Az orosz hadseregnek több drónkezelője lesz, mint gyalogosa
![]()
Ruská armáda má mít víc operátorů dronů než pěšáků - Novinky
Rusko má vyškolit během pěti let 1,5 milionu operátorů útočných dronů. Vyplývá to z vládního nařízení nazvaného „Strategie rozvoje bezpilotního letectví do roku 2035“. Ruská armáda tak podle portálu Kyiv Post bude mít víc dronových operátorů, než má v současné době příslušníků pěchoty.www.novinky.cz
Oroszország öt éven belül 1,5 millió drónkezelőt képez ki. Ez egy „A pilóta nélküli repülés fejlesztésének stratégiája 2035-ig” című kormányrendeletből következik. A Kyiv Post portál szerint az orosz hadseregnek több drónkezelője lesz, mint jelenleg gyalogosai.
A programban vezető orosz egyetemek vesznek részt, köztük a tatár Innopolisz Egyetem, a Moszkvai Fizikai és Technológiai Intézet és a Moszkvai Állami Műszaki Egyetem.
Ráadásul az oroszországi általános iskolák, ahol a látogatottság tíz év, már kaptak egy tankönyvet a 8. és 9. osztályok számára, amely a drónok összeszerelésének és üzemeltetésének alapjait ismerteti meg a tanulókkal. Az orosz magániskolák körülbelül 90 százaléka kap állami támogatást a drónok összeszerelésére és üzemeltetésére összpontosító tantervek és osztályok kidolgozására. A portál szerint ezt a tantárgyat gyakran „különleges katonai műveletek” veteránjai oktatják, ahogyan Oroszországban kötelezően nevezik az ukrajnai háborút.
@krisss - ezen a teren lesz komolyabb fejlodes?
bár nem nekem címezted, de erről tudok mesélni:
ahogy haladunk a hkdp-vel, nem.
jelen pillanatban 22 iskolában folyik valamilyen szintű drónpilóta képzés, kvázi teszt jelleggel.
nincs elegendő drón a gyakorláshoz, sőt FPV drón nincs is hivatalosan.
sokan szeretnénk felpörgetni a tempót, de valamiért ez nem megy