1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Oroszország és a Szovjetunió utódállamai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - Montezuma által indítva @ 2013. február 8..

 1. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Tegnap olvastam, az orosz stratégiai katonai tervező intézet valami góréjának a cikkét, arról, hogy mire is van szüksége az orosz hadseregnek?. A Kuznyecovról azt írta, fölösleges, a Tu-160asokat meg se említette. Monnyuk a Tu-22eseket se.
  http://vpk.name/news/170911_perekuem_na_armatu.html
  Mint egy másik topikba írtam, az ezekre szánt cirka 10 mrd $t szét kéne csapni 5ezer nagyon magas IQjú nő között, aki hajlandó 5 gyereket szülni. Ez 2milió dolcsi lenne fejenként, és kapnának érte 25ezer okos gyereket. Ebből kb ezer qúúrwa okos lenne. Ezekre lenne igen nagy szükség.
   
 2. joker

  joker Well-Known Member

  Ez nem így megy, embereket nem tudsz így kitenyészteni, főleg nem tervezni, hogy okos legyen és pont abban amiben neked kell. Szedd össze a legjobb sakkozókat, pl a top 1000-et világszinten, nem fognak neked Csillagkaput építeni, de valószínűleg repülőt se. A legnagyobb művészek, matematikusok és tudósok elődei meg utódai sem hozták a híres rokonuk szintjét, sokuk meg a semmiből jött különösebben képzett felmenők nélkül. Ha ésszel akarod elkölteni ezt a pénzt akkor ne népességnemesítésre költsd, hanem azzal a lakossággal amid van kezdj valamit. Pl öntsd bele az oktatásba, hogy akinek van feje és akar az tudjon haladni, akinek meg van feje és nem akar / lusta azokat tudd megtalálni, találj nekik motivációt és ne hagyd őket elveszni, főleg ne hagyd suli / egyetem után elmenni angliába gyerekekre ügyelni vagy mosogatónak, hanem adj neki otthon szakmájában munkát korrekt fizetéssel.
  Visszatérve a realitások közé, azonkívül, hogy elmondta az intézet vezetője, hogy szerinte mi nem kell, azt említette-e, hogy mi kell?
   
 3. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Nem montam, mibe okos. Tudod, mi az az IQ?
  Nem mondta, hogy mi nem kell, csak azt, hogy mi kell. a Kuznyát csak úgy megemlítette. Olvasd el.
  Ezt mondd meg a kutyatenyésztőknek is.
   
 4. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  https://forum.htka.hu/threads/biztpol-társadalmi-folyamatok.25/page-112#post-293475
   
 5. joker

  joker Well-Known Member

  Az IQ csak az adott típusteszten történő teljesítés mérésére jó, meg farokméregetésre akinek erre áll fel. Nem garancia semmire, sem kreativitásra, sem sikerre, sem jó ötletekre, sem tehetségre. Na meg területenként és időben változik a teszt is. Egy amerikai teszten (ha tudsz legalább középfokon angolul) sokkal nagyobb pontszámot érsz el, mint egy magyaron.

  Attól, hogy van pár sikeres fajta még van sokkal nagyobb mennyiségben sikertelen is vagy amiket csak egyszerűen keveréknek kategorizálnak. És nem vagyok meggyőződve, hogy minden tekintetben jobb egy 100 évvel ezelőtti fajta egyedénél egy mostani. Inkább csak az elvárásoknak megfelelően módosult vagy keresztezték vagy hoztak létre új fajt és adtak neki egy nevet.
   
 6. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Joker

  Amikor én IQ tesztet töltöttem ki elvileg szöveg sem volt, csak pálcikák meg mindenféle minták. Ez meg nem nyelvtudás függő :)
   
  gacsat likes this.
 7. zeal

  zeal Well-Known Member

  Lapozni kell. :D
  (Kihagyhatatlan volt. Bocs. :))
   
  vilmoci, borisz and 2ndt like this.
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Zeal

  Elektronikusan töltöttem ki ott meg magától "lapoz" ;-) :)
   
  antigonosz and 2ndt like this.
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Francba! Mindig elfelejtem, hogy a politikusok milyen ugyesen huzzak ki a nyakukat a hurokbol. Szep mentes. :)
   
 10. 2ndt

  2ndt Well-Known Member


  Ennyire ez sem egyszeru. Az intelligencia egy lehetoseg, nem egy nyero lottoszelveny. Motivacio, munka, oktatas, tamogatas, stb. nelkul nem tud kiteljesedni; a kreativitas megint egy masik tema. A magas IQ nem garancia a sikerre, az alacsony viszont garancia arra, hogy mi nem lehet az illetobol (pl. elmeleti fizikus, matematikus, stb.)

  Az IQ orokolhetoseget relative eleg jol alatamasztottak: http://www.livescience.com/47288-twin-study-importance-of-genetics.html
   
  gacsat likes this.
 11. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Pontosan. Ezért saccoltam úgy, hogy 25ezerből ezer lesz olyan, aki nagyban előrelendíti Oroszország szekerét. Pl valamelyik megmutathatná a Lada gyárnak az első darab nagy szilárdságú acélt.
  Amúgy minden fehér országnak, benne Oroszországnak is legnagyobb szüksége fehér gyerekekre van. Konkrétan épp kihalunk, mégpedig viharos gyorsasággal. Sokkal gyorsabban, mint ahogy a sarki jég olvad.
   
  fapp_supervisor likes this.
 12. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Ne legy negativ! Tenger kommunikacio szakos fogja elmondani, hogy a szociologusok es a bolcseszek mar dolgoznak a probleman, amit az kovet majd, hogy a nagy szilardsagu acelt rasszistanak nyilvanitjak:)
   
  borisz and gacsat like this.
 13. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Az arabok azért elég szépen gondoskodnak az europid rassz fennmaradásáért de a latinokat se kell félteni amerikába...
   
 14. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Indiarol meg nem is szolva
   
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ezek nem fehérek, vaze.
   
  vilmoci likes this.
 16. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Europid rassz...
  Ha meg alrasszra gondolsz ezenbellul az rengeteg van... én pl turanid vagyok az én rasszom nincs veszélybe hehe ☺.. értem amúgy hogy mire gondolsz
   
  gacsat likes this.
 17. joker

  joker Well-Known Member

  143 milliós Oroszország, 53,5%-a nő, ami 76,5 millió. Ennek ha negyede van abban a korban amikor gyereket szoktak vállalni, 100-ból egy nagyon okos közülük, és minden tizedik vállal be közülük sok gyereket, akkoris 19000 ilyen nőről beszélünk. Átlag 3 gyerekkel is 57000 utóddal, de a többi okos társai is 1-2 gereket nyugodtan bevállalhatnak. Már most is létezik az az utánpótlás amiről te beszélsz, nem ebben rejlik a dolog nyitja még ha nyilvánvaló is hogy az értelmes réteg is gyereket kellene vállaljon és ne csak a butája szaporodjon. De itt inkább az oktatás ami a fontos, hogy legyen lehetősége annak akinek esze van és ambíciója, de legalább ugynilyen fontos (ha nem fontosabb) hogy a még nagyobb tömeget kitevő okos, de motiválatlan utódokat tudja a rendszer a fejlődésre meg alkotásra késztetni. Mert jelenleg itt vesz el sok erőforrás, azoknál akiket hajtani vagy motiválni kellene folyamatosan mert ilyen a természetük, de eszük jócskán lenne ahoz, hogy nagy dolgokat vigyenek véghez.
   
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  A genetikát kellene feljavítani, nem a pillanatnyi állapotokat. Eredetileg arról lenne szó, hogy a stratégiai bombázókra, és a Kuznyára elcseszett miliárdoknak mennyivel jobb helye is lenne.
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  Ezt magyarázom, hogy ez így nem megy ahogy te akarod, de legalább drága.
   
 20. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ez a 19ezer viszi előre a világot. A többiek a ballaszt.
  Szerintem senkit se kellene hajtani, semmire. Leonardo nagybátyjáról semmit se tudunk, csak azt, hogy "otthon ül, és nem csinál semmit"* Ő nevelte fel Leonardot.
  * A firenzei adójegyzékből.
   

Ezen oldal megosztása