17. Gárda Motorizált lövészdd Csecsenföld
18. Gárda Motorizált lövészdd Csecsenföld
15, Gárda Motorizált lövészdd Szamara
8, Gárda Motorizált lövészdd Csecsenföld
Van még rengeteg, ezek kb annyi fegyverrel rendelkeznek egyenként mint a teljes magyar szárazföldi sereg. Szóval ha ilyen kereszt (kb a Szuvorov kitüntetés?)van akkor az kb valamelyik gárda vagy egyéb komolyabb egység. Ha hegy van fölötte, vagy csákány akkor hegyi is kb. Nagyon komoly alakulatok mindenféle Kutuzov, meg Berlin, meg Vörös zászló stb címekkel. Általában ezek egyes részei verték szét az ukránokat állítólag a nagy katlanokban. Ha jól értem minden szimbólumnak van benn jelentősége, az erődnek, meg a vértnek, és a hídnak (vagy mi az) is. Több alakulatnál jelennek meg ezek a jelképek, talán az érdemek jelképei? Amennyire értelmezni tudom.
A sima lövész alakulatoknál a puska (nagant, AK) a gránát, kardok. Megjelenik még a sisak is több alakulatnál kb az is olyan "érdem jele" lehet mint a vért. Másoknál a láncos buzogány, ezek függetlenek attól hogy pl harckocsizó vagy épp rakétacsapat-e. Soknál van egy erőd is jelképként, 5 bástyával. Gondolom ez is valami védelemben való részvételt jelent.
255. Volgográdi gépesített lövészezred
A légi, ejtőernyős dandároknál ugye az ejtőernyő szerepel, pl :
31. Gárda légi lövészdd Uljanovszk
93. Gárda légi lövészdd Usszurijszk
Ezeknél a gránát, szárnyak, szintén meghatározott szimbólumok ahogy a nyíl is.
Aztán vannak ezekhez kicsit belógva a Szpecnaz alakulatok. Azoknál a farkas, skorpió, denevér,sas, kígyó,bika szimbólumok jelennek meg.
14. Szpecnaz ezred GRU
A tengerészgyalogság, haditengerészet ugye a horgony. Az északi részről való csapatoknál lehet jeges medve is.
Légvédelmi csapatoknál az ágyú, és a nyilak, kb 3 db összefogva.
53. Légvédelmi rakétadd Kurszk
Tüzérségnél ugye az ágyúk.
A rádió és elektronikai és hírszerző csapatoknál a villámok a szimbólumok.
A különféle ellátó, szállító alakulatoknál a kerék két szárnnyal.
Na és van egy szimbólum még ami gyakran szerepel de mindenféle egységél , jobbára valami különleges alakulatot jelöl. (szerintem) Ez pedig egy 5 ágú virág (?) szirom. Általában valamilyen GRU, hírszerző, felderítő csapatoknál jelenik meg.
45. Különleges gárda Szpecnaz dd Kubinka.