[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1711

Guest
Nézd meg a török 5 gen programot vagy a dél koreait vagy nézd meg a török dron ipart! Vagy nézd meg a prec légi fegyvereiket !
Szerinted 10 év múlva ott fognak tartani ahol most ?
;)

Török drónösszeszerelte teljes egészében ki van szolgáltatva a kínai/nyugati iparnak, a vázon és szoftveren kivül minden külföldről jön hozzá.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 980
14 064
113
Török drónösszeszerelde teljes egészében ki van szolgáltatva a kínai/nyugati iparnak, a vázon és szoftveren kivül minden külföldről jön hozzá.

  1. Így van!
  2. Mi még ezt se tudtuk megugrani a 12+ év alatt!!! :(
  3. Ezért vett az orosz --arra a max. fél-egy évre amíg a saját kapacitást ki nem építi-- Iráni drónokat kb. 2-3 tucat Su-30(....) értékben.
  4. Lehet tippelnünk, hogy az hány 10-000 darab, azonnal-szállítósan(nem mind egyszerre, értelem-szerűen)!
Nekünk meg továbbra is "gyorsítosan-piackutatni"!
" :hadonaszos: " (keserű-irónia...)


.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 062
113
Az USA-n kívül ki gyárt 5. gen. vadászgépet? Kinek van meg minden a gyártáshoz? Olcsóbb-sok, drágább-kevés. Lehet matekolni, melyik az életre valóbb, hasznosabb, eredményesebb.
A törököknek a páva tánca lehet, hogy nem úgy fog sikerülni a végén, ahogy Erdogan tervezi, amennyiben túl tolja. BRICS, EU, NATO, keleti kapcsolatok, nagyon könnyen el lehet hasalni.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 035
54 118
113

Vlagyimir Putyin megnevezte Prigozsin utódját​


A legújabb értesülések szerint

VLAGYIMIR PUTYIN AZT JAVASOLTA, HOGY A WAGNER-CSOPORTOT A „SZEDOJ” FEDŐNÉVEN ISMERT MAGAS RANGÚ ZSOLDOS, ANDREJ TROSEV VEZESSE
– közölte a CNN a Kommerszant című lap információját.

Megjegyezték, hogy a találkozón az orosz elnök azt ajánlotta a Wagner zsoldosainak, hogy „Szedoj” (ősz hajú) fedőnevet viselő parancsnokuk alatt harcoljanak tovább.


– válaszolta Putyin.

Ezt lehet tudni Andrej Trosevről​

Mint írták, Andrej Trosev 1953 áprilisában született Leningrádban, az egykori Szovjetunióban, emellett közvetlenül részt vett a Wagner-csoport szíriai hadműveleteiben.

Az Egyesült Királyság 2022 júniusától érvényes szankcióiban úgy említi meg Andrej Nyikolajevics Trosevet, mint a Wagner-csoport vezérigazgatóját. A dokumentumok alapján a magas rangú zsoldos támogatta a szíriai rezsimet, tagja volt egy milíciának, és elnyomta a szíriai lakosságot.

Emellett az afganisztáni háború veteránja is, amiért kétszer is megkapta Oroszország legmagasabb kitüntetését, a Vörös Csillag Érdemrendet – tették hozzá.





Prigozsin jó ha vigyáz a fejére,nem biztos,hogy még sokáig a 2 füle között marad....
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 049
113

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 062
113
Lehet pislogni hogy halad délkorea a saját gépe építésével ! A törökön is meg fogsz lepődni !

Leragadtak a sosna-u 20 éves rendszernél hagyjuk már !
Én nem lepődök meg semmin. Jól halad? Mondani mindent lehet. Kész van már? Gyártásban van? Akkor mit magyarázol hülyeségeket. Mit hagyjunk. A Sosna-U-val is ugyanúgy szétlőnek mindent, a Leopard meg hipi szuper tűzvezetőjével még lövési pozícióba se került. Mennyi idő alatt gyártanak le egy harckocsit nyugaton? Az Armata meg már túl van a tűzkeresztségen, ha innen nézzük. Lehet kritálni, van is mit, de csak ésszel.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 850
113
Lehet pislogni hogy halad délkorea a saját gépe építésével !
Roni!
Elvileg te egy felnőtt férfi vagy. Ráadásul izmos is! Akkor miért viselkedsz rendszesen úgy, mint egy óvodás?

Wikiről KF-21 oldaláról példa:

"
While KAI was the primary builder, numerous other domestic and foreign companies were contracted to provide aircraft components or support. Several of these firms had worked with KAI on the T-50. For certain sensitive technologies, such as AESA radar, EO TGP, IRST and RF jammer, foreign companies were only consulted for testing support and technical advice in order to avoid arms-trading restrictions.[54][55][56]

Hanwha Aerospace signed an agreement with General Electric to manufacture General Electric F414 engines for KF-X aircraft. According to the contract, Hanwha is to manufacture key parts, locally assemble the engines, and oversee the installation of the engine on the aircraft. The company will also support flight testing and build an extensive support system for the aircraft's operations.[57][58][59]

AESA radar was co-developed with Hanwha Systems under the leadership of the ADD.[60][61] In addition, Elta Systems helped to test the prototype hardware of the AESA radar developed by Hanwha Systems,[54][62] and Saab provided technical advice to LIG Nex1, which develops Multi Function Radar (MFR) software for AESA radars.[63][55]

IRST is based on the processor unit (PU) designed by Hanwha Systems and a Leonardo sensor head unit (SHU) called the SkyWard-K with modified back-end and a Korean software that replaces the original program.[64][65][66][67]

Integrated electronic warfare equipment including RF jammer was developed by LIG Nex1.[68][69][70]

US aerospace contractor Texstars was selected by KAI to develop canopy and windshield transparencies for KF-X. Under the contract, Texstars will work alongside KAI to provide the KF-X fighter with birdstrike resistant transparencies with high-quality optics.[71][72]

Triumph Group was selected by KAI to provide airframe mounted accessory drives (AMADs) for the KF-X. Triumph will develop and manufacture the AMADs, which transfer engine power to other systems.[73][74]

Aeronautical Systems [es] (Spanish: Compañía Española de Sistemas Aeronáuticos, CESA), a subsidiary of Héroux-Devtek, was contracted to develop the emergency braking system.[75][76]

United Technologies announced in February 2018 that it was providing the environmental control system, including cabin pressurization and liquid cooling systems, as well as the air turbine starter and flow control valve.[77][78]

Martin-Baker was contracted to provide the Mk18 ejection seat escape mechanism.[56][79]

Cobham received contracts to provide missile ejection launchers, communications antennae, external fuel tanks, and oxygen systems.[80]

Meggitt was contracted to provide a wheel braking system,[81] standby flight displays, and internal sensors including a fire detection system.[82][83][84]

MBDA was contracted to integrate the Meteor beyond-visual-range air-to-air missile (BVRAAM) onto the aircraft.[85][86]

Elbit Systems was contracted by Hanwha Systems to provide terrain-following/terrain avoidance (TF/TA) systems for the aircraft.[87][88]

Curtiss-Wright was contracted by KAI to Provide complete flight test instrumentation (FTI) system, it is data acquisition system (DAS) for use in flight-test campaigns.[89]
[90]"

Mondjuk ilyen háttérrel "picit" könnyebb, mint ha mindent saját magadnak kell kifejlesztened, tesztelned, gyártókapacitást kiépítened.
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Roni

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a rendfenntartók megakadályozták a Rosszija Szegodnya és az RT médiacsoport vezetője, Margarita Szimonjan, valamint a korábbi elnökjelölt és műsorvezető Kszenyija Szobcsak meggyilkolásának előkészítését az ukrán különleges szolgálatok által – közölte az FSZB.

“Az Oroszországi Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata a Nyomozó Bizottsággal és az orosz belügyminisztériummal közösen megakadályozta az RT tévécsatorna és a “Rosszija Szegodnya” nemzetközi hírügynökség főszerkesztője, Margarita Szimonyan meggyilkolásának ukrán különleges szolgálatok általi előkészítését” – pontosított a hivatal.
“A nyomozati cselekmények során az őrizetbe vetteknél lefoglaltak egy Kalasnyikov támadófegyvert, 90 töltényt, késeket, bokszereket, gumibotokat, bilincseket, náci jelképekkel ellátott zászlókat, náci irodalmat, valamint kommunikációs eszközöket és számítógépeket a bűncselekmény szándékát igazoló információkkal” – közölte az FSZB.

Pontosították, hogy 2023. július 14-én Moszkvában és a Rjazanyi területen őrizetbe vették a “Paragraf-88” neonáci csoport tagjait, akik felderítést végeztek “a célpontjaik munkahelyén és lakóhelyi címein”.
m1221266.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a rendfenntartók megakadályozták a Rosszija Szegodnya és az RT médiacsoport vezetője, Margarita Szimonjan, valamint a korábbi elnökjelölt és műsorvezető Kszenyija Szobcsak meggyilkolásának előkészítését az ukrán különleges szolgálatok által – közölte az FSZB.

“Az Oroszországi Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata a Nyomozó Bizottsággal és az orosz belügyminisztériummal közösen megakadályozta az RT tévécsatorna és a “Rosszija Szegodnya” nemzetközi hírügynökség főszerkesztője, Margarita Szimonyan meggyilkolásának ukrán különleges szolgálatok általi előkészítését” – pontosított a hivatal.
“A nyomozati cselekmények során az őrizetbe vetteknél lefoglaltak egy Kalasnyikov támadófegyvert, 90 töltényt, késeket, bokszereket, gumibotokat, bilincseket, náci jelképekkel ellátott zászlókat, náci irodalmat, valamint kommunikációs eszközöket és számítógépeket a bűncselekmény szándékát igazoló információkkal” – közölte az FSZB.

Pontosították, hogy 2023. július 14-én Moszkvában és a Rjazanyi területen őrizetbe vették a “Paragraf-88” neonáci csoport tagjait, akik felderítést végeztek “a célpontjaik munkahelyén és lakóhelyi címein”.
m1221266.jpg
Mit mondott Margaréta?!

 
  • Tetszik
Reactions: Ramzana

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 360
113

Az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a rendfenntartók megakadályozták a Rosszija Szegodnya és az RT médiacsoport vezetője, Margarita Szimonjan, valamint a korábbi elnökjelölt és műsorvezető Kszenyija Szobcsak meggyilkolásának előkészítését az ukrán különleges szolgálatok által – közölte az FSZB.

“Az Oroszországi Föderáció Szövetségi Biztonsági Szolgálata a Nyomozó Bizottsággal és az orosz belügyminisztériummal közösen megakadályozta az RT tévécsatorna és a “Rosszija Szegodnya” nemzetközi hírügynökség főszerkesztője, Margarita Szimonyan meggyilkolásának ukrán különleges szolgálatok általi előkészítését” – pontosított a hivatal.
“A nyomozati cselekmények során az őrizetbe vetteknél lefoglaltak egy Kalasnyikov támadófegyvert, 90 töltényt, késeket, bokszereket, gumibotokat, bilincseket, náci jelképekkel ellátott zászlókat, náci irodalmat, valamint kommunikációs eszközöket és számítógépeket a bűncselekmény szándékát igazoló információkkal” – közölte az FSZB.

Pontosították, hogy 2023. július 14-én Moszkvában és a Rjazanyi területen őrizetbe vették a “Paragraf-88” neonáci csoport tagjait, akik felderítést végeztek “a célpontjaik munkahelyén és lakóhelyi címein”.
m1221266.jpg
Lp2MFk7awmQ.jpg

zaA_QHAXzAc.jpg

OM2NJkvr0tM.jpg


ozjOFCXIVO8.jpg


 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 900
11 366
113
Máshonnan nehéz lenne, mivel EU-n belüli gyártást földbe küldték.

Szlovákiából átjárnak a csövesek/csórók kukázni, mivel náluk már 15 centet adnak egy Z-vel jelölt aludobozért (nem tudom miért pont Z), olyan aluminiumhiány van.

Ez azert nem igy van :D Torvenyt fogadtak el a kornyezetvedelem tovabbi tamogatasara (ugye be van tiltva az egyszer hasznalatos muanyag tanyer/evoeszkoz/szivoszal stb). Ennek ertelmeben 2023-tol az osszes muanyagflakont es uditos/soros/stb dobozt betetdijassa tettek. Hogy meg tudjak kulonboztetni a 2023 elotti aludobozoktok, flakonoktol ezekre rakerul a Z jelzes. Ha nincs rajta, nem veszik at.

Szoval nem az aluhiany miatt veszik vissza az alu (es a pleh) dobozokat, hanem mert betetdijas, szoval fizettel erte 15 centet, amikor megvetted ;)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
.Szoval nem az aluhiany miatt veszik vissza az alu (es a pleh) dobozokat, hanem mert betetdijas, szoval fizettel erte 15 centet, amikor megvetted ;)

Szlovákiában igen, de Magyarországon nem.

Itt még a Spar elöl is elvitték az aludobozos automatát, mert már azt is feltörték a szlovákok.
De valamelyik reggel vasútállomáson is átvonult egy kiccsalád, 3 fickó kidobálta a 3 nagy kukából a szemetet a földre, purgyé eltette ami értékes, 2 nőszerű addig kirámolta a kicsiket, aztán jobbra el.