Még jó,hogy a drága testvéremék hoztak popcornt
)))
Amúgy GrGLy ez szimpla pszichológia, amit említettem vonaton és is beszéltem a csendőrökkel (románok és beszéltek magyarul) olyan nagyon nem baszakodtak,mégis a tudtunkra adták,hogy nem lenne jó kibaszni velük, Erdélyt meg nem tudnánk visszafoglalni(mert kevés a magyar baka). Körülbelül ugyan ez játszódhatott le: Parancsra bementek, nem 1 raj ment be, gépkarabély,valószínű,hogy golyóállómellényt, géppuskák. Bementek (bár a jobb oldali kijárat csak nekem tűnt fel,hogy néhány orosznak problémát okozott?
) bent volt pár RENDŐR, nem katona,hanem rendőr a helyi rendvédelmi erők tagjai, pisztollyal, akik nem ellenkeztek,ahogy dudi is leírtak, ráadásul szlávok, sőt lehet,hogy egész pontosan oroszok.
Gondolom a parancs is ez lehetett,békésen átvenni az ellenőrzést.
A rendőrök meg mit tudtak volna csinálni?
Az oroszok bementek, körbenéztek, összetessékelték a rendőröket, lefegyverezték, beszéltek velük kicsit, talán mint ami velem is volt, elmondták,hogy nem érdemes ugrálni,mert többen vannak és bármikor többen lehetnek, jobb cuccokkal. Szóval itt mostantól ők a fasza gyerekek, de nem kell aggódni,mert nem akarnak bántani senkit...
Az szerintem megfigyelhető,hogy az egyenruhás szervek tagjai -itthon mindenféle képen - általában tisztelik egymást,a fegyveres testületekre meg talán fokozottan igaz. A katonának pedig katonával kell harcolnia és nem rendőrökkel, akiknek elvileg a közrend és a közbiztonság biztosítása a feladata.
Itt tényleg kaphattak 1 kis lelki rásegítést, néhányszor mintha vállon veregetné, de nem olyan jól van fiam, hanem olyan : azért okosak legyetek inditatásból,tehát jobb ha nem kekeckednek.
Az embert fizikailag és mentálisan is lehet terrorizálni és higgyétek el,hogy nem a fizikai terror ami erősebb..