Fegyverek kódjai
https://www.johnstonsarchive.net/nuclear/sovietmissiledes.html
https://www.johnstonsarchive.net/nuclear/sovietmissiledes.html
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
IDKFA, gunsgunsguns...,
Szibéria alsóról menekülnek az oroszok is, mert ha csak Szibéria felsőbe mennek (és általában nem Szibéria felső az úticél), már ott is klasszisokkal jobbak a financiális feltételek.
Igazad van, de minden relatív, mert ha a választás egyik verziója szibéria alsó mint kiindulási alap, ahol ba összeszedted magad anyagilag mehetsz szibéria felsőbe is ha kifizeted ott a lakást, a másik meg a hadifogoly tábor, vagy még rosszabb, vissza ukrajnába ahol se fűtés, se áram, ellenben sanszal visszabasznak a frontra meghalni, akkor nem is olyan nehéz a döntés sokaknak...
Rossz az összehasonlítás. Visszamész Ukrajnába, onnan meg ugyanazzal a lendülettel Nyugatra...Igazad van, de minden relatív, mert ha a választás egyik verziója szibéria alsó mint kiindulási alap, ahol ba összeszedted magad anyagilag mehetsz szibéria felsőbe is ha kifizeted ott a lakást, a másik meg a hadifogoly tábor, vagy még rosszabb, vissza ukrajnába ahol se fűtés, se áram, ellenben sanszal visszabasznak a frontra meghalni, akkor nem is olyan nehéz a döntés sokaknak...
Én nem látok rá hogy mennyien mentek keletre amikor lehetett, olvastam olyat is hogy milliós számban mentek át az oroszokhoz az elején a keleti területekről. Nyilván a front felé amerre lőnek kevesebben "menekülnek" érthető okokból, mint az ellenkező irányba, de ha már elfogtak, sikeresen túlélted hadifogolyként, az is teljesen hihető emberi reakció ha valaki inkább maradna oroszoknál békében. Ahogy az erősen motivált neonackó réteget váltja a kényszersorozott szerencsétlen, egyre nagyobb arányban fogják választani ezt a megoldást én azt gondolom. A nyelvet beszélik, és élhet békében, vs a rommá lőtt ukrán valóság, ahol megint kis pihi után a lövészárok, ahol tudja jól hogy nem fog mindig élve hadifogollyá válni, s már átélte hogy milyen az orosz tüzérség, meg sikló bomba alatt szomorkodni.A gyakorlatban nem nagyon van ilyen irányú népvándorlás.
Persze, ha nem lőnek le a komisszárok, vagy a határőrök, bazz úgy írod mint ha katonának olywn könnyű lenne most ukrajnából nyugatra elmenni!Rossz az összehasonlítás. Visszamész Ukrajnába, onnan meg ugyanazzal a lendülettel Nyugatra...
Abban bízni, hogy kicserélnek nem nagyon kell
Most is megteheted, hogy elmenj Oroszországba, miért nem vagy ott, ha már ennyire ajánlod az ukránoknak?Én nem látok rá hogy mennyien mentek keletre amikor lehetett, olvastam olyat is hogy milliós számban mentek át az oroszokhoz az elején a keleti területekről. Nyilván a front felé amerre lőnek kevesebben "menekülnek" érthető okokból, mint az ellenkező irányba, de ha már elfogtak, sikeresen túlélted hadifogolyként, az is teljesen hihető emberi reakció ha valaki inkább maradna oroszoknál békében. Ahogy az erősen motivált neonackó réteget váltja a kényszersorozott szerencsétlen, egyre nagyobb arányban fogják választani ezt a megoldást én azt gondolom. A nyelvet beszélik, és élhet békében, vs a rommá lőtt ukrán valóság, ahol megint kis pihi után a lövészárok, ahol tudja jól hogy nem fog mindig élve hadifogollyá válni, s már átélte hogy milyen az orosz tüzérség, meg sikló bomba alatt szomorkodni.
@dudi Én ukrán lennék, fix hogy nem nyugaatra menekülnék, ahol épp már egy random afrikai/arab is jobban van szeretve mint a fehér európai heteró ukrán férfi, s jó eséllyel fognak visszaküldeni meghalni ukrajnába a nyugati országok. Ha az oroszokhoz nem mehetnék, akkor mennék a törökökhöz, bárhova, de nyugatra nem.
Mert van egy apró különbség köztem és köztük: én egy magyar állampolgár vagyok Magyarországon ahol béke van, akinek kiépített egzisztenciája van a saját hazájában, családja, karrierje, beszélem a nyelvet, és nem akarnak elvinni egy lövészárokba meghalni az orosz FAB-ok alatt, őket meg igen.Most is megteheted, hogy elmenj Oroszországba, miért nem vagy ott, ha már ennyire ajánlod az ukránoknak?
Én senkinek nem ajánlom Brüsszelt...Mit szólnál dudi ahhoz, ha töled kërdeznék, miért nem mész Brüsszelbe, ha már úgy el vagy ragadtatva a szent natotól?
Micsoda mentalitâs az, hogy akinek a véleménye nem tetszik neked, az menjen el itthonról?
Mièrt nem nyitsz cukrâszdát Brüsszelben? Lehetöleg Molenbeekben?![]()
szeva töki......Más esetekben a vitapartnered által képviselt komment formációt már régen trollkodásnak minősítenék! Ne folytasd Zsolti értelmetlen hiszen olyan előnyöket élvez itt a fórumon amit nagyon kevesen! A vele való kommunikáció/reakció könnyen (felületes magyarázattal) éves bant hozhat! Engedd el , sok az az 1 év! Nekem hihetsz! LOL
Én csak azt nem értem, nem úgy volt, tutibiztos értesülés alapján, hogy a Kadirov már meghalt?Nah ez a sztori érdekelne, Az amcsi verzió itt.
Egymásnak ugrott az Észak-Kaukázus két legerősebb embere, Putyinnak is főhet a feje a vérbosszús fenyegetés miatt
Mi ez ahozz képest, hogy drágul a vodka??!!!Nah ez a sztori érdekelne.
Egymásnak ugrott az Észak-Kaukázus két legerősebb embere, Putyinnak is főhet a feje a vérbosszús fenyegetés miatt
Mi ez ahozz képest, hogy drágul a vodka??!!!
![]()
Россиянам на 17% поднимут цены на водку - Русская служба The Moscow Times
Министерство финансов предложило повысить с 2025 года минимальную закупочную цену на алкоголь.www.moscowtimes.ru
-----------------
A dagesztáni élvonal Ramzan Kadirov ellen áll a felgyorsuló vérbosszúban
"Dagesztán mindig támogatni fogja Szulejmán Kerimovot a nehéz időkben" - mondta Szergej Melikov, Dagesztán vezetője a Mahacskala-i Szulejmán Kerimov Park hivatalos megnyitóján.
Kerimov aktív támogatását fejezi ki Dagesztánban, miután Ramzan Kadirov csecsenföldi vezető vérvádot hirdetett ellene és több Állami Duma-képviselő ellen.
Videó:
https://x.com/Sota_Vision/status/1845066724657213619
Ramzan Kadirov távirati csatornáján közzétett egy videót az „Akhmatova” különleges gyorsreagálású különítmény különleges egységéről.
Így Kadirov erőt mutat a Kerimov dagesztáni klánnal való konfrontációban.
Amúgy Kadirov most Szaudrábiaban van:
https://x.com/MyLordBebo/status/1845857067694764150
A videón Adam Kadyrov Ramzan Kadyrov 16 éves fia , aki a parancsnoka az egyséhnek. A videó elején az fiatal kissé erős srác.Ramzan Kadirov távirati csatornáján közzétett egy videót az „Akhmatova” különleges gyorsreagálású különítmény különleges egységéről.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..