<blockquote rel="blitzkrieg"><blockquote rel="formosa"><blockquote rel="boki">formosa
A friss levego és érintetlen táj mindig jót tesz az ember agyának.
Ezért javasoltam hóbagolynak a hazaköltözést!
Amúgy a barátnőmmel gyakran járunk a hegyekbe kirándulni - már ha az időjárás is engedi. /Így ezen a hétvégén inkább vízpartra mennénk./</blockquote>
Formosa: ugye tudod, hogy Hóbagoly az USA-Oroszország párosnak szurkol? Szerinte a háttérben az amcsik és a ruszkik kiegyeznek. Így nem vádolhatod oroszimádattal, mert az amerikaiakat is imádja úgy mint te.</blockquote>
Mondjuk az az USA-imádat már picit megkopott nálam az elmúlt évek során, de annyira még futja belőle, hogy támogassak egy olyan verziót, amely Oroszországnak és az USA-nak is egyformán jó.
Értsd: annyira még nem utálom az USA-t, hogy csak azért elvessek egy Oroszországnak jó megoldást, mert az az USA-nak is jó lenne.
Ráadásul még mindig úgy gondolom, hogy a legkevesebb geopolitikai átrendeződéssel (és tragédiával) egy USA-Oroszország kiegyezés járna; na persze nem olyan kiegyezés, amelyben az oroszok mindenben engednek, hanem egy win-win kiegyezés. <i>Ja, és Oroszország részéről nem az a win, hogy Oroszország életének megkegyelmeznek, hanem az, hogy az Eurázsiai Unió visszakapja a volt SZU teljes érdekszféráját.</i>
</blockquote>
Ez tuti, hogy nem fog összejönni. Németország (és a többi EU-s nagyhatalom) sosem hagyná, márpedig egyedül Németország jóval nagyobb gazdasági erejű, mint Oroszország. Ukrajnai és a Kaukázusi befolyását szerintem visszaszerzi Oroszország, Fehéroroszországgal talán még egyesülni is fog majd, de Balti országokat, a Balkánt és Közép-Európát szerintem végleg elvesztette.