[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113
Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg szívből gratulált Putyinnak az orosz elnökválasztáson aratott meggyőző győzelméhez – jelentette a Kreml sajtószolgálata.

A szaúdi koronaherceg és az orosz elnök kifejezte készségét a baráti kapcsolatok és együttműködés további fejlesztésére – közölte a Kreml.

A vezetők méltatták az OPEC+ formátumú koordináció hatékonyságát – tette hozzá a sajtószolgálat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 377
45 768
113
NEM tréfa
Baerbock azt mondta, hogy az Európai Unió nem hajlandó elismerni az választásokat és kinevezni Putyint elnöknek, ezért saját szavai szerint Oroszország korábbi elnöke marad az elnök.
Más szóval: Putyin! A Madame egyenesen megmutatta, mi az a 360 fokos fordulat⚡️
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 253
113
NEM tréfa
Baerbock azt mondta, hogy az Európai Unió nem hajlandó elismerni az választásokat és kinevezni Putyint elnöknek, ezért saját szavai szerint Oroszország korábbi elnöke marad az elnök.
Más szóval: Putyin! A Madame egyenesen megmutatta, mi az a 360 fokos fordulat⚡️

Egy szellemi fogyatékost kinevetni....
ejnyebejnye....
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 050
2 753
113
Hát ez kibaszott jó volt, egész éjszaka ezen röhögtünk a kollégámmal. Figyelj husikám, egy olyan országban élek, ahol ha nyilvánosan orosz propagandát folytatsz, azaz nem a mainstream média írásaival megegyezően nyilatkozol úgy feljelentést követően 50 ezer Euro büntetést szabhatnak ki rád. Egy olyan országban dolgozom, ahol ha nem fogadod el szintén a mainstream sajtó által közvetített gondolatokat az oroszokkal kapcsolatban úgy kirúghatnak bármi ok nélkül a munkahelyedről és az Arbeiterkammer nem nyújt jogi segítséget. Egy olyan országban élek ahol pár éve még orvosokat rúgtak ki vagy lehetetlenítettek el és kényszerítettek felmondásra, mert a COVID kapcsán a véleményük más volt, mint a kormány által kijelölt út. Nincs jogorvoslatra lehetőségük. Egy olyan országban élek, ahol emberek 9 év börtönt kaphatnak, mert nem kívánatos könyveket olvasnak és mert a zenéjük nem felel meg a jelenleg regnáló hatalomnak. Egy olyan országban élek, ahol második világháborús relikviákat gyűjtőként feljelentenek és bíróságra kell mennem, mert azokon tiltott jelképek találhatóak és egy bizonyos oldalon meghirdettem azokat természetesen a jelképeket nem fotózva. És még sorolhatnám. Na most, ha azt gondolnád, hogy kedvelem a diktatórikus extrém sportokat és Észak Koreában élnék akkor nagyon tévedsz. Ha esetleg az merülne fel, hogy Oroszországban akkor még mindig nagyon messze jársz. Ha arra gondolnál, hogy ilyenek az orbáni Magyarországon fordulnak elő akkor is tévedésben vagy. Ezt a rendkívül demokratikus országot, amely ráadásul még SEMLEGES is Ausztriának hívják. És érdekes módon velük szemben semmiféle eljárások nincsenek, holott 1995 óta tagja ugyanannak az Európai Uniónak, mint Magyarország. Csak ennyit fűznék hozzá a putyini rendszeredhez, ahol nincs helye ellenvéleménynek és csókoltatlak a semleges szabadság földjéről! #krtnfsz

Have a nice trip/gute reise/bon voyage/Желаю хорошей поездки

Renélem a repjegyet meg tudod magadnak keresni.

 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Have a nice trip/gute reise/bon voyage/Желаю хорошей поездки

Renélem a repjegyet meg tudod magadnak keresni.

Mivel Nyizynj Novgorodban kevesen beszélnek angolul és a családnem tud oroszul, így nehezen tudnak érvényesülni. Pár év és megtanulnak oroszul, úgy könnyebb lesz nekik. Lásd a Szibériába költözött(ugyanazon okokból) ausztrál családot.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 938
21 564
113
Have a nice trip/gute reise/bon voyage/Желаю хорошей поездки

Renélem a repjegyet meg tudod magadnak keresni.


POJÁCA főnév ..cát, ..cája
1. (irodalmi nyelvben, ma már rosszalló) Bohóc (1). □ Volt egy pojáca, aki a lóbált trapézról elhajította magát hatöles magasban. (Jókai Mór)
2.(ritka) Játékszerül v. szobadíszül haszn., bohócnak felöltöztetett bábu. Pojácával játszik.
3. (átvitt értelemben, rosszalló) Ízléstelenül, tarkán öltözött személy. Nézd ezt a pojácát, hogy van öltözve!
4. (átvitt értelemben, rosszalló) Az, aki magát társaságban folytonos, éretlen bolondozásával v. ostoba fontoskodásával nevetségessé teszi. Ő volt a társaság pojácája. □ [Egy arisztokrata] pojácának nevezi Cyranot, s mi úgy érezzük, hogy ez a megjegyzés talál. (Ambrus Zoltán) || a. (átvitt értelemben, rosszalló) Olyan ember, akiből, esetleg érdemtelenül, gúnyt űznek. Pojácát csináltak belőle. pojácás; pojácaság; pojácáskodik.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
2014. március 19.

Felvétel az ukrán haditengerészeti erők parancsnokának, Szergej Gaiduk admirálisnak az Orosz Különleges Műveleti Erők Szenezi csoportja által a krími önvédelmi erők támogatásával a flotta szevasztopoli parancsnokságának épületében tartott fogva tartásáról. Csak két héttel a flotta központjában történt események előtt nevezték ki erre a pozícióra.

Másnap szabadon engedik Gaiduk admirálist az akkori ukrán Herszon régió határán, Chongar térségében. Gaiduk 2016-ig töltötte be az ukrán haditengerészeti erők főparancsnoki posztját.