[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 023
113
Putyinnak nagyon is érdekében volt, ez egy üzenet a potenciális új Navalnijoknak.
Annyira, hogy erről a hazaárulóról telepakoltad a fórum minden szegletét, bezzeg a jóval fontosabb Tucker interjú kimaradt ebből a rivaldafényből. Kaptál/kapott valakitől egy parancsot a helyi F. O. S. és ti most erre a jelentéktelen senkire próbáljátok terelni a figyelmet.

Az igazán ne is zavartasson, hogy minek üzenni, aki tényleg útban van az eddig is kiugrott az ablakon az oroszoknál, ahogy nyugaton is elpatkolt, nem kellett itt senkinek sem üzengetni.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 151
15 783
113
Annyira, hogy erről a hazaárulóról telepakoltad a fórum minden szegletét, bezzeg a jóval fontosabb Tucker interjú kimaradt ebből a rivaldafényből. Kaptál/kapott valakitől egy parancsot a helyi F. O. S. és ti most erre a jelentéktelen senkire próbáljátok terelni a figyelmet.

Az igazán ne is zavartasson, hogy minek üzenni, aki tényleg útban van az eddig is kiugrott az ablakon az oroszoknál, ahogy nyugaton is elpatkolt, nem kellett itt senkinek sem üzengetni.

Nézd mér meg ki rakta be először

  • a Tucker interjú magyar (Ultrahangos) linkjét
  • A Tucker interjú youtube linkjét
  • Gonzalo Lira utolsó bejelentkezését (ezt valószínűleg nem elsőként, hanem a halálhíre után)

Aztán ha megnézted, majd lehet pattogni.
 
  • Tetszik
Reactions: krisss and enzo

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 229
113
Az én kérdéseim továbbra is állnak:
Itt és most Putyin mit nyert egy halott Navalnijjal?
Miért nem ölette meg fél évvel ezelőtt, vagy fél év múlva, az ottani választások után?
Mekkora volt Navalnij társadalmi támogatottsága a Föderációban?
Egy hónappal az orosz elnökválasztás előtt ilyen akcióba beleállni és vállalni a teljes nyugati média reklámzokogását...., ebben sok ráció nincsen.
Jöhetnek a röhögős emotikonok!!!! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 982
87 553
113
A közeljövő politikai cselekménye Navalnij holtteste körül fog összpontosulni – fontos, hogy a kurátorok mindenáron megszerezzék a holttestét, hogy a Kreml elleni kosként használhassák. Az intrika az, hogy a kurátorok „független” vizsgálatra akarják vinni a holttestet, amely meghatározná Navalnij erőszakos halálának állítólagos nyomait. A Londonból szétszórt külföldi ügynökségi hálózatokban már történtek ilyen továbbítások.

Az Omszkban történt események most megismétlődhetnek a halott Navalnijjal.- mármint Németrszágba való szállítása. Ismét a rokonokat használják majd nyomásgyakorlásra, és az biztos, hogy látni fogunk egy újabb nyílt felhívást Putyinhoz az „áldott” feleségtől, Julia Navalnaja-tól, aki férjére csak halála után, mosollyal az arcán emlékezett a müncheni konferencián - az utóbbi években egyébként soha nem látogatta meg a férjét a börtönben. Ebben a helyzetben a rokonok között csak Navalnij édesanyja a sajnálatra méltó, aki természetesen mindent másként kezel - de őt is megtörik, ott tudják, hogyan kell csinálni. Látunk tömeges őrjáratokat, nyilvános ál-könnyes leveleket, „adják át Navalnij testét”, és nekrofília vádjait. Nyomás lesz a humanizmusra.

A Kreml ugyanakkor tökéletesen megérti, hogy amint átadják a holttestet a hozzátartozóknak, „független vizsgálatra” küldik, amely a Novicsok-mérgezésig bármit megállapíthat. Ez az oka annak, hogy késik a vizsgálat hivatalos következtetése lezárása és akkor az oroszországi temetés pontosan az elnökválasztás időpontjain (!) - és a temetkezési hely, mint gyülekező pont és ok a következő tiltakozási hullámra. Nehéz ügy a Kreml számára.

Navalnij holttestét nem egyhamar hagyják békén, a csontokon táncolás még sokáig folytatódik, és az egész helyzetet a választások előtti utolsó napig fogják felhasználni – egy kétségbeesett kísérlet egy orosz Maidan megszervezésére, amelyre minden erőt ráirányítanak.
Ennek az MI6 ügynök hazaárulónak az esetét jobban akarják felgöngyölíteni, mint az ÉÁét ...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 982
87 553
113
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 229
113
Ennek az MI6 ügynök hazaárulónak az esetét jobban akarják felgöngyölíteni, mint az ÉÁét ...

Valóban erősen szagos így ez a Navalnij-ügy, miközben az NS vezeték felrobbantódását 2022. szeptembere óta még mindig nem bírta kideríteni az USA/NATO egyetlen szervezete sem. Ezzel szemben már a Navalnij halálát követő 15. percben minden kétséget kizáróan azonnal tudták, hogy ki tette…, aha, értem, azért ez nem semmi, Holmes és Marple már mehet is a pics@ba.

A Nyugat mainstream sajtó és a megélhetési politikus színészek tényleg ennyire szakmaiatlanná és hülyévé váltak, vagy szimplán csak a nyugati állampolgárokat nézik ennyire debilnek? Persze elnézve az egyes közösségi médiákban a tomboló IQ-t, az utóbbi esetben ez valóban nem lenne minden alapot nélkülöző…

Putyin rendszerére nem a lepkefing szintű hazai támogatottsággal rendelkező „ellenzékiek” jelentenek valós veszélyt, hanem a saját belső köre, nekik pedig már rég üzent: lásd Prigozsin repülőgépét.

Az orosz-ukrán háború ugyanis kiváló lehetőség volt arra is, hogy Nyugatról az összes első körös féleszűt, aki alig várta, hogy fegyvert foghasson és balhézhasson, ezeket azonnal beetették a nagy mesékkel, ők meg rohantak is oda meghalni.
Közben az orosz oldalon is kiváló lehetőség nyílt arra, hogy a börtöntöltelékek egy jó részét „hasznosítsák”, illetve az ottani 5 magánhadsereg egyikét is kissé leamortizálják. Nyilván emiatt a maradék 4 magánhadsereg nem sírta tele a kispárnáját, elvégre a legnagyobb hazai riválist tették szopórollerre, akinek a vezetője nem mellesleg túl sokat tudott és túl nagy befolyással is bírt.
Haladt is szép komótosan ez a bahmuti húsdaráló, a minél több a halott, annál jobb elve alapján. Hullottak az ukrán egységek és az ukrán egyenruhába bújt tanácsadók, meg hullottak azok is, akikre ilyen vagy olyan okból, de kimondottan nem volt szüksége már a Kremlnek.
Valószínűleg erre jött rá Prigozsin, a történet folytatása már ismert…


Mellékesen..., hogy legyen ok a vidámságra:
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 603
25 023
113
Az áruló, utóhatás:
"Alekszej Navalnij felesége, Julija Navalnaja hirtelen megjelent a most kezdődő müncheni biztonsági konferencián, ott pedig beszédet is mondott. Amelyet azzal kezdett, hogy a hír hallatán először nem tudta eldönteni, hogy melyiket válassza: A gyerekeihez rohanjon, vagy a müncheni biztonsági konferenciára, de aztán arra gondolt, hogy az egykori férje mit választana és ezért ő a konferenciát választotta. Majd pedig tulajdonképpen felszólította a nyugati világ vezetőit, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy megbüntessék személyesen Putyint és hazája kormányát, amit gonosznak, szörnyűnek és hasonlóknak nevezett. A gyerekekkel meg legyen együtt ma a vicsori puma. Vannak fontosabb dolgok is, mint a család, például az Ügy.

És ezután Ursula von der Leyennel meg a jó ég tudja kivel találkozik, fotózgatják, interjút ad, jön-megy. Emlékszem, korábban hány rendezvényen volt, jó ruhákban, vörös szőnyegen fotózták, mosolygott, szerepelt, pénzért előadásokat tartott, közben az ura meg a börtönben várta a mai napot.

A hülyéket nem tudom sajnálni, a meggyőződéses hülyéket pedig általában még kevésé. Amikor valakinek a hatalom azt mondja Oroszországban, hogy ne gyere haza, mert letartóztatunk, az óriási kegy, aki ezzel nem él, az küldetéstudatos bolond. Ezt a szerencsétlent, Navalnijt viszont sajnálom. Nem azért, amit saját magának csinált, hanem azért, mert ilyen felesége volt."

Thuróczy Richard bejegyzése

 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 229
113
Elég speciális eset volt, gondolom ezért hagyták neki. Ami képbe belefutottam a neten, meg itt a fórumon, közvetlen kapcsolat soha nem volt, mindig elzárt szobából beszélt mindenkivel. Ha megölték, annak belső munkának kellett szerintem lennie.
Miért lenne ez meglepő..., vannak nyugati ügynökök vagy nekik dolgozó "bennszülöttek" mindenhol beépülve Oroszország szerte pont úgy, ahogy orosz ügynökök vagy nekik dolgozó bennszülöttek szerte Nyugaton. A qrválkodás és a bérgyilkosság után ez a harmadik "legősibb mesterség".
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 459
18 015
113
Miért lenne ez meglepő..., vannak nyugati ügynökök vagy nekik dolgozó "bennszülöttek" mindenhol beépülve Oroszország szerte pont úgy, ahogy orosz ügynökök vagy nekik dolgozó bennszülöttek szerte Nyugaton. A qrválkodás és a bérgyilkosság után ez a harmadik "legősibb mesterség".
Ez tiszta sor, de itt Oroszország elvileg legszigorúbban örzött börténéről van szó. Messze északon, Szibéria kellős közepén. Ebbe a börtönbe gondolom a legkeményebb, és a leg "érzékenyebb" rabokat küldik. Ha itt is vannak külföldi ügynökök, akik kinti parancsra ölnek, az nagyon komoly kérdéseket vet fel. Ha meg Moszkvából ezt engedték, akkor dől az elmélet, hogy ez nem Putyin tudtával történt.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
1 018
9 229
113
Ez tiszta sor, de itt Oroszország elvileg legszigorúbban örzött börténéről van szó. Messze északon, Szibéria kellős közepén. Ebbe a börtönbe gondolom a legkeményebb, és a leg "érzékenyebb" rabokat küldik. Ha itt is vannak külföldi ügynökök, akik kinti parancsra ölnek, az nagyon komoly kérdéseket vet fel. Ha meg Moszkvából ezt engedték, akkor dől az elmélet, hogy ez nem Putyin tudtával történt.
Akár Putyin jóváhagyásával is történhetett, de a Putyin elleni nyugati mainstream hisztéria szempontjából Navalnij halála gyakorlatilag nem oszt és nem szoroz, mint ahogy az orosz elnökválasztás végeredményét pont annyira befolyásolja egy élő Navalnij, mint egy holt Navalnij.
Nem gondolom, hogy Putyin legfőbb gondja a napokban az volt, hogy Navalnijt hamar-hamar eltegyék láb alól, mert az ő szempontjából nem volt fajsúlyos tényező sem pro, sem kontra.
Ha egy nyugati ügynökség eltervezte a Navalnij-áldozatot, hogy ezzel is befűtsenek Putyinnak és erről tudtak a Kremlben, akkor meg lehet, direkt hagyták is, mert előbb-utóbb az ő tervük is ez volt, de így akár maradhatott vissza "kellemetlen bizonyíték", amit majd a megfelelő időben be lehet dobni a médiában. Amcsiban is lesznek választások valamikor év vége felé...
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 194
29 215
113
De az is lehet, hogy tényleg csak a körülményekbe halt bele, nincs itt semmiféle gyilkosság. Egyébként ez az időzítés úgy kellett Putyinnak, mint öveges Pavolnak a hanyatt esés. Viszont úgy vettem észre, hogy II. Erzsi médiaiskolájában végzett: Never complain, never explain. Putyin soha nem fog magyarázkodni, hogy hát ő azért nem lehetett, mert.. Szóval a nyugati média könnyen ugat.
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 459
18 015
113
Akár Putyin jóváhagyásával is történhetett, de a Putyin elleni nyugati mainstream hisztéria szempontjából Navalnij halála gyakorlatilag nem oszt és nem szoroz, mint ahogy az orosz elnökválasztás végeredményét pont annyira befolyásolja egy élő Navalnij, mint egy holt Navalnij.
Nem gondolom, hogy Putyin legfőbb gondja a napokban az volt, hogy Navalnijt hamar-hamar eltegyék láb alól, mert az ő szempontjából nem volt fajsúlyos tényező sem pro, sem kontra.
Ha egy nyugati ügynökség eltervezte a Navalnij-áldozatot, hogy ezzel is befűtsenek Putyinnak és erről tudtak a Kremlben, akkor meg lehet, direkt hagyták is, mert előbb-utóbb az ő tervük is ez volt, de így akár maradhatott vissza "kellemetlen bizonyíték", amit majd a megfelelő időben be lehet dobni a médiában. Amcsiban is lesznek választások valamikor év vége felé...
Nem követtem különösebben Navalnij sorsát, karrierjét, fogalmam sincs, mekkora támogatottsága volt otthon. Nyugaton felkapott volt, simán elhiszem, hogy otthon nem volt nagy követő tábora. Azért írtam az első kommentet, mert Boki egyértelmű, kész tényként írta, hogy a halála kizárólag a Nyugatnak volt hasznára, erre írtam, hogy ha ez sikerült Putyinék akarata ellenére, abban a börtönben, az probléma. Nem is kicsi (legalábbis szerintem). Ha viszont Putyin tudtával, kvázi engedélyével történt, akkor viszont mégsem volt annyira ellenére.

*Persze van harmadik opció, az, hogy egy haramdik, hazai "erő" ölte meg. Prigozsin után nem lepődnék meg éppen ezen sem.
**Negyedik opció, hogy egyszerűen természetes halált halt a sok évnyi börtön miatt, és mindenki túlgondolja az egészet.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
5 194
29 215
113
Nem követtem különösebben Navalnij sorsát, karrierjét, fogalmam sincs, mekkora támogatottsága volt otthon. Nyugaton felkapott volt, simán elhiszem, hogy otthon nem volt nagy követő tábora. Azért írtam az első kommentet, mert Boki egyértelmű, kész tényként írta, hogy a halála kizárólag a Nyugatnak volt hasznára, erre írtam, hogy ha ez sikerült Putyinék akarata ellenére, abban a börtönben, az probléma. Nem is kicsi (legalábbis szerintem). Ha viszont Putyin tudtával, kvázi engedélyével történt, akkor viszont mégsem volt annyira ellenére.

*Persze van harmadik opció, az, hogy egy haramdik, hazai "erő" ölte meg. Prigozsin után nem lepődnék meg éppen ezen sem.
**Negyedik opció, hogy egyszerűen természetes halált halt a sok évnyi börtön miatt, és mindenki túlgondolja az egészet.
A Nyugatnak volt hasznos, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy ők tették. Csak bontottak egy pezsgőt és kihasználják. Hülyék lennének nem kihasználni. Eltűnt a médiából az avgyejevkai sz*pás, a Tucker Carlson interjú, a parasztlázadások.

Egyébként érdekes, hogy vannak ilyenek, akik a szent Mozgalmat nem csak a saját életük, de a családjuk elé is helyezik, Stier emlegette az Ultrahangon Lenint és Krupszkaját, nekem Mező Gábor kutatásai jutottak eszembe, a nevelőintézetekbe leadott gyerekekről (Kepes pl), hogy anyu és apu karriert csinálhasson. Vagy Szántó Judit, akit megpróbáltak József Attilához ragasztani az emlékezetpolitikában. A lánya, Éva az apai nagyszülőknél nevelkedett, aztán, mint egy csomagot, továbbpasszolták Moszkvába, ahol az apja már Kun Béla lányával élt.. Aztán amikor jött az elvtársak közötti leszámolás, ő is gyermekotthonokba került. Aztán, meglepetés, öngyilkos lett 43 évesen.
Navalnij feleségét is jobban érdekli a csillogás meg a Szent Ügy, mint a család az család.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 321
10 356
113
5GZa9Bh.jpeg