[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 537
113
Szóval...... szerintem, de ezt majd Montezuma jobban fogja elemezni -, az EU tutyimutyi mutyija az orosz gázzal, most visszanyal..... Próbáljanak szólni egy szót Ukrajnáért. Ha nekik nem kell gáz, Kína megveszi, Európa meg fogja be a pofáját. A NATO béna kacsa az európai politikusoknak köszönhetően. Az USA meg dörzsölgeti a markát, EU kipipálva, Ivánék beugratva egy konfliktusba, ujjé...... itt a régi, jó, biztonságos hidegháború..... A Kongresszus megszavazza az új kütyükre a költségvetést, mert "kell".....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 879
113
Forró hír !!!!
A Getman Szagajdacsnij egyetlen ukrán fregatt(az egész ukrán hadiflotta) még a Foldkozi-tengeren felhúzta az Andrejevszkij-zászlot. Jacenjuk Erdogant hívogatta, hogy a torokok tartoztassák fel a hajot a Boszporuszon......
Ez jo pofán verés az ukránoknak :))
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 537
113
.... Arról nem is szólva, hogy ezen túl azok az országok, ahol számottevő nemzeti kisebbség él, mostantól e precedens miatt retteghetnek. Nos, az összes magyar Parlamentnek és az összes volt honvédelmi miniszternek. KÖSZÖNJÜK, HOGY ITT ÁLLUNK LETOLT GATYÁVAL.....
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 048
113
cinikus: Amikor már semmit nem tudsz akkor csak ennyi megy? Na dobd be magad tudsz te ennél sokkal tahobb lenni!
Ne reménykedj, kislány. Próbálkozz a celeb Berki Krisztiánnál, ő - velem ellentétben - több téren is illik hozzád. :D
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Zotyek78:

"Illetve ezt úgy átalában is írom... Igazából én attól parázok a legjobban, hogy..." - nem is folytatom, én is. Évek óta erről mesélünk itt egymásnak meséket.
Hogy a világ folyamatait látták előre és erre ráterveztek (stratégia) vagy pedig megtervezték magát a folyamatot fő irányokban (konteó) ez gyakorlatilag másodlagos.

A NATO-nak nincsenek tervei erre az esetre:
http://www.honvedelem.hu/cikk/42649_a_nato_nak_nincsenek_tervei_orosz_beavatkozas_esetere

Ha ez igaz, akkor ezek totál pancserek – többet kellene a htka-t olvasniuk.
Ha nem igaz, akkor hazudnak. Ha hazudnak, akkor valamilyen szándékot rejtenek.

Ha engem kérdeztek, akkor hazudnak.
Az lehet, hogy az európai főparancsnokkal eddig nem közöltek semmit a kérdéssel kapcsolatban, de ez nem jelenti azt, hogy nincsenek kidolgozott tervei az USA-nak. A hírszerzés náluk is működik (világhíresen), elemzőik vannak és számolni ők is tudnak. És vannak érdekeik is meg befolyásuk.
Használják? Naná.

Mit is mondhatnék az egészre?
Vagy hiszek a megfelelő intellektussal rendelkező összeesküvőkben és abban, hogy tudják, mit is csinálnak valójában, vagy el kell fogadnom, hogy tényleg olyan idióták irányítják a világot, akik képtelenek bármit kézben tartani és jól csinálni.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
zotyek: Egyrészt nem látom ezzel mért b*na oda Kínának, másrészt nem lesz direkt konfliktus. Ha ezt nem érted kb semmit sem.

Ami lehet az egy proxy war alá Vietnam, Afganisztán... ennek viszont reális esélye van. És igen kb eddig tartott a NYat barátkozik Oroszokkal és viszont rész.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Fade, nek akarják egész Ukrajnát, hanem a többnyire oroszok lakta részeket.
Ez mondjuk nem etnikai térkép, de a szavazatok majdhogynem etnikai törésvonal mentén történtek. Szóval nem is áll olyan távol a reális etnikai arányoktól.
Ukraine_einfach_Wahlen_3WG_english.png


Ami megmarad az lehet az EU-é. Kínlódjanak ők azzal a szarkupaccal.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 537
113
Boki..... Ha igaz ez a forró hír, akkor az egész ukrán haderő megbízhatósága a nulla felé konvergál.... Ergo...... a gerillaháborún kívül Putyinnak mással nem kell számolnia....
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Én meg még abban hiszek -a meséken kívül :)- , hogy mások is látják azt, hogy a NATO-nak és az oroszoknak együtt kellene működniük, ha ellensúlyt akarnak az kínaiaknak és a további esetleges feltörekvőknek a jövőben... és mindennek a vége nem háború lesz, hanem "üljünk le és beszéljük meg".
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 879
113
Nem engedelmeskedett a puccsistáknak(nem ismeri el) a kapitány és Janukovics kérésére(parancsára) átált az oroszokhoz.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Cinikus és Fade:
Az egész világ feszült – nyugi, ne üssétek egymást. Semmi értelme. Tényleg.
Mi nem akarjuk majd holnap egymást úgy lőni, mint a Nagy Szomszédban, ugye?

Little:
Nem tudok már semmit jobban elemezni, mint amiket eddig írtam – innentől kezdve csak bámulok és reménykedem, hogy valahogy mégiscsak elmarad itt mindenféle háború.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 879
113
zotyek78
Ahhoz a Natonak(USA-nak) meg kell értenie ezt:
"Henry Kissinger, az USA egykori külügyminisztere rámutatott, hogy Oroszország számára azért annyira fontosak az ukrajnai események, mert az orosz államiság kezdetei épp Kijevhez kötődnek. Vagyis Oroszország politikai, még inkább vallási fejlődése éppen Kijevben, a Kijevi Ruszban kezdődött."
"Egyetlen oroszt, legyen bár disszidens, vagy kormányellenes felfogású, sem ismerek, aki ne tekintené Ukrajnát, legalább némiképp, az orosz történelem részének. Ezért az oroszok képtelenek közömbösek maradni Ukrajna jövőjével kapcsolatban. Én egyértelműen a független és az Európával szerves kapcsolatban lévő Ukrajna híve vagyok. De ahhoz, hogy megértsük az orosz álláspontot, a történelmi összefüggésekre is figyelnünk kell” – hangsúlyozta Kissinger"
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Soha nem hittem volna, hogy az életben látok egy fekete-afrikai dereglyénél nagyobb lázadó hadihajót! :)
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 537
113
Szigorúan véve a hatályos tengerjogot, a hajó pillanatnyilag kalózhajó. Addig, amíg az orosz kormány ki nem nyilvánítja, hogy az ő tulajdona. Tehát támadható, elpusztítható.
Cáfoljatok meg.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@Fade
"Egyrészt nem látom ezzel mért b*na oda Kínának, másrészt nem lesz direkt konfliktus."
Természetesen nem Kínának csapnának oda most, bár nyílván az az ő pattogásukra is egy jelzés lenne, ha most USA itt beavatkozik, így egyelőre még vissza kéne magukat fogniuk magukat az igényeiket illetően.
Más kérdés, hogy ha ez az odacsapósdi elfajul, abból Kína szerinted kimaradna? :)
Azt meg, hogy lesz-e direkt konfliktus vagy nem, szerintem nem sokan tudják megmondani... Te és meg én is csak jósolni, meg reménykedni tudunk (abban, hogy nem).
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@Boki
Ezt mind értem... Csak szerinted, amikor az USA-ban, illetve a "térképek felett" nézelődnek az urak, akkor érdekli ez őket? :S
 
Status
Not open for further replies.