legalábbis pletykaszinten...

 

illetve: kamaszkort kihasználó terror-hittérítők:

 

http://atv.hu/cikk/20130524_igy_keszul_egy_iszlamista_fanatikus
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Látom, rendesen megy az ekézés ide és oda is.....

GrGly-nek: ha ilyen topikot indítunk, akkor el kell fogadni, hogy lesz benne ez is, az is..... sajna...

Az egyébként a probléma gyökere, hogy Nyugat-Európa és az USA alapvetően toleráns alapokon áll (még). Viszont a bevándorlók, hozzák magukkal azt a vallást és életmódot, ami az intoleranciára, illetve a kizárólagosságra épül. Így az egymás mellett élés szinte lehetetlen, ha csak az egyik fél toleráns. Ismét csak azt kell írnom, az első és legfontosabb, hogy a moszlim világban is megjelenjen egy Kálvin, aki megreformálja a vallást és a szekularizáció irányába tart. Enélkül - bármennyire is tisztelem más vallását, életmódját -, nem kívánok együtt élni olyan népességgel, amely nem tolerálja az ÉN életmódomat.

Ez NEM rasszizmus, nem nácizmus, hanem egészséges élni akarás. Ennek az ösztönös élni akarásnak az eredménye a nyugati és itteni Jobbikok térhódítása. Ha a - és itt most általánosítok - bevándorlók nem tisztelik a befogadó nép, ország szokásait, akkor annak lakóit maguk ellen fordítják.

Amit fentebb írtam, természetesen nem az összes bevándoroltra és kisebbségre értendő. Ez egy tendencia....ha úgy tetszik az emberi evolúció terméke.....
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
Littlejohn said
Végre egy viszonylag jó írás az indexről.... viszonylag ritka...

http://index.hu/bloghu/mandiner/2013/05/28/eurabiarol_es_a_jovorol
szórakoztató, a kritikai gondolkodástól mentes felületes világkép szép példája.
a végkövetkeztetés tetszetős: úgy kell csinálni mint izrael. ha az izraeli utat követnék az európai országok az kb fél év alatt totális gazdasági összeomláshoz vezetne. ahogy izrael is összeomlana, ha dollárpapa nem tolná bőszen a tangájuk alá a bankjegyeket.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 123
53 706
113
A cikkből:

"Pedig nekünk érdemes lenne tanulni Izraeltől. Izrael az egyetlen ország, amely hatékonyan tudja kezelni a bevándorlást és az elborult agyú dzsihadizmust. A hivatalos bevándorlást megakadályozza azzal, hogy csak a sajátjait fogadja be, azokat, akikről feltételezi, hogy osztják a befogadók kultúráját és értékeit. Az illegális bevándorlás ellen pedig falat épített – ahogyan nekünk is tenni kéne –; a falak mentén pedig fegyveres drónokat, Apache-helikoptereket járőröztet, amelyek nagyjából mindenre lőnek, ami mozog. A hivatalos külpolitika szintjére emelték a bosszút: megtorolnak minden őket ért támadást, tekintet nélkül arra, hogy hol, milyen állam területén érik utol a tetteseket és milyen járulékos kárt okoznak ezzel. Izrael megmutatja, hogy erőszakra erőszakkal kell és lehet válaszolni, ha olyanokkal van konfliktus, akik nem értenek más nyelvet."

Ebben igaza van a cikknek, ugyanis Izrael a világ egyetlen ma is létező apartheid országa. Szóval az EU országok alakuljanak át apartheid államokká és akkor minden okés lesz  
sf-kiss.gif