[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 031
113
Nem lesz akna meg éles lőszer ezt tudjátok ti is. Nem azért mert az első halott nő vagy gyerek után akkora lenne a paláver a migráns simogató mediától az egész világon, hogy legjobb esetben embargót kapunk. A kamu aknamezőt meg a migrisegítő civilek lebuktatnák pillanatok alatt. Ahhoz hogy megállítsuk a milliós rohamot, le kéne süllyedni az ő szintjükre, de legalább Balkánira. Sajnos.
Nem lesz? Én nem vagyok benne biztos, ha komoly tömeg indul meg, akik agresszívan lépnek fel, ne tegyél rá nagy pénzt.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Morishima

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Teljesen igazad van. Mindig csodálkozom, hogy egyeseknek milyen vèrgözös álmaik vannak, teljesen elrugaszkodva a valóságtól.
Nyilván nem akar senki vérfürdőt, de akkor mi a megoldás? A kerítés nem az. Át fognak rajta jönni, vagy megkerülik.

Ha átjutnak, és itt lépnek be az EU területére, tovább sem engedhetjük őket, mert itt kell lefolytatni az eljárást. De nem tarthatjuk őket zárt táborban, mert az ugye embertelen. Még a járvány miatt esetleg karanténba lehetne zárni őket, de az hamarabb lejár, mint a a menekültügyi eljárás.

Ha Románia felől jönnek, még talán vhogy vissza lehet őket zavarni, mert az EU-s eljárás lefolytatása a románok kötelessége (lenne).

Diplomáciai csörtékkel nem jutunk sehova, és a végén úgy járhatunk, hogy mindenki ki-be járkálhat az országba (EU-ba) kedve szerint, mert csak.

A nyugatnak a nagy befogadó duma ellenére már nem "kell" több bevándorló, mert fellázad a köznép, azaz még a szabályok felrúgásával sem tudjuk átpasszolni nekik a problémát.

Tehát mi az erőszakmentes megoldás?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 665
55 382
113
Erőszak a keritèsnèl ( könnygáz, viziágyu, gumilövedèk stb) vagy taposóaknàk azèrt nem ugyanaz a kategória.
Mert a taposóakna azèrt mègis vèrgözös fantàzia.
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Erőszak a keritèsnèl ( könnygáz, viziágyu, gumilövedèk stb) vagy taposóaknàk azèrt nem ugyanaz a kategória.
Mert a taposóakna azèrt mègis vèrgözös fantàzia.
Legyen igazad, legyen túlzás a taposóakna a határon. De mi az ami nem túlzás, és ezreket-tízezreket meg fog állítani ha megindulnak? Szóval a JÓ megoldást szeretném hallani ...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 031
113
Teljesen igazad van. Mindig csodálkozom, hogy egyeseknek milyen vèrgözös álmaik vannak, teljesen elrugaszkodva a valóságtól.
Ez most tűnik vérgőzös álomnak. A mostani viszonylagos nyugalom, idilli helyzet elég gyorsan törékeny lehet ha kritikus tömeg gyűlik össze, akik összehangoltan és agresszívan lépnek fel. Az hogy leírja valaki hogy a jövőben benne van egy sokkal szigorúbb világrend, nem jelenti hogy ezt kívánja, szomjazik a vérre. Ébredni kéne ettől függetlenül, de igen hamar, és készülni a legrosszabbra, akkor jók vagyunk úgy is ha nem következik be. Az ellenkező eset viszont igen komor végkifejlet lesz!
 
  • Tetszik
Reactions: emel and Morishima

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 833
7 302
113
Vajon megkezdődtek Európa végnapjai?

"Egyre nehezebben védik a görög-török határt a fáradó görög rendőrök – Özönlenek a migránsok (tudósítás a helyszínről!)

-Egyre élesebb a helyzet a török-görög határon, ahol tízezrével gyűlnek össze a migránsok és próbálják áttörni a határt. Katona Gyula a helyszínről tudósított telefonon a PestiSrácok.hu-nak és elmondta, hogy a görög és török oldal is elküldte a sajtót a határról, valamint hozzátette, hogy a médiában megjelent hírekkel szemben a görög határőrök és rendőrök már alig bírják feltartóztatni a migránsokat Kastaniesnél. Katona Gyula elmondta portálunknak, hogy a teljesen kimerült görög rendőrök egyelőre még védik a határt, de kevesen vannak ahhoz, hogy a teljes határszakaszt őrizzék, és bár tegnap éjjel 4000 (!) migránst fogtak el, így is megbecsülhetetlen számú illegális bevándorló tudott átszökni a mezőkön és a folyón a határszakasz hosszában. Az utánpótlás pedig a tudósító szerint folyamatos, sőt Isztambulban egy tízezer fős migránskaraván is szerveződik. Óriási a baj, a török elnök és kormányzat nem csupán átengedi a migránsokat, hanem az útjukat is szervezi.
-Amennyiben nem kapnak segítséget a határőrök, át fog szakadni a határ és átözönlenek a migránsok.
-Fontos információ, hogy a migránsok igen komoly pirotechnikai arzenállal rendelkeznek és ezzel dobálják is a görög rendőröket, tulajdonképpen folyamatos az agresszió.
-Katona Gyula arról is beszélt, hogy a tengert mindössze 52 hajó pásztázza a görög partoknál, amely igen kevés ahhoz, hogy az embercsempészek és az NGO-k migránshajóit feltartóztassa, a feszültség pedig egyre erősebb, hiszen látható, hogy a törökök részt vesznek a migránsok görög földre juttatásában.
-Leszboszon helyi lakosok is beálltak segíteni a határvédelembe, nem engedték kikötni az egyik migránshajót és dulakodásba keveredtek a migránsokat segítő aktivistákkal is. Rendőr ezen a helyszínen alig akadt, a görög hatóságok nincsenek a helyzet magaslatán.
-Erdogan kijelentése szerint 18 ezer migráns tartózkodik most a határ közelében, de állítólag vasárnap éjfélig ez a szám elérheti a 30-40 ezer főt is, ezen kívül pedig Isztambulban is szerveződik egy mintegy 10 ezer fős migránskaraván.
-Kritikus éjszaka várható, a migránsok csak érkeznek, a rendőrök fáradnak, segítséget pedig egyelőre nem kapnak."

https://pestisracok.hu/egyre-neheze...ok-torokorszag-felol-tudositas-a-helyszinrol/
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 038
113
Évek óta az aknamező pártján vagyok, le is írtam pár éve, hogy miért. Gyata-64-et nekik!



Ezzel az okot nem szunteted meg.
Az ok brusszelben van, meg a demokráciában, meg a politikai rendszerben, stb.
Amíg az lmqbt-k kitalálói hozzák a törvényeket, irányítják a médiát, a politikusaink at, addig székletet sem ér az aknazár, lesznek elegen, hogy ráhajtsák a noket, gyerekeket, azt csókolom.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 394
55 164
113
papajoe

Brüsszelt és a hülyeségét maximum Putyin tudná megszüntetni egy Topol-al.
Az meg, hogy kit hajtanak rá a Gyatára engem nem érdekel. Nem én ölök hanem az akna, és nem én hajtom rá a gyerekeket hanem ők. A felelősség sem az enyém.
Például ha építek egy kilátót amiről leugrálnak az emberek az sem az én hibám, se a kilátóé. Érted? ;)
Szóval legyen csak aknazár végig a határon. A gyata 64-ben pont az a jó, hogy nem csonkol hanem öl :)
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Vajon megkezdődtek Európa végnapjai?

"Egyre nehezebben védik a görög-török határt a fáradó görög rendőrök – Özönlenek a migránsok (tudósítás a helyszínről!)

-Egyre élesebb a helyzet a török-görög határon, ahol tízezrével gyűlnek össze a migránsok és próbálják áttörni a határt. Katona Gyula a helyszínről tudósított telefonon a PestiSrácok.hu-nak és elmondta, hogy a görög és török oldal is elküldte a sajtót a határról, valamint hozzátette, hogy a médiában megjelent hírekkel szemben a görög határőrök és rendőrök már alig bírják feltartóztatni a migránsokat Kastaniesnél. Katona Gyula elmondta portálunknak, hogy a teljesen kimerült görög rendőrök egyelőre még védik a határt, de kevesen vannak ahhoz, hogy a teljes határszakaszt őrizzék, és bár tegnap éjjel 4000 (!) migránst fogtak el, így is megbecsülhetetlen számú illegális bevándorló tudott átszökni a mezőkön és a folyón a határszakasz hosszában. Az utánpótlás pedig a tudósító szerint folyamatos, sőt Isztambulban egy tízezer fős migránskaraván is szerveződik. Óriási a baj, a török elnök és kormányzat nem csupán átengedi a migránsokat, hanem az útjukat is szervezi.
-Amennyiben nem kapnak segítséget a határőrök, át fog szakadni a határ és átözönlenek a migránsok.
-Fontos információ, hogy a migránsok igen komoly pirotechnikai arzenállal rendelkeznek és ezzel dobálják is a görög rendőröket, tulajdonképpen folyamatos az agresszió.
-Katona Gyula arról is beszélt, hogy a tengert mindössze 52 hajó pásztázza a görög partoknál, amely igen kevés ahhoz, hogy az embercsempészek és az NGO-k migránshajóit feltartóztassa, a feszültség pedig egyre erősebb, hiszen látható, hogy a törökök részt vesznek a migránsok görög földre juttatásában.
-Leszboszon helyi lakosok is beálltak segíteni a határvédelembe, nem engedték kikötni az egyik migránshajót és dulakodásba keveredtek a migránsokat segítő aktivistákkal is. Rendőr ezen a helyszínen alig akadt, a görög hatóságok nincsenek a helyzet magaslatán.
-Erdogan kijelentése szerint 18 ezer migráns tartózkodik most a határ közelében, de állítólag vasárnap éjfélig ez a szám elérheti a 30-40 ezer főt is, ezen kívül pedig Isztambulban is szerveződik egy mintegy 10 ezer fős migránskaraván.
-Kritikus éjszaka várható, a migránsok csak érkeznek, a rendőrök fáradnak, segítséget pedig egyelőre nem kapnak."

https://pestisracok.hu/egyre-neheze...ok-torokorszag-felol-tudositas-a-helyszinrol/
Most ezt miert is csináljak a törökök? Nem lehet velük semmit tenni? A magam részeről én nem megyek törökbe nyaralni.:)
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 763
17 844
113
Mindeközben Németországban csak olyan képek, hogy gyerekkel menekülnek. A cikkeket alig lehet kommentálni, ahol lehet, ott meg folyamatos a moderálás.

Azért mindenesetre elképesztő, hogy 2 köhögő ember miatt vonatokat állítanak, pár beteg miatt megyéket zárnak le, addig egy minimális egészségügyi háttérrel rendelkező menekültvárosból meg ezerszám özönlenek a népek Európa felé, mindenfajta kontroll nélkül. Az RT-n néztem, hogy mi van a görögöknél.

Most azonnal egész Európára kiterjedő egészségügyi vészhelyzetet (korona) jelentenék be, aki megsérti az azonnali, 20 év börtön és határzár. Felbassza az agyamat, hogy öcsémék Veneto-ban laknak, katonai ellenőrzés mellett lehet közlekedni nekik, addig a déli végen meg azt sem tudni, hogy ki jön Európába.

Azonnal el kell takarítani ezt a liberális szutykot a felső polcról. Németországban most egy 2015-ös helyzetet szerintem senki nem mer megkockáztatni, mert akkor minden bukik. Ez a mostani koalíció kutyaszarral van összetákolva. Egyedül a sötétzöldek nyomják át őket. Nagyon durva viták mennek már a Bundestag-ban, főként az AfD részéről. Igaz, a fő médiában erről alig hallani, de azért a YT-n bőven lehet találni cuccokat.

Amúgy az AfD már 4 hónapja mondta, hogy az Erdogan helyezete Szíriában ahogy lesz egyre rosszabb, úgy fog minket egyre jobban zsarolni a "menekültekkel".

Az idézőjel nem véletlen. Szememben valaki addig menekült, míg Törökországba nem ér.

Mutti meg videospotot nyom, hogy gyertek továbbra is szakmunkások...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 895
91 490
113

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
82 996
113
15829175589456388_800x600.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 143
113
persze hogy feltunt...

de ha o hivta, tessek neki...amikor hivsz vendeget nem a szomszedba kuldod oket aludni..szepen szolidarissan az osszes eu nepseg el kell hogy utasitsa a nemet agymesnest es fajront.
be kellene az osszes migrit terelni merkelbanyahoz es egy keritest epiteni nemetorszag korul...

ozt eljenek boldogan 100 evig is...

Csak sajnos ebben az esetben - szokás szerint - nem kapjuk meg a nálunk már állami megelőlegezéssel elköltött EU-s pénzeket, valami mondvacsinált okra hivatkozva. Indulnak ellenünk a különböző rendű-rangú eljárások. Az összes számunkra fontos beruházást megakasztják különböző EU-s eljárásokkal. Leminősítik az országot. Véletlenül támadás éri a forintot. Lebeszélik a turistákat a magyarországi utazásról, az itteni szörnyű állapotok miatt. A német autógyárak és más nyugati cégek jelzés értékkel kicsit visszafogják a termelést, hogy meglátszódjon a GDP-nken. A nyugati kézben lévő bankok hirtelen súlyos országkockázatot látnak és behúzzák a hitelezési kéziféket. Helyette inkább küldik ki az így feleslegessé vált likviditást a külföldi anyának. Felbuzog egyesekben a tüntethetnék. Egyes civil szervezetek minden téren különböző szörnyűségeket látnak nálunk. Kintről nézve hirtelen nagyon lecsökken nálunk a demokrácia szintje. Még a végén meg is embargóznak minket. És egyéb kedves, barátságos nyomásgyakorló eszközöket alkalmaznak.

Amik persze megszűnnek, amint hajlandók vagyunk a németektől, hollandoktól, svédektől, franciáktól, stb... átvenni azokat az illegális bevándorlókat, akik megmaradtak, miután ők kiválogatták közülük a minimális szinten használhatókat.

Én inkább arra szavaznék, hogy ne engedjük át őket, mert ha egyszer bejutnak a határtalan EU-ba, akkor már csak a probléma egymásnak tologatása marad. Ebben pedig nekünk kisebb az érdekérvényesítő képességünk, mint Mürkül Muttinak, vagy Makaróni Mikronnak.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 038
113
  • Tetszik
Reactions: aquarell

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 038
113
papajoe

Brüsszelt és a hülyeségét maximum Putyin tudná megszüntetni egy Topol-al.
Az meg, hogy kit hajtanak rá a Gyatára engem nem érdekel. Nem én ölök hanem az akna, és nem én hajtom rá a gyerekeket hanem ők. A felelősség sem az enyém.
Például ha építek egy kilátót amiről leugrálnak az emberek az sem az én hibám, se a kilátóé. Érted? ;)
Szóval legyen csak aknazár végig a határon. A gyata 64-ben pont az a jó, hogy nem csonkol hanem öl :)



Persze, de az én verzióm nélkül Sosem lesz a te verziód ;), és még disznózsírba is mártanám az aknákat telepítés elott, meg minden lövedéket is, de ez már a háború muvészete..... :D
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 665
55 382
113
Legyen igazad, legyen túlzás a taposóakna a határon. De mi az ami nem túlzás, és ezreket-tízezreket meg fog állítani ha megindulnak? Szóval a JÓ megoldást szeretném hallani ...

Én vagyok a görög, vagy éppen a magyar miniszterelnök vagy belügyminiszter? :)
Ezek mind Németországba akarnak menni.Ès ott sokan várják is őket. Amíg nem mondják ki, hogy vége, nem fogadnak be senkit, addig ennek nem lesz vége az inváziónak. Merkel a nagy Pull-Faktor.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 031
113
Évek óta az aknamező pártján vagyok, le is írtam pár éve, hogy miért. Gyata-64-et nekik!
Én is, meg is mondom miért!

Kurvára más lerakni azt a sok szart, kitáblázni huszonnyolc nyelven, extra ostobáknak piktogrammal lerajzolni, hogy "ha továbbmész Ali ahol nem szabad - kerítés is van meg drótakadály is - mert országhatár és nem hívtunk, nyakadba robban a lábad!" meg az is nagyon más, mikor majd adott esetben pont ennek a hiánya miatt kell célzott lövésekkel lelövöldözni őket!

Mert ahogy én elnézem pl. a mai görög képeket, arra felé megyünk igen nagy sebességgel, hogy vagy aknásítunk, vagy lövöldözünk, vagy bejönnek.

Tessék választani!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and b4l4g3

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 020
54 038
113
Ilyenkor lehet gondolkozni, hogy Mekkora véletlen, hogy a gorogok 101%-ra fogva vannak a németek/EU által pénzugyileg, aztán hirtelen eltunt a gorog válság a címlapokról, hírradókból, majd nagy meglepetés re meg sem próbálják feltartóztatni a tenoristákat, csupa véletlen az élet...
Olaszok dettó.