[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 838
113
Nem brigád hanem dandár!!Csak az ért nem küldelek a sarokba mert következetes vagyok és a "finom kaliber"kifejezést sem követte retorzió!
 
T

torsen

Guest
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kevés a besorozható orosz férfi - mehetnének a nők is?
Talán itt a nőtöbblet oka:

"A Gorbacsov-érát követő politikai és társadalmi változások során a halálozási arány a korszerű ipari társadalmakban példátlan szintre emelkedett. Az összeállítás 2000-re Oroszországban 1:10 volt az esélye annak, hogy egy 15 éves fiú nem éri meg a 35. születésnapját, míg Európában ez az esély 1:50 volt."
Ugyanott:
"Mások, köztük Zaridze a fő okot az italozásban látják. A most közzétett tanulmány szerint 1987 és 1994 között az oroszok alkoholfogyasztása évi 5 liter tiszta szesznek megfelelő mennyiségről évi 10,5 literre nőtt. "
Forrás:
http://www.netambulancia.hu/eletmod+2/sulyos-problema-az-alkohol-oroszorszagban

Itt is látszik az oroszos igazmondás és statisztikai pontosság, ugyanis ugyanez Magyarországon:
"Az Európai Bizottság egyik kiadványa az összesített alkohol-fogyasztást 2002-ben a 15 év fölötti lakosokra számítva 17 liter/fő körülire becsli, ezen belül az illegálisan előállított és fogyasztott mennyiséget az össz-fogyasztás 20-22%-ára teszi."

ERGO: jobban iszunk, mint a ruszkik, még is ők a betegebbek! Vajon mi a helyzet?
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Torsen jó ez így van. De az ne feled ma ismert Oroszországot újjá kellett szervezni, valamint arra felé mostohábbak az éghajlati körülmények.

Ezek a számok még bőven a jó léti Európa idején alakultak ki. Most viszont már európai alkonyat jött el.

Oroszok meg 2000 évek eleje óta jönnek ki a gödörbő

Én a 10 -15 év múlva készült sztatisztikákra lennék kiváncsi
 
M

molnibalage

Guest
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Kevés a besorozható orosz férfi - mehetnének a nők is?
http://www.snipercentral.com/snipers.htm

Javaslom megnézni, hogy hány női mesterlövész van a toplistán. Lehet, hogy nem minden nő vagy átlagosan nem olyan alkalmasak, mint férfiak, de úgy élből kijelenteni, hogy a nő nem alkalmas katonának, az szerintem orbitális marhaság. Ráadásul ma egyre több helyen nem számít a fizikum, nem nem a nyers erő dönt a katonák között, hanem az alkalmazott technika használata és más.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 362
113
Moli én is azt írtam, hogy a nők hús darálóba nem valók. Angoloknál nem véletlenül vonták ki őket. Mivel ösztönös férfi reakció, hogy baj esetén nőket és gyereket kell megvédeni. Angol úriemberek is előbb a kolléga nőjüket vonszolták fedezékbe csak utána foglalkoztak a tálibokkal ez nagyon drága idő ám olyan helyzetbe. Valamint felmérések szerint a férfiak gyerekek és a nők halálát viselik el legnehezebben.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 559
113
Srácok tegyetek valami új videot, az utolso ketto ismert, az elso (MIg-29K leszállása a Vikrimidatijára) új.....  :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 559
113
Igen érdekes cikket olvastam ma, melyben egy katonai szakérto beismeri , hogy jelenleg Oo-nak túl nagy falat saját repulogéphordozót építeni, sot haditengerészeti szinten nem tudják behozni az USA-t , de még Kínát se (20 év pénztelenség), ezért asszimetrikus megoldásban gondolkodnak. Nagy konténer szállíto hajokat alakítanának át hordozová, ami sokkal olcsobb és gyorsabb.

A nyugat régebben alkalmazta ezt a megoldást, még a britek is Falklandi háborúban.......

Érdekes megoldás lenne...

http://www.arms-expo.ru/055057052124051048056055055.html
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 466
113
És, hogy lehet ezzel tengeralattjáróra vadászni? Vagy hogyan biztosít légi fedezetet?
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 855
113
Hát igen most már értem, ezért nem tudnak még egy rombolót sem építeni.

Kína meg már lassan új csillagrombolóval villoghat .

 

"Nagy konténer szállíto hajokat alakítanának át hordozová, ami sokkal olcsobb és gyorsabb."

 

Igen gyors lenne, de nem nekik.

Emlékszek ugyan ezt mondták a mistral hordozókra is  hogy konténer hajóbol össze rakják ha nem lesz más .

De azért a teherhajót is át kell alakítani akkor .
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 430
18 855
113
Ha meg valóban teher hajót akarnak akkor arra a tervezett lmfs 5 gen gép kell mert a pakfa gépnek túl kicsi.
 
Status
Not open for further replies.