[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 235
67 182
113
Szerintem azt hagyjàtok ki a szàmítàsból, ami a legfontosabb. Mindenki a tàmogatóit latolgatja, oligarchàkat, politikusokat, esetleg az ukràn-atlanti oldalt.

De szerintem ez egy ôszinte akció volt pontosan azon katonai-politikai realitàsok hiànya miatt amit pàran màr a konfliktus elsô megmérettetéseinél (Mariupol-Azovstal) hiànyoltunk.

A bachmuti ostrom megint egy kiemelkedô példàja volt ennek az irracionalitàsnak. Adva van egy 1000 km-es arcvonal, amiben egy 30-40 km-es szakaszon zajlik hónapokig egy ostrom, ahovà önti be az erejét az ukràn haderô megvédeni és ahovà akadozó ellàtottsàggal és tàmogatàssal eszi be magàt a Wagner.

És eközben nem vonnak el az 1000 km többi részén ukràn-NATO figyelmet és erôket, hogy az ostrom könnyebbé vàljon, haladjon. Tízezrek àldozata àràn, hosszú hónapok alatt zajlik le ami sokkal egyszerûbb is lehetett volna, ha a többi egységgel megindítanak akàr csak elterelô mozdulatokat.

De a többi frontszakaszon mereven àlltak és az idôszakos ukràn tàmadàsokat fogtàk csak, ezàltal szintén jóval nagyobb àldozatokkal, mintha csipkedve 6-8-50-100 helyen az ukrànokat ide-oda terelik az egységeiket felemésztetve vele a tartalékait és ezzel egymàst segítô hadmozdulatokkal elôretörve kiaknàzva sikereket, új területeket biztosíthattak volna.

Mert ha hàborúzol, akkor hàborúzol, de az orosz vezetés nem vívta meg a hàborút, hanem kretén balfaszkodott.

És szerintem Prigozsin kiakadàsai ebbôl fakadóan ôszinték voltak és ezért indult meg valóban, hogy eltakarítsa az idióta balfaszokat a vezetésbôl, legyen a balfaszkodàsnak akàr 'mestertervi' célja, bàr szerintem nem volt.

És ebben szerintem nem màs tàmogatta, mint a teljes hadviselô haderô ami nem csinàlhatta volna meg ugyanezt, mert az Oroszorszàgba került volna, de tàrgyalàsok utàn puskalövés nélkül engedte, hogy kikényszerítse Putyinból a vàltoztatàst.

Szóval innentôl szerintem a katonai racionalitàsok szerinti hadviselés vàrható visszafogott egységek nélkül. Ostrom utàn pihent egységekkel biztosítani fogjàk a környezetét, elôrevonnak tàmadófegyverzetet, összevonnak hadosztàly erôket és viszok tovàbb a tàmadàst. Elfoglalnak, megtartanak, elakadàs.esetén felszabadítanak màshol indított tàmadàssal. Ukrajna ideje lerövidül, az új, komoly jelzéseket kapott orosz katonai vezetés nem fogja emberek tömegét felàldozni, hogy a nyugat elégessen pàr milliàrd fiktív lufipénzt amibôl korlàtlanul szavaznak meg maguknak.

Szóval szerintem ez nemcsak a Wagner, hanem a teljes orosz hadsereg akciója volt, meghagyva Putyinnak a vàlasztàs lehetôségét a hatalmat illetôen, de nem hagyva vàlasztàst a hàború folyàsànak balfaszmentes folytatàsàt illetôen.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 036
54 128
113

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 481
19 337
113
FB-IMG-1687639494681.jpg
Mi van Dudi,ennyire savanyú a szőlő? :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 630
77 567
113
Akkor vagy gyenge ha nem ölöd meg a saját jó katonáid hanem békésen megegyezzel velük? főleg ha azt nézzük hogy a problémást személy kiraktad a képből a többieket meg vissza állítottad a sorba minimális vér hullással , ez aztán nagyon gyenge , ultra gáz , szerintem mondjon le
Akkor vagy gyenge, ha valakinek eszébe jut fegyverrel fellépni ellened a sajátjaid közül.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 481
19 337
113
Ezek még az ő alakulatai??? Ma nem tűnt úgy. Oroszország ma polgárháború széléről jött vissza. A lázadókat büntetlenül elengedi.

Jő kompromisszumot kötött egy xar helyzetben. De ma már otthon sem ura a helyzetnek.
A totális káoszt elkerülte, ez siker.
Sajnáld még egy kicsit az oroszokat, olyan jó látni... :D
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Akkor vagy gyenge, ha valakinek eszébe jut fegyverrel fellépni ellened a sajátjaid közül.
Azért az ilyen magvas bölcseletek helyett megvárnám hogyan és mire fog kifutni ez a sztori... Nekem legalábbis eléggé furcsa az ami eddig történt.
Nem hiszem hogy komoly erőfeszítésekbe telt volna lokalizálni és kiiktatni Prigozsint, mégsem tették meg inkább elengedik(???).
Ebből még akármi is lehet.
Apropó nem igazán hallottam áldozatokról. Van valakinek erről bármi ifója?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 473
113
Wagnerosok elhagyják Rosztovot


 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
520
2 392
93
Eleve milyen nyugis puccs kísérlet az ahol prigo bejelentése után 10perccel már a kiasott út akadályokat temetik ennyire megbíztak egymásba ilyen húzás után, nem furi? mindenki megy haza ölelkezve el gurulgattak ide oda kicsit aztán cső, most kivételesen tényleg mesterterv beütése van a dolognak, azt a konvojt kb 10perc alatt szét lehetett volna kapni még a ruszki légierőnek is, ehelyett maszatoltak össze vissza valami fehér kamionnal, ami azóta se derült ki hogy mi a picsa,túl gyorsan kezdődött és ért véget, bár gyakorlatilag semmi nem kezdődött el így nem is lett vége:cool:
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 830
14 537
113
Maradjunk annyiban, ha bejött volna, és nem full digitális fakenews a három lelőtt heli, felrobbantott olajtároló, de az ukránok belerusholnak egy fasza katlanba mondjuk a legelitebb 6-8 rohamdandárral, ejésekkel, tengerészgyalogosokkal, hegyivadászokkal, az kb. 10x ennyi veszteséget is megért volna a színházi áldozatvállalásban.
Gondolom hogy közben árgus szemekkel lettek figyelve az ukránok, de mivel meg se moccantak, így nem volt értelme ezt tovább folytatni.
A nyugati szolgálatok megsúghatták az ukránoknak h vigyázat , lehet hogy ez kamu.

Képzeljétek el mi van ha ez a " teszt" túl jól sikerül, és magának Prigozsinnak kell csapdába csalnia, levernie a hozzá becsatlakozó lázadókat... ciki..
Szóval azért egy ilyen mutatványt csak akkor lehet előadni, ha valaki teljesen biztos országa szilárdságában.
 

skorzeny

Active Member
2012. január 19.
19
179
28
Asszem az elmúlt két nap után világossá vált, hogy Oroszország kiiratkozott a nagyhatalmak sorából. Eddig is csak névleg volt tagja, főként az ENSZ BT tagság és a nukleáris arzenál miatt, de az, hogy egy párezres szabadcsapat szabadon grasszálhatott az ország közepén, lelövöldözhetett helikoptereket és végül ki kellett egyezni velük, az borzasztó kínos.
Hozzárakva a háromnapos háború, kontra másfél éves szenvedést, hát nem tudom. Lassan tényleg érdemes lenne hazamennie a srácoknak, amíg még hasonlítanak egy középhatalomhoz...
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 830
14 537
113
Asszem az elmúlt két nap után világossá vált, hogy Oroszország kiiratkozott a nagyhatalmak sorából. Eddig is csak névleg volt tagja, főként az ENSZ BT tagság és a nukleáris arzenál miatt, de az, hogy egy párezres szabadcsapat szabadon grasszálhatott az ország közepén, lelövöldözhetett helikoptereket és végül ki kellett egyezni velük, az borzasztó kínos.
Hozzárakva a háromnapos háború, kontra másfél éves szenvedést, hát nem tudom. Lassan tényleg érdemes lenne hazamennie a srácoknak, amíg még hasonlítanak egy középhatalomhoz...
Látom Te nem csak a kezdetekor, de most is elhiszed hogy ez egy tök komoly történés volt, és nem egy sebtében megírt szinházi darab előadása a F.O.S média bohócaival.. egy kis játék bizonyos célokkal de semmi komoly...
Valamivel ki kellett tölteni a túl gyorsan befejeződött ukrán ellentámadás, és a nyári uborkaszezon közti időszakot (politikusok vezetők húznak családostúl szabira).
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 830
14 537
113
Eleve milyen nyugis puccs kísérlet az ahol prigo bejelentése után 10perccel már a kiasott út akadályokat temetik ennyire megbíztak egymásba ilyen húzás után, nem furi? mindenki megy haza ölelkezve el gurulgattak ide oda kicsit aztán cső, most kivételesen tényleg mesterterv beütése van a dolognak, azt a konvojt kb 10perc alatt szét lehetett volna kapni még a ruszki légierőnek is, ehelyett maszatoltak össze vissza valami fehér kamionnal, ami azóta se derült ki hogy mi a picsa,túl gyorsan kezdődött és ért véget, bár gyakorlatilag semmi nem kezdődött el így nem is lett vége:cool:
A F.O.S média egyfelvonásos (párnapos) církuszi előadásának vége, kihunytak a média reflektorok, a kellékesek összerámolják a cuccot rendet raknak. Mindenki örül a sikeres előadás után mennek bulizni.

Megjegyzem most Oroszország is megmutatta, hogy tudja követni a Nyugati F.O.S média hagyományait, ő is tud polgár félrevezető - etető mutatványokat, cirkuszi előadásokat celebrálni. Ezt eddig is tudtam, de a mértékét nem.

Viszont ez a pár napos produkció hol van az 5 milliárd dollárért rendezett, hónapokig húzódó, valódi véráldozatokat követelő Majdani Forradalmi Játékokhoz képest?

Ott is sikerült a F.O.S médiának "megetetnie" a világgal egy Nyugati hatalomátvételt puccsal tetézve a világpolgárral..
 

skorzeny

Active Member
2012. január 19.
19
179
28
Látom Te nem csak a kezdetekor, de most is elhiszed hogy ez egy tök komoly történés volt, és nem egy sebtében megírt szinházi darab előadása a F.O.S média bohócaival.. egy kis játék bizonyos célokkal de semmi komoly...
Valamivel ki kellett tölteni a túl gyorsan befejeződött ukrán ellentámadás, és a nyári uborkaszezon közti időszakot (politikusok vezetők húznak családostúl szabira).
Egy ilyen maszkirovkával rombolnák a saját autoritásukat? Ne viccelj, hát ha ezt bárkinek el tudják adni így, akkor óriási bajok vannak. Szerinted hogy jön ez le a környező országoknak? Meg Kínának? Amelyik országban ilyen megtörténhet, az nem komolyanvehető partner.