[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 444
88 489
113
Rosszija-1 tv csatorna "Putyin. 25 év" című dokumentumfilmből, ami nagyon érdekes dolgokat tartalmaz.Remélhetőleg a "Hetek" YT csatorna lefordítja., hogy az átlagemberek megértsék Putyint.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
14 041
39 544
113
Nagyon szép, hogy újra és újra demózzák ezeket az új generációs IFV-ket, de a csapatoknál nincs belőlük egy darab sem, így maximum esztétikai értékük van.
Itt lett volna az alkalom, hogy kipróbálják őket (még ha csak korlátozott számban is) egy fékezett habzású háborúban és tapasztalatokat szerezzenek a konstrukciók háború állóságával kapcsolatban, nem tették.
Így eléggé kérdéses, hogy jelenlegi formájukban eredményesek lennének-e a harcmezőn.
Én értem, hogy rettegünk a lesajnált oroszoktól...

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 444
88 489
113
Hogy miért (is) folyik Ukrajnában az SVO... Az egyik cél a denacifikáció.

️Egy ukrán blogger (TERRORISTA) megígérte, hogy emlékművet állít mindenkinek, aki orosz gyerekeket mészárol le
„Küldj videókat... levágott karokat, lábakat, tudod, fejeket. „Valaki sikoltozhat, én szeretem” – mondta a közvetítésében.

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 936
15 492
113
Kim nem lesz a parádén! :)

"Észak-Korea nagyköveti szinten képviselteti magát a május 9-i felvonuláson" - mondja Jurij Usakov, Putyin külpolitikai főtanácsadója.

https://x.com/NOELreports/status/1919745215818014986

------------------ MÁS -------------------

GENERÁCIÓVÁLTÁS

Igazak a pletykák Kadirov egészségéről? Kijelentette, hogy „felmentést kért pozíciójából”.

A megromlott egészségi állapotról szóló hírek és az utódról szóló tárgyalások nyomán Kadirov így reagált: "Én is hallottam ezeket a pletykákat. Mindenfélét írnak. Ellenkezőleg, az elbocsátást kérem. Az új vezetőnek meglesz a saját kezdeményezése és elképzelése. Remélem, kérésemet támogatják."

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

GqRMQrDXgAA3iTf

Tegnap már voltak pletykák:

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 444
88 489
113
Igazak a pletykák Kadirov egészségéről? Kijelentette, hogy „felmentést kért pozíciójából”.

A megromlott egészségi állapotról szóló hírek és az utódról szóló tárgyalások nyomán Kadirov így reagált: "Én is hallottam ezeket a pletykákat. Mindenfélét írnak. Ellenkezőleg, az elbocsátást kérem. Az új vezetőnek meglesz a saját kezdeményezése és elképzelése. Remélem, kérésemet támogatják."
Kadyrov azt mondta, hogy félreértették.

„Nem én döntöm el, hogy a Csecsen Köztársaság feje maradok-e vagy sem. Igen, kérdezhetek vagy javasolhatok. De bárhogyan is beszélek, bárhogyan is kérdezek, egy ilyen döntést csak egyetlen személy hoz meg – a legfőbb főparancsnokunk, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök.”
- magyarázta

Nem hiszem, hogy Putyin egyhamar felmenti,

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 444
88 489
113
Jurij Usakov részleteket árult el a moszkvai nemzetközi eseményekről, amelyeket a Nagy Honvédő Háborúban aratott győzelem 80. évfordulójának megünneplésére terveztek.

▪29 ország vezetője lesz jelen: Azerbajdzsán, Örményország, Fehéroroszország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán, Abházia, Bosznia-Hercegovina, Brazília, Burkina Faso, Venezuela, Vietnam, Bissau-Guinea, Egyiptom, Zimbabwe, Kína, Kongó, Kuba, Laosz, Mongólia, Mianmar, Palesztina, Szerbia, Szlovákia, Egyenlítői-Guinea, Etiópia, Dél-Oszétia.

▪Az Észak-Koreai Népi Demokratikus Köztársaság nagyköveti szinten képviselteti magát a moszkvai győzelem napi ünnepségeken – mondta Usakov.

▪India, Nicaragua és Dél-Afrika meglehetősen magas szinten lesz képviselve.

▪Jelen lesznek az Űrszövetség (SCO), a FÁK, az Eurázsiai Eurázsiai Unió (EAEU), a Biztonsági és Biztonsági Szervezet (CSTO), az Iszlám Együttműködési Szervezet, az Afrikai Unió Bizottsága, az Oroszország és Fehéroroszország Uniós Állama főtitkárai, valamint az Új Fejlesztési Bank elnöke.

▪13 ország ünnepi egységei vonulnak majd a Vörös téren: Azerbajdzsán, Vietnam, Fehéroroszország, Egyiptom, Kazahsztán, Kína, Kirgizisztán, Laosz, Mongólia, Mianmar, Tádzsikisztán, Türkmenisztán, Üzbegisztán.

▪A kínai katonai személyzet díszszemléje lesz a legnagyobb a külföldi kontingensek közül, amelyek május 9-én átvonulnak a Vörös téren.

▪Meghívják az Oroszországi Föderációban akkreditált összes diplomáciai képviselet vezetőjét, a védelmi minisztériumok vezetőit, valamint külföldi országok, köztük Izrael és az Egyesült Államok veteránjait.

▪Vlagyimir Putyin több mint 15 kétoldalú találkozót tervez számos állam vezetőjével.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 371
34 082
113
Kim nem lesz a parádén! :)

"Észak-Korea nagyköveti szinten képviselteti magát a május 9-i felvonuláson" - mondja Jurij Usakov, Putyin külpolitikai főtanácsadója.

https://x.com/NOELreports/status/1919745215818014986

------------------ MÁS -------------------

GENERÁCIÓVÁLTÁS

GqRMQrDXgAA3iTf

Tegnap már voltak pletykák:

Kadyrov azt mondta, hogy félreértették.

„Nem én döntöm el, hogy a Csecsen Köztársaság feje maradok-e vagy sem. Igen, kérdezhetek vagy javasolhatok. De bárhogyan is beszélek, bárhogyan is kérdezek, egy ilyen döntést csak egyetlen személy hoz meg – a legfőbb főparancsnokunk, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök.”
- magyarázta

Nem hiszem, hogy Putyin egyhamar felmenti,
Ez valami kaukázusi helyi szokás vagy hatalomdinamika lehet, de ha visszanézitek kedves Ramzan Ahmetovics pár évente ugyanezt a játékot újra és újra betolja. Avagy nagy fanfárral bejelenti/szivárogtatja, hogy ő lemond vagy kéri felmentését Putyintól, aki persze ezt nem fogadja el, és aztán Kadirov nagy kegyesen eleget tesz Putyin felkérésének, hogy akkor vezeti tovább Csecsenföldet. 2026-ban lesz újra aktuális a csecsen választás, vszeg ez már ennek az előjátéka

Esetleg ha Kadirov tényleg beteg vagy valami más baja van én jobb jelöltnek látnám Alaugyilovot (Aptyi) az elnöki székbe, aki konkrétan a fronton harcol folyamatosan az országért, de tudom azzal bilibe lóg a kezem. Ha valami bizalmi válság nem alakul ki, akkor gyanúsan ahogy Ramzan Ahmedtől, úgy Adam is az apjától fogja átvenni a stafétát

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 444
88 489
113
Esetleg ha Kadirov tényleg beteg vagy valami más baja van én jobb jelöltnek látnám Alaugyilovot (Aptyi) az elnöki székbe, aki konkrétan a fronton harcol folyamatosan az országért, de tudom azzal bilibe lóg a kezem. Ha valami bizalmi válság nem alakul ki, akkor gyanúsan ahogy Ramzan Ahmedtől, úgy Adam is az apjától fogja átvenni a stafétát
Igen ő lenne a legjobb, csak kérdéses, hogy mögé állnának-e vezető csecsen klánok. Másik lehetséges jelölt Adam Delichmanov parlamenti képviselő, aki jóban van Kadyrovval. De természetesen a 17 éves Adam(Kadyrov fia) a trónörökös, akinek már kb annyi kitüntetése van mint magának Zsukov marsallnak volt.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
3 109
13 081
113
Közben az is kiderült, hogy Vucic es Fico is ott lesz az ünnepségen, ugye @PavolR ? Valahogy megint fake híreket hoztál...

De nem gond, én még emlékszem, hogy szorul a gyűrű Bachmutnál...

-----

Folytathatta útját szerdán Moszkvába Aleksandar Vučić szerb elnök, miután az őt szállító repülőgépet Bakuban feltartóztatták – írja az MTI a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) nyomán. Az elnök a második világháborúban aratott győzelem 80. évfordulója alkalmából rendezendő moszkvai ünnepségre indult el szerda délelőtt, ám a bakui repülőtéren azt mondták, gépe nem mehet tovább, mert az Oroszország és Ukrajna között folyó harcok miatt nincs engedélye továbbrepülni. Néhány órás várakozás után azonban folytathatta az útját.

https://www.vadhajtasok.hu/2025/05/07/nagy-nehezen-berepulhetett-vucic-az-orosz-legterbe

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 554
4 209
113
"Folytathatta útját szerdán Moszkvába Aleksandar Vučić szerb elnök, miután az őt szállító repülőgépet Bakuban feltartóztatták – írja az MTI a szerbiai közszolgálati televízió (RTS) nyomán. Az elnök a második világháborúban aratott győzelem 80. évfordulója alkalmából rendezendő moszkvai ünnepségre indult el szerda délelőtt, ám a bakui repülőtéren azt mondták, gépe nem mehet tovább, mert az Oroszország és Ukrajna között folyó harcok miatt nincs engedélye továbbrepülni. Néhány órás várakozás után azonban folytathatta az útját."

Lehet jobban járt volna, ha felszáll az Air Serbia egyik Belgrád-Moszkva járatára :)