Kérlek ne zavard össze tényekkel,mert azt nagyon nem szereti !!
ezen nemzetek repülőgépei vettek részt az Ex.Jugoszlávia elleni NATO hadműveletekben .. (az összes adat a netről van,bárki által leellenőrizhető)
-Belgium 16 db F-16-os
-Kanada 12db F/A-16 Hornet Avianoból inditva ..
-Dánia 6 db F-16C
-Franciaország ( itt vegyes géptípusok voltak ,6db Jaguar,4 dbMirage F1,18db Mirage 2000)
-Németország 14 db Panavia Tornado
-Olaszország (szintén több géptípus kb 25-35 db Panavia Tornado,12 db Aeritalia F-104S Starfighter,12 db AMX A11B,4db AV8B Harrier II )
-Norvégia 6 db F-16
-Hollandia 6db F-16-os (egy légi győzelmet szereztek egy szerb MIG-29 ellen)
-Portugália 3db F-16
-Spanyolország 6-12 dbközötti F/A 18 Hornet
-Egyesült Királyság 12 db AV(B Harrier II,8 db Panavia Tornado
-USA F16 C kb 78 db*, F15E kb 40 db*,A-10 Thunderbolt II 44 db*,F-117 Night Hawk kb 12 db, B-2 Spirit 1 db biztosan, 25-30 db F-15E,48 db F/A-18 Horet és végül a Theodor rooswelt fedélzetén volt még 28 db F-14-es Tomcat,de ezek nagyon keveset repültek)
+11 Török F-16 voolt még Olaszországban,de róluk nincs infóm ..
az USA esetén a *-gal jelölt számok a minimum gép darabszám, ezektől többet írnak,de a minimumot vettem alapul, illetve ahol .pl 25-35 gépet írtak középértékkelszámoltam illetve lefelé kerekítettem, így nekem 454 NATO csapásmérő repülőgép jött ki ha jól számoltam ..nincsenek benne az egyéb repülőgépek, pl tankerek,AWACS stb ..
na ehhez a számhoz képest a РВиПВО darabszáma jóval kevesebb volt , a saját gyártású típusok ellenére is,és pontosan úgy van ahogyan írod,a veszteségeik ellenére is működőképes maradt a szerb légierő.
ehhezvegyük figyelembe azt is,hogy ha az EX.Jugoszlávia területével számolok, akkor Ukrajna kb 2,5-szer nagyobb, de ha Szerbia területévelszámolo, akkor ez az arány kb 6,5-7-szeres .. szóval annyiszor könnyebben el lehet dugni egy repteret is ..
121 gépet vesztett az akkori jugoszláv légierő ( szintén a net szerint)
ennyi lenne kb a történet számosítva ..