[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 825
2 550
113
B-52H-val. Gondolod, ha Európában vannak nem repülnek az orosz határ közelébe/mellett ?! Egyébként már 5 van GBR-ben. Ha te nem tudsz róla, mert a nyugat nem ír róla ettől ez így van.
6 db érkezett eddig KC-135 támogatással. Nehéz lenne eltitkolni őket mert ez egy szabad ország, lehet fényképezni! De még mindig nem tudom, hogy miért olyan nagy baj ez? Minden évben itt vannak Fairforban, még egyszer sem bombázták le Kalinyingrádot! :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 891
113
6 db érkezett eddig KC-135 támogatással. Nehéz lenne eltitkolni őket mert ez egy szabad ország, lehet fényképezni! De még mindig nem tudom, hogy miért olyan nagy baj ez? Minden évben itt vannak Fairforban, még egyszer sem bombázták le Kalinyingrádot! :D

Akkor már 1-el több. Azt írtam , hogy az orosz határ mentén/közelében repülnek, mikor Európában vannak. Ezt hívják provokációnak. Hol írtam Kalinyingrád lebombázásáról?

Azt írtam, hogy tegnapelőtt egy B-52H a Balti-tenger felett közel repült az orosz határhoz és az orosz Balti-flotta elleni támadást szimulált (az orosz VM kiértékelése szerint). A Balti-flotta székhelye Baltyijszkban van. Baltyijszk pedig Kalinyingrádban. Kalinyingrád mint enklávé. Vigyázat a fővárost is Kalinyingrádnak hívják. Nem összekeverendő!
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
  • Tetszik
Reactions: zeal and szuvorov

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 348
20 829
113
May segítséget kér - és kap.
TzjuW8qo
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and tindalos

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/majdnem-teljesen-leallt-a-migransok-erkezese-olaszorszagba-6019232/
"Több mint 94 százalékkal kevesebb migráns érkezett év eleje óta Olaszországba tavalyhoz képest, és négyszer annyi bevándorlót utasítottak ki az olasz hatóságok a római belügyminisztérium vasárnap közölt adatai szerint.
Az idén 335 migráns kötött ki az olaszországi partokon március 15-ig. Ez Olaszországban nagyon alacsony számnak számít, a korábbi tömeges migráció megállítását jelenti.
A tavalyi év ugyanezen időszakában 5945 személy érkezett, 2017 azonos periódusában pedig több mint 15 ezer. Az idén érkezettek többsége Tunéziából, Bangladesből, Algériából és Irakból érkezett Olaszországba.
Az idén, január elseje és március 15. között 1354 bevándorlót utasítottak ki Olaszországból: ebből 1248 személyt az olasz hatóságok rendőri kísérettel visszaszállítottak a kiinduló országokba, 106 migráns önként vagy az olasz állam biztosította anyagi támogatás fejében tért vissza hazájába.
Matteo Salvini olasz belügyminiszter úgy kommentálta az adatokat, hogy most történt meg először, hogy a kiutasítottak száma jóval meghaladja az érkezőkét. „Ez eddig soha nem történt meg. Lehetetlen volt? Mi teljesítettük, és tovább is ezt tesszük” – írta Matteo Salvini közösségi oldalán..."
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 017
23 238
113
Franciaországban új törvényjavaslatott terjesztettek be a liberálisok. E szerint eltörlik az "anya" és "apa" megnevezést és helyette "szülő 1" és "szülő 2" fogalmak lesznek. Teljesen degradálódik a klasszikus család fogalma már Ny-Európában...
A feleségem már évekkel korábban tanárként megkapta az erről szóló tervezetet (szlovákiában), mivel egyházi fenntartású intézményben dolgozott,...

A gond, hogy az "egyes" :D szülő diszkriminálja a "kettest" o_O ...úgy, hogy hátrányosan megkülönböztetve érzem majd magam ha csak második lehetek! Kapjákbe:cool:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 061
87 997
113
Ha az elkövető migráns vagy "migráns hátterű" akkor biztos csak elszigetelt eset, "tipikus szombat esti kocsmai verekedés" lenne a hír.

https://index.hu/kulfold/2019/03/17/terrortamadasnak_nyilvanitotta_a_rendorseg_a_surrey-i_keselest/
Ha az elkövető migráns vagy "migráns hátterű" akkor biztos csak elszigetelt eset, "tipikus szombat esti kocsmai verekedés" lenne a hír.

https://index.hu/kulfold/2019/03/17/terrortamadasnak_nyilvanitotta_a_rendorseg_a_surrey-i_keselest/

Másnak is feltűnt, hogy máskor meg a kocsmai verekedés szintű "incidens"-t írnak. Ma napokig "nem biztos, hogy terrortámadás történt" eset ment.

https://888.hu/article-itt-az-iskolapeldaja-a-bevandorlaspartiak-kettos-mercejenek
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz