[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 457
18 450
113
Nem is értem, miért nem mentél az ismerőseid után, ha az ott a valódi jólét.

Sztálin orosz "imádatával" kapcsolatban nekem az a legnagyobb ellentmondás, hogy ő nem is orosz volt, hanem grúz. Lenin legalább orosz volt.
Nem volt etnika.
Szovjet ember voltàl vagy sem.
Homo Sovieticus.

A YT-n van egy jò sorozat, Kun Miklòs történész készíti, a szovjet politikai, kulturális, tàrsadalmi életet bemutatva, érdekesen.
Relytélyes XX szàzad.
Ha ismered akkor, storno.

• Tetszik
Reactions: sixtus

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 971
30 753
113
Lenin legalább orosz volt
Hát Lenin inkább volt egy etnikai turmix, mint orosz, mert az ősei közt előfordultak kalmükök, csuvasok, mordvinek, svéd luteránusok, oroszok, plusz azt hiszem anyai oldalról negyedrészt zsidó is volt, miután a nagyapja még Szril Mojszejevics Blankként keresztelkedett ki

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 488
18 522
113
Nem is értem, miért nem mentél az ismerőseid után, ha az ott a valódi jólét.

Sztálin orosz "imádatával" kapcsolatban nekem az a legnagyobb ellentmondás, hogy ő nem is orosz volt, hanem grúz. Lenin legalább orosz volt.
Mondjuk ahhoz semmi közöd! Bár mint tudjuk neked itt mindenhez közöd van és jobban tudod... Ne gondold, hogy te vagy a fasza gyerek! Csak mondom... Amúgy meg még lehet....de hát a politika mai állása szerint balszerencsés esetben te is ott talizod magad haver :D Csak szembe :)

• Tetszik
Reactions: Pogány

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 342
84 156
113
Mondjuk ahhoz semmi közöd! Bár mint tudjuk neked itt mindenhez közöd van és jobban tudod... Ne gondold, hogy te vagy a fasza gyerek! Csak mondom... Amúgy meg még lehet....de hát a politika mai állása szerint balszerencsés esetben te is ott talizod magad haver :D Csak szembe :)
Nem vagyunk haverok.

Akkor döntsd már el, hogy van hozzá közöm vagy nem, mert az első és második mondatod totális ellentmondásban van egymással.
Nem gondolom, hogy fasza gyerek vagyok (bármit is jelentsen ez), te gondolod azt, hogy én ezt gondolom magamról.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
50 342
84 156
113
Nem volt etnika.
Szovjet ember voltàl vagy sem.
Homo Sovieticus.

A YT-n van egy jò sorozat, Kun Miklòs történész készíti, a szovjet politikai, kulturális, tàrsadalmi életet bemutatva, érdekesen.
Relytélyes XX szàzad.
Ha ismered akkor, storno.
De most van etnikum, tudod, a nem létező ukrán nácik ellen harcolnak az oroszok, hisz Putyin megomdta, olyan hogy ukrán nem is létezik.

Amúgy voltak etnikumok, hisz a kommunizmus/szocializmus az internacionalizmus zászlóhordozója. Az internacionalizmus pedig nem tagadja a nációk létét, épp ellenkezőleg a különböző nációk összefogását hirdeti.

Hát Lenin inkább volt egy etnikai turmix, mint orosz, mert az ősei közt előfordultak kalmükök, csuvasok, mordvinek, svéd luteránusok, oroszok, plusz azt hiszem anyai oldalról negyedrészt zsidó is volt, miután a nagyapja még Szril Mojszejevics Blankként keresztelkedett ki
Ilyen alapon magyar sincs, mert mindenkiben folyik mindenfajta vér. Totális tévútnak gondolom ezt a biológiai alapú nemzetiségmeghatározást. Sőt nem is tévútnak, hanem faszságnak. A nemzetiségek szerintem 1000× inkább kultúralis alapon léteznek mint biológiailag.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
3 457
18 450
113
De most van etnikum, tudod, a nem létező ukrán nácik ellen harcolnak az oroszok, hisz Putyin megomdta, olyan hogy ukrán nem is létezik.

Amúgy voltak etnikumok, hisz a kommunizmus/szocializmus az internacionalizmus zászlóhordozója. Az internacionalizmus pedig nem tagadja a nációk létét, épp ellenkezőleg a különböző nációk összefogását hirdeti.

Ilyen alapon magyar sincs, mert mindenkiben folyik mindenfajta vér. Totális tévútnak gondolom ezt a biológiai alapú nemzetiségmeghatározást. Sőt nem is tévútnak, hanem faszságnak. A nemzetiségek szerintem 1000× inkább kultúralis alapon léteznek mint biológiailag.
Értem amit mondasz.
Azért ajànlottam a csatornàt. Onnan sok dolog vàlt érthetővé, vagy tisztult valamennyit a kép.
A szovjetunio egy nagyon speciàlis tàrsadalmi rendszer volt , tipukusan oroszos szociològiai megoldàsokkal.

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 488
18 522
113
Nem vagyunk haverok.

Akkor döntsd már el, hogy van hozzá közöm vagy nem, mert az első és második mondatod totális ellentmondásban van egymással.
Nem gondolom, hogy fasza gyerek vagyok (bármit is jelentsen ez), te gondolod azt, hogy én ezt gondolom magamról.
Hát itten vót olyan szép kacifántus magyar népmese, dejaztán kitürűtem! És ezúton is ölellek-csókollak! Isten áldjon, és csodás életet kívánok! Ölellek drága barátom!

• Vicces
Reactions: ghostface