<blockquote rel="joker"><blockquote>Mégis mi a fene lenne ez a tehnika, ami meglepte a NATO-t?
pl Iránba amivel lehozták az amerikai RQ-170-est. Szerintem azon rohadtul meglepődtek.</blockquote>
En a mai napig ketlem hogy az a gepet az iraniak hoztak le.
Eloszor is nem tudsz a rendszerebe belepni. Ha megszakad akarcsak egy pillanatra a is a mar meglevo kontroll akkor atmegy autonomba ha csak nem kapja meg az uj kapcsolodasi kodot.
Ez a kod meg hirszerzessel sem szerezheto meg mert valtozik. Maga a rendszer talalja ki es meg az algoritmusok kozott is valogat.
Masodszora a lehozott gep alja serult volt. Az az nem leszalt hanem kenyszerleszalt. Ez pedig inkabb muszaki hibara ( valszeg hajtomu, uzianyag ) utal es nem atvett iranyitasra.
Harmadszorra pedig az a teny hogy azota sem tudott senki lehozni tovabbi gepeket ezzel vagy barmely rendszerrel pedig a felderito repulesek bizony ogen intenziven zajlanak.
Roviden szerintem muszaki problema es nem az iraniak tudasa okozta annak a gepnek a kenyszerleszallasat.
</blockquote>
Anno kb. én is ezt mondtam. Már, hogy simán lehetett műszaki hiba is, ami miatt leszállt az a gép. Persze nem állítom, hogy nem egy orosz kütyü szedte le, de teljes bizonyossággal az ellenkezőjét sem lehet szerintem kijelenteni.
<i>Az elektronika teruleten hatalmas beruhazasokra es foleg sajat nagy volumenu alapkutatas beinditasara lenne szukseg es igy cca 5-10 ev alatt utolerhetnek a nyugati csucsot.
</i>
Ez így van. Rengeteg pénzt fektetnek azorosz elektronikai ipar kiépítésébe. 2017-2018 ban szeretnék elérni, hogy minden elektronikai részegységet Oo-ban gyártsanak foleg a védelmi ipar, uripar számára.Mivel az embargo miatt nem vehetnek jelenleg nyugaton elektronikát, ezért kelethez fordultak...
Tesztelnek már egy új orosz mikroprocesszort, az Elbrusz-4Sz-t..
http://www.mcst.ru/mikroprocessor-elbrus4s-gotov-k-serijnomu-proizvodtstvu
Hát, "average" 45w, mellé 25 DP GFLOPs, 50 SP GFLOPs, ráadásul VLIW architektúra (ugye emlékszünk még a most már fél lábbal a sírban lévő Itaniumra?), ezzel nem nagyon fogják megváltani a világot...