[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 375
14 043
113
Nekem úgy tűnik, hogy az oroszok már döntöttek és elkezdik elfoglalni a többnyire oroszok lakta területeket. Lehet így a kissebbik rosszat válasszák a bizonytalan egész ukrajnás megoldás hellyett.
Nem hiszem továbbá, hogy megállnának a Krím fészigetnél. Szerintem továbbmennek a Don medencéjébe is stb.
Az egész koreográfia tankönyvbe illő. Először "helyi civilek" foglalják el a kulcsfontosságú obiektumokat. Gondolom ezek a GRU egységei. Ezeket követik a jelzés nélküli egyenruhás csapatok. Ezek a közelben lévő regulárisok speciális alakulatai. Ezeket pedíg követik a többiek.
Már Harkovban is leng az orosz zászló.
Arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy elmennek e egész Odesszáig?

http://voiceofrussia.com/news/2014_03_01/Russian-flag-raised-at-regional-administration-building-in-Kharkov-7937/
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Fade:
„Oroszo számára az lett volna a "lotto ötös" ha Ukrajnát békésen be tudták volna terelni a Belorusz... féle szövetségükbe.”

Egyértelmű. Szaniszló fogalmazott meg egy gondolatot: Ukrajna az USA-nak azért kell, hogy álljon szemben Moszkvával és közben húzza le továbbra is az EU-t. Az USA geopolitikai érdekeinek a szempontjából ez abszolúte reális koncepciónak tűnhet, de ez valóban nem fog úgy működni, hogy ezt ráadásul Európa és Oroszország finanszírozza közben.
Az egy más kérdés, hogy mivel nem amerikaiak vagyunk illetve nem ott élünk (legalábbis a nagy többség a fórumon, gondolom…) így első sorban Európa érdekei mellett kell(?) kiállni. Európának a jelenlegi helyzet és egy háború nem érdeke, de az oroszoknak sem ez volt az első prioritás az érdekek skáláján, ebben biztos vagyok.
Nyilván előkészített volt egy B-terv is, amit most láthatunk éppen megvalósulni is – nekem cseppet sem tűnnek Putyin lépései rögtönzött akcióknak. Tudták, hogy a Nyugat bizonyos körei mit fognak lépni egy Janukovics-féle „hátra arcra”, mert az gondolom mindenkinek nyilvánvaló, hogy külföldi erők rásegítettek a kijevi eseményekre tevőlegesen – a térségben az orosz hírszerzés azért nem áll gyenge lábakon.
Az EU talán(?) pénzügyileg felkészült Kijev támogatására a fordulat után, de arra nem, hogy Putyin beindítja a hadigépezetét. Vagy igen, de ezt eddig akkor jól titkolják.

A másik: a Janukovics-féle kormány illegitim voltát a Nyugat vallja, Oroszország (és Kína!!!) erről egészen mást mond. Márpedig ha Janukovicsot tekintik legitimnek Moszkvában (és Pekingben is), akkor Oroszországnak a nemzetközi szerződések alapján nemhogy joga, de egyenesen kötelessége a beavatkozás.
Oroszország valójában egyvalamit veszíthet most el: a meglévő, ismert Ukrajnát.
Nem igaz! Azt már elvesztette.

Zotyek78:
„Hozzáteszem még, hogy Szíria és immáron Ukrajna után nekem egyre inkább van egy olyan érzésem, hogy ez a "NATO odamegy és megoldja, hogy az "nyugat" érdekei érvényesüljenek" nagyjából most ért végett...”
Ez már 2008-ban látszott – ez volt az első „nyilvánvaló” jel, bár korábban Csecsenföld „megtörése” a második orosz-csecsen háború során is felkiálltójel volt már.

ollllo:
„biztos hülye kérdés, de amikor az orosz repülők meg helikopterek berepültek ukrajna légterébe az ukrán légvédelem miért nem csinált valamit ?”
Biztos hülye válasz: mert ezt parancsolták nekik, vagyis nem kaptak parancsot semmire. Továbbra is jelzem, Ukrajna hadserege nem fog egy az egyben az oroszok ellen menni. Nagy a kockázata az ukrán egységek parancsmegtagadásának - egyenlőre az oroszok nem bántanak senkit és semmit.
Ki mondta, hogy a különböző al- vagy magasabb egységparancsnokok illetve a katonák egy része nem az oroszokkal ért egyet?

Friss hír:
http://www.atv.hu/kulfold/20140301-ukrajna-mozgosit-a-szelsoseges-jobboldali-szektor
Ez az, ami végül háborúba sodorhatja Kelet-Európát és vele akár NATO-t is, főleg ha eszkalálódik a helyzet.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 366
113
A radikálisokkal egy baj van vérgőzősek és álltalában fegyelmezetlenek. Ukrán hadsereget most nem írigylem. Azok pontosan tudják mi a helyzet. Viszont előbb vagy utóbb a vérgőzősökre vagy az oroszokra lőnniük kellesz. Nem egyszerű vállasztás. 40+X éves tiszteknek még barátaik lehetnek az orosz oldalón ráadásul.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
boki: De bezony. Ukránok feltétel volt. Más kérdés, hogy mint látható lószart nem értek vele.

Mack: Mivel Krím egyértelmű így már ez, sött sokkal több is benne lehet a pakliban. Amit elbuktak azt elbukták ígyis úgyis. Kérdés mi lesz a reakció. Ha semmi mehetnek szépen tovább, igen akár Munkácsig.

De aztán ha cinikus világnézetéből indulunk ki ahol a "NY"at leszarja akkor Budapest is szép város. Majd mehet köszönteni, hogy felszabadították MOot.
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
612
113
De aztán ha cinikus világnézetéből indulunk ki ahol a "NY"at leszarja akkor Budapest is szép város. Majd mehet köszönteni, hogy felszabadították MOot.

dafuq-did-i-just-read-meme.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 122
82 880
113
Szerintem Krímtol tovább nem fognak menni, mert nem érdekuk egy nagyszabásu háború létrejotte(vagy a nyugatnak az?)
Elfoglalják a helyuket fokozatosan a katonák , majd a nyugattal valo tárgyalásokon az ukrán ellenzéktol a Janukoviccsal aláírt megegyezés betartását fogják kérni, így Janukovics lenne még a választásokig hatalmon, tehát ismét legitim vezetése lenne Ukrajnának...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
mz: Nem látom, hogy EUnak, vagy Magyaro hol érdeke, hogy ne Ukrajnával hanem Szovjetunióval (izé OO) legyen határos.

Az esetben meglepő mód a Magyar külpol is megmozdult és kiállt Ukrajna területi egysége mellett.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 231
113
Kezdem elhinni, hogy tényleg orosz katonák azok ott, csak nem értem, ez így mire volt jó. Nem került volna semmibe se igazi, se "igazi" szabadcsapatokkal elvégeztetni az átmeneti napok feladatit, mi több, látva a végeredményt, a Duma felhatalmazását a beavatkozásra annak se lett volna más vége. Ez egy csattanó nélküli vicc volt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 231
113
De aztán ha cinikus világnézetéből indulunk ki ahol a "NY"at leszarja akkor Budapest is szép város. Majd mehet köszönteni, hogy felszabadították MOot.

Tulajdonképpen, elnézve Magyarország állapotát huszonnégy év nyugatbarát rendszer után, én üdvözölném az orosz felszabadítókat.
 

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 350
5 048
113
De aztán ha cinikus világnézetéből indulunk ki ahol a "NY"at leszarja akkor Budapest is szép város. Majd mehet köszönteni, hogy felszabadították MOot.
Te tényleg síkhülye vagy. (Gyengéd voltam és nőies, csak szólok. :D)
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Azon agyalok még... Hogy lehet-e mindezeknek olyan stratégia jelentőssége (mármint Ukrajna megszerzésének), hogy íly módon kijátszák/lelassítsák a rakétapajzs kiépítését... Kérdezem tehát azokat, akik ezt ismerik... Lehet pl. arra játszani, hogy a Romániába tervezett elemeket ezzel át kell valahova máshova telepíteni, akár másik országba, stb. mert mondjuk ha berakják Ukrajna nyugati részébe, akkor eleve már a pajzs mögött lennének a rakéták vagy mondjuk a reakcióidő van akkora, hogy ha közel van a román határhoz, akkor onnan nem lehet rá még reagálni?
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Teszek egy pár videót azoknak, akik még nem értik, hogy kiket hozta hatalomra az EU és USA ....
Rovno város, polgármesteri hivatal dolgozóit útba igazit egy "Jobb szektor"-os aktivista: "Ki, aki akar elvinni tőlem a fegyvert?!"
http://www.youtube.com/watch?v=vx8dxdt5QoU

Ugyanaz az ember később...elbeszélget a varos főügyésszel, aki tud oroszul, élvezni fogja.....
http://www.youtube.com/watch?v=aywT3Pi6AIA
Hát ettől félnek az orosznyelvűek.....

Ez már teljesen csemege, azoknak, akik értik oroszul, Kijevben népi milicia igazoltat egy rendőrautót.....szegény rendőr beszarva dadog, hogy fagyért ment ki állomásáról.....
http://www.youtube.com/watch?v=dxfwYE__xJA
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 537
113
Ne legyünk már képmutatók..... A Krím az ötvenes évekig nem tartozott Ukrajnához. Hruscsov agymenése miatt került oda. Ha Ukrajna kap egy kikötőt a Csonoje Morjéra, akkor csendben lenyelik az annexiót. Lesz egy kis ereszd el a hajam, de háború......
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@Montezuma
<i>"Ez már 2008-ban látszott – ez volt az első „nyilvánvaló” jel, bár korábban Csecsenföld „megtörése” a második orosz-csecsen háború során is felkiálltójel volt már."</i>
Igen, persze, mondhatjuk ezt... Csak ugye Ukrajna már itt van az EU és a NATO határán... Tehát konkétabb ütközési pont, mint pl. Csecsenföld.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
Zotyek:

Kissinger bírálja az amerikai kormányt:
http://bekialtas.blog.hu/2014/02/06/ukrajna_kissinger_az_amerikai_magatartast_biralja

„Elnök úr! Mondana valamit Amerika és Oroszország közötti nukleáris háború tervéről?”
http://www.youtube.com/watch?v=r6GAgM00MWU&feature=youtu.be

McCain üzenete:
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mccain_valaszlepeseket_surget_az_orosz_agressziora.577689.html

NATO figyelmeztetés:
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/a_nato_figyelmeztette_moszkvat.577683.html

A Debkafile szerint az US 6. flottát ma harckészültségbe helyezték a Földközi-tengeren.

A hétfő még túl messze van, pláne ha kérdőjeles:
http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/timosenko_moszkvaba_utazik_hetfon.577690.html
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 149
357
83
Kezdem elhinni, hogy tényleg orosz katonák azok ott, csak nem értem, ez így mire volt jó. Nem került volna semmibe se igazi, se "igazi" szabadcsapatokkal elvégeztetni az átmeneti napok feladatit, mi több, látva a végeredményt, a Duma felhatalmazását a beavatkozásra annak se lett volna más vége. Ez egy csattanó nélküli vicc volt.

Teljesen logikus volt , amit és ahogy tették. Gyorsan lezártak minden olyan összeköttetést, ahonnét bármiféle " felforgatók " beszivároghattak volna. Az azonosítók nem léte is logikus, teljesen megzavart mindenkit és pontosan ezt is akarták elérni. Egyébként pedig tegye mindenki a szívére a kezét, ha netán a románoknál vagy a tótoknál történne ilyesmi a magyarok ellen, akkor az ott élők nem ezt várnák vagy mink nem ezt várnánk el a honvédségtől, főleg, hogy az ég világon senki sem merne nekik nyíltan ellenszegülni?
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@Montezuma
Illetve ezt úgy átalában is írom... Igazából én attól parázok a legjobban, hogy az USA úgy fogja fel ezt a helyzetet, hogy itt most vagy megadom magam a feltörekvő oroszoknak, kínaiknak, stb. és visszavonulót fújok vagy... Ez az utolsó lehetőségem, hogy odab*ak, bármi is legyen az ára, csak, hogy megőrizzem a pozícimómat a jövőben is... És lehet, hogy ezt az utóbbit játszák meg.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 572
15 537
113
Dima...... Ez tuti..... Szerencse, hogy nem ősz van, mert akkor a gáz is.... Sajnos, revideálnom kell előző bejegyzésem. Egyenesben nézem a lövöldözést Szimferopolban......
https://vine.co/v/MKPUve5hl5I

 
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
cinikus: Amikor már semmit nem tudsz akkor csak ennyi megy? Na dobd be magad tudsz te ennél sokkal tahobb lenni!
 
Status
Not open for further replies.