Ez jó lenne, ha együtt szednék szét őket,viszont az ál-Dmitrijt a lengyelek tolták oda, konkrétan ők a Kremlt is elfoglalták Moszkvában. Utána jött a népfelkelés, ami kiüldözte őket Moszkvából és Oroszországból. Még 2010 környékén készített a Magyar Hírlap interjút egy lengyel politikussal. Kérdezték tőle, hogy miként viszonyul Oroszországhoz, szerinte lehet e Oroszország is a nyugati civilizáció része. A válasza: Nem. Az oroszok már 1612-ben eldöntötték,hogy kiírják magukat a nyugati civilizációból. Ők nem akarnak ide tartozni. A megnevezést valóban hibásan írtam le, de voltak olyan álmok akkoriban, hogy Oroszországot is irányítsák. Ezt bukták. Ez nem rasszizmus,csak tények. A lengyel-amerikai szövetség is az oroszok ellen van. A volinyi mészárlásról amit a banderista ukránok vittek véghez, arról egy filmet sem láttam, nem is nagyon beszélnek róla,legalábbis Magyarországon. Katyn szinte havonta szóba kerül. Noha a volinyi mészárlás során az ukránok háromszor annyi lengyelt öltek meg, mint Katyn-ban az NKVD. Igaz,hogy az ukránok tette kevésbé volt célzott, mindenkit kinyírtak válogatás nélkül, az NKVD meg kimondottan a lengyel elitre ment rá. Viszont innen Magyarországról úgy tűnik, hogy a lengyelek inkább: " jaj, nagy szemetek ezek a benderisták, de végülis az oroszok ellen harcolnak,egye bassza,inkább őket támogassuk".
Kaczinsky a Varsói polgármestersége idején csecsen terroristákról nevezett el utcákat,ennyire utálják az oroszokat. Az életben maradt Kaczinsky testvér rendszeresen azt hangoztatja,hogy az oroszok tehetnek a testvére haláláról, miattuk zuhant le a lengyel elnöki különgép, és nem a V.I.P. szindróma miatt, amire már korábban számos példa volt a világ minden táján. Orosz részről pedig Putyin nem hagyta annyiban a dolgot, 2005-től november 7 már nem állami ünnep, hanem a november 4 lett az, pont az 1612-es események miatt. Ezzel persze feltüzelte a lengyeleket, de ez egy adok-kapok,és ő nem az az ember aki fülét-farkát behúzva menekül egy keményebb szituációból. A rasszizmusról pedig annyit, hogy semmi bajom a lengyelekkel, csak egyes politikusaikkal, és nagyon nem szeretném, ha esetleg Magyarországot is bevonnák az oroszellenes csatározásaikba, mondván,hogy álljunk már ki mellettük,mert ha nem akkor szemetek vagyunk. Ennyi az egész. Jó lenne,ha úgy lenne,ahogy írod, hogy az oroszok és a lengyelek összehangoltan satuba teszik az ukránokat. Nem háborút akarok (az nem én vagyok itt, akinek semmi baja egy háborúval,sőt egy atomháború is belefér,mert nem is igazán durva...),csak összehangolt politikai lépéseket, amik helyre teszik az ukrán náci bandát.