<blockquote rel="boki"><blockquote rel="Littlejohn">
Bokitól kérdeném.......
Szerinted - ha tényleg lezárul az utánpótlás lehetősége a szakadár moldovai területek felé, akkor mi lehet az orosz válasz? Érzésem szerint ez talán veszélyesebb, mint az kelet-ukrajnai balhé....
Jó kérdés. Nagyon úgy néz ki, hogy egy új játszmát nyitnak a natosok ukrán segítséggel...Szakácsvili kinevezése Odessza-megye kormányzójává része ennek a játszmának. Az o feladata a Dnyeszter mente-Ukrán határ teljes lezárása-ellenorzése. Hermetikusan kell lezárnia a kb 400-km-es határt, hogy még a csempészek se tudjanak átjutni(árut vinni) a határon.
A cél a szakadár koztársaság teljes izolációja és kiéheztetése, aminek kovetkeztében úgy gondolják:
1. Az ott élo emberek fellázadnak a helyi vezetés ellen és vissza akarnak kerulni Moldáviához
2. Sarokba akarják szorítani az oroszokat, hogy vonják ki az 1500 fos katonai kontingenst
Az ukránok célzottan felmondták az orosz katonai tranzit-ellátmány ukrán teruleten való áthaladásáról szólo egyezményt, így már csak repulogépen fogják tudni eljuttatni a szállítmányokat DMK-ba -ezt is gyakorolják Oo-ban.
Szerintem eszkalálódni fog a helyzet a kovetkezo hetekben. Sokan szeretnék Oo kapitulációját elérni a DMK-ban és Kelet-Ukrajnában....
</blockquote>
@boki
Repülőgépen hogyan juttatják el? Ukrajna vagy Románia engedi át őket a légtéren?
Mert ha nem engedik akkor ugye vagy a szó szerinti kimenekülés (bár nem tudni mennyi tartaléka van a kontingensnek), vagy a légioffenzíva marad, gondolom utóbbiba szokás szerint nem mennének bele.
Másrészt szeretném megkérdezni, hogy szerinted mennyire reális az az elképzelésem, miszerint a Dnyeszter-mellék sarokba szorítása orosz részről az alkupozíciók felülírását vonhatja maga után, és leveszik a láncot Zaharcsenkoékról.
Várható lépés? Illetve mennyire lenne erre alkalmas a DNR-LNR haderő?</blockquote>
Korábban én is írtam, hogy kíváncsi leszek, hogyan jutnak be az orosz Il-76 gépek a DMK folé, hogy desszantolják az ellátmányt?! Románia és Ukrajna is ellenséges ország, szerintem , ha nem sikerul tárgyalásos úton elérniuk a gépek beengedédét az ukrán légtérbe(romániát kizárnám) megpróbálnak -ha kritikus helyzet alakulna ki- A Krímrol a Fekete-tengeren át-Odessza-megyen át bejutni PMK-ba kockáztatva, hogy az Odessza megyébe telepített ukrán S-300 leloheti.