Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Máskor tele az internet a katonai parádé gyakorlásáról Alabinóból ilyenkor... De érthető az elővigyázatosság és az óvatosság.Plusz az első bejegyzésben szereplő videó az Jekatyerinburgban készült
Max olyat tudok elképzelni, hogy bizonyos nemzetközi járatokra vásárolnának be Boeingből, miután aligha valószínű, hogy egyhamar mondjuk az MSz-21 megkapná az amerikai típusengedélyt. De igen, nem azért öntöttek és öntenek rubel milliárdokat a aját repiparba, hogy aztán a külföldi típusokkal kiheréljék azt.
Vszeg ez a pletyka - amit a Bloomberg szellőztetett meg - a bazári alkudozás része/kiegészítője. Oldjátok fel az Aeroflot elleni szankciókat és majd veszünk Boeinget vagy hasonló
Jól sejtettem, a Politico szerint az oroszok aktívan lobbiznak az USA-nál a légtérhasználati tilalom feloldásáért, aminek az EU tesz keresztbe. Hivatalos indoklás szerint azért, mert ismeretlen eredetű alkatrészeket építhettek be az orosz gépekbe, amik biztonsági kockázatot jelenthetnek. Illetve emellett még az sem kizárt, hogy európai leszállás esetén az adott gépet a hatóságok lefoglalják, mert 22-ben az oroszok foglalták le azokat a lízingcégektől. EASA engedély nélkül viszont transzatlanti repülés aligha lehetNyilván a hosszú utakra szélestörzsü gépeket vennének, amit Oo-ban nem gyártanak. A kKeskenytörzsü gépek mint az MSz-21 vagy SSJ-100 vagy a Tu-214 maradnak a belső és FÁK járatokon.
Ebben hol vannak a garanciák, amit mindkét fél folyamatosan emleget/követel/elvár és alapfeltételként szab meg?Lesz-e tüzszünet május 9-ig? Putyin ma tárgyal a Nemzetbiztonsági Tanáccsal.
Washington közölte párizsi szövetségeseivel Ukrajna lehetséges béketervének feltételeit.
A javasolt megállapodás főbb pontjai a következők:
Teljes tűzszünet.
Az orosz csapatok a felszabadított területeken maradnak.
Ukrajna NATO-tagsága kizárt.
Az Oroszország elleni szankciók fokozatos enyhítéséről tárgyalnak.
A tűzszünet és az esetleges békefenntartó misszió betartásának ellenőrzése.
Anélkül, hogy az EU és az USA elismerné a területeket Oroszország részeként. (Ez itt nem jó mert ukránok idővel bármikor megtámadhatják a felszabadított területeket.)
A tervet csütörtökön mutatták be, és az alábbiak között vitatták meg:
Steve Witkoff amerikai megbízott.
Macron.
A francia külügyminisztérium vezetője.
Németország, Nagy-Britannia, Ukrajna képviselői.
Marco Rubio amerikai külügyminiszter.
J.D. Vance alelnök.
A Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel folytatott beszélgetés után a külügyminisztérium kijelentette:
"Az Egyesült Államok véget akar vetni ennek a háborúnak, és minden félnek bemutatta a tartós béke tervezetét."
A tárgyalások következő fordulója a jövő héten lesz Londonban.
Korábban Oroszország állandó ENSZ-képviselője, Vaszilij Nebenzja hangsúlyozta, hogy jelenleg a tűzszünet irreális.
Kb akkora baromság ez a tűzszunet mintha a jenki kikapott volna Irakba
Egyék meg amit kifőztek! Ők mentek be senki nem hivta őket! Kb akkora baromság ez a tűzszunet mintha a jenki kikapott volna Irakba és szadammal tárgyalna a tuzszunetrol!!
Hát, ha távlatokban nézed akkor a jenkik kikaptak Irakban meg afganisztánban is.
Megszálltak két országot és egyiket sem tudták pacifikálni.
Szerintem az oroszoknak nem lesz ilyen gondja ukrajnában, mert rég elfogytak azok akik önként harcoltak volna ellenük. A kényszersorozott meg örülne ha haza mehetne.
Hosszú távon nézve az oroszoknak nagyobb az esélye a győzelemre, és a területek pacifikálására.
A tűzszüneti tárgyalás, szimplán csak színház. Szerintem.
Az ukránok azzal kampányolnak, hogy ők még a durván a 18, sőt 14 alatti gyermekkatonákkal is hajlandók lennének háborúzni, gerilláskodni.
Itt van minden a 9 mm-es pisztolytól a HK 416-oson át az RPD-ig bezárólag. És ezek valódi éleslőszeres cuccok, nem pedig hatástalanított fegyók.
Hidd el, ha eltakarítják a rezsimet, ez a fehér afrikai gyerek katonás sztori is véget fog érni.
Nem lesznek itt gerillák, örülni fognak, hogy túlélték.
Nekem ezeket dobta még fel a Youtube...Máskor tele az internet a katonai parádé gyakorlásáról Alabinóból ilyenkor... De érthető az elővigyázatosság és az óvatosság.
Valahogy én is úgy kezdem látniA tűzszüneti tárgyalás, szimplán csak színház. Szerintem.
Nekem ezeket dobta még fel a Youtube...Gerányok is felvonulnak a moszkvai május 9. parádén.
![]()
Gyakorolnak Alabinóban.
Kimész? Ha igen, írnál erről bővebben, akár priviben, ha nem akarsz offolni. Nekem is rajta van a bakancslistámon, de valami mindig közbejönNekem ezeket dobta még fel a Youtube...
Köszönöm, adtatok egy kis reményt. 10 éve várok rá, hogy megnézhessem a helyszínen, viszont eddig akkora csend volt, hogy már elkezdtem pánikolni... Gondoltam, hogy Hszi Csin-ping, Fico meg a többiek nem az üres Krasznaja plosagyot fogják bámulni, de azért mégis... Viszont sajnos nem ez lesz a legnagyobb parádé, az tuti.![]()
10 évig tartott és 20000 szovjet katona életébe került, amíg felszámolták az OUN-t Ukrajnában.Hidd el, ha eltakarítják a rezsimet, ez a fehér afrikai gyerek katonás sztori is véget fog érni.
Nem lesznek itt gerillák, örülni fognak, hogy túlélték.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..