[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Ez nem hitvita, gyakorlatilag nyugati adatokból, sajtóból dolgozik jellemzően. A működése minden LLM-nek statisztikus, tehát - ha nincs belenyúlva - , akkor a többségi értelmezést követi. Ez nem hitvita, hanem az LLM-ek alapvető működése. És ez rosszabbodik, ahogy egyre több az AI által készített tartalom, ami visszakerül a rendszerbe.

Ezért eleve hibás az LLM mint statisztikus modell: halmozza a hibákat. A hallucinációkat meg hagyjuk is....
Mivel egyrèszt nem olvastam az ukrán alkotmányt, másrèszt nem vagyok alkotmanyjogász ezèrt nem tudom.

Hogy ki mikor melyik propit tolja azt sem.

Max sejtem a forrásból.

Nem tudom ott is olyan sziklaszilárd e mint itthon az alaptörvèny ami èvente változik.

Szóval hogy Z jogszerint ok hogy vezeti az országot?
Lehet igen
Lehet nem
Lehet igen de ruszkik dezinformálnak
Lehet nem de a nyugat/Ukrajna dezinformál

Bármin is változtat?

Putyin jogszerű vezetője Oroszországnak?

Notehát pár írásom lett a dèlamerikaiból ide átrakva, mert ott megjegyeztem ne az orosz-ukrán haborúról vitázzanak már.

Ès oda is írtam, módjával hiszek az ai-nak. De max 5 percet akartam rászánni.

Már túllèptem. :robot:

Az ai szerint nem

"Az ukrán alkotmány és a hatályos törvények értelmében az elnöki hatalom átadására vonatkozó értelmezése nem egyezik az Ön által leírttal. A jogi szabályozás alapján az alábbiak érvényesek:
  • Hatalom folytonossága: Az ukrán alkotmány 108. cikke kimondja, hogy az elnök addig gyakorolja jogköreit, amíg az újonnan megválasztott elnök hivatalba nem lép. Ez a „folytonossági elv” biztosítja, hogy ne keletkezzen hatalmi vákuum háborús helyzetben sem.
  • Választások tilalma: A hadiállapotról szóló ukrán törvény (19. cikk) kifejezetten tiltja az elnöki, parlamenti és helyi választások megtartását hadiállapot idején. A Verhovna Rada (ukrán parlament) 2025 februárjában külön határozatban is megerősítette, hogy a háború végéig nem tarthatók választások.
  • A parlament szerepe: A parlament elnöke (házelnök) csak meghatározott esetekben – lemondás, egészségügyi alkalmatlanság, felelősségre vonás (impeachment) vagy halál esetén – veheti át ideiglenesen az elnöki jogköröket (112. cikk). A mandátum lejárta nem szerepel ezen okok között.
  • Zelenszkij státusza: Bár Volodimir Zelenszkij ötéves mandátuma 2024. május 20-án technikailag lejárt, a fenti jogszabályok értelmében továbbra is ő az ország törvényes és legitim elnöke a hadiállapot végéig vagy az új választásokig.
Az az értelmezés, miszerint a parlamentnek automatikusan át kellene vennie az irányítást a mandátum lejárta után, elsősorban orosz politikai körök érvelésében jelent meg, de az ukrán alkotmánybírósági gyakorlat és a nemzetközi jogászok többsége ezt elveti a hatalom folytonosságának elve miatt."

De persze lehet nyugati propit nyom.;)
Vagy te az oroszt. ;)

De èn csak vèletlenül keveredtem ide.:D( Terminátor által.)

Nem vèletlenül. Pont az ilyen hitvitákat kerülöm.:rolleyes:
Olvastad a ukrán alkotmányt? Ha nem,olvasd el! Nem AI -vel kell itt hadonászni, hanem tényekre alapozni.

• Tetszik
Reactions: vata and fip7
Egy helikoptert (ha jol rémlik Kamovot) biztosan belelőttek az ukránok a Dnyepperbe.
Egy Kamovot biztosan lelőttek a reptér felett (ez kényszerleszállást hajtott vegre a reptér területén). Ezeken kívül még egy vagy kettő MI-8 rémlik így fejből.

Azért kellett a több órás eltolás, hogy legyen ideje elfoglalni és biztosítyni a repteret (és környékét) a helikopteres lépcsőnek.
2 Mi-24, 1 Mi-8 és egy Ka-52 helikoptert lőttek le a 200 bevetettből.Voltak sérült helikopterek is, de azok visszarepültek Belaruszba. Egy Ka-52 pedig kényszerleszállást hajtott végre a mezőn.

• Tetszik
Reactions: fishbed and dudi
Ellenben Oo aláirt egy rakat szerződést,amiben garantálta Ukrajna területi sérthetetlenségét és szuverenitását.
Ukrajna pedig vállalta, hogy blokkmentes, tehát semleges ország lesz.
Kikötőkben török és afrikai zászló alatt horgonyzó hajókat támadott...
Miután az ukránok megtámadták a tankerhajókat. Arra adott válaszok voltak.
Nem kellett nyugati felderítés sem. A Dnyepper felett repültek be, még egy Würzburg lokátorral is simán kiszúrták volna őket (a Dnyepper Kijev felett egy közel akkora víztározó mint a Balaton).
Az amerikai hírszerzés még korábban megszerezte az orosz terveket, így Kijev tudott az orosz akcióról.

Egyrészt nem volt előzetes SEAD/DEAD doktrína orosz oldalról, szemben azzal amit az amerikaiak végeznek úgy cirka 40 éve
Hogyne lett volna.Oroszok rengeteg SEAD eszközt fejlesztettek.Több specializált "Vad Menyét" géptipust csináltak,mint az amerikaiak.Olyan egyedi doilogrol ne is szoljunk,mint az ARM ballisztikus rakéta.
És ezeket be is vetették Ukrajnában,az első perctől.A 60as évekbeli radarok ellen még működtek is.....De álltalánoságban az orosz SEAD messze elmarad az amerikaitol-is.
Irak-Irán idején a legújabb MiG25 WW változatú gépeket vitték Irakba,szovjet személyzettel kipróbálni az iráni légvédelmi rendszer ellen.Lebőgtek.
Közben az irakiak viszont Mirage F1 gépekkel,Thomson-CSF poddal,és ARMAT ARM rakétákkal ki tudták szedni a perzsa Hawk ütegeket.........
Szóval nagyon is sokféle,és szerteágazó orosz SEAD fejlesztés van.Csak nem valami hatékonyak......Itt (is) jön ki az elektronikai lemaradás hatása.
Iszkandert a légvédelem telephelyeire
Iskandernek is van ARM változata.
Plusz a felderítés és a károk utólagos felmérése szintén hiányos volt, sőt, eleinte be is nyelték azokat az ukrán nyilatkozatokat, hogy jajj itt mindennek vége, minden megsemmisült. Miközben meg jócskán nem, de ez meg már információs háború rész.
Ja,hogy szar volt a ruszki felderités és információs-harcvezető rendszer?Az.
Többi szerecsenymosdató rossz nyilas duma.
repülőfedélzeti precíziós fegyverzet, aztán 200 méterről butabombáztak öngyilkos módon. Nem csoda, hogy kezdetben nagy veszteségeket szenvedett a VKSz, mert ezt utoljára nagyjából Koreában lehetett sikeresen elsütni.
Hogyne lettek volna kifejlesztve (az UMPK készlet kivételével).
Ja,hogy 50 éve nem tud a muszka kifejleszteni egy normális célzópodot?Hát nem.
Szintén Iraki példa....
FLY-aBWXwAEHpRh.jpg

Azóta persze tanultak és standard fegyverzet lett az R-77-1/77M és R-37M mellett a H-31PM
Ezek 80as években kifejlesztett rakéták modernizált változatai........
csapásmérésnél az UMPK készletek
70es években kifejlesztett nyugati cuccok kópiája......
Egyébként az UMPK megjelenése az egyik kulcs a lassú orosz térnyerés megindulásában.
És ami azt illeti,nem búrimádatbol irogatom,hogy meg kéne vennünk az Umbani technológiáját........(Al Tariq néven már 8 ország rendszeresitette,és 3 már éles háborúban be is vetette.Pl India a pakik ellen)
Ha 2022.02.24-én olyan SEAD-el, felderítéssel, valamint precíziós fegyverzettel rongyolnak be Ukrajnába
Szóval de,ezek mind megvoltak már 22ben is-csak éppen a látott hatékonysággal......Xart sem értek.

• Tetszik
Reactions: mindenen kívül
Mivel egyrèszt nem olvastam az ukrán alkotmányt, másrèszt nem vagyok alkotmanyjogász ezèrt nem tudom.
Ugyan az van benne,mint a mi ereszencsúszkáló alkotmányforma papirgránittábláinkban.
Háború alatt nem lehet vállasztásokat tartani,az éppen regnáló kormányzat viszi tovább az ügyvitelt,mig vége nincs a háborús helyzetnek.

Ukrajna semmilyen nemzetközi szerződésben nem vállalt ilyet.
Rossz muszka duma......HAZUGSÁG,magyarul.
Tudjuk, hogy te utálod az orosz népet, orosz nemzetet, mindent ami orosz. Nem is tudom, hogyan nevezik az ilyeneket a mai modern "európai értékek" világában... :)

Az ukrán függetlenségi nyilatkozatban is benne van és az ukrán alkotmányban is benne volt 2014-ig.
Ezenkívül:
a 10-es cikkely(2015-ig)
Ukrajnában garantált az orosz és más nemzeti kisebbségek nyelveinek szabad fejlesztése, használata és védelme.

Tudjuk, hogy te utálod az orosz népet, orosz nemzetet, mindent ami orosz. Nem is tudom, hogyan nevezik az ilyeneket a mai modern "európai értékek" világában...
Kb 50x irtam le,hogy egyáltalán nem utálom az orosz népet.
Az orosz birodalmi imperializmus nyakunkra ülése ellen vagyok.
Az ukrán függetlenségi nyilatkozatban is benne van és az ukrán alkotmányban is benne volt 2014-ig.
Ezenkívül:
a 10-es cikkely(2015-ig)
Ez nem nemzetközi szerződés.Egy önkéntes vállalás volt,amit megváltoztattak.
Ukrajnában garantált az orosz és más nemzeti kisebbségek nyelveinek szabad fejlesztése, használata és védelme.
Ennek megváltozása tényleges probléma.
De megjegyzendő,hogy érdekes mód pl az oláhokkal ki tudtak egyezni......És az orosz nyelv továbbra is hagsúlyozottan jelen van Ukrajnában.Lásd Zelenszyt,ki nem is tudott ukránul.....

Ez nem nemzetközi szerződés.Egy önkéntes vállalás volt,amit megváltoztattak.
Én nem írtam, hogy nemzetközi szerződés, de az Alkotmányban volt, ami egy ország alaptörvénye amihez igazítja a külpolitikát. Az ukránok betartották, hiszen semmilyen katonai, sőt gazdasági blokkban nem voltak. Még a FÁK ülésein sem vettek részt, sem az ODKB, sem az Euorázsiai Gazdasági Únió tagjai nem voltak. Viszont együttmüködtek és részt vettek a NATO különbő hadgyakorlatain és missziójában.Tehát, aki állandóan azt állítja, hogy Ukrajna orosz bábállam volt az hazudik. Az alkotmányt megváltoztatták 2014-ben(a puccs után) és ez volt a probléma. Egy banderista ideológiát valló oroszellenes erők kerültek hatalomra.
És az orosz nyelv továbbra is hagsúlyozottan jelen van Ukrajnában.Lásd Zelenszyt,ki nem is tudott ukránul.....
Egyre kisebb mértékben, hiszen tiltják, büntetik a használatát. 2015-ben alkotmányban is rögzítették a kisebbségek jogainak csorbítását. A cél az erőszakos ukránosítás, tehát a kisebbségek teljes asszimilációja. Ezt nyíltan bevallották az ukránok. Sokan nem tudtak ukránul, sem Kucsma, sem Janukovics és sokan mások. De még az ukrán országos Tv-csatornák is oroszul sugároztak, a sajtó is oroszul jelent meg a Majdanig. Ezeket néztem, láttam, olvastam. Zelenszkij is oroszul beszélt a müsoraiban, fellépéseiben, sőt a választási kampányát is orosz nyelven tartotta és ezért nyerte meg a választásokat. Sok mindent megigért, de semmit sem tartott be, inkább 180 fokos fordulatott vett és hirtelen oroszellenes lett.(talán bexarott a nackóktól)

Én nem írtam, hogy nemzetközi szerződés, de az Alkotmányban volt, ami egy ország alaptörvénye amihez igazítja a külpolitikát.
Én viszont nemzetközi szerződést irtam.
Alkotmányt meg akkor változtat egy ország,mikor csak akar.Lásd a mi ereszencsúszkáló tákolmányunkat.....Ugyanis az alkotmány belügynek számit.

Olvastad a ukrán alkotmányt? Ha nem,olvasd el! Nem AI -vel kell itt hadonászni, hanem tényekre alapozni.
Hülyèk hadonásznak.

Ha elolvastad volna ezt nem írnád. :D

Hiszen èn ezt írtam.

De persze lehet nyugati propit nyom

Ès erre mièrt nem reagáltál csücsök.

Csak azèrt mert te ezt nyomod èvek óta.

Puszillak. Szèp 2026ot. :rolleyes:

• Tetszik
Mivel napokat nem voltam itt, azért a hsz-ket az olvasatlanoktól kezdem nézni-olvasni. Tehát a korábbi hsz-edre reagáltam csak a végén láttam, hogy már írtál. Ha tudom, akkor nem írok semmit. :)

Egyre többen kérdezik Oo-ban, hogy miért nem alkalmazzák ugyanazt a taktikát mint az usa Venezuelában

Dugin: Miért nem bánik Oroszország az ellenségeivel ugyanúgy, mint az Egyesült Államok Venezuelában?

Egyre többen kérdezik Oo-ban, hogy miért nem alkalmazzák ugyanazt a taktikát mint az usa Venezuelában

Dugin: Miért nem bánik Oroszország az ellenségeivel ugyanúgy, mint az Egyesült Államok Venezuelában?

Szerintem egyszerű a válasz:
Venezuela déli oldalán túl - szárazföldi összeköttetéssel - nincs sem orosz, sem kínai hatalmi halmaz, amitől az USA-nak tartania kellene.

Ukrajna nyugati oldalán túl- szárazföldi összeköttetéssel - ott van a NATO.

Ukrajna pedig vállalta, hogy blokkmentes, tehát semleges ország lesz.

Miután az ukránok megtámadták a tankerhajókat. Arra adott válaszok voltak.

Az amerikai hírszerzés még korábban megszerezte az orosz terveket, így Kijev tudott az orosz akcióról.
Nem, már jóval korábban lőttek a ruszkik idegen hajókat Odesszában, de talán még a Duna deltában lévő kikötőben is. Olvass utána.

Jó kérdés!
Vajon miért? Nincs helikopterük?
Vaagy....
Mert vesztett!
:D

Szerintem mást fognak kérdezni Oroszországban.

• Vicces
Reactions: sidewinder12
Szerintem egyszerű a válasz:
Venezuela déli oldalán túl - szárazföldi összeköttetéssel - nincs sem orosz, sem kínai hatalmi halmaz, amitől az USA-nak tartania kellene.

Ukrajna nyugati oldalán túl- szárazföldi összeköttetéssel - ott van a NATO.
Sokkal egyszerűbba válasz-nem tud ugy harcolni,mint az USA.

• Tetszik
Nem, már jóval korábban lőttek a ruszkik idegen hajókat Odesszában, de talán még a Duna deltában lévő kikötőben is. Olvass utána.
Lőttek korábban is, de szintén válasz volt az ukránok által végrehajtott támadásokra. Ukránok lőttek orosz civil hajókat(tankereket is) Rosztovban és Novorosszijszkban is. Lehet ezek a hírek nem jutnak el mindenkihez.

• Vicces
Reactions: Negan