Igen, de az most nem volt kéznél. Volt viszont egy BTR. Na bumm, a lovaskocsinál az is jobb, nem? Egyébként bele lehet tenni a sebesültet, igaz, hogy az oldalajtó qrva szűk, de az ember találékony, ha szükséges. Csak szólok, hogy ezen nem vitatkoznék, pont nagyon xar állapotban utaztam egy ilyenben...@grigorij3
Igen, de arra van sebesült kimentő jármű, vagy ha minden kötél szakad akkor IFV vagy APC, de a szerencsétlen BTR erre sem jó, mert egy fél élet betuszkolni egy sebesültet az oldalajtón.
Továbbra is kérdezem, hogy hogyan sebesült meg? Mert az a BTR lő mint a berber és nem a túlpartot, tehát vagy sajátokra lő (ennek azért kb semmi esélye), vagy ukránokra akik átjöttek az orosz oldalra.
Más. Én egy szóval nem mondtam, hogy nem lehettek ukránok ezen a parton. Sőt, ha jól emlékszem Ursula több hírt is hozott, miszerint a hídláb alá beette magát egy kisebb csoport, és erre kértek is némi légitámogatást (nem tudom kaptak-e). Az egyértelműen látható viszont, hogy kézifegyvernél nagyobb kaliber nincs nekik ezen a prton, mert a tűztámogatást a túlsó partról próbálják megoldani. Ha voltak is a híd alatt akcióhősök, azóta valószínűleg már nincsenek vagy csak nincsenek ott...
Más. Lelkesen nézem a hirtelen megjelent tartalék nickeket, mert ez két dolgot jelent.
1. A modik az utóbbi időben megfelelő intenzitással gyomláltak az atlanti kiskertben és be kell vetni a tartalékokat.
2. A szombati események annyira lelkesítőek voltak odaát, hogy megint csak be kell vetni a tartalékokat.
Lámcsak Prigozsinék harcfelderítése itt is meghozta a gyümölcsét... (Persze lehet mondani, hogy "én eddig csak olvastam" meg " csak a hírek miatt jártam ide" sőt azt is, hogy "én nem állok egyik oldalon sem" (szokásos wilsoni mentegetőzés) csak kicsit sem furcsa, hogy éppen a tisztogatás után érzitek úgy, hogy megszólalási kényszerbe kerültetek...
Persze természetesen midenkinek joga ide írni, és mindenki úgy teszi hiteltelenné magát, ahogy csak szeretné.
Ami Prigóék akcióját illeti továbbra is azt mondom, hogy kár összeesküvés-elméleteket gyártani, ez szerintem pont az volt, aminek látszott. Prigót nem annyira az eszéért szeretjük, de mégiscsak felépített egy kib@szott hatékony és harcedzett magánhadsereget, amit az elmúlt időben einstandolni akartak tőle. Nem tudom mi igaz ezekből a "rakétatámadás" sztorikból, szerintem a legfőbb indok a berágásra ez volt. Felkapta a vizet és kissé elhamarkodottan elindult Moszkvába. Amit láttunk, hogy a wagneriták egy jó része vakon követi, és ez azért erőt mutat. A másik, hogy nem nagyon láttam a hadsereg részéről komolyabb ellenállást, és ez is mutat valamit. Számomra leginkább azt, hogy az egységparancsnokok és a végrehajtók nem fognak szívvel lélekkel harcolni a Wagner ellen. Ami történt az a legjobb döntés volt Prigó részéről, hiszen mielőtt bármi visszafodíthatatlan történt volna lefújta a belháborút.
Nem tudom, mennyi volt ebben Lukasenko szerepe, szerintem azért ő tárgyalt, mert Putyinnak valóban presztiszveszteség lett volna azonos szintűnek tűnni Prigóval. Így viszont megaradt a Wagner mint bevethető erő, ráadásul - bár szerintem nem előre tervezetten - de a legjobb helyre lokalizálták. Nem hiszem, hogy ki fog esni az ablakon, szükség van rá és igazából Putyin most ténylegesen kivonta őt arról a területről ahol összeütközhetne Sojguékkal.
Szóval szerintem ez az egész sokkal inkább adhoc jellegű színdarab volt, szerencsés végkifejlettel.
Ami azt illeti, hogy "az oroszok mekkorát égtek" kérdem én, hogy látott ebben valaki ilyet? Mivel égtek? Én úgy gondolom inkább az a zseniális, ahogy ezt a problémát is meg tudták oldani (tudom, ez nagyon nagy csalódás odaát, de ezzel együtt kell élnetek) és igazából az a nagyoobb égés, hogy az ukrik ezt a rövid ideig tartó belső feszkót úgy nézték, mint a megdermedt nyúl az óriáskígyót. Semmit nem tudtak kihasználni belőle, végül pedig kaptak egy északról jövő direkt fenyegetést, amit majd valahogyan kezelni kell, mert abban biztosak lehetnek, hogy a Wagner nem nyaralni ment a beloruszokhoz...
Na, egyelőre ennyi. Várom Nyugger bajtárs elemzését, ami messze korrektebb és alaposabb, mnt bármely Rácziáda... (csakazért is ARTEMOVSZK!!! )