Boki!
Mi igaz abból, hogy az orosz elnöki szóvívő (Peszkov) és a felesége kettős állampolgár, az egyikük orosz-amerikai, a másik pedig orosz-francia?
Más:
Véleményem szerint taktikai/stratégiai hibát követtek el az oroszok, túl gyors és túl korai volt ez a hirtelen megállás, egyelőre nem igazán értem a miértet.
Nem, nem háborút szeretnék, hanem a politikai taktikát/stratégiát nem értem a lépés mögött. Azon kívül, hogy mostanáig az ukrán erők nem indítottak direkt támadást Donbasz ellen, semmi más valós politikai eredményt nem látok.
Kérdéseim vannak.
Most, hogy visszamennek a katonák a helyükre, mi a garancia arra, hogy az ukrán erők nem nyomulnak be rövidesen Donbaszba és nem állnak neki "rendet rakni"?
Akkor mi lesz, hátra arc és kezdődik előlről a felvonulás?
Vagy egyből háború?
Vagy semmi és végignézik, ahogy az ukrán erők tolnak egy laza tisztogatást?
Ezt otthon hogyan magyarázza majd Putyin, miközben a választások közelednek?
Zelenszkij rövidesen elugrik Moszkvába teázni egyet Putyinnal és... fátylat a múltra?
Eredetileg beígérte Kelet-Ukrajna és a Krím visszaszerzését, ha most mégsem áll bele a dologba, akkor ezt hogyan fogja otthon magyarázni a választóinak, a szélsőjobbos erőkről nem is beszélve?
A Nyugat meg befejezi Oroszország nyomását?
Putyin újra "szalonképes" lesz és majd nem "lelketlen gyilkosként" gondolnak rá Washingtonban?
A NATO pedig nem fog további hadgyakorlatokat tartani az orosz határok mentén?
Nem teljesen értem, hogy mi folyik itt valójában.
Egy jó ideje már nem látok koherens amerikai stratégiát, de most az oroszok is kezdenek zavarba hozni.
Öregszem?