Grat. Jól odaböfögted a semmit a történelmi tényekkel szemben.
Soha, senki nem tartotta igazi európai országnak. Talán még Nagy Péter alatt valamennyire, de az is véleményes.
Ouch. Úgy tűnik elevenre tapintottam.
Ittam egy kis szénsavast, hogy további tartalmas böfögéssel tudjak pár dolgot elmagyarázni, mivel úgy látom a tagolt emberi beszéd nem erősséged, kénytelen leszek a szinteden artikulálni.
Nagyon leegyszerűsítve, nagyon a te szinteden:
Burp 0.
A történelmi tények engem általában szoktak zavarni, ahogy nézem téged nem.
Burp 1.
A skandinávokat európaiaknak tartod? Vigyázz mit mondasz, mert ők alapították Kijevi Ruszt.
Burp 2.
Nagyjából száz évvel utánunk vették fel a kereszténységet. Az se most volt. A keresztény kultúra sem európai?
Burp 3.
Mivel érdemben ezután az európaiként való megítélés szempontjából sokáig semmi nem változott (a nyugateurópai léptékkel nagyjából paritásban levő mennyiségű gyilkosságok, háborúk, tömegmészárlások és önkény, a széles tömegek vallási fanatizmusa, stb), lépjünk egy nagyot és érkezzünk a Romanovok korába.
Burp 4.
Mind a politikai szövetségek, mind a kulturális befolyásoltság egyértelműen a nyugat felé viszi töretlen lendülettel az arisztokráciát,
a cári család házasságaira tekintve végképp nem látszik a történelmi szalonképtelenség.
Burp 5.
Oroszország szerepe a Napóleoni háborúk alatt és azt követően a Szent Szövetségben teljesen egyenrangú európai entitásként azonosítja mind politikailag, mind a kulturális összefonódást tekintve.
Burp 6.
A 19. századi német és angol gondolkodók által lefektetett legfrissebb és a meglevő társadalmi szerkezetet tekintve legformabontóbb ideológia gyökeret ver és szárba szökken a Szovjetúnió formájában. (Tekintsünk el attól, hogy ki mennyire ért egyet Marx-al vagy Engels-el, tekintsünk el a Szovejtunió, mint társadalmi kísérlet sikerességének fokától, azt meg kell adni, hogy az akkori európai államok közül egyiknek sem volt bátorsága ennyire radikálisan "modern" irányba lépést tenni, vagy azt befejezni.)
Burp 7.
Számos európai ország politkusa, parlamenti pártjai deklaráltan felnéztek a szovjet kísérletre és igyekeztek ihletet meríteni abból. (Szerencsére nem sikerült)
Burp P.S.
"Soha, senki nem tartotta igazi európai országnak." mondat helyesen így hangzik: A senkik soha nem tartották igazi európai országnak.