[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 459
18 015
113
Kimaradt, hogy a románokhoz hasonlóan a finnek is átálltak a szovjetekhez a 2. vh. vége fele, és közösen harcoltak a németek ellen...

Szép részben ennek is köszönhető, hogy függetlenek tudtak maradni a háború után. Nem voltak szovjet megszálló ("felszabadító") csapatok az országban. A deklarált semlegesség, haderő korlátozások voltak az ára, hogy ez így is maradhatott.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Sidewindernek!
2 mondatot szenteltem Finnországnak, így nem mentem vissza az őshazáig, de szóltam a zseniális hintapolitikáról.
Tehát jobban tennéd, ha nevedhez illően másik célpontot keresnél!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
https://www.youtube.com/watch?v=aygP_5s9kiE

https://www.youtube.com/watch?v=o9oewSqVWbw

https://www.youtube.com/watch?v=VwBbKaSvk7M
 

bogaras

Member
2014. augusztus 18.
460
1
18
A Szovjetuniót nem lehet összehasonlítani Oroszországgal.
A HTK több fórumán is ki lett tárgyalva hogy miért nem.
Ez kb. olyan mintha a mai Németországot hasonlítanád a III. Birodalomhoz.
Ráadásul a hatalmat magukhoz ragadó bolsevikok között kevés volt az orosz származású.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Ez nézőpont kérdése, mert a rendszer változott, de a diktatúra maradt.

Amit nem ismersz, arról ne mondj véleményt. Ez csak egy jó tanács.
Nézőpont kérdése, de az USA-ban is diktatúra van. A szükebb pénzhatalmi elit mondja meg mi legyen, nem Obama vagy bárki más, az elnök csak egy bábu, amióta létrejött az az ország.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Ez nézőpont kérdése, mert a rendszer változott, de a diktatúra maradt.

Ez nézőponttól függetlenül "kissé" erős, ahol időnként választások vannak és azon bárki mindenkire azonos szabályok szerint jelöltetheti magát, azt diktatúrával ugyan lehet vádolni, de szerintem az veszti el szavahihetőségét, aki ilyent mond, A Te álláspontod szerint a Föld nevű bolygón csak diktatúrák léteznek, mert mindenütt van kisebbség akit leszavaztak?!
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
3
18
<blockquote rel="formosa">Ez nézőpont kérdése, mert a rendszer változott, de a diktatúra maradt.

Ez nézőponttól függetlenül "kissé" erős, ahol időnként választások vannak és azon bárki mindenkire azonos szabályok szerint jelöltetheti magát, azt diktatúrával ugyan lehet vádolni, de szerintem az veszti el szavahihetőségét, aki ilyent mond, A Te álláspontod szerint a Föld nevű bolygón csak diktatúrák léteznek, mert mindenütt van kisebbség akit leszavaztak?!</blockquote>

Ugyan már választások. Nem számít ,"elcsalja" a Putyin. Úgy,hogy ő a világ egyetlen vezetője, akit 2012-ben úgy választottak meg, hogy az egész világon, bárki akit érdekelt és volt internetkapcsolata, a legeldugottabb orosz falu választási bizottságának munkáját is, online, real time végigkövethette,egész nap. Azt is láthatta,hogy nem próbál e valaki csalni(pl. 4-5 lapra szavazni és mindet urnába dobni). A nyugat által egyedül hitelesnek elismert, és a National Endowment For Democracy nevű amerikai kormányzati alapítvány által anyagilag támogatott, független orosz közvéleménykutató,a Levada Centr 59%-ot jósolt 2012-ben Putyinnak.Ő pedig 63%-al nyert. Ez ám a nagy csalás, ha tényleg csaltak is, összesen kemény 4%-ot tudtak összekaparni a révén. Tehát a csalással max annyit értek el, hogy a második helyezett,a kommunista Gennagyij Zjuganov nem 42%-al, hanem 46%-al kapott kevesebb szavazatot,mint Vlagyimir Putyin.Ez pedig kb. a totál mindegy kategóriája,a lényeget egyáltalán nem befolyásolta.
 

formosa

Member
2015. május 18.
427
2
18
Vannak választások. De előtte, ha van is Putyinnal szemben esélyes jelölt, az vagy nem indulhat, vagy lecsukják, vagy "csak egészen véletlenül történik vele valami". A többi induló meg kell a látszathoz.
Aki ezt nem látja, az hülye vagy hazudik!

Én ezt jobb szó híján diktatúrának hívom.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
<blockquote rel="formosa"> ha van is Putyinnal szemben esélyes jelölt, az vagy nem indulhat, vagy lecsukják, vagy "csak egészen véletlenül történik vele valami".


Ki az a politikus aki esélyesebb Putyinnál ? :))


</blockquote>

Szanyi. :D
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
hirado.hu
"...
Felrobbantotta magát három, feltehetően öngyilkos merénylő hétfőn egy járási rendőrparancsnokság épületénél a dél-oroszország Sztavropoli területen fekvő Novoszelszkoje településen.
...
A Ria Novosztyi úgy tudja, hogy összesen öt robbanás történt, és volt még egy negyedik támadó is, de őt megölték."

Amikor az ongyilkos merenylo csak ongyilkos. :))
 

sidewinder1

Member
2012. március 13.
217
3
18
<blockquote rel="formosa"> ha van is Putyinnal szemben esélyes jelölt, az vagy nem indulhat, vagy lecsukják, vagy "csak egészen véletlenül történik vele valami".


Ki az a politikus aki esélyesebb Putyinnál ? :))


</blockquote>

Nyilván a szent Hodorokovszkijra gondol. Az ártatlanság élő szobrára. Egy rokonom(nem szereti az oroszokat) pont abban az időben járt kint az atomerőmű megbízásából Oroszországban,amikor Hodorkovszkijt elkapta a Szpecnaz. Kérdezte az oroszokat Hodorkovszkijról. Sok emberrel beszélt, egyet sem talált aki pozitívan vélekedett volna Hodorkovszkijról. Utána még 3 évig járt ki évente egy-két alkalommal. Akkor sem találkozott olyannal, aki dicsérte volna Hodorkovszkijt.
Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor egy olyan elnöki ambíciókkal megáldott nyugatos milliárdos volt, aki nem csak szétlopni és nyugati vállalatok kezére játszani akarta az orosz nemzeti vagyont, hanem pozitív dolgok létrehozását is támogatta(pl. Ё-Mobil hibrid autó). Mihail Prohorovról van szó, ő indulhatott is Putyin ellen. Az eredmények ismertek.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Group of gunmen target police station, one blows himself up in Stavropol, Russia
https://www.youtube.com/watch?v=ckTiK5rSnCA
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
<b>Hegyi Karabah – fellángolás, vagy egy új háború kezdete?</b>

Mind az örmény, mind az azeri fél a másikat vádolja az április 2-án kiújult hegyi-karabahi harcokért. A terület hovatartozása körül kialakult konfliktus immáron több, mint 20 éve rideg tűzszünetek és fegyveres összecsapások sorozata, amely kapcsán fontos kiemelni, hogy az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Oroszországból, Franciaországból és az Egyesült Államokból álló Minszk Csoportja által vezetett tárgyalások azóta sem hoztak megoldást. Az idén áprilisban kiújult ellenségeskedést megelőzően legutóbb 2014-ben zajlottak hasonló intenzitású harcok.
A mostani összecsapásoknak több tucat katona, továbbá számos civil is áldozatául esett. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy a harcokhoz közeli településekről evakuálták a lakosságot, továbbá a hegyi-karabahi kormány szerint 1994 óta most először került sor nehézfegyverek bevetésére.
Jelentős fejleményként könyvelhető el, hogy Azerbajdzsán megszerzett két stratégiai jelentőségű magaslatot és egy települést. Az azerbajdzsáni védelmi minisztérium által kiadott nyilatkozat szerint mindez megakadályozza, hogy ezekről a területekről támadásokat indítsanak országuk ellen.
Vasárnap Azerbajdzsán egyoldalúan bejelentette, hogy a nemzetközi felhívásokra való tekintettel megszünteti a támadó műveleteket, de az elfoglalt területeket megtartja, amely – ha sikerül azokat konszolidálnia – 22 év óta az egyetlen komolyabb változás lesz a konfliktusban. Az ellenségeskedésnek ezzel azonban nem szakadt vége, Örményország április 4-én folytatta műveleteit. Ezzel Azerbajdzsán tulajdonképpen kilépett az agresszor szerepéből.
http://biztonsagpolitika.hu/cikkek/hegyi-karabah-fellangolas-vagy-egy-uj-haboru-kezdete