hiriyu 13:52 Szerintem is....Bár egy Nagy Elnök azt mondta : " Mindegy,hogy ki kire szavaz,az a lényeg ki számolja "
Ettől függetlenül baromság ez a cikk....2011 -ben ráadásul......egyébként most, hogy eszembe juttattátok a Szentpétervári Kreml-stábot...Tavaly a szír helyzetet úgy oldotta meg Putyin,hogy majdnem Béke-Nobel díjas lett.Most elvitte a Krímet,mielőtt elvitte volna a NATO és máris kegyvesztett?
Te vettél-e már részt választáson választási bizottságban? Én igen!
A választási bizottságban ott ülnek az érintett pártok képviselői (vagy egy vagy több is). Mindenki figyel, a feladatok szét vannak osztva. Tehát ilyen módon csalni, ahogy a cikk feltételezi: lehetetlen. Több szavazatot elszámolni a megjelent szavazókon felül nem lehet, ugyanis akkor nem egyezik a választói lista - amely ellenőrzi, illetve rögzíti a megjelent választókat- a leadott szavazatokkal. A szavazatokat átcsoportosítani meg a pártképviselők miatt nem lehet.
Ezt akkor lehet megcsinálni, ha az egész bizottság részes benne. Ezt kizárom.
Egyébként mind a nem ellenőrzött, mind az ellenőrzött körzetekben magasan Putyin pártja vezet, leginkább az orosz kommunista párt jut közel hozzá, nem gondolom, hogy a koalíció, mondjuk, a liberális demokraták és köztük reális alternatíva.
Egyébként a független ellenőröket sem értem. Minden választáson vannak külföldi megfigyelők. Ezen kívül nem értem, hogyan lehet független ellenőröket küldeni. Ki küldi őket, és milyen felhatalmazásuk van? Ezen a téren teljesen zavaros ez a cikk. Meg kellene jelölniük, hogy az orosz választási törvények mely paragrafusa alapján, milyen kiválasztási mechanizmus alapján ki lehet független ellenőr. Ezeket ki készítette fel, kitől kaptak megbízó levelet, amelyet a választási bizottságnak el kellett fogadnia. Mit csináltak ezek a független ellenőrök? Ezek nélkül az adatok nélkül az egész cikk egy zavaros, gyanúsítással terhelt iromány.