[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 406
46 046
113
Szóval hogy mit lőttek le, mi robbant fel..... ki halt meg, elég élénk a fantáziám hogy milyen információs technikákat alkalmaznék ilyen helyzetben, és igen pontosan azért hogy gyengének tartsanak mert az a legjobb ha vagy túl vagy alábecsülik az erőmet.
Jelent megy egy kép az egyik vojenkor csatornáján az úttorlasz szétcsapásáról. Én hülye vagyok a kocsikhoz, de feltűnő volt, hogy egyetlen teherautó sem borult fel, kár nem keletkezett benne, és üresek voltak. Ja, és a képen csak néhány darab alkotta az úttorlaszt.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Prigozsin egy karizmatikus figura az bíztos a katonái is tisztelik.Valamelyik nap Duda a lengyel láncos kutya intézett fasiszta kirohanást az Orosz nép felé.Az is lehet,hogy Prigozsin azért ment Belarusba,hogy rendbeszedje a hadsereget,és hogy a polákok vegyenek vissza a pofájukból a balti csivavákkal egyetemben.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 406
46 046
113
Ebben a háborúban a leginkabb tényszerű híreket az orosz kormánytól független oroszbarát katonai bloggerek hozzák. A nyugati, orosz meg ukrán hivatalos az full propi.
Megint a saját tapasztalatomat osztom meg veled. Párhuzamosan olvasom a 3-4 vojenkor csatornáját és az orosz hivatalos oldalakat. A szűken vett hírben alig van különbség. A "szemüvegben" igen. Mint valamikori újságíró ( Nem sokáig.) mondom, egy hivatalos újság újságírója nem nyilváníthat egyéni véleményt napilapokban. (A folyóírat más tészta.) Ott működnek szerkesztők, ők azonnal kigyomlálják az ilyesfajta megnyilvánulást. Egyébként Putyin találkozott egy hosszú beszélgetés erejéig a vojenkorokkal: tartalmas beszélgetés volt. És folyt. köv.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
Megint a saját tapasztalatomat osztom meg veled. Párhuzamosan olvasom a 3-4 vojenkor csatornáját és az orosz hivatalos oldalakat. A szűken vett hírben alig van különbség. A "szemüvegben" igen. Mint valamikori újságíró ( Nem sokáig.) mondom, egy hivatalos újság újságírója nem nyilváníthat egyéni véleményt napilapokban. (A folyóírat más tészta.) Ott működnek szerkesztők, ők azonnal kigyomlálják az ilyesfajta megnyilvánulást. Egyébként Putyin találkozott egy hosszú beszélgetés erejéig a vojenkorokkal: tartalmas beszélgetés volt. És folyt. köv.
Mondd ki szépen: c.e.n.z.ú.r.a.
 
W

Wilson

Guest
Dehogy mesterterv, faszság. Minden csapatmozgàst látnak az amcsik műholdon. Idáig is pockoltak be Kijev vedelmére több dandárt az ukránok. Ebben semmi változás nem lesz.
Lukasenkonak qrvanagy púp a hátára Prigozsin. Putyin ajándéka.....nem hiszem, hogy Beloruszban befogja a száját. A legjobban úgy járna Putyin ha véletlen egy Wagner zsoldos golyót röpít Prigo fejébe.

Egy pozitív hozadéka lehet, ha a központi orosz katonai vezetés megújul. Sojgu nem lesz nagy veszteség. Geraszimov zseniális katona volt, mind a krími, mind a szíriai beavatkozás pályája csúcsa. Viszont ezt az ukrán kalandot vagy benézte vagy a politika és a hírszerzés alkalmatlansága kényszerítette egy alultervezett hadműveletbe. Bárhogy is, de neki is lefőtt a kávé.
A bajszos TSZ elnök nem hülye és nem volt véletlen, hogy ennyire igyekezett közvetíteni Prigo és Putyin között és az sem véletlen, hogy Prigozsint befogadta a helyzet ugyanis az, hogy Putyin egyre nagyobb nyomást gyakorolt Lukasenkora a két ország egyesítése és a fehérorosz haderő nagyobb szerepvállalása (Ukrajna) ügyében. Ezzel a közvetítéssel és befogadással Lukasenko lazított ezen a szorításon,,,,
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Asszem az elmúlt két nap után világossá vált, hogy Oroszország kiiratkozott a nagyhatalmak sorából. Eddig is csak névleg volt tagja, főként az ENSZ BT tagság és a nukleáris arzenál miatt, de az, hogy egy párezres szabadcsapat szabadon grasszálhatott az ország közepén, lelövöldözhetett helikoptereket és végül ki kellett egyezni velük, az borzasztó kínos.
Hozzárakva a háromnapos háború, kontra másfél éves szenvedést, hát nem tudom. Lassan tényleg érdemes lenne hazamennie a srácoknak, amíg még hasonlítanak egy középhatalomhoz...
Na itt az alkalom. Meg kell támadni de azonnal NATO-nak, mert mikor ha nem most, amikor ilyen gyenge, azaz kiderült, hogy ilyen gyenge. Ja, hogy atomja van? Akkor még sem gyenge, ugyanis az USA + NATO reszli hipi szupi fegyverzettel és tökéletes hadvezetéssel sem mer kikezdeni vele. Megjegyzem halkan, hogy orosz területen is kúrva nagy szopás lenne a NATO-nak győzni, max. 50% esély lenne (úgy, hogy az orosz nem vet be atomot, amint megígérte), ami valljuk be nem sok.
Más (de ide vonatkozó).
Valaki írta korábban, még a nagy pucsolás kezdetén, hogy a zusának van terve arra az esetre, ha egy atomhatalomnál felfordulás keletkezik Erősen kíváncsi vagyok, hogy mi lenne az a terv Oo. esetén. Mert, ok. egy Pakisztán, India ilyen jellegű létesítményeit meg lehet szállni különlegesekkel, de egy Oo. vagy Kína esetében ez hogy is lenne. És hogy döntené el az USA, hogy mikor jött el a pillanat, hogy oda kell küldeni a különlegeseket. Mert itt van pl. ez a Prigos eset. Mi lett volna, ha a tegnap délben az amerikai különlegesek megrohamozták volna a silókat, indító központokat mondván, hogy ne kerüljön az atomütőerő rossz kezekbe. Nem-e jártak volna úgy, mint az a világvége váró, aki az első egynapos áramszünet után, számolva a káosz elérkezésével, betör a patikába, hogy vigye azt ami majd nem lesz, aztán másnak kattan a bilincs a kezén, mert, hogy mégsem lett káosz és működik a rendfenntartás. Szóval ez az USA-nak van terve egy ilyen helyzetre, erősen kamú szagú. Egyszerűen az időpont meghatározása miatt majdnem lehetetlen kivitelezni. Ha korán megy, szétlövik, rosszabb esetben nukleáris létesítménye elleni támadásként értékelik, ami tudjuk mivel jár, ha későn érkezik, akkor már átvették a gonoszok a hatalmat az eszközök felett, akik az ilyen akciót megint csak támadásként értékelnék. Olyan kicsi az időablak egy ilyen akció kivitelezésére. hogy majd lehetetlen.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 048
113
Gondolom hogy közben árgus szemekkel lettek figyelve az ukránok, de mivel meg se moccantak, így nem volt értelme ezt tovább folytatni.
A nyugati szolgálatok megsúghatták az ukránoknak h vigyázat , lehet hogy ez kamu.

Képzeljétek el mi van ha ez a " teszt" túl jól sikerül, és magának Prigozsinnak kell csapdába csalnia, levernie a hozzá becsatlakozó lázadókat... ciki..
Szóval azért egy ilyen mutatványt csak akkor lehet előadni, ha valaki teljesen biztos országa szilárdságában.
Bazzeg, 80% feletti Putyó támogatottsága. A nyugat szerint persze csak választási csalás, rendszer szintű elmyomás, meg propaganda ez, senki se szereti. Közben állítólag éjjel megmozdultak az ukránok azért, remélem összességében már plusszos az oroszoknak ez a tegnapi maszkirovka mutatvány... Mert ennek az ukrán haderőnek egyszerűen el kell törni a gerincét, hogy sokáig ne legyen se kedvük, se erejük emberkedni velünk, mert én több esélyt látok rá mint kevesebbet ha marad belőlük valami, akkor nekünk lesz még velük dolgunk, sajnos.

Szóval kopjanak, fogyjanak!
 

perceptron

Well-Known Member
2023. június 15.
3 775
6 641
113
A bajszos TSZ elnök nem hülye és nem volt véletlen, hogy ennyire igyekezett közvetíteni Prigo és Putyin között és az sem véletlen, hogy Prigozsint befogadta a helyzet ugyanis az, hogy Putyin egyre nagyobb nyomást gyakorolt Lukasenkora a két ország egyesítése és a fehérorosz haderő nagyobb szerepvállalása (Ukrajna) ügyében. Ezzel a közvetítéssel és befogadással Lukasenko lazított ezen a szorításon,,,,
Pont ezen filoztam, hogy egyreszt szivesseget tett az orosznak, masreszt beszerzett egy ikonikus pupot a hatara, aki viszont jol johet meg, ha mondjuk Putyin hirtelen "szivinfarktust kap" es nem tudni, ki jon utana Moszkvaban...
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 903
35 713
113
Az Egyesült Államok előre tudott a Wagner-puccstervről – NYT

Washington hallgatott, mert "kevés érdeke" fűződött ahhoz, hogy segítsen Oroszországnak, állítja a jelentés
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 863
81 407
113
Véleményposzt/Alufóliasipkát fel:
Lukasenka hirtelen jött betegsége nem volt véletlen, Putyóék intézték el neki, mert keresztbe akart feküdni Fehéroroszország beolvasztásának
Lukasenkát elkapták, de nem ölték meg, ezért ő az elégedetlen Wagner vezért támogatva úgy gondolta úgy bosszulja meg a bármi áron történő beolvasztást és az élete elleni csapást, hogy Moszkvában puccsot csinál
Ez végül nem sikerült elég ütősre, de azért lett volna nagy lövöldözés a fővárosban, és lehet Prigó is megkönnyebbült, hogy nem így kellett bemennie a történelemkönyvekbe, végülis Putyin is megkönnyebbülhetett és lehet a fehérorosz fúzió meg nem határozott elhalasztást kapott mindezek mellett csendben, és egy kényszerített államcsínyhez is viszonylag kevesen lettek.
Lukasenka volt az egyetlen akinek ilyen esetben mindez megérte volna volna és csak ebben az esetben éri meg neki menedéket nyújtani Prigónak
A Wagneres fegyencek persze cöcögnek, hogy a célban visszafordultak, de a teljes sztorit nekik nyilván nem kötötte Prigó az orrukra, a világ már csak ilyen
Ez Danyilov konteója. Egyébként Lukasenko 20 éve személyesen ismeri Prigozsint.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Még egy kérdés, amit majd meglátunk. A fegyelem. Mennyire erodálja a tegnapi buli az orosz csapatok morális hozzáállását. Mennyire fogják a központi moszkvai parancsokat betartani, vagy mennyire gondolja mki úgy, hogy le is xarhatom, ha az életem a tét. Persze ez attól is függ, milyen változások lesznek a központi vezetésben.
Ez valóban így van. Éppen ezért lezárult az a lehetősége Putyinnak, hogy különleges művészkedjen. Vagy megindul, úgy rendesen a sereggel, vagy előbb utóbb lázadás lesz a seregben. Szintet kell lépnie, nincs mese. Mivel azonban nem lehet az új bort régi tömlőbe tenni, mert azt szétfeszíti (Krisztus Urunk mondása), első lépésben le kell cserélni a balfax Sojgut meg a vezérkaros fő ökröt. Ha ez megtörténik, akkor nagy durranás várható az ukrán fronton, ha nem akkor, Putyinnak annyi, mert jönni fog előbb vagy utóbb egy összhadseregi lázadás. Prigo megmutatta az utat. Nem fogják már a frontkatonák lenyelni, hogy Putyin saját ambíciói miatt lassan égesse el az orosz sereget. Ha másra nem is, de legalább erre jó volt ez a megmozdulás. Feltéve, ha mind erről Putyin nem tudott.
 

skorzeny

Active Member
2012. január 19.
19
179
28
Na itt az alkalom. Meg kell támadni de azonnal NATO-nak, mert mikor ha nem most, amikor ilyen gyenge, azaz kiderült, hogy ilyen gyenge. Ja, hogy atomja van? Akkor még sem gyenge, ugyanis az USA + NATO reszli hipi szupi fegyverzettel és tökéletes hadvezetéssel sem mer kikezdeni vele. Megjegyzem halkan, hogy orosz területen is kúrva nagy szopás lenne a NATO-nak győzni, max. 50% esély lenne (úgy, hogy az orosz nem vet be atomot, amint megígérte), ami valljuk be nem sok.
Más (de ide vonatkozó).
Valaki írta korábban, még a nagy pucsolás kezdetén, hogy a zusának van terve arra az esetre, ha egy atomhatalomnál felfordulás keletkezik Erősen kíváncsi vagyok, hogy mi lenne az a terv Oo. esetén. Mert, ok. egy Pakisztán, India ilyen jellegű létesítményeit meg lehet szállni különlegesekkel, de egy Oo. vagy Kína esetében ez hogy is lenne. És hogy döntené el az USA, hogy mikor jött el a pillanat, hogy oda kell küldeni a különlegeseket. Mert itt van pl. ez a Prigos eset. Mi lett volna, ha a tegnap délben az amerikai különlegesek megrohamozták volna a silókat, indító központokat mondván, hogy ne kerüljön az atomütőerő rossz kezekbe. Nem-e jártak volna úgy, mint az a világvége váró, aki az első egynapos áramszünet után, számolva a káosz elérkezésével, betör a patikába, hogy vigye azt ami majd nem lesz, aztán másnak kattan a bilincs a kezén, mert, hogy mégsem lett káosz és működik a rendfenntartás. Szóval ez az USA-nak van terve egy ilyen helyzetre, erősen kamú szagú. Egyszerűen az időpont meghatározása miatt majdnem lehetetlen kivitelezni. Ha korán megy, szétlövik, rosszabb esetben nukleáris létesítménye elleni támadásként értékelik, ami tudjuk mivel jár, ha későn érkezik, akkor már átvették a gonoszok a hatalmat az eszközök felett, akik az ilyen akciót megint csak támadásként értékelnék. Olyan kicsi az időablak egy ilyen akció kivitelezésére. hogy majd lehetetlen.
A NATO továbbra is védelmi szervezet. Nem támad meg senkit. Minek tenné?
Tökéletesen megéri mindenkinek, hogy Oroszország saját magát égeti.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 429
120 912
113
Azért az ilyen magvas bölcseletek helyett megvárnám hogyan és mire fog kifutni ez a sztori... Nekem legalábbis eléggé furcsa az ami eddig történt.
Nem hiszem hogy komoly erőfeszítésekbe telt volna lokalizálni és kiiktatni Prigozsint, mégsem tették meg inkább elengedik(???).
Ebből még akármi is lehet.
Apropó nem igazán hallottam áldozatokról. Van valakinek erről bármi ifója?
13 főt olvastam az állami oldalról
Meg 6 helikoptert.
A wagnert nem tudom.

Megerősítve viszont nincs.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 406
46 046
113
A Wagner PMC munkatársai már megkezdték a szerződések aláírását a védelmi minisztériummal, amelyek alapján a korábbiakhoz hasonlóan dolgoznak majd. A PMC "Wagner" parancsnokai nem álltak finanszírozójuk, Prigozhin oldalán. Összesen 33 000 alkalmazottra számítanak, akik szerződést írnak alá a MOD-val.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 110
13 535
113
Most akkor ha jol ertem a Wagner ugy telepult at Belaruszba, hogy a Nato nem tudja kivel is vannak?
A belorusz hadsereg valami 37000 fő, puskaport nem szagoltak. Most akkor mellettuk ott lesz a Wagner is?
Valószinutlen. Prigó szerintem ki akarta vonni a serege elit magját a konfliktusból, nem pedig átvezényelni.


Nem tudom, menyire pontos a fordítás, de ebben a formában azt veszem ki belole, hogy a wagnerosoknak csak egy része fogja aláírni a hadsereggel való kontraktot, nem az egésze, ahogyan eredetileg volt tervezve. A fohadiszállás pedig Szentpétervárból Fehéroroszországba lesz áthelyezve, ahonnan iránítja az afrikai bizniszt, amihez képest az ukrán szerepvállalás tiszta veszteség volt.
Szerintem ennél tobbet Prigó soha nem is akart.
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 214
4 426
113
A NATO továbbra is védelmi szervezet. Nem támad meg senkit. Minek tenné?
Tökéletesen megéri mindenkinek, hogy Oroszország saját magát égeti.
Ne nézz már mindenkit is hülyének kérlek.... NATO=USA... kimondva vagy kimondatlanul de az elmúlt évek osszkoalicios vagy minek hívtak magukat muveletei is mind NATO műveletek voltak még ha ez soha nem lett kimondva... Afganisztán, Irak, Líbia stb.... mire is voltak ezek jók?? Szolgálták az USA olajcégeinek kitermelési piacait, pörgették a védelmi ipart és szinte veszélytelen tréning terepet adtak a folyamatosan rotált egysegeknek, legieronek... tűzben voltak tartva 20 éven keresztül... milyen áron?? Ki nem szarja le a fejlett nyugaton hogy emberek milliói haltak meg, virágzó orszagok lettek romba döntve mert nem voltak "demokratikusak" .... most viszont hála istennek és békés védelmi szervezetnek a NATOnak minden rendben van, béke és megértés honol a világban.... pff.... vicc b+....
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 981
14 072
113
Az Egyesült Államok előre tudott a Wagner-puccstervről – NYT

Washington hallgatott, mert "kevés érdeke" fűződött ahhoz, hogy segítsen Oroszországnak, állítja a jelentés


Ühüm: én is előre tudom a nyertes lottó-számokat:

.

... főleg amikor utólag nyilatkozok! :cool:

.


.

... de "kis trükkel" előre is: csak azt nem, hogy mikor húzzák --majd 1x végre-- ki! ;) :p

.

... logikailag --statisztika fedőnevű matematikai részterület egy tanulmánya alapján-- gyakorlatilag mindegy milyen szám-sort mondok, statisztikailag egyszer úgyis nyerni fog majd: ha peches vagyok 2-3-4ezer év múlva, mint a legrosszabb eset!

Ez valóban így van! :oops:

.


.


.