[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1711

Guest
Nekem sem

Nekem semmi nem jött be, csak nagy mennyiség, meg keretszerződés 2029-ig. Kizártnak tartom, hogy RM jelenleg évi 450e 155mm - es municiót termelne. Persze tévedhetek....

Kapacitásuk van rá. Ha átkalibrálják az összes lőszergyártó szerszámgépet akkor a kapacitásuk papíron megvan rá.

Tényleges gyártásuk lényegesen szerényebb:

In 2022, Rheinmetall made some 60,000 to 70,000 rounds each of tank and artillery shells, according to Papperger, who said production could be boosted immediately.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
9 067
50 120
113
Az FPV drónokon a kép minősége szerintem utómunka, analóg eszközök csinálnak olyan minőséget, digitális kamerák miatt teljesen másfajta lenne szerintem a kép ha zavarva lenne!
Hm, szerintem pedig viszonylag konzisztensen produkálják ugyanazt a látványt, általában amikor erősen lesüllyedtek.

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 501
25 770
113
Nekem sem

Nekem semmi nem jött be, csak nagy mennyiség, meg keretszerződés 2029-ig. Kizártnak tartom, hogy RM jelenleg évi 450e 155mm - es municiót termelne. Persze tévedhetek....
A videóban azt mondták 450e db a cél amit majd pár év múlva tud elérni . Hiszen békeidőben nem volt cél ez a mennyiség. A beszállítói láncot ugyan úgy fel kell pörgetni mint az USA-ban . Erre írtam ,hogy a NATO ÖSSZ TERMELÉSE talán 2025-re eléri az évi 1 millió db-t ! De a kaprok napi 10 000 db felett puffogtatnak el kvázi ha csúcsra jár a NATO gépezet 1 év alatt tudnak majd annyit gyártani amivel a kaprok 100 napig tudnak harcolni !
Tehát puszta matek ha minden össze áll az RM eltudja látni a kaprokat 60 napig 155-ös lövedékkel ! HA NEM SZÁLLÍT MÁSNAK !

És persze a kapacitás növelés csak relatív a NATO-ban mert egy másik NATO beszállító céget/gyárat vesznek meg és így lesz kb 600 000db/év !

HALLELÚJA !

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 771
31 513
113
A videóban azt mondták 450e db a cél amit majd pár év múlva tud elérni . Hiszen békeidőben nem volt cél ez a mennyiség. A beszállítói láncot ugyan úgy fel kell pörgetni mint az USA-ban . Erre írtam ,hogy a NATO ÖSSZ TERMELÉSE talán 2025-re eléri az évi 1 millió db-t ! De a kaprok napi 10 000 db felett puffogtatnak el kvázi ha csúcsra jár a NATO gépezet 1 év alatt tudnak majd annyit gyártani amivel a kaprok 100 napig tudnak harcolni !

Tehát puszta matek ha minden össze áll az RM eltudja látni a kaprokat 60 napig 155-ös lövedékkel ! HA NEM SZÁLLÍT MÁSNAK !

És persze a kapacitás növelés csak relatív a NATO-ban mert egy másik NATO beszállító céget/gyárat vesznek meg és így lesz kb 600 000db/év !

HALLELÚJA !
Hozzáteszem, hogy ezt a mennyiséget le is kell szállítani Ukrajnába, kivinni a tüzéreknek a helyszinre, és közbe ne verjék telibe egy raktárukat sem mondjuk egy havi javadalmazással, mert akkor a 100 napból egyből 70 lesz.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 907
129 053
113
Nekem sem

Tévedsz mivel a 155-es lőszerek gyártásában az RM az egyik vezető cég és van pár gyára a világon.

A legtöbbet a dél afrikai gyárban teszik össze.

• Tetszik
Reactions: Chima3ra

Miskolci Ogre

Well-Known Member
2019. december 21.
7 501
25 770
113
Most vették meg a spanyol expal lőszergyártó céget.
Tévedsz mivel a 155-es lőszerek gyártásában az RM az egyik vezető cég és van pár gyára a világon.

A legtöbbet a dél afrikai gyárban teszik össze.
Tehát akkor igaz az az állításom , hogy bár az RM bővítette kapacitását ez valójában a NATO oldalon nem jelentkezik mert nem új gyárat épített hanem egy már a NATO-ba beszállító céget vásárolt meg ! Az össz darabszám nem vàltozik csak a cimke lesz más .
Ha meg vannak máshol is gyártó kapacitásai még árnyaltabb a kép hiszen azok se a levegőbe termeltek hanem valamilyen szerződés szerint tehát azok a darabszámok nem szabad prédák !
Rgo ha az RM és a többi nyugati tud majd kb1 milliót az USA mondjuk tudjon majd mégennyit akkor már 200 napra tudják biztosítani a kapor igényeket ?

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
27 218
96 197
113
Tehát akkor igaz az az állításom , hogy bár az RM bővítette kapacitását ez valójában a NATO oldalon nem jelentkezik mert nem új gyárat épített hanem egy már a NATO-ba beszállító céget vásárolt meg ! Az össz darabszám nem vàltozik csak a cimke lesz más .
Ha meg vannak máshol is gyártó kapacitásai még árnyaltabb a kép hiszen azok se a levegőbe termeltek hanem valamilyen szerződés szerint tehát azok a darabszámok nem szabad prédák !
Rgo ha az RM és a többi nyugati tud majd kb1 milliót az USA mondjuk tudjon majd mégennyit akkor már 200 napra tudják biztosítani a kapor igényeket ?
Nálunk épít az RM új lőszergyárat. Jövő év végén kezd termelni.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
29 907
129 053
113
Ok és mit fog gyártani ? Mert gyanítom , hogy a Lynx-ek igényeinek megfelelő lőszereket és nem 155-ös malacot !
30 mm-től 155 ig mindent.
A saab most kezdi a gyártást ősszel és az RM a saját gyáraiban is növelt már ( műszakszámok növelése ennek van egy határa természetesen). Az amerikaiak a tavalyihoz képest duplázták a termelésüket 155-ből értem én, hogy az orosz sztyeppén a krumplibokor alatt is 152-es gránát terem de ne legyünk már teljesen hülyék könyörgöm.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 200
83 802
113
30 mm-től 155 ig mindent.
A saab most kezdi a gyártást ősszel és az RM a saját gyáraiban is növelt már ( műszakszámok növelése ennek van egy határa természetesen). Az amerikaiak a tavalyihoz képest duplázták a termelésüket 155-ből értem én, hogy az orosz sztyeppén a krumplibokor alatt is 152-es gránát terem de ne legyünk már teljesen hülyék könyörgöm.
Ott sem, nekik is venni kellett külföldről 152-es gránátot.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 595
14 774
113
  • Vicces
Reactions: megazez and fip7

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
6 210
12 660
113
Ok és mit fog gyártani ? Mert gyanítom , hogy a Lynx-ek igényeinek megfelelő lőszereket és nem 155-ös malacot !
Hat nem Leopard 2-ot, ahogy gondolnad... mar az elejen megmondtak, hogy de, mindent szandekoznak ott gyartani majd, a gappuska avagy gepagyu-kaliberektol a tuzersegi loszerekig.