[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
Első adat a Központi Választási Bizottságtól: Putyin a szavazatok 87,97 százalékát szerezte meg
PUTYIN A SZAVAZATOK 87,97%-ÁT MEGSZERZI AZ RF ELNÖK VÁLASZTÁSÁN, A JEGYZŐKÖNYVEK 24,4%-ÁNAK FELDOLGOZÁSA UTÁN – A CEC ELSŐ ADATAI

"A 81% azért nem jó mert lukasenka is annyit kapott, legyen inkább 83 esetleg 87 százalék." (Demkó attila)
Ha az adatok előtt írta akkor eleg penge a csávó.
 

Faboo78

Well-Known Member
2018. január 4.
261
998
93
Ott egy fotó róla - googlizd ki, ha nem hiszed.
Amúgy meg pétervár környékén már megdrónoztak egy finomítót: lángolt rendesen, szóval simán el repülnek odáig az ukri drónok.
Épp ez a baj, hogy ez nem hit kérdése. Ha ukrán csatorna tesz közzé egy orosz videót, ami Szent-Péterváron készült, az enyhén szólva gyanús. Ha ezt egy orosz bármilyen közösségi portál tenné meg, kevésbé lenne gyanús. De nem tette. A fotót, videót hagyjuk. Mindkét fél pofátlanul hazudok, és hamisít. Videót és fényképet is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 378
45 770
113

Elnökválasztás: a jegyzőkönyvek 98%-a feldolgozva, Putyin rekorderedménnyel nyer​

A jegyzőkönyvek 98%-os feldolgozottságának eredménye alapján Vlagyimir Putyin rekorderedménnyel: a szavazatok 87,34%-ával nyeri az orosz elnökválasztást .

Ezeket az adatokat március 18-án délelőtt közölte a CEC.

Több mint 72,4 millió orosz állampolgár adta le voksát a jelenlegi vezetőre.
Nyikolaj Haritonov kommunista párt jelöltje 4,3%-ot (3,56 millió szavazat), Vlagyiszlav Davankov (Új Emberek Párt) 3,8%-ot (3,15 millió), az LDPR vezetője, Leonyid Szluckij 3,17%-ot (2,7 millió szavazat) szerzett.

Putyin jelenlegi előzetes eredménye rekordot jelent számára az elnökválasztáson való részvételének teljes időszakában.
A 2018-as választásokon 76,69%-os végeredménnyel nyert.
Источник: https://rusvesna.su/news/1710743613
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Én sokkal keményebb beszédre számítottam.
Ez még mindig valamiféle nyugati belátásban, és enyhülésben bízik?

Itt egy utolsó utáni alkalom, hogy helyre hozza azt, amit 2004-ben, 2008-ban, 2014-15-ben, és 22-ben a tököléssel, és a nyugat iránti bizalmával elbaszott, de még most sem akaródzik neki, és így az utódjára marad.
Ha azt hiszi, hogy még jöhet olyan békés fordulat, ami által ő a nyugati (és ha minden így marad, akkor a globális) történelemírásban egy pozitív szereplő lesz, akkor hülye.
Amíg Rinkevicsek szabadon és nyíltan, következmények nélkül beszélhetnek Oroszország megsemmisítéséről, amíg drogos, zavaros szexuális identitású bohócok hágai vádlottak padjára kívánják, amíg ott az ICC-ben saját szerepüket túl gondolva, minden törvényes hatály nélkül sorra vádolnak meg rajta kívül más orosz katonai és állami vezetőket, amíg napoleon-szindrómában szenvedő idióták naponta beszélnek a megtámadásukról, addig próbálhat ez bármit békés úton, az a vonat ott elment, hogy 22 februárban nem sikerült 3 nap alatt lenyomni ukrajnát.
Ha akkor ott - az amerikai és brit hírszerzési segítség ellenére - sikerült volna lenyomni, akkor mindenki félre nézett volna, és már rég vége lenne, 1 millió ember ma is élne.

Én azt hittem csak arra vár, hogy vége legyen a választásoknak, és akkor indul a buli. A minimum az lenne, hogy a Medvegyev által leírt 6 pontot alapvetésként ő is, mint elnök, kinyilatkoztatja. Aztán egy utolsó figyelmeztetés a nyugati kalandoroknak, és ultimátum Lettországnak Rinkevics miatt: kiadják 24 órán belül, vagy hadüzenetnek veszik. Ebben az esetben Lettország a támadó fél, és ha a NATO bármilyen módon válaszol, akkor ...

Melyik állandó BT tag menne el szó nélkül amellett, hogy egyik ellenséges bolhafing szomszédjának első embere azt mondja ki, hogy meg kell semmisíteni? Ha mondjuk Laosz ezt mondaná Kínáról egy Tajvan elleni katonai akció közepén?
Vagy ha az öböl háborúban egy Bahrein ezt mondta volna az USA-ról, másnap kiköt egy óceánjáró tele amerikai turistákkal és félóra alatt megszállják az országot.

Még azzal sem zárná le ezt a szembenállást, ha mondjuk behúzza egész ukrajnát. Maradna a nyugati retorika, a szankciók, az állandó kóstolgatás, a cél - Oroszország megsemmisítése, nukleáris fegyverektől történő megszabadítása, feldarabolása, elfoglalása - nem változna. A szembenállás csak teljes nyugati vereség okozta paradigmaváltással érhet véget. Ehhez a következőkre van szükség: USA-Oroszország közötti béke, biztonsági garanciák, befolyási övezetek pontos meghatározása, új, valóságon alapuló, multipoláris világrend elfogadása. Ehhez pedig - sajnos - a NATO-t is muszáj lesz megharapni ott, ahol annak a legkevésbé fáj, és ami nem indít el visszafordíthatatlan eszkalációt. Lettország hülye miniszterelnökének megnyilatkozása ilyen: nem lehet következmények nélkül hagyni, és meghagyja a nyugatnak azt a látszatot, hogy nem azért nem lesz 5. cikkely, mert félnek az orosztól, hanem azért, mert Lettország vezetője őrültséget csinált és hadat üzent az oroszoknak. (nyilván nem lesz ilyen, mert a nyugat már belekormányozta magát egy olyan helyzetbe, ahonnan a legkisebb visszatáncolás is vereséggel ér fel, ez a jelen helyzet tragédiája, és a tanulság a jövő nyugati/európai vezetői számára, hogy mindig kell lehetőséget adni egy esetleges visszatáncolásra)

Szerintem a nyugat csak akkor kényszeríthető rá az orosz projekt feladására, ha az oroszok ukrajnát, moldovát és a balti országokat is elfoglalják. Hogy aztán egy úgy valósul meg, hogy utóbbiak a föderáció részeivé válnak, vagy NATO-talanított protektorátusok lesznek, papíron független politikával, az már a jövő zenéje.

Mindez elkerülhető lett volna, ha az öreg Európa 2003-tól kezdve szembeszáll az USA törekvéseivel, a balti országokat nem engedi a NATO-ba, a lengyel fegyverkezéshez nem ad eurócsilliárdokat, nem csicskul be az amerikai szankcióknak, amit nyugat-európai cégek ellen hoztak, ha részt vesznek az északi áramlat építésében. Az volt a vörös vonal, ott kellett volna azt mondani, hogy na eddig és netovább. De úgy is nézhetjük, hogy ott lett minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy Európának nemhogy hitelessége (ugye macron úr), de függetlensége sincs.

Szóval eddig Putyin választások utáni retorikája vérszegény. Ha nem mutat erőt, akkor láthatjuk mi történik - Lettország féle latorállamok vezetői nyíltan beszélhetnek Oroszország megsemmisítéséről, és ennek nincs következménye. Vagyis van, az, hogy ezek egyre bátrabbak lesznek, és majd valami hülyék koalíciójával be is mennek ukrajnába.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 211
3 560
113
https://www.portfolio.hu/global/202...-be-oroszorszag-de-vannak-meg-buktatok-674527
"Oroszország kifejezetten fontos résztvevője az Övezet és Út kezdeményezésnek (BRI), mivel a Transzszibériai vasútvonal az egyik fő közlekedési útvonal volt korábban Európa és Kína között. Az ukrajnai háború óta ez a folyosó bezárult, mégis tavaly, a BRI tízéves fennállására megtartott fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök végig szinte egyenrangú partnerként mutatkozott a kínai elnök, Hszi Csin-ping társaságában. Ez a kép inkább az orosz igényeknek felel meg, akik nem alárendeltként gondolnak magukra, hanem olyan partnerként, akiknek Peking tervei megfelelnek, hiszen átfedésben van a sajátjukkal, a Nagyobb Eurázsiai Partnerséggel (Greater Eurasian Partnership – GEP)."
 
T

Törölt tag 1711

Guest
https://www.portfolio.hu/global/202...-be-oroszorszag-de-vannak-meg-buktatok-674527
"Oroszország kifejezetten fontos résztvevője az Övezet és Út kezdeményezésnek (BRI), mivel a Transzszibériai vasútvonal az egyik fő közlekedési útvonal volt korábban Európa és Kína között. Az ukrajnai háború óta ez a folyosó bezárult, mégis tavaly, a BRI tízéves fennállására megtartott fórumon Vlagyimir Putyin orosz elnök végig szinte egyenrangú partnerként mutatkozott a kínai elnök, Hszi Csin-ping társaságában. Ez a kép inkább az orosz igényeknek felel meg, akik nem alárendeltként gondolnak magukra, hanem olyan partnerként, akiknek Peking tervei megfelelnek, hiszen átfedésben van a sajátjukkal, a Nagyobb Eurázsiai Partnerséggel (Greater Eurasian Partnership – GEP)."

BS, idén csak az első 2 hónapban 3000 vonat jött át, 317000 TEU, ráadásul az év hátralevő részére még 30% növekedést várnak a szuezi csatorna körüli problémák miatt.
Ömlik a pénz az EU-ból az RZD-hez.

Érdekesség, hogy a visszaszállítás viszont drasztikusan esett, Kínában "valamiért" visszaesett a kereslet a német termékek iránt.


 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 656
55 313
113
Én sokkal keményebb beszédre számítottam.
Ez még mindig valamiféle nyugati belátásban, és enyhülésben bízik?

Itt egy utolsó utáni alkalom, hogy helyre hozza azt, amit 2004-ben, 2008-ban, 2014-15-ben, és 22-ben a tököléssel, és a nyugat iránti bizalmával elbaszott, de még most sem akaródzik neki, és így az utódjára marad.
Ha azt hiszi, hogy még jöhet olyan békés fordulat, ami által ő a nyugati (és ha minden így marad, akkor a globális) történelemírásban egy pozitív szereplő lesz, akkor hülye.
Amíg Rinkevicsek szabadon és nyíltan, következmények nélkül beszélhetnek Oroszország megsemmisítéséről, amíg drogos, zavaros szexuális identitású bohócok hágai vádlottak padjára kívánják, amíg ott az ICC-ben saját szerepüket túl gondolva, minden törvényes hatály nélkül sorra vádolnak meg rajta kívül más orosz katonai és állami vezetőket, amíg napoleon-szindrómában szenvedő idióták naponta beszélnek a megtámadásukról, addig próbálhat ez bármit békés úton, az a vonat ott elment, hogy 22 februárban nem sikerült 3 nap alatt lenyomni ukrajnát.
Ha akkor ott - az amerikai és brit hírszerzési segítség ellenére - sikerült volna lenyomni, akkor mindenki félre nézett volna, és már rég vége lenne, 1 millió ember ma is élne.

Én azt hittem csak arra vár, hogy vége legyen a választásoknak, és akkor indul a buli. A minimum az lenne, hogy a Medvegyev által leírt 6 pontot alapvetésként ő is, mint elnök, kinyilatkoztatja. Aztán egy utolsó figyelmeztetés a nyugati kalandoroknak, és ultimátum Lettországnak Rinkevics miatt: kiadják 24 órán belül, vagy hadüzenetnek veszik. Ebben az esetben Lettország a támadó fél, és ha a NATO bármilyen módon válaszol, akkor ...

Melyik állandó BT tag menne el szó nélkül amellett, hogy egyik ellenséges bolhafing szomszédjának első embere azt mondja ki, hogy meg kell semmisíteni? Ha mondjuk Laosz ezt mondaná Kínáról egy Tajvan elleni katonai akció közepén?
Vagy ha az öböl háborúban egy Bahrein ezt mondta volna az USA-ról, másnap kiköt egy óceánjáró tele amerikai turistákkal és félóra alatt megszállják az országot.

Még azzal sem zárná le ezt a szembenállást, ha mondjuk behúzza egész ukrajnát. Maradna a nyugati retorika, a szankciók, az állandó kóstolgatás, a cél - Oroszország megsemmisítése, nukleáris fegyverektől történő megszabadítása, feldarabolása, elfoglalása - nem változna. A szembenállás csak teljes nyugati vereség okozta paradigmaváltással érhet véget. Ehhez a következőkre van szükség: USA-Oroszország közötti béke, biztonsági garanciák, befolyási övezetek pontos meghatározása, új, valóságon alapuló, multipoláris világrend elfogadása. Ehhez pedig - sajnos - a NATO-t is muszáj lesz megharapni ott, ahol annak a legkevésbé fáj, és ami nem indít el visszafordíthatatlan eszkalációt. Lettország hülye miniszterelnökének megnyilatkozása ilyen: nem lehet következmények nélkül hagyni, és meghagyja a nyugatnak azt a látszatot, hogy nem azért nem lesz 5. cikkely, mert félnek az orosztól, hanem azért, mert Lettország vezetője őrültséget csinált és hadat üzent az oroszoknak. (nyilván nem lesz ilyen, mert a nyugat már belekormányozta magát egy olyan helyzetbe, ahonnan a legkisebb visszatáncolás is vereséggel ér fel, ez a jelen helyzet tragédiája, és a tanulság a jövő nyugati/európai vezetői számára, hogy mindig kell lehetőséget adni egy esetleges visszatáncolásra)

Szerintem a nyugat csak akkor kényszeríthető rá az orosz projekt feladására, ha az oroszok ukrajnát, moldovát és a balti országokat is elfoglalják. Hogy aztán egy úgy valósul meg, hogy utóbbiak a föderáció részeivé válnak, vagy NATO-talanított protektorátusok lesznek, papíron független politikával, az már a jövő zenéje.

Mindez elkerülhető lett volna, ha az öreg Európa 2003-tól kezdve szembeszáll az USA törekvéseivel, a balti országokat nem engedi a NATO-ba, a lengyel fegyverkezéshez nem ad eurócsilliárdokat, nem csicskul be az amerikai szankcióknak, amit nyugat-európai cégek ellen hoztak, ha részt vesznek az északi áramlat építésében. Az volt a vörös vonal, ott kellett volna azt mondani, hogy na eddig és netovább. De úgy is nézhetjük, hogy ott lett minden értelmes ember számára egyértelmű, hogy Európának nemhogy hitelessége (ugye macron úr), de függetlensége sincs.

Szóval eddig Putyin választások utáni retorikája vérszegény. Ha nem mutat erőt, akkor láthatjuk mi történik - Lettország féle latorállamok vezetői nyíltan beszélhetnek Oroszország megsemmisítéséről, és ennek nincs következménye. Vagyis van, az, hogy ezek egyre bátrabbak lesznek, és majd valami hülyék koalíciójával be is mennek ukrajnába.
Én is igy látom. Már 2014 óta egyik orosz piros vonalat a mâsik után lépi át a nyugat, minden következmény nélkül. Nem elég az atommal fenyegetözni, konvencionálisan is a tolokodó nyugatiak orrára kellene koppintani, szerintem. Kezdettöl fogva el kellett volna kergetniük a drónokat, kicsit szekâlni a nemnato awacsokat, rendszeresen véletlenszerüen lecsapni azokra utakra, ahol a nyugati utânpótlâs jön Ukrajnâba, megfingatni a nyugati turista politikusokat, amikor Kievbe látogatnak, nyilvánosságra hozni nagy csindarattéval a nyugati zsoldosok adatait, papirjait, a hullâkat szintén nagy nyilvânosság elött visszaadni a csalâdoknak stb. Én az ukrân infrastruktúrát, föleg az áramellátâst, jobban csökkentettem volna, az ukrân gabonaexportot teljesen lezártam volna a Fekete Tengeren stb. A fingilingi pincsikutya baltiaknál az orosz kisebbség jogait is hangosabban vèdeném, követelném betartásukat. Mindez nem eszkalâlná a katonai helyzetet és ha igen, az sem lenne baj, de rontaná a nyugati közérzetet. A lagymatag putyini vonal eddig semilyen eredményhez nem vezetett, kivéve, hogy a nyugat egyre pofâtlanabb lett, lesz.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 089
26 675
113

„Nem szabad hagynunk, hogy megfélemlítsenek bennünket, nem egy nagyhatalommal állunk szemben” – mondta. „Oroszország atomfegyverekkel rendelkező középhatalom, a GDP-je sokkal alacsonyabb, mint az európaiaké, alacsonyabb, mint Németországé vagy Franciaországé” – hangoztatta a francia elnök.

Hihetetlen, hogy mekkora karikatúrák!
1dc05f887ffc37f8acbb03b970f80438973228a8cd18ed2063f8abb0852633ae-1.jpg
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Amíg Rinkevicsek szabadon és nyíltan, következmények nélkül beszélhetnek Oroszország megsemmisítéséről, amíg drogos, zavaros szexuális identitású bohócok hágai vádlottak padjára kívánják, amíg ott az ICC-ben saját szerepüket túl gondolva, minden törvényes hatály nélkül sorra vádolnak meg rajta kívül más orosz katonai és állami vezetőket, amíg napoleon-szindrómában szenvedő idióták naponta beszélnek a megtámadásukról, addig próbálhat ez bármit békés úton, az a vonat ott elment, hogy 22 februárban nem sikerült 3 nap alatt lenyomni ukrajnát.
Ha akkor ott - az amerikai és brit hírszerzési segítség ellenére - sikerült volna lenyomni, akkor mindenki félre nézett volna, és már rég vége lenne, 1 millió ember ma is élne.

Így van, de nem sikerült, ez pedig Putyin történelmi hibája, vaksága. Szerintem komolyan gondolta az orosz-ukrán testvériséget, meg hogy majd kenyérrel és sóval fogadják a katonáit.

Melyik állandó BT tag menne el szó nélkül amellett, hogy egyik ellenséges bolhafing szomszédjának első embere azt mondja ki, hogy meg kell semmisíteni? Ha mondjuk Laosz ezt mondaná Kínáról egy Tajvan elleni katonai akció közepén?

Épp azért nem veszik komolyan, mert egy "pincsikutya" mondja (mert vele ki lehet mondatni). Ha Észak-Korea az USA megsemmisítésével fenyegetőzik, azt sem veszi senki komolyan.


„Nem szabad hagynunk, hogy megfélemlítsenek bennünket, nem egy nagyhatalommal állunk szemben” – mondta. „Oroszország atomfegyverekkel rendelkező középhatalom, a GDP-je sokkal alacsonyabb, mint az európaiaké, alacsonyabb, mint Németországé vagy Franciaországé” – hangoztatta a francia elnök.

Hihetetlen, hogy mekkora karikatúrák!
1dc05f887ffc37f8acbb03b970f80438973228a8cd18ed2063f8abb0852633ae-1.jpg

Lehet ilyeneket posztolni a valóság azonban 1000-es nagyságrendű kiégett orosz harcjármű, ilyen színű kezelőkkel, mármint, ha egyben maradtak, csak ropogósra égtek. Oroszország gyengének bizonyult, ellenfelei felbátorodtak.
 
  • Vicces
  • Hűha
Reactions: Kim Philby and vata

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
alacsonyabb, mint Németországé vagy Franciaországé” – hangoztatta a francia elnök.
Kisebb, jah.

  • PPP-ről nem hallott az idióta, és ez elnök
  • a GDP-ben a luívütyón és a kutyakozmetika is benne van
  • PPP alapon Németország előtt van, franciák és olaszok jóval mögöttük
Ipari output 3x akkora reál GDP-ben, mint az olasz vagy a francia. És ebben a renault is benne van :D

Acélból többet termelnek, mint német, francia, olasz és belga együtt.
Aluminiumból 4x annyit, mint az USA.

Jó reggelt Macron úr
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Épp azért nem veszik komolyan, mert egy "pincsikutya" mondja (mert vele ki lehet mondatni). Ha Észak-Korea az USA megsemmisítésével fenyegetőzik, azt sem veszi senki komolyan.

A különbség annyi, hogy a hülye Kim és a soros ajatollah mindig hozzáteszi, hogy amennyiben amerika megtámadná őket, akkor lenne válasz. Olyan nem nagyon van, hogy csak úgy benyögik, hogy amerikát el kell pusztítani, csak azért, mert van.

Hiába pincsikutya, ha már a pincsik is megtehetik, és annak se saját oldalon, se a fenyegetett részéről sincs következménye, az nagy baj. Ezért írom 2 éve, hogy a nyugati retorika és a társadalom kondicionálása már azon a szinten van, ami előre vetíti, hogy nincs visszaút.
Amikor már eljuttattál 1 milliárd embert erre a szintre, ott valami történni fog, mert pacifikálni nem tudod őket csak úgy. Nincs olyan, hogy holnap megállapodunk, és azt mondod ezeknek az agymosottaknak, akiket 30 éven át készítettél fel, hogy jól van emberek, nincs itt látnivaló, oszoljanak, vagy mint a leopold a macska minden részének a végkifejlete, hogy gyerekek, legyünk jó barátok.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A különbség annyi, hogy a hülye Kim és a soros ajatollah mindig hozzáteszi, hogy amennyiben amerika megtámadná őket, akkor lenne válasz. Olyan nem nagyon van, hogy csak úgy benyögik, hogy amerikát el kell pusztítani, csak azért, mert van.

Hiába pincsikutya, ha már a pincsik is megtehetik, és annak se saját oldalon, se a fenyegetett részéről sincs következménye, az nagy baj. Ezért írom 2 éve, hogy a nyugati retorika és a társadalom kondicionálása már azon a szinten van, amit előre vetíti, hogy nincs visszaút.
Amikor már eljuttattál 1 milliárd embert erre a szintre, ott valami történni fog. Mert pacifikálni nem tudod őket csak úgy. Nincs olyan, hogy holnap megállapodunk, és azt mondod ezeknek az agymosottaknak, akiket 30 éven át készítettél fel, hogy jól van emberek, nincs itt látnivaló, oszoljanak, vagy mint a leopold a macska minden részének a végkifejlete, hogy gyerekek, legyünk jó barátok.

Nincs itt 30 év kondicionálás, az elmúlt ~8 évben felnőttek azok akiknek már az volt a "normális", hogy kys-t írogatnak idegeneknek online felületeken.
Számukra ez egy üres fenyegetődzés amit naponta 10-szer elpuffogtatnak.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 009
113
Lettország féle latorállamok vezetői nyíltan beszélhetnek Oroszország megsemmisítéséről, és ennek nincs következménye. Vagyis van, az, hogy ezek egyre bátrabbak lesznek, és majd valami hülyék koalíciójával be is mennek ukrajnába.



Hagy menjenek, honnan tudod mi az Oroszok végső célja,mit,hogyan kalkulálnak?
Fogalmunk sincs az ő,rövid,közép,vagy hosszabb távú terveikről,stratégiájukról.
Mi,a béka segge alatti perspektívából ne próbáljuk már megfejteni egy szuperhatalom tetteit.
Az ukrajnai hadszintér messze nem a legfontosabb kihívás nekik,ígyis,úgyis viszik amit akarnak.
800 éve ezt csinálják,a nyugat ellen védekeznek,most végre olyan konstelláció van,ahol hosszabb távra is megfektethetik a nyugatot,illetve a brit birodalmat,és közelebb kerülhetnek nyugat európához mint eddig valaha,gazdaságilag.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Hagy menjenek, honnan tudod mi az Oroszok végső célja,mit,hogyan kalkulálnak?
Fogalmunk sincs az ő,rövid,közép,vagy hosszabb távú terveikről,stratégiájukról.
Mi,a béka segge alatti perspektívából ne próbáljuk már megfejteni egy szuperhatalom tetteit.
Az ukrajnai hadszintér messze nem a legfontosabb kihívás nekik,ígyis,úgyis viszik amit akarnak.
800 éve ezt csinálják,a nyugat ellen védekeznek,most végre olyan konstelláció van,ahol hosszabb távra is megfektethetik a nyugatot,illetve a brit birodalmat,és közelebb kerülhetnek nyugat európához mint eddig valaha,gazdaságilag.

Hát ez elég illuzórikus gondolkodás. Dugin sem így gondolja. Szerinte Oroszország csak a társadalom teljes militarizálásával kerülheti el a bukást. És atomfegyver bevetésével győzhet csak.