Sondor elsősorban neked, de van pár okos magyar is...
A tüntetés és hogy pofozkodnak a rendőrökkel az rendben van. Azt is lehet érvül hozni, amit szoktak / szoktunk , hogy fegyverük van és védi ruha, de nem a késektől és a lövésektől, itt a tüntetőkön is van már ruházat bőven és fegyverük is van.
DE! Azt ne felejtsük már el,hogy nem minden rendőrt vezényeltek oda, és olyanoknak is neki mentek akik alapból nem is tartoznak ide, pl a közlekedés rendészetnek megfelelő... Ha békések a tüntetők minek a molotovkoktél,légpuska,pisztoly,puskák..? Nem egy olyan rendőr van aki a tüntetőkkel lenne, de a parancs az parancs...
(ma délután apummal is vitatkoztam, a mamám nagybáttya pl az 56-os forradalom idején ávh-hoz besorozott katona volt és vidéken lőtték le, csak azért,mert nem sokkal előtte megkapta a kék felvarrót..)
A phszicho részhez annyit,hogy minden ember valakinek a gyermeke, esetleg testvére vagy éppen szülője, esetleg jó barátja.. Pártatlan maradnék de ez már undorító, ez nem forradalom/tüntetés .. etc Voltak rendőrök akik nem harcoltak és voltak akik már nagyon eldurvultak.. ti mégis mit csinálnátok ha az a parancs hogy 1 tömeget fel kell számolnotok, akik a kollégátokra lőtt,molotovval, kövekkel dobálta őket, azt se felejtsük el,hogy a bajtársak nem egyszerű kollégák, mivel egymásra vagytok utalva, főleg ilyen helyzetben... Mégis mit csinálhatna a belügy ha a tüntetők épületek gyújtanak fel, fegyverrel lövöldöznek,túszokat szednek, gyilkolnak, rongálnak, kormányhivatalokat szállnak meg?
Csak képzeld magad a rendőr helyébe, nézz meg pár videót és máris látsz egy keveset, aminek a rendőrök vannak kitéve, csak ott a lángok égetnek, sebeznek, ahogy a lövedékek gyilkolhatnak és gyilkolnak..
Szerintem ha mesterlövészek levadásszák a fegyveres tüntetőket azzal nincs semmi baj,mert nem népirtás.. megtehetnék ázsiai módszerrel, tömegbe lövés..
RPG-t szerintem élőerő ellen ne vizionáljon senki, ha olyan lenne, akkor BTR-el vagy Mi24-el rendeznének vérmezőt.. de kétlem hogy fognak...