[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 343
55 850
113
Azért nagyon ne vágjátok magatokat kalandba a választásokkal kapcsolatban,az új brigáddal is tárgyalhat gyuribá zárt ajtók mögött,amitől azok is megvilágosodhatnak majd, és hirtelen másként látják a bevándorlást,tudjátok demokrácia van, de gyuribá fizuja sem rossz....:rolleyes::D
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
Azért nagyon ne vágjátok magatokat kalandba a választásokkal kapcsolatban,az új brigáddal is tárgyalhat gyuribá zárt ajtók mögött,amitől azok is megvilágosodhatnak majd, és hirtelen másként látják a bevándorlást,tudjátok demokrácia van, de gyuribá fizuja sem rossz....:rolleyes::D


Valószínű így lesz, de kevesebben lesznek most a 2/3-a akkor lehet csak már a 1/2 lesz az. Ezért írtam. Mert átvinni akkor már nem biztos hogy tudják, de az eltörlését valószínű meg tudják akadályozni, és akkor marad az amit ők akartak.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Azért nagyon ne vágjátok magatokat kalandba a választásokkal kapcsolatban,az új brigáddal is tárgyalhat gyuribá zárt ajtók mögött,amitől azok is megvilágosodhatnak majd, és hirtelen másként látják a bevándorlást,tudjátok demokrácia van, de gyuribá fizuja sem rossz....:rolleyes::D
Erre sajnos konkrét példa is van a történelemből úgyhogy elég valószínű forgatókönyv. :(
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 322
68 550
113
20181201sargamellenyesek-tuntetese-parizsban--galeria5.jpg

Nem kérem, ez nem a Majdan tér, ez Párizs.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka and fip7

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Eléggé durvul a helyzet franciaország szerte Párizs után már Marseille és Dijon-ban is "örömtüzek égnek"
Párizsban elismerte a rendőrség,hogy a tömeg fegyverekhez jutott amikor megrohantak és kifosztottak több rendőrautót.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Kicsit bizonytalan lettem. Azt hiszem nem a megfelelő verset interpretáltam.
Lehet, hogy nem is az ősz szökik be Párizsba hanem a tavasz?
Színesnek színes.
:p
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 574
113
1:02-nél Micsoda rendőri brutalitás ! Melyik ország szólalt fel eddig ellene? Vagy ez csak akkor van ha Kínában és Oroszroszágban lenne hasonló ?o_O



Szegény Macron! Kellett neki az USA-tól független európai hadsereget követelnie... meg az USA-t is a potenciális ellenségei közé sorolnia. Most tessék, ez van.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 503
113
A FRANCIÁK TÖBBSÉGE NEGATÍVAN ÍTÉLI MEG A BEVÁNDORLÁS HATÁSAIT

A franciák többsége negatívan ítéli meg a bevándorlás hatásait a gazdaságra, a nemzeti összetartásra, a közbiztonságra nézve, és nem akarja, hogy az ország befogadjon több külföldit. Ez derül ki egy friss közvélemény-kutatási eredményből, amely a Journal du dimanche című vasárnapi lapban jelent meg.

Általánosságban a franciák 58 százaléka ítéli károsnak a bevándorlást. A gazdasági növekedésre gyakorolt rossz hatását 54 százalékuk vallja, az ország jövőjére vonatkozóan 55, az ország identitására ható negatív következményeket pedig 58 százalék.

Hatvanegy százalékuk úgy gondolja, hogy a bevándorlás rossz hatással van a francia társadalom világi berendezkedésére, 64 százalék szerint a társadalmi összetartásra, 66 százalék szerint a közbiztonságra.

A megkérdezettek 64 százaléka gondolja úgy, hogy nem kívánatos további bevándorlókat befogadni, és szerintük félő, hogy a migráció kérdése túlságosan jelentős helyet foglal majd el a társadalmi vitákban a 2019 májusi európai parlamenti választások előtt.

Az AFP hírügynökség szerint a felmérési eredmény azt tükrözi, hogy a francia lakosság ellenségesebbé vált a bevándorlókkal szemben, holott az ország az utóbbi évtizedekben sok bevándorlót fogadott be és integrált a társadalomba, ez pedig részben hozzájárult e társadalom átalakulásához.

A franciák 61 százaléka ugyanakkor egyetért azzal, hogy az országnak be kell fogadnia azokat, akik veszélyben vannak, a háború vagy a nyomor elől menekülnek. Egyértelműen ellene vannak viszont a gazdasági bevándorlásnak: 71 százalékuk gondolja úgy, hogy az lenyomja a béreket. Hatvan százalékuk véli úgy, hogy az országnak a gazdasági szükségletei szerint kell beengednie a bevándorlókat.

Azzal kapcsolatban, hogy az Európai Unió nehezen tud közös megoldást találni a bevándorlók elosztására, a franciák inkább amellett vannak, hogy erről minden tagország maga döntsön (54 százalék), de többségük nincs ellene annak, hogy az ország részt vegyen egy közösen elhatározandó európai befogadó rendszerben.

A megkérdezettek 51 százaléka amellett van, hogy az ország fogadja be a görög, olasz, spanyol partokhoz érkező migránsok egy részét. Viszont 63 százaléka szeretné, ha felszámolnák az EU-n belüli szabad mozgást lehetővé tévő schengeni rendszert.

A felmérést az Ifop közvélemény-kutató intézet készítette november 23-26. között egy 1015 fős reprezentatív mintán.

https://magyaridok.hu/kulfold/a-fra...van-iteli-meg-a-bevandorlas-hatasait-3725981/
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 503
113
Macron megválasztatásával a nyugati szélsőliberális ideológiai lobbi elment a végsőkig. Egy válságban lévő ország – amely egyébként még mindig középhatalom – élére választattak meg, gyakorlatilag egyszemélyi vezetőnek, egy komolyabb politikai tapasztalat nélküli bukott gazdasági minisztert, akinek mentális problémái, beteges perverziói csak a kampány zajában voltak elrejthetőek.

Majd utána hagyják úgy kormányozni, ahogy sikerül neki. Valódi párt nem áll mögötte, csak karrierpolitikusok, akik bármilyen konstellációban, de hatalomra akarnak kerülni. Az őt megválasztó szavazói koalíció már rég szétesett.


A franciák a Marshall-segély jól sikerült felhasználásán kívül sok sikert nem tudhatnak magukénak Napóleon óta, az eredeti francia társadalom az utolsó reprodukciós és gazdasági tartalékait éli fel. Franciaországban sok, egyenként is komoly válság közeledik párhuzamosan a közös krízispont felé.

A hagyományos francia politikai rendszer gyakorlatilag két választás alatt megszűnt. A hagyományos bal a hagyományos jobboldallal együtt rendszerszerűen eltűnőben van, egyelőre még megzavarodott szavazók bolyonganak az új pártok vagy régi pártjaik tökéletesen értelmezhetetlen politikai tevékenysége között. Franciaország egy olyan demokrácia, ahol a markánsan jobboldali Nemzeti Front hiába kapja meg a nemzetgyűlési választásokon leadott szavazatokban a negyvenhat százalékát a Macron-féle (A Köztársaság Lendületben) pártnak ( kb. 3 millió szavazat a kb. 6,4 millióhoz képest), a mandátumarányuk mégis 8 a 308-hoz (gyengébbek kedvéért: harmincnyolcszoros). Másképpen fogalmazva az első fordulós 32 százalékkal szerezte meg a mandátumok több, mint hatvan százalékát. Ildikó szerint sem kell többet mondani erről.

A francia választási rendszert arra hozták létre, hogy a Nemzeti Front ne kerülhessen be a nemzetgyűlésbe vagy legfeljebb egy-két képviselője lehessen ott.

Macron nem egy ember, hanem egy jelenség. Van ugyan egy Macron-nevű ember, aki megszerezte a köztársasági elnöki pozíciót, de nem azért, mert alkalmas erre a feladatra, hanem azért, mert a franciák egy része és az arabok döntő többsége így döntött. Az arabok azért, mert egy nyilvánvalóan kisebbségpárti, baloldali, de a globális tőkét szolgaszerűen támogató elnök a társadalmi és gazdasági térfoglalásuk számára előnyös. Persze ezt az imámjuktól tudták meg és nem ilyen kifinomult kontextusba ágyazva, de a mohamedánok kiváló érzékkel ismerik fel az ellenség gyengeségeit és a gyenge vezetőket. A franciák meg annyira elsatnyultak már, hogy hogy a „francia életérzést” egy anyakomplexusos, xenofil homoszexuálisban is meg tudták találni, akit a legprimitívebb eszközökkel tett rövid időre eladhatóvá a liberális média. Nem vették észre, hogy a kép mögött nincs normális ember, sőt lehet, hogy ember sem. A két előd, Sarkozi és Hollande is egy tragédia volt a maga módján, de legalább létező személyek voltak, akiket még nem teljes egészében médiaszempontok alapján terveztek meg a szavazók megtévesztésére.

A kérdés az, hogy Macron tevékenysége, ami jól jósolhatóan a káosz felé vezeti az országot, tervezett következmény, vagy szokás szerint az őt létrehozó érdekcsoportok nem tudják uralni a teremtményüket? Na nem azért, mert az annyira erős személyiség, hanem azért, mert egy ilyen nárcisztikus alak, aki megszagolja a lehetőséget, hogy Napóleon nyomdokaiba léphet, rendszeresen elszabadul és azt hiszi tehetsége juttatta oda, ahol van és még feljebb is léphet.

Ha Macron egyszerűen képtelen működtetni Franciaországot, akkor mit gondoljunk azokról, akik egy ilyen alakban komolyan megbíztak? Mi, akik átéltük a gyurcsányizmus tombolását, tudjuk milyen az, amikor egy ember a valóságot csak a személyisége kiterjesztéseként érzékeli és teljesen érzéketlen a többi ember problémái iránt. Macron ugyanis nem kormányoz, nincsenek összefüggő gazdasági és társadalmi céljai, politikai célja pedig csak annyi, hogy francia elnökként világpolitikai tényező lehessen. A kormányzás hiánya azonban szükségképpen vezet káoszhoz, a franciáknál szokásosan mindenféle ribillióhoz, mert az emberek érzik, hogy nincs cselekvőképes, határozott kormány és vezető. Ironikus, hogy a komplett jobboldalba beépült titkosszolgálatok, amelyek szépen kiszolgálták Macron kampányát is, képtelenek ellenőrizni a baloldali szélsőségeseket, akik hagyományosan nagyon régóta sokkal agresszívebbek, mint az állítólagos szélsőjobb. Az ideológiai káosz eredménye az, hogy a francia állam, az állítólagos francia nemzet már semmiféle értelmezhető ideológiai választ, pozitív önképet nem tud szembeszegezni a nihilizmussal, az iszlámmal, a szélsőliberális terrorizmussal. Még akkor sem, amikor az már Macron gazdáinak üzletét veszélyezteti.

Vagy nem is veszélyezteti? Az utcai események elfedik a háttérben zajló átrendeződéseket, például azt a jelenséget, hogy a szélsőbal által kirobbantott utcai terror ürügyén elrendelhető szigorítások aztán kiválóan felhasználhatóak a normális tüntetők, a szakszervezetek és persze a szélsőjobbnak minősített jobboldallal szemben.

Ahol pozícióban vannak, a szélsőliberális erők igyekeznek áttörést elérni, kész, irreverzibilis állapotokat létrehozni, szétzilálni a még működő társadalmi intézményeket, hogy a májusi európai parlamenti választások eredményétől függetlenül a korlátlan bevándorlás és a nemzetállamok megszüntetése már eldöntött kérdés legyen. Jól láthatóan sem az elemzők, sem maguk a franciák, sem a multinacionális nagyvállalatok, a pénzrendszer működtetői és természetesen maguk a francia politikusok sem biztosak abban, hogy most mi is történik pontosan valójában. Szinte minden hatalomnak van olyan illúziója, hogy ha kell, képes uralni az utcát, de a terrorveszély miatt már amúgy is agyonterhelt francia rendőrök és katonák már rég nem úgy hűségesek Franciaországhoz, mint De Gaulle idejében.

Macron programjáért és főleg Macronért senki nem akar komoly áldozatot hozni, az életét kockáztatni meg végképp nem. Amikor, az egyébként valószínűleg szélsőbaloldali tüntetők XVI. Lajoshoz hasonlítják, akkor azt az inkompetenciát és erőtlenséget, fogalmatlanságot ismerik fel benne, mint amit a néhai királynak a történelem tulajdonít.

Az emberek igénylik az erős kormányzatot és az erős kormányt, minden liberális legenda és hisztéria ellenére, mert egyedül csak az jelenti a biztonságot. Macron a szimbóluma annak az inkompetenciának, mind a gazdaság, mind a biztonság szempontjából, amely a poszt-posztmodern kormányzást jellemzi Európában. Persze nem mellesleg maguknak sincs semmi fogalmuk arról, hogy miként is akarnak élni valójában. Azt meg nem merik mondani, hogy úgy, mint negyven-ötven évvel ezelőtt, vagyis normálisan.

A franciák lassan rájönnek, hogy nevetségessé is tették magukat ennek az alaknak a megválasztásával. De lehet, hogy a történelem már nem adja meg nekik a lehetőséget arra, hogy korrigáljanak.

Nincs már nemzeti minimum, ami mentén összefoghatnának.


https://pestisracok.hu/acron-paradigma/