[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 232
113
ahol Oroszországnak számos jelentős ipari gyengesége van
Hát most majd nem lesz. Ezek a szankciók egyenértékűek egy erős, orosz protekcionizmussal, amire eddig a nyitott világgazdaság miatt nem volt lehetőségük. Hát most van, anélkül, hogy emiatt elzárkóznának a világ háromnegyedétől. Az erős orosz ipari bázis és a széles anyagi lehetőségek meg fogják tenni a hatásukat: az orosz ipar ujjáépülése és fejlődése.

Ez történik, ha az agylágyulat éjsötét buborékjában élő woke liberálisok beavatkoznak a világrendbe. Az élni és saját vidékén uralkodni akaró Oroszország erősebb és szuverénebb lesz, ahogy lett az elmúlt években is már!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Mert Putyin lánya?
Ha híres lenne tudása alapján, nem kellene neked itt égetni magad....
:D
Aki otthon van Oroszország témában az tudja, hogy Putyin lányainak élete tabu. Ezért is volt meglepő élete első nyilvános interjúja.
Nem hinném, hogy égetném magam, ha ismerem az orosz elitet, tudósokat, sportolókat, politikusokat, zenészeket....stb. Röviden otthon vagyokaz orosz tematikában minden téren. Ami nem mondható el a magukat "orosz szakértőknek" vallókról sem.

;)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
A nyugati szankciók nem tudták visszatartani a hazai tudomány fejlődését. Oroszország óriási mértékben járul hozzá az Antarktisz tanulmányozásához, ami jelzi az országunk egyetemein képzett szakemberek hihetetlen színvonalát. Erről Stanislav Koryakin politológus nyilatkozott a VZGLYAD lapnak. Korábban Vlagyimir Putyin elindította az új telelőkomplexumot az antarktiszi Vosztok állomáson.
„A Vosztok állomás új téli komplexumának megnyitása az országunkra rótt példátlan korlátozások körülményei között zajlott. A felmerült nehézségek ellenére azonban a hazai tudomány nem áll meg” – mondta Stanislav Koryakin, politikai tanácsadó, az Orosz Föderáció Természeti Erőforrások Minisztériuma Köztanácsának tagja, a „Jelenések és stratégiák” című Telegram csatorna szerzője. .”

„Oroszország nemcsak hogy nem szűnt meg jelentős mértékben hozzájárulni a globális tudomány fejlődéséhez, hanem folytatja az önfejlesztés folyamatát is. Lépésről lépésre modernizáljuk a hazai ipart és jobbá alakítjuk polgáraink életét. Mindez kétségtelenül óriási érdeme azoknak a tudósoknak, akik megértik a hazáért való munka fontosságát” – tisztázza a szakember.

„Meg szeretném jegyezni, hogy az Antarktisz tanulmányozása rendkívül összetett és nehéz feladat. A szakemberek szállítása és a szükséges létesítmények elrendezése szempontjából ez az egész folyamat az űrkutatáshoz hasonlítható. Tisztelegni kell elnökünk előtt, aki személyesen jelentős mértékben hozzájárul a hazai tudomány fejlődéséhez” – hangsúlyozza a beszélgetőtárs.

„Az ehhez hasonló kutatások hihetetlenül fontosak az egész emberiség jövője szempontjából. Egy olyan kontinensről beszélünk, amelyet gyakorlatilag nem érint a civilizáció. Tanulmányozása lehetővé teszi számunkra, hogy sok következtetést vonjunk le bolygónk kialakulásáról és éghajlatának változásáról. A megszerzett adatok hatalmas tudományos ugrást tehetnek lehetővé” – összegzi Koryakin.

Korábban Vlagyimir Putyin elindította az új telelőkomplexumot az antarktiszi Vosztok állomáson. Erről az államfő hivatalos honlapján számolt be. Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök is részt vett az ünnepségen videokonferencia útján.

„Jó munkát kívánunk, kívánjuk, hogy minden a megszokott módon menjen. Úgy tudom, hogy ott, az állomáson is vannak megfelelő, egészségmegőrzéssel kapcsolatos modulok, sportmodulok, sőt, véleményem szerint, még műtő is van ott. Abból indulok ki, hogy soha nem kell ezt használnod, és rendszeresen fogsz egészségügyi rendszereket használni” – mondta Putyin. Megjegyezte, hogy az állomás szakembereinek olyan feladatokat kell ellátniuk, amelyek „az egész emberiség számára – minden túlzás nélkül” fontosak.

Emlékeztetünk arra, hogy a Vostok állomást 1957-ben alapították, és az Antarktisz jégkupoláján található, 3,5 ezer méteres magasságban. Az új telelőkomplexum egy öt blokkból álló, több mint háromezer négyzetméteres moduláris felépítés, amelyet úgy terveztek, hogy a téli időszakban akár 15 fő, a szezonban pedig 35 fő kényelmes elhelyezésére szolgáljon.

Két lakótömbben találhatók laboratóriumok, személyes helyiségek, konyha, étkező, rekreációs rész, edzőterem, szauna, orvosi rendelő műtővel. Két mérnöki tömbben kazánházak, raktárak, elektromos panelek generátorral. Az ötödik blokkban garázs, műhely és hóolvasztó található.

A komplexum 95 cm vastagságú ásványgyapot szigeteléssel „burkolt”, homlokzata extrém fagynak ellenálló kompozit panelekből készül. Minden alapvető felszerelés - fűtés, energia és vízellátás - Oroszországban készül.


Hogyan épült?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 498
18 557
113
Aki otthon van Oroszország témában az tudja, hogy Putyin lányainak élete tabu. Ezért is volt meglepő élete első nyilvános interjúja.
Nem hinném, hogy égetném magam, ha ismerem az orosz elitet, tudósokat, sportolókat, politikusokat, zenészeket....stb. Röviden otthon vagyokaz orosz tematikában minden téren. Ami nem mondható el a magukat "orosz szakértőknek" vallókról sem.

;)

Csak az orosz történelmet és az orosz emberek gondolkodását nem ismered. Ahogy láttuk.
:)
Sebaj.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Csak az orosz történelmet és az orosz emberek gondolkodását nem ismered. Ahogy láttuk.
:)
Sebaj.
Ismét kötekedni van kedved,Nincs mit csinálnod vasárnap délután ? Egyébként az 1917. október 25.(nov.7.) forradalmat bolsevik forradalomnak is szokták nevezni. Ezt sem tudtad? Sok mindent nem tudsz. :)
Sebaj.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
Mert Putyin lánya?
Ha híres lenne tudása alapján, nem kellene neked itt égetni magad....
:D

Itt csak te égeted magadat.
Ha valakit X éven át elrejtenek a nyilvánosság elől, akkor azt nem túl meglepő módon kevesen ismerik. Putyin lányait pedig évtizedeken át elrejtették a nyilvánosság elől. Egyébként például Koroljov is világhírű lehetett volna a tudása alapján. Mégsem ismerte kb. senki a szovjet határokon kívül mert elrejtették a nyilvánosság elől, csak úgy emlegették, hogy "a Főtervező".
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
A Project 22220 "Yakutia" negyedik jégtörőjének ez év végére állnia kell, és akkor már NYOLC atomjégtörőnk lesz.

Az ötödik "Chukotka" 2026-ban. Még a Szovjetunióban sem volt ilyen csoport. Fennállásának végén már csak HAT volt belőlük.
Ma pedig a Balti Hajógyárban megkezdték a hatodik atomjégtörő a "Leningrad" építését is.

 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 696
9 617
113
nemtom de ezen még jóval idősebb volt a putyó mint mostanság
:)
Két dolgot tegyünk ehhez hozzá: 1.Ez a kép valószínűleg nem egy tükör előtt készült. 2. Az utolsó olyan videó, ahol Putyin a bal kezén viselte a karóráját, a 90-es években készült, amikor megérkezett Moszkvába Szentpétervárról. Utána átszokott arra, hogy a jobb kezén hordja az órát, ahogy egy tv interjúban megmondta, azért mert zavarta, hogy az óra koronája nyomta a bal kezét. Azóta egyszer lehetett látni úgy, hogy a bal kezén volt karóra. 2005-ben, amikor egy Tu-160-assal repült 6,5 órát, amibe beleiktettak egy H-555 tesztindítást és egy légi utántöltést is. Viszont akkor kettő karórát viselt. Az egyik, a sajátja a jobb kezén, a másikat pedig ami a bal kezén volt, azt a személyzettől kapta. Ne kérdezzétek milyen típusú karóra, de olyat hordott a személyzet minden tagja. Nem Sturmanszkije, mert azt felismertem volna.
 

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
633
2 661
93
Két dolgot tegyünk ehhez hozzá: 1.Ez a kép valószínűleg nem egy tükör előtt készült. 2. Az utolsó olyan videó, ahol Putyin a bal kezén viselte a karóráját, a 90-es években készült, amikor megérkezett Moszkvába Szentpétervárról. Utána átszokott arra, hogy a jobb kezén hordja az órát, ahogy egy tv interjúban megmondta, azért mert zavarta, hogy az óra koronája nyomta a bal kezét. Azóta egyszer lehetett látni úgy, hogy a bal kezén volt karóra. 2005-ben, amikor egy Tu-160-assal repült 6,5 órát, amibe beleiktettak egy H-555 tesztindítást és egy légi utántöltést is. Viszont akkor kettő karórát viselt. Az egyik, a sajátja a jobb kezén, a másikat pedig ami a bal kezén volt, azt a személyzettől kapta. Ne kérdezzétek milyen típusú karóra, de olyat hordott a személyzet minden tagja. Nem Sturmanszkije, mert azt felismertem volna.
Tessék. Így már hihető?
PT-g9-ZU-Nno.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
26 059
87 990
113
Antonka ...

:D

Az egész "háború lesz", "Putyin megtámadja a NATOt" pont azoknak a kreténeknek szól, akik esetleg nem feltétlenül szavaznának Putyinra. Azokat próbálják meg összetrombitálni, de előbb lesz Oroszországban komcsi elnök, mint nyugatvezérelt liberási báb.

Ilyeneket ír ez a kretén:
"Putyintól jobbra lévő ellenzék egyik vezetője, Igor Sztrelkov" :D :D :D
Sztrelkov és a jobboldal ..., meg vezető ... :D Nacionalista, de hogy jobbos lenne ...
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 044
15 023
113
Vojennaja Prijomkama reggeli adása: Tu-214

Ennek a programnak a főszereplője a Kazanyban gyártott Tu-214 repülőgép, amelyen az elnök is repül, és amely a közeljövőben mindenki számára elérhetővé válik. A szankciók értelmében, amikor a nyugati repülőgépgyártók elhagyták Oroszországot, csak a belföldi repülőgépek menthetik meg a légiforgalmat. Nélkülük megtorpan a tömeges utasrepülés hazánkban, és ez lesz a legrosszabb hatással mind a gazdaságra, mind az SVO frontjára. Tehát mit tesznek annak érdekében, hogy a Tu-214-es gyártás teljes kapacitással működjön? A kérdés megválaszolására Alekszej Egorov „Vojennaja Prijomka” műsorvezetője Tatárföldre megy, a Gorbunovról elnevezett kazanyi repülőgépgyárba, hogy saját szemével lássa, hogyan zajlanak az új Tu-214-es tesztrepülései, és hogyan fejlődik ezeknek a repülőgépeknek a gyártása. És természetesen a műsor nézői választ kapnak a fő kérdésre: mi a különbség az „Oroszország” különleges repülési különítmény elnöki Tu-214-e és azok között a gépek között, amelyeken a hétköznapi utasok repülnek?

Szép a madár. Felmerült bennem a kérdés, hogy miben különbözhet az elnöki gép a személyszállítótol? Itt most nem a berendezésre gondolok, meg a belső térre, hanem pl védelem terén. Gondolom rakéta elhárító csalik stb, a zavarást megakadályozó cuccok, ultra extra radarok, stb. De mivel jobb a repülő maga...úgy értem ha ott meghibásodik a hajtómű, az is lezuhan... tudom hogy hüleséget kérdezek, de kíváncsi lennék rá. Mert gondolom nincs a pakliban hogy az elnök majd jól kiugrik ejtőernyővel. Én tuti fejlesztenék kapszulákat amiket ki lehet lőni, mint az űrhajóból, és ejtőernyővel ereszkedne... remélem nem teljesen ordas baromságot kérdezek...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 149
113
Antonka ...

:D

Az egész "háború lesz", "Putyin megtámadja a NATOt" pont azoknak a kreténeknek szól, akik esetleg nem feltétlenül szavaznának Putyinra. Azokat próbálják meg összetrombitálni, de előbb lesz Oroszországban komcsi elnök, mint nyugatvezérelt liberási báb.

Ilyeneket ír ez a kretén:
"Putyintól jobbra lévő ellenzék egyik vezetője, Igor Sztrelkov" :D :D :D
Sztrelkov és a jobboldal ..., meg vezető ... :D Nacionalista, de hogy jobbos lenne ...
Most őszintén erre a kreténre miért kell egy word dokumentumot rábízni??
A Szovjetúnióban meg Putyin alatt felnőtt nemzedékeknek van annyi önvédelmi ösztöne, hogy nem fogja felvésni egyetlen papírra sem a személyes adatait, amin az szerepel, hogy Putyin ellenfelét szeretné támogatni. :cool:
Ne legyünk meglepődve, azon ha a jelöltről kiderül, hogy egy FSzB kreálmány.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 126
82 890
113
Szép a madár. Felmerült bennem a kérdés, hogy miben különbözhet az elnöki gép a személyszállítótol? Itt most nem a berendezésre gondolok, meg a belső térre, hanem pl védelem terén. Gondolom rakéta elhárító csalik stb, a zavarást megakadályozó cuccok, ultra extra radarok, stb. De mivel jobb a repülő maga...úgy értem ha ott meghibásodik a hajtómű, az is lezuhan... tudom hogy hüleséget kérdezek, de kíváncsi lennék rá. Mert gondolom nincs a pakliban hogy az elnök majd jól kiugrik ejtőernyővel. Én tuti fejlesztenék kapszulákat amiket ki lehet lőni, mint az űrhajóból, és ejtőernyővel ereszkedne... remélem nem teljesen ordas baromságot kérdezek...
A keskenytörzsü regionális Tu-214-et Putyin csak belföldön használja, tehát mikor orosz régiókba látogat. Ez a gép kéthajtómüves, ha elromlik az egyik akkor is le tud szállni a gép. Nyilván az elnöki gép komolyabb navigációs és kommunikációs rendszerekkel van felszerelve. Mellette rádió-elektronikai zavarórendszerekkel. Kölföldre a szélestörzsü, 4 hajtómüves Il-96-300-al repül.