Vagy az oroszokhoz. Ott mindig lesz gáz.Inkább telepítsék át a földgázigényes iparukat ide.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vagy az oroszokhoz. Ott mindig lesz gáz.Inkább telepítsék át a földgázigényes iparukat ide.
A lengyelek örömmel segítenek fegyverrel az orosz támadás feltartóztatásában.Poland has pledged to send weapons to Ukraine, says Kyiv’s ambassador to Warsaw
He said that now consultations were ongoing regarding what was most needed and when it would be sent.notesfrompoland.com
Amerika újabb 500 millió dolláros fegyvercsomag törvénytervezetét készíti elő az Ukrajna megsegítésére.Pelosi fast-tracks bill to funnel more weapons to Ukraine
U.S. officials are planning to rush through a major bill that will dramatically bolster weapons allocations for Ukraine and increase funding for anti-Russian propaganda and intelligence, it was announced on Tuesday.www.peoplesworld.org
Meg még pl. a helyben lévő humán erőforrás és a jelenlegi OO ne gátolja az általa elképzelt terjeszkedésben.Szerintem meg az usanka szarik ezekre amit felsoroltál. Az csak a duma. Valójában semmi mást nem akar csak ami a föld alatt van meg a szibériai erdőket.
Nincs ebben semmi bonyolult. Persze mind amerikai cégek kezében.
Amit a gesztenyéről mondtál teljesen egyetértek, nekünk csak az Oroszok kaparhatják ki.Ukrajna a jelenlegi formájában életképtelen, szét fog esni, csak idő kérdése. A nyugati lélegeztető gép nagyon sokba fog nekik kerülni a végén. A Mi érdekünk messze nem azonos a NATO, illetve az angolszász érdekekkel. Nekünk most az oroszok fogják kikaparni a gesztenyét, ha jól csináljuk, nem pedig a gittegylet EU, meg a nyugati "szövetségeseink".
Az oroszok gyakorlatoznak.
Technikailag mit is írtam rosszul? A relé-nek mi a magyar megfelelője? Mi is történt? Én veled sem vitatkozom....Legalább annyi közöd lenne technikailag hozzá, hogy tud, mi a különbség a reléállomás és a transzformátor alállomás között! Különben jó vitát hozzá.
Ahoz már nem kell profi haderő.
És az oroszok jót röhögnek ezeken a szarokon, tekintve, hogy ez így nekik továbbra is win-win.
A gond az, hogy ahogy Kína ellen Tajvanból az USA egy katlant akar csinálni, hogy ott vérezzen el a kínai hadsereg, úgy Ukrajnából is ugyanezt próbálja megcsinálni Oo. ellen. A baj ott van, hogy egyik sem megy bele a játékba, mert teljesen nyilvánvaló a védekező stratégia lényege (belesüllyeszteni egy Afganisztán szerű mocsárban mindkettőt).
- Ha az ukránok támadnak, a RuAF porrá égeti őket, mert semmiféle potens légvédelmet nem kapnak, sem harci repülőgépeket. Totális légifölény esetén egyoldalú mészárlás van.
- Közben a nyugat meg egyre jobban belefolyik az ukrajna nevezetű szartelepbe, öntik nekik a pénzt valami ellen, amire az oroszoknak eszük ágában sincs belekezdeni. Minek kéne nekik?
Szóval anyázás marad, háború meg nem lesz, mert az erősebbnek nem érdeke letámadni a gyengébbet, azok meg nem olyan hülyék, hogy külső nyomásra támadjanak (pontosabban Tajvan esetébeen kiáltsa ki függetlenségét).
Szóval nyugalom békesség.
BTW felettébb aktív lettél, van munka látom rendesen, hogy felment a feszültség! Jól fizet most?
ma volt egy hír valamelyik autós oldalon hogy a stellantis orosz gyártásból akarja európába hozni a peugeot expertet opel vivarot citroen jumpytVagy az oroszokhoz. Ott mindig lesz gáz.
A jogutód nem feltétlen örökli a hatalmi státuszt.1. Tudtommal a szovjetunió jogutódja oroszország - Orosz Föderáció (csak hogy ne tudj tovább kötekedni)
2. Gyenge a képzelőerőd.
3. Ezt a maszlagot a fórum többségével ellentétben én nem veszem be.
Sajnos jól látod. Már három éve is írtam erről, hogy bármit lép az orosz, az csak az usának jó, Oo. csak veszíthet, igaz nem egyforma mértékben.egyet is értenék veled ha...
Ha nem nyomnák a fegyvereket Ukrajnába, de ezerrel. (Lejár nemsoká az NLAW szavideje? Van azon még +1 év ráhagyás, vagy több, mennek a STINGEREK, lőszer számolatlanul + kiképzők.) Miért? A nyugat miért nem kaját, gázt, energiát szállít ilyen mennyiségben? Tudom szállít. Pont annyit hogy ne dőljön be Ukrajna. És még évek múlva is így teszi. Lehet várni hogy az Ukrán gazdaság beomlik, de nem fog, nem engedik.
Nem most 2022 év elején probléma lerohanni Ukrajnát, majd az lesz 1-1,5 év múlva. Nyilván akkor is győzne, de a fizetett ár nem mindegy. Az USA úgy van vele, ha most támad az is jó, mennek a szankciók + az EU meg zakkan, ha meg később az még jobb több orosz veszteség, magasabb ár, az EU akkor is veszít. Addig úgyis egyre erőseben fogják szankciózni az oroszokat. Ha van rajta sapka azért ha nincs azért.
Putyin lépéskényszerbe van. Soha nem fogják megnyitni a NS2-t. (Tényleg benne van a pakliban hogy Orbán alternatív útvonalat keres a németeknek.) Az én véleményem szerint ez egy ringharc. Az USA úgy érzi, hogy a bevitt ütése megrogyaszthatta az oroszokat, ezért most elkezdi sorozni, eddig az oroszok hátráltak. Vagy tovább hátrálnak és egyre nagyobb ütéseket kapnak (egyre több és nagyobb szankciókat), vagy belemennek egy közelharcba és elkezdenek ők is kiosztani néhány ütést. Ha most nem áll bele a küzdelembe akkor meg fog rogyni, és Ukrajnát viszi a NATO. Kell neki hogy bekerítse Oroszországot, és ne legyen pufferzóna.
Az orosz követelések egy része tényleg teljesíthetetlenek. Akkor miért tették? Mert kell egy indok? Nem tudom. De szerintem Putyin nagy hibája lenne, ha most nem húzná be az ukrán területek 2/3-át. (2014-ben szerintem nagyot hibázott amikor nem engedte hogy Harkov csatlakozzon a Luhanszk-Donyeck pároshoz, na azzal kiütötte volna az ukrán ipart (és hát Mariupolt is elengedte.)
A nyugat nem akar adni az oroszoknak semmit, és ezt az oroszok is tudják. Mind a két fél erőből tárgyal, és az oroszoknak van több veszteni valójuk. Igazából már vesztettek. A következő lépéseiktől függ hogy hosszútávon mekkorát.
Én -mint fotel alsegéd helyettes honvéd- így a nap végén már nem túl józan eszemmel úgy gondolom, ha minden bábu felkerült az asztalra, akkor megindulnak az oroszok. Hogy mi hiányzik? Lehet, a partra szállító hajók, lehet az olimpiai megnyitó (mint a grúzok 2008-ban), nem tudom.
Remélem hogy amit írtam csak buta billentyű koptatás, és március elején jót vigyorogtok rajta, hogy milyen baromságot írtam most.
De következő egy hónap húzós lesz.
Mindent. Hátha még ezzel sem vagy tisztában, akkor nagyon sajnálom. Ráadásul még neked áll fentebb.Technikailag mit is írtam rosszul? A relé-nek mi a magyar megfelelője? Mi is történt? Én veled sem vitatkozom....
Nem a kérdésre válaszoltál! Hagy kérdezzem már meg, egy "váltakozó feszültségű átalakító berendezés", hogyan képes biztonsági okokból lekapcsolni?Mindent. Hátha még ezzel sem vagy tisztában, akkor nagyon sajnálom. Ráadásul még neked áll fentebb.
A relé állomás egy gyenge áramú, híradástechnikai átjátszó állomás, vagy maga a relé egy kapcsoló berendezés. A transzformátor egy váltakozó feszültségű átalakító berendezés.
Szuperhatalom a Szovjetúnió volt nem az OF. Jogutód nemzetközi-jogi értelemben az OF lett, de már 25%-al kevesebb területtel, 50%-al kisebb gazdasággal, és 50%-al kevesebb lakossal.1. Tudtommal a szovjetunió jogutódja oroszország - Orosz Föderáció (csak hogy ne tudj tovább kötekedni)
2. Gyenge a képzelőerőd.
3. Ezt a maszlagot a fórum többségével ellentétben én nem veszem be.
Újfent megkérdem... mi a faszt számít akármennyi F-35 az orosz határ mentén egy olyan ellenféllel szemben, mely kinyilatkoztatta, hogy a területét ért támadás esetén elhavasztja a támadókat (gyakorlatban a kiinduló reptereket). De még a hagyományos haderőnek sem különösebb problema beszántani ezeket (air/ground indítású CMek), amit ráadásul kényelmesen tehet, hiszen a határaihoz közel van.Ha nem támad, akkor maradnak ill. bővülnek a szankciók, plusz a nyugat betelepül katonailag, azaz felvonul és ha eljön az idő, támadni fog. Persze levegőből. 2-3 éven belül akár több száz F-35-ös is lesz az orosz határ közelében.
Igen ez is igaz. Ennek tükrében az orosz nyugodtan ülhet. DE az usánka nem, mert neki lépni kell, ha nem akarja elveszíteni elsőbbégét. És az első lépés részéről, hogy megpróbálja belerángatni Oo.-ot egy ukrán háborúba.Újfent megkérdem... mi a faszt számít akármennyi F-35 az orosz határ mentén egy olyan ellenféllel szemben, mely kinyilatkoztatta, hogy a területét ért támadás esetén elhavasztja a támadókat (gyakorlatban a kiinduló reptereket). De még a hagyományos haderőnek sem különösebb problema beszántani ezeket (air/ground indítású CMek), amit ráadásul kényelmesen tehet, hiszen a határaihoz közel van.
Taktikai légierő csapástávolságba telepítése akkor képzelhető el, ha ezeket a nagy hatótávolságú eszközöket már kilőtték (ami itt nem játszik), vagy megfelelő légvédelmi ernyő alá lehet tenni (ami meg nyugaton elég kevéske). Egy Irán ellen nem lehetne ezt megtenni (az egész SRBM rakétázásuk az amerikai bázisokra ennek demonstrálásáról szólt, hogy képesek és hajlandók), nemhogy egy orosz haderő ellen.
Erre írtam, hogy ha egy Oo.-NATO háború esetén Kína és É-Korea, ne add isten, Irán is, belépne, akkor a nyugat egyedül ehetné meg a másnak sütött szartortáját.Arról nem is beszélve, hogy az egész US haderő cakkumpakk pakol át a Csendesre, amiről meg te beszélsz a jelenleg erők többszöröse, konkrétan olyan felfejlődést igényelne, amit az USA már max egy helyen engedhetne meg - és azt nem itt fogja
És igen, Európa nem akar háborút. Ha valamelyik ország politikai vezetése ki akarná hajtani a népét az orosz frontra, azonnal akkora tüntetések és engedetlenség lenne, hogy minimum bukna az érintett kormány. Nem csak szövetségen belül lenne óriási ellentét, hanem országokon belül. És ha elkezdenék írtani saját népüket, csak azért mert nem mennek megdögleni USA érdekért Oo. ellen, hát nem is tudom mi lenne abból. Valószínű, hogy minimum polgárháború. Na még ez hiányozna a NATO-nak. Szemben az oroszm hátuk mögött pedig egy lágokban álló országhalmaz., Európa nagyrésze meg igyekszik kibújni belőle. Ha valódi helyzet lenne, mára senki nem hajandó harmadszorra is felégetni a kontinenst, ráadásul most valamiért, amire itt senkinek nincs szüksége. Mert ehhez egypár ilyen-olyan módon megválasztott politikai erő kevés, mert úgy húznák őket lámpavasra, mint a szart, ha ebbe belemennének.
Európának elég volt ebből, az emberek meg nem hülyék, itt a békepártiság a legmagasabb talán a világon, pofázás megy, meg feszítés, de ennyike. Szóval igyál valamit és nyugodj szépen le, ne ásd tovább a bunkert a kert végében.