Ne kábítsuk már egymást, az USA nem nyer sokat?
Az EGÉSZ EU piac és a becsődölő EU gazdaság nagy része szarért-hugyért a tulajdonukba fog kerülni!
Iszonyat PLUSZ befolyást is fog szerezni azzal, hogy a rengeteg beszart ország tőle fog venni kb. MINDENT, lesz itt olyan F-35, Patriot, meg MINDEN IS megrendelés, hogy öröm lesz nézni!
NEM, ne tereljünk, az egész EU megy gyarmati sorba, mindenhol amerikai bázisok, a saját nemzeti hadseregek KOMPLETTEN USA cuccal felszerelve, tőlük függve alkatrészellátással.
Szóval az USA fegyver ÉS energia ipara megnyerte jelen időben az EGÉSZ EU-t! Durrognak odaát szerintem napok óta a pezsgők a színfalak mögött! Megint megcsinálták a tutit maguknak! Aki ezt nem látja, az nem tudom melyik mozit nézi, de háttal ül!
Az EU gazdasága erős, nem fog becsődölni. Lesznek komoly átmeneti gondok, de le lehet jönni a ruszkikról. Vígan el voltak nélkülünk a KGST alatt is.
Az oroszok fognak újra elszegényedni. A 2010 és évek óta csak szenved az orosz gazdasag, megállt a 2000es évek elejére jellemző életszínvonalnövekedés. Putyin pártja több regionális valasztason vesztett. Ez sztem fel fog erősödni a gazdasági szanciók miatt. A Sberbank kb. 2 nap alatt bedobta a kulcsot itthon.
Kína sok mindent felvásárolhat, de nyugati befektetők és cégek nélkül Oroszország európai része el fog szegényedni. Küldheti a búzát, az olajat meg a földgázt Kinába, nyomott áron. Most bedurrant, de piaci áron Kína máshol is tud venni. Ha meglesz a katonai győzelem, a fegyverszünet, szépen visszakorrigál az ár.
A városokban leálltak a nyugati alkatrészexportra termelő üzemek, oroszországi Renault, VW egyéb autógyárak ha sokáig állnak, mihez kezd Putyin ennyi dühös középosztálybeli munkanélkülivel?? Ők nem búzát akarnak aratni a mezőn, meg kőolajat bányászni.
Sztem ezen nem nyer az USA, max. a távolság miatt kevesebbet bukik, mint Európa.
F-35, hadiipar. Eddig is ők nyerték az európai tendereket Svájctól Lengyelországig. Itt drasztikus váltást nem látok. Hacsaknem felébred az európai elit és elkezd jelentős mértékben a hadseregére költeni, ahelyett, hogy az USA itteni katonáit tartaná el.
Macron egy ilyen progit hirdetett meg. Energia és katonai függetlenség. Az europai hadiipari cégek beállnak mögé, a kérdés itt Németország meg ez a balfasz koalíció.
De amíg mi itt vakaróznk Kína dinamikusan építkezik. Pénze dögivel a világ szabad, EU, USA, Oroszország egymasra figyel. Amerika figyelme így megoszlik. Az egész strategiája az europai, közel - keleti kivonulás volt és Kínára koncentrálni. Ezt így nem tudja megtenni. Ráadásul potenciális Ázsiai szövetségesei is elbizonytalanodnak. Ukrajnát tamogatta, aztán hagyta veszni az oroszoknak. Mi van ha én is mellé állok, de ha Kína rámkoppint, ugyanúgy egyedül maradok, mint Ukrajna. Kell ez nekem. És ez már hányadik példa. Kurdok, Afganisztán és most Ukrajna. Ha én Kína szomszédja lennék átírnám a biztpol. Bibliámat.