[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
405
2 647
93
Ezt kb fogalmam sincs hova is való hisz az jóformán az egész világra vonatkozik.Mindenesetre van érdekes Oroszországra vonatkozó megállapítás.Érdemes elolvasni.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 830
29 288
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 484
14 585
113
Repült Sojgu, Belouszov az új orosz védelmi miniszter
És állitolag Patrusev pozícióján fog landolni:

 

maxim

Active Member
2011. március 8.
141
225
43

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 934
46 724
113
A Vlagyimir Putyin által javasolt hatalmi blokk többi része:

Belügyminiszter - Vlagyimir Alekszandrovics Kolokolcev.

Rendkívüli helyzetek minisztériuma - Alekszandr Vjacseszlavovics Kurenkov.

Külügyminisztérium - Szergej Viktorovics Lavrov.

Igazságügyi Minisztérium - Konsztantyin Csuicsenko.

SVR - Szergej Jevgenyevics Nariskin.

FSZB - Alekszandr Bortnyikov.

Rosgvardija - Viktor Zolotov.

FSO - Dmitrij Kocsnyev.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 149
15 924
113
Látom nem lettél okosabb az elmúlt pár órában...
Jaja... nincs is ezzel semmi baj...nem lettem ahogy provokatívan írod koma :D De se baj .....Te se...csak az a baj hogy veled kapcsolatban a csillagok állása szerint ez nem is fog változni.... de ha az általad kívánt jövő lesz legalább épen kiszállhatsz a szarodból amiben ülsz, (A7? Krisz?) és a többiekkel futhatsz haver az Atlanti-Óceán partjáig....
 

Ettore Fieramosca

Well-Known Member
2021. március 9.
1 053
3 018
113
A Vlagyimir Putyin által javasolt hatalmi blokk többi része:

Belügyminiszter - Vlagyimir Alekszandrovics Kolokolcev.

Rendkívüli helyzetek minisztériuma - Alekszandr Vjacseszlavovics Kurenkov.

Külügyminisztérium - Szergej Viktorovics Lavrov.

Igazságügyi Minisztérium - Konsztantyin Csuicsenko.

SVR - Szergej Jevgenyevics Nariskin.

FSZB - Alekszandr Bortnyikov.

Rosgvardija - Viktor Zolotov.

FSO - Dmitrij Kocsnyev.
Nem arról volt szó hogy Lavrov nyugdíjba megy?
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
2 149
15 924
113
Sojgu-t leváltották... tele van vele minden média....a Jupiterről is kaptam fotókat róla...(ok...nem menőzök a legmesszebb az Alfa Centauri remdszer egyik bolygólyáról érkezett (nem érdemes csillagászatilag belekötni...amiben nem voltam tuti utána néztem) :D
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 236
113
Nézzük egy kicsit ezt az Andrej Removics Belouszovot, az új védelmi minisztert. Kiemeltem egy fontos dolgot:

756475188918741.jpg


1959-ben született közgazdász-kémikus értelmiségi családba
1981: kitüntetéssel elvégzi a Lomonoszov egyetem gazdasági kibernetika szakát
1986-tól: tagja a Szovjet Tudományos Akadémia Tudományos, Technológiai és Gazdasági Előrejelzési Intézetének
1988-ban: phd címet szerez (közgazdaságtan)
1991-től: a Szovjet Tudományos Akadémia Közgazdasági Intézetének a makrogazdasági folyamatok kutatásával foglalkozó laborjának vezetője, megalakítják a a Külpolitikai Egyesületet egyes külgazdasági és politikai folyamatok elemzésére
1999-től a Gazdasági Minisztérium igazgatóságának munkatársa
2000-től a Makrogazdasági Elemző és Előrejelző Központ vezetője (felvetik egy az amerikai ingatlanpiacról kiinduló közeljövőbeni válság lehetőségét, ami 2008-ban be is következik, számos módon rámutat az orosz gazdaságirányítás problémáira és az államigazgatási rendszer strukturális válságára)
2006: közgazdaságtudomány doktora
2006-2008: gazdaságfejlesztési miniszterhelyettes
2008-2012: Gazdasági és Pénzügyminisztérium főigazgatója
2011-től: elnöki tanácsadó
2012-2013: gazdságfejlesztési miniszter
2013-2020: az elnök gazdasági asszisztense
2020-2024: miniszterelnök-helyettes

Az orosz hadsereg korrupt, rettentő szarul működik, szétlopják. Sojgut úgy rúgták ki, hogy éppen nem akasztották a helyettese miatt. Most meg ideküldik ezt a közgazdászt rendet tenni. Feltehetően, hogy a hadseregre költött pénz végre a hadseregnél landoljon és talán felszámolja a korrupció javát is, hogy az orosz hadsereg abból a rengeteg pénzből és az orosz hadiipar abból a rengeteg lehetőségből, ami a rendelkezésére áll végre funkcionáljon. Nagyjából így tudom elképzelni a kinevezése okát, mert Putyin küldi a legszűkebb szakmai tanácsadói közül. Ez egy csúcsértelmiségi apparátcsik. Gyakorlatilag semmi köze azokhoz a korrupt körökhöz, akik uralják az orosz államigazgatást,

Kemény tisztogatásokra és gatyába rázásra számítok. Aminek következtében bekövetkezhet az, ami a lehető legrosszabb forgatókönyve a NATO ostoba háborújának: az oroszok, akik már megtanultak háborúzni végül egy hatékony hadsereggel és komoly teljesítményű hadiiparral is rendelkezni fognak.

"Agészilaosz látta, hogy Kleombrotosznak semmi kedve hadat viselni a thébaiak ellen, ezért hát lemondott törvény adta felmentéséről a hadvezetés alól, amelyet korábban igénybe vett, saját maga tört be Boiótiába, és sok kárt okozott a thébaiaknak. De azért kudarcok is érték, és amikor megsebesült, Antalkidasz így szólt hozzá: "Szép tandíjat kapsz te a thébaiaktól, mert megtanítod őket a harcra, pedig nem is akarták és nem is értettek hozzá." A thébaiak, mint mondják, akkor valóban harciasabbak voltak, mint valaha, mert a lakedaimóniak a rengeteg háborúval megedzették őket a hadviselésre. Ezért tiltotta meg hajdan Lükurgosz három úgynevezett intő rhétrájában, hogy a spártaiak gyakran hadakozzanak ugyanazon ellenség ellen, nehogy az megtanulja tőlük a hadviselést."
Plutarkhosz: Agészilaosz életrajza

"Az emberi történelem a nagy kultúrák korában politikai hatalmak története. E történelem formája pedig a háború. Még a béke is ehhez tartozik. A béke a háború tovább folytatása más eszközökkel, egyfelől a legyőzött próbálkozása, hogy a háború következényeitől szerződések formájában szabaduljon meg, másfelől a győztesnek arra irányuló törekvése, hogy fenntartsák a következményeket. Az állam olyan -az állam álltal kialakított és megalkotott- "formában lét", amely kész a valóságos és lehetséges háborúkra. S ha nagyon erős e forma, akkor mint olyan már eleve rendelkezik a győztesen megvívott háború értékével, a háborút tehát ily módon fegyverek nélkül, már pusztán csak a rendelkezésre álló hatalom súlyánál fogva nyeri meg. Ha viszont gyenge, akkor ez -más hatalmakkal való viszonyaiban- az állandó vereséggel ér fel. Az államok tisztán politikai egységek, a kifelé ható hatalom egységei."
Oswald Spengler

Itt van ez a jövőt is fürkésző elemző, a jó gazdaságpolitikus, a jó menedzser (minisztériumi főigazgató volt sokáig), aki képes a hadsereg gazdasági hátterének problémáit feltárni, átlátni és megoldani. Az orosz állam kezd "formába jönni", méghozzá egyre riasztóbb mértékben, mert bár én is írtam régebben, hogy:
Ha lassan is, de kezd valami olyasmi kibontakozni az oroszoknál a háború hatására a haditechnika fejlődésében, mint az amerikaiaknál történt a hosszú afgán-iraki mocsárban szenvedés során. Minél tovább tart a háború, technológiailag annál fejlettebben kerül ki belőle Oroszország és alkalmi szövetségesei is, köztük olyan mint Irán és Észak-Korea. Kérdés csak, hogy tud e csak annyira korrupt lenni az orosz rendszer a szükség hatására, mint az amerikai, tehát hogy lehetősége legyen az új technológiákat hozó cégeknek a felemelkedésre a meglévőek mellé, mert ez lenne az orosz hadiipar megújhodásának alapja, tehát a hosszú távú fejlődés alapja, amit eddig az állami/félállami nagyvállalatok tehetetlensége és példátlan szintű korrupcióval társuló fejlődésképtelensége gátolt a legsikeresebben. Külföldi beavatkozásra nagyon nem is volt szükség ahhoz, hogy az orosz hadiipar stagnáljon, mert ezt saját magának intézte el.
Hát most majd nem lesz. Ezek a szankciók egyenértékűek egy erős, orosz protekcionizmussal, amire eddig a nyitott világgazdaság miatt nem volt lehetőségük. Hát most van, anélkül, hogy emiatt elzárkóznának a világ háromnegyedétől. Az erős orosz ipari bázis és a széles anyagi lehetőségek meg fogják tenni a hatásukat: az orosz ipar ujjáépülése és fejlődése.

Ez történik, ha az agylágyulat éjsötét buborékjában élő woke liberálisok beavatkoznak a világrendbe. Az élni és saját vidékén uralkodni akaró Oroszország erősebb és szuverénebb lesz, ahogy lett az elmúlt években is már!
De ezt az embert nem láttam jönni. Belouszov ebben a pozícióban azt jelenti, hogy az orosz állam túl van a bemelegítésen és már a versenypálya egészét tisztán látja maga előtt az alkalmazandó taktikával együtt.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 234
83 354
113
Megvan az új orosz kormány kinevezésére a javaslat. Ahogy korábban írtam maradtak régi emberek és vannak újak is. A legérdekesebb, hogy Sojgu helyére(várható volt menesztése, amikor lekapcsolták biznissz partnerét -Ivanovot) a civil AndrejBej Belouszovot nevezte ki Putyin.
De miért pont őt?
soc_1267751.jpg


Ez egyfajta gazdasági optimalizációs lépés. A védelmi minisztériumhoz érkező állami pénzek hasznos elköltésére.
Mivel ma az nyer a csatatéren, aki nyitottabb az innovációra és a „maximális operatív megvalósításra”, Belouszov korábban a VIK(védelmi-ipari komplexum) is felügyelte. Vezetése alatt a minisztériumának„teljesen nyitottnak kell lennie az innovációra, minden haladó ötlet bevezetésére, a gazdasági versenyképesség feltételeinek megteremtésére.

Tehát ntegrálni kell az erőblokk gazdaságát az ország gazdaságába, meg kell felelnie a „jelen pillanat dinamikájának.
Ahogy látjátok ez egy újfajta hozzáállás a dolgokhoz, és ami arra utal, hogy hosszú lesz a konfliktus.

Geraszimov marad a vezérkari főnök.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 234
83 354
113
Top tipp:
Ha jonnek a tovabbi kuszkodesek, veresegek a fronton, o lesz aki elviszi a balhet.
Elvegre civil, nem katona. Ez lesz az indok.
Szojgu nem esett oriasit, egy kapitulacio utan visszakapja a szeket, de a neve nem kotodik majd a vegeredmenyhez.
Sojgu sem volt katona és nem ő tervezte a katonai hadmüveleteket.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 484
14 585
113
Kemény tisztogatásokra és gatyába rázásra számítok. Aminek következtében bekövetkezhet az, ami a lehető legrosszabb forgatókönyve a NATO ostoba háborújának: az oroszok, akik már megtanultak háborúzni végül egy hatékony hadsereggel és komoly teljesítményű hadiiparral is rendelkezni fognak.
Ez a technokrata alig fog Putyinnak tobbet segíteni, mint Speer Hitlernek.

Honnan veszed, hogy az oroszok megtanultak háborúzni? o_O Elsajátitottak pár trukkot a drónhadviselés terén, de ezzel szemben a hadmuveleti szinten a képességeik degradálódtak kb az ISIS szinvolanánara (vagy tán még az alá), mivel alapvetoen már csak kisseb csapatokat mozgatnak és még így is (az ukránok nagy szerencséjére) tragikus a kooperációjuk. A harci tapasztalatok, amiket szereztek, elég specifikusak, egy komoly részével technikai vagy hadászati okok miatt egyhama nem fognak tudni mit kezdeni ...

Amúgy én személyszerint Sojgunál sokkal érdekesebnek tartom Patrusev elmozdítását. Peszkov szerint valami teljesen új pozició lesz számára kialakítva - ez fog csak szerintem igazán sokat mondani arról, hogy merrefelé változik a helyzet Oo-ban.
 
Status
Not open for further replies.