[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Ugyan, persze, hogy okorseg. Eleve már az ordít, amikor valaki szerint "az amerikai legvedelem elromlott", ilyen szinten fogalmatlanok még ezek az orosz spambotok sem lehetnek, tényleg rohejesen ostoba. :D
Tu-160 hiperszónikus rakétahordozó tengeralattjáró bukkant fel Florida partjainál.
Utána égető üzemmódban.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
"Néhány órával ezelőtt az Egyesült Államok fegyveres erőinek katonai páncélozott felszerelésének aktív átszállítását figyelték meg Németország területén. Tankokról, páncélozott járművekről, különféle típusú fegyverekről, valamint katonai személyzetről beszélünk. Ugyanakkor olyan információk is vannak, hogy a felszerelést Kelet-Európába szállítják, és valószínűleg a szomszédos Ukrajna területén, vagy ami még veszélyesebb, a Donbászban telepítik.


A bemutatott videófelvételen azt láthatják, hogyan mozognak az amerikai haditechnikai eszközök a vasúti peronokon a lengyel határ irányába. A vonat jelenlegi helye továbbra sem ismert, azonban szó szerint egy nappal a nyilvánosságra hozott videófelvétel előtt a NATO bejelentette, hogy készen áll a műveleti reagálás fokozására és akár 40 ezer fős hadsereg átszállítására Ukrajnába, ha a helyzet súlyosbodna. a helyzet Donbassban, valamint Oroszország és Ukrajna határán.


Szakértők úgy vélik, hogy a NATO-országok valóban küldhetik csapataikat Ukrajnába, többek között az ukrán fegyveres erők támogatására abban az esetben, ha megkísérelnek támadást indítani Donbász ellen, mivel Oroszország keményen figyelmeztette Kijevet arra a szándékára, hogy megvédje az orosz állampolgárokat a DPR-ben és LPR arra az esetre, ha Ukrajna megtagadja a minszki megállapodások teljesítését."

Ha ez igaz, akkor elment az eszük.
Így akarnak "tárgyalni" Putyinnal?
 
K

kamm

Guest
Hát, ha bármelyik láncszem szakadása miatt nem működött az amerikai légvédelem, akkor elromlott, nem? Ráadásul egy nem éppen frekventált szektorban.
Ez qrvara nem így működik am. :)
Csak Kanadában az eszaki warning system valami 60 (!) radarbol all, long es short range vegyesen. Ehhez jön meg az alaszkai halozat, plusz az egesz távoli early warning system (ICBM es spacecraft tracking), Thule radar Greelanden, Beale, Cape Cod stb modern FPS-132 dogokkel.
Mindehhez add hozza a partmenti radarhalozatot a mainland US körül, majd a 0-24 AWACS szolgálatot a hatarok mentén mindenhol körbe (plusz kanadai légtérben.)
A déli határt figyelik a legjobban, kábítószercsempeszek miatt.
No meg a Tu-160 hogy az anyjába keveredne oda észlelés nélkül? Japán felől? És kozben ki tankolta újra? És hogyan? Pláne észrevétlenül?
Hülyeség az egesz.
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG and krisss

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ez qrvara nem így működik am. :)
Csak Kanadában az eszaki warning system valami 60 (!) radarbol all, long es short range vegyesen. Ehhez jön meg az alaszkai halozat, plusz az egesz távoli early warning system (ICBM es spacecraft tracking), Thule radar Greelanden, Beale, Cape Cod stb modern FPS-132 dogokkel.
Mindehhez add hozza a partmenti radarhalozatot a mainland US körül, majd a 0-24 AWACS szolgálatot a hatarok mentén mindenhol körbe (plusz kanadai légtérben.)
A déli határt figyelik a legjobban, kábítószercsempeszek miatt.
No meg a Tu-160 hogy az anyjába keveredne oda észlelés nélkül? Japán felől? És kozben ki tankolta újra? És hogyan? Pláne észrevétlenül?
Hülyeség az egesz.
Nem hiszem, hogy megcsinálták az oroszok, de szerintem meg lehet csinálni. Amit írsz, annak a fele feltételezés, ráadásul az oroszok tudják a részleteket is. Ahogy mát többször viccből megtették már azt amit nem lehet. Pl próbatámadást Guam ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
K

kamm

Guest
Nem hiszem, hogy megcsinálták az oroszok, de szerintem meg lehet csinálni.
Dehogy lehet. Olvasd el ujra, mit irtam.
Amit írsz, annak a fele feltételezés, ráadásul az oroszok tudják a részleteket is.
Mi feltételezés, baszki? Ezek publikus adatok. Semmi feltételezés nincs benne.

Attól, hogy te nem hallottál róla, attól még nem lesz feltételezés.


Ahogy mát többször viccből megtették már azt amit nem lehet. Pl próbatámadást Guam ellen.
Kivéve, hogy nem Guam ellen, sosem mentek az azonosítási zonanal kozelebb sehol amerikai felségvizeken, de amúgy nem erről volt szó, hanem a balf@sz orosz spambot arulkodoan buta fogalmazásáról. :)
 
  • Tetszik
Reactions: oregbogaras

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Nazarbajev ha egy kicsit okosabban kormányoz akkor nem lenne ilyen helyzet Kazahsztánban, Oroszország és Kína napi szinten figyeli a helyzetet a Közép-ázsiai államokban és ha kell beavatkoznak, senkinek sincs ott esélye a Kína Oroszország tengellyel szemben, az idióta USA vezetése fizikailag teljesen kivonult a térségből.....

Elolvastad a cikket vagy csak orbakolsz meg trollkodsz? :rolleyes:

"She sees a move towards a much more short-term agenda over the last two years, where quick fixes such as higher benefit payments, one-off bonuses, or wage increases for public sector workers have been accepted as the main tool to support the economy, as opposed to the vast public investment programs which were once meant to haul Russia’s economy and outdated infrastructure into the modern age.

“I have even less hope that the national projects will boost GDP than before the pandemic,” Ribakova said, referring to the government’s ambitious $400-billion investment program."


Magyarán a korábbi, grandiózus modernizációs projekteknek annyi. Gyorstapaszokkal próbálják majd kordaban tartani az elegedetlenkedoket, de nincs már teljes átalakítás, modernizálás a programon...


"Ribakova says the government has realised “the limits of how much a centralized system can deliver productivity growth,” and could be cooling on the ambitious $400-billion investment program."

Na igen, allamilag iranyitott, centralizált tervgazdasag nemigen novekszik, erre már 60 éve is rájöttek anno a bolsevik paraziták...

"The national project plans, which cover everything from new roads, railways and bridges to housing renovation and healthcare improvements, were already falling behind schedule before the coronavirus hit. Now, with labor shortages, rising global commodies prices and a need to focus on more timely problems, like providing hospital beds and encouraging vaccination uptake, such longer-term projects could fall further down the Kremlin’s list of priorities."

Pláne hátra fog szorulni, ha közben kardcsortetesre költik a kiadasokon megsporolt surplust is...


"“The best you can do is preserve macroeconomic stability and not waste money. If you can’t control implementation of the national projects from the center — which is very hard to do — then you might as well save the money. Basically, they worry about the fact that the money will be mismanaged, so you might as well save it,” Ribakova said."

Logikus. Novekedni nemigen tudnak a reform nélkül, abba viszont a szankciók meg a hiányzó tudás miatt életveszélyes lenne belevágni, akkor inkább sporolnak, hogyha beüt a menku, legyen tartalék...
Akkó bedő a Orosz gazdaság má megent! Mik nem vannak:confused:
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Ez qrvara nem így működik am. :)
Csak Kanadában az eszaki warning system valami 60 (!) radarbol all, long es short range vegyesen. Ehhez jön meg az alaszkai halozat, plusz az egesz távoli early warning system (ICBM es spacecraft tracking), Thule radar Greelanden, Beale, Cape Cod stb modern FPS-132 dogokkel.
Mindehhez add hozza a partmenti radarhalozatot a mainland US körül, majd a 0-24 AWACS szolgálatot a hatarok mentén mindenhol körbe (plusz kanadai légtérben.)
A déli határt figyelik a legjobban, kábítószercsempeszek miatt.
No meg a Tu-160 hogy az anyjába keveredne oda észlelés nélkül? Japán felől? És kozben ki tankolta újra? És hogyan? Pláne észrevétlenül?
Hülyeség az egesz.

itt a forumon, meg amugy az is atlagos internetes felhasznalok kozt van egy reteg (a ruszkikra es az s300 veri reggel este) ami tovabb is hiszi hogy a ruszki su24 total sotetbe boritotta a Donald Cook hajocskat, meghozza ugy hogy az egesz legenyseg a bolondok hazaban folytatta a karierrjet, vagy hogy a su27 hasonlot csinalt az olasz f35tel es az olasz pilota azuta a hajat tepi a psihosnal.

kar ilyesmit komolyan venni, es bizonygatni hogy hulyeseg az egesz ugy ahogy van.
ha valaki elhiszi ezeket a fake newsokat, annak irhatsz akarmit, ugyse hiszi el.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka and kamm

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Dehogy lehet. Olvasd el ujra, mit irtam.

Mi feltételezés, baszki? Ezek publikus adatok. Semmi feltételezés nincs benne.

Attól, hogy te nem hallottál róla, attól még nem lesz feltételezés.



Kivéve, hogy nem Guam ellen, sosem mentek az azonosítási zonanal kozelebb sehol amerikai felségvizeken, de amúgy nem erről volt szó, hanem a balf@sz orosz spambot arulkodoan buta fogalmazásáról. :)
Feltételezés pl. a partmenti radarlánc. Lássuk a térképet. A folyamatos AWACS figyelés. Lássuk a repülési adatokat.
Nem keresem vissza, de úgy tíz éve volt egy hadgyakorlat AZ INDIAI-ÓCEÁN FÖLÖTT, ahol is két Fehér Hattyú, két Medve, és egy vagy két tankergép a Guam elleni támadást gyakorolta. nem az a kérdés, hogy mit csináltak, hanem az, hogy hogy kerültek oda? Nyilván Irán átengedte őket.
 
K

kamm

Guest
Feltételezés pl. a partmenti radarlánc. Lássuk a térképet.
Semmi sem feltetelezes, olvass utana. Amint irtam, attol, hogy te nem tudsz valamirol, attol az meg letezik.


A folyamatos AWACS figyelés. Lássuk a repülési adatokat.
Nem vagyok szemelyes guglikezelod, nem kicsit vagy eltajolva. :D Keress ra magad.
FYI van vagy egy tucat szovetsegi hatosag, aki erintett ezugyben, uzemelteti reszben vagy egeszben: CBP, FAA, DoD, Coast Guard, DEA, US Marshals Service, csak hogy fejbol emlitsek parat.
Az hagyjan, de egy-egy full CSG biztositja a Pacific es az Atlantic Coastokat.

Nem keresem vissza, de úgy tíz éve volt egy hadgyakorlat AZ INDIAI-ÓCEÁN FÖLÖTT, ahol is két Fehér Hattyú, két Medve, és egy vagy két tankergép a Guam elleni támadást gyakorolta. nem az a kérdés, hogy mit csináltak, hanem az, hogy hogy kerültek oda? Nyilván Irán átengedte őket.

Ja hat rajtad kivul senki nem hallott ilyenrol. Oda meg sokkal egyszerubb kijutni.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Semmi sem feltetelezes, olvass utana. Amint irtam, attol, hogy te nem tudsz valamirol, attol az meg letezik.



Nem vagyok szemelyes guglikezelod, nem kicsit vagy eltajolva. :D Keress ra magad.
FYI van vagy egy tucat szovetsegi hatosag, aki erintett ezugyben, uzemelteti reszben vagy egeszben: CBP, FAA, DoD, Coast Guard, DEA, US Marshals Service, csak hogy fejbol emlitsek parat.



Ja hat rajtad kivul senki nem hallott ilyenrol. Oda meg sokkal egyszerubb kijutni.
Itt is bőven tárgyaltuk. Hogy jutnak oda? Itt mindenkinek rövid az emlékezete.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Guamot lehet Ukrajnkából támadni. Az csak 6000 km.
Diego Garciát nem lehet. Talán összekevertem. Jó rég volt.
 
Status
Not open for further replies.